♥ Tällä hetkellä 15 636 viinejä vain sinulle! ♥
Henkilökohtainen neuvo!
Turvallinen pakkaus!
Luotettava toimitus!

Sangiovese

(596)

Punaviini, jota tuskin voi ylittää moninaisuudessaan ja joka on kuitenkin yhdestä lähteestä peräisin olevan italialaisen Vino Rosson symboli: Sangiovese. Italialaisten punaviinien tärkeintä lajiketta, jonka täyteläinen hedelmäinen maku ja elegantti rakenne ovat suositeltava perusta jaloimmille viinikoostumuksille. Supertuscanit, Brunello, Chianti.

Lue lisää zu Sangiovese
Sulje suodattimet
von bis
%💰  
🏆  
24 h 🚀  
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Myynnissä
VINKKI!
6er Vorteils-Weinpaket - Dogajolo Toscano Rosso IGT 2020 - Carpineto
Myynnissä
VINKKI!
orgaaninen orgaaninen
vegaani vegaani
Sangiovese Rosé halbtrocken - Biorebe
orgaaninen orgaaninen
vegaani vegaani
Rosé-viini Rosé-viini
puolikuiva puolikuiva
Italia Italia
Sizilien (IT) Sizilien
vegaani vegaani
Asio Otus Rosato Vino varietale d'Italia - Mondo del Vino
vegaani vegaani
Rosé-viini Rosé-viini
kuiva kuiva
Italia Italia
Piemont (IT) Piemont
Myynnissä
VINKKI!
18er Vorteils-Weinpaket - Dogajolo Toscano Rosso IGT 2020 - Carpineto
Myynnissä
VINKKI!
Rosé - Yellow Tail
Rosé-viini Rosé-viini
kuiva kuiva
Australia Australia
South Australia (AU) South Australia
Myynnissä
VINKKI!
12er Vorteils-Weinpaket - Dogajolo Toscano Rosso IGT 2020 - Carpineto
Myynnissä
VINKKI!
orgaaninen orgaaninen
vegaani vegaani
Sontino BioVegan Sangiovese halbtrocken - F. W. Langguth Erben
orgaaninen orgaaninen
vegaani vegaani
Punaviini Punaviini
puolikuiva puolikuiva
Italia Italia
Apulien (IT) Apulien
Chianti Superiore DOCG - Santa Cristina
2021
Punaviini Punaviini
kuiva kuiva
Italia Italia
Toskana (IT) Toskana
Luce Brunello di Montalcino DOC - Luce della Vite
2008
2018
Punaviini Punaviini
kuiva kuiva
Italia Italia
Toskana (IT) Toskana
-
2021
Punaviini Punaviini
kuiva kuiva
Italia Italia
Toskana (IT) Toskana
-
Punaviini Punaviini
kuiva kuiva
Italia Italia
Sizilien (IT) Sizilien
Rosé Cuvée dei Frati Brut - Cà dei Frati
Kuohuviini Kuohuviini
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Lombardei (IT) Lombardei
Poggio d'Arna Rosso di Toscana IGT - Tenuta di Sesta
2018
2020
Punaviini Punaviini
kuiva kuiva
Italia Italia
Toskana (IT) Toskana
Grappa di Brunello - Tenuta il Poggione
kuiva kuiva
Italia Italia
Toskana (IT) Toskana
Spumante Rosso Dolce - Rocca dei Forti
Kuohuviini Kuohuviini
mild - doux - sweet - dolce mild - doux - sweet - dolce
Italia Italia
Marken (IT) Marken
1 von 22

Varietà Italiano - Sangiovese

Sangiovese on voimakas rypälelajike, joka sopii kaikille, sinulle ja meille kaikille. Olipa kyseessä sitten pehmeä pöytäviini tai runsas huippuviini. Etsi puhdasta italialaista punaviiniä Sangiovese Punaviini tai harmoninen cuvée VINELLOssa, viinikaupassasi purppuraviiniä.

Jupiterin veri

Sangiovese, sanguis juvis, Jupiterin veri. Veri, joka virtaa jokaisessa italialaisessa, Apuliasta Toscanaan. Millään muulla punaviinillä ei ole korkeampaa asemaa, eikä mitään muuta viiniä valmisteta yhtä laajasti ja jalosti. Yli 100 000 hehtaarilla lihaisat rypäleet reunustavat kukkuloiden ketjuja. Sangiovese on Italian johtava lajike, koska sen potentiaali tunnistettiin nopeasti. Pyöreä punaviini on tunnetuimpien viinien perusta, ja se on monenlaisten luomusten kantava voima. Tunnetuin cuvée on epäilemättä Chianti. Erittäin hedelmäinen viini on sekoitettu ripauksella Canaioloa, joka antaa tummuuden. Viinityypistä riippuen tyylikkäässä rungossa on vähintään 70 % Sangiovese. Jo pelkästään tämä riittää korostamaan Sangiovese viinin merkitystä. Yksinään se ei kuitenkaan tee oikeutta punaviinille. Itsenäisenä viininä italialaisella viinillä on ainutlaatuinen luonne, jonka se lupaa tiilenpunaisella rungollaan.

Sangiovese Viinin maku

Niin monipuolinen kuin Sangiovese viini on, niin on myös sen luonne. Nuoret viinit tuovat esiin vivahteita kirsikoista, marjoista sekä iiriksen ja orvokin kukka-aromeja, kun taas vanhemmat italialaiset puutynnyreissä kypsytetyt punaviinit tuoksuvat luumuilta, karhunvatukalta, aluskasvillisuudelta, tupakalta ja nahalta. Periaatteessa kuiva punaviini loistaa kirkkaan punaisena lasissa, ja siinä on voimakas rakenne sekä korkea happo- ja tanniinipitoisuus. Sangiovese on tyypillisesti kuiva, mutta sitä valmistetaan myös roséksi, kuohuviiniksi ja jälkiruokaviiniksi. Yksi rypäle, monta mahdollisuutta. Tämä on myös syy siihen, miksi Sangiovese valitaan usein sekoituskumppaniksi.

Tällaisia cuvéeta on monia. Chianti Classico, jossa on vähintään 80 prosenttia Sangiovese, Chianti DOCG, Vino Nobile ja Rosso Montepulciano sisältävät vähintään 70 prosenttia, mutta myös yhden lajikkeen versiot, kuten Brunello tai Rosso di Montalcino, vakuuttavat ehdottomina huippuviineinä. Toscanan innovatiiviset aarteet eivät tietenkään saa puuttua laatuviinien luettelosta. Supertuscanit, joissa on vahva vaikutus ranskalaisesta viinitaiteesta, yhdistetään pääasiassa syvänpunaiseen Merlotiin sekä Cabernet Sauvignoniin. Viinissä yhdistyvät perinteisten punaviinien parhaat ominaisuudet - ja samalla luodaan lasiin ainutlaatuinen lomatunnelma.

Etruskien perintö - Etruskien alkuperän ja Sangiovese

Sitä, mistä Sangiovese on alun perin peräisin, ei ole tähän päivään mennessä pystytty todistamaan. Monet pienet maaseutualueet väittävät tietävänsä alkuperän. Toistaiseksi mitään ei ole todistettu. Arvelujen mukaan etruskit kuitenkin viljelivät jo Sangiovese. Sen vuoksi sitä pidetään Italiasta peräisin olevana alkuperäisenä rypälelajikkeena.

Pitkään erotettiin toisistaan Sangiovese grosso ja Sangiovese piccolo, koska rypäleitä oli eri paikoissa, suurissa ja pienissä. Kun viininviljelijät sitten istuttivat pieniä rypäleitä tiloille, joilla oli suuria rypäleitä, huomattiin nopeasti, että kyseessä oli yksi ja sama rypälelajike. Pienet viinirypäleet kasvoivat suuriksi.

Sangiovese on löydetty ympäri Italiaa vuosisatojen ajan. Keskeiset alueet ovat Toscana ja osittain myös Emilia-Romagna ja Marche. Italian ulkopuolella suositellaan australialaisia punaviinejä. Sangiovese nauttii täällä kulttiasemaa.

Viinisuosituksemme Sangiovese

  • Avi Sangiovese di Romagna Superiore Riserva DOC - San Patrignano - San Patrignano

Puhdasrakeinen, tummanpunainen, jossa on tyypillinen violetti aromi. Avi Sangiovese di Romagna Superiore Riserva DOC vakuuttaa täysin kypsällä maullaan ja tiiviillä rakenteellaan. Intensiivisten marjojen hedelmäinen tuoksu ja mausteiset neilikan, muskottipähkinän ja setrin vivahteet tekevät tästä puutynnyreissä kypsytetystä punaviinistä harmonisen makuelämyksen.

  • Chianti DOCG 1,0 l - Villa Albinoni

Chianti DOCG, tyypillisesti hedelmäinen ja pehmeä. Erilaiset marjaiset aromit yhdistyvät miellyttävään hapokkuuteen. Villa Albinonin viininviljelijät poistavat kuivalla, savi- ja kalkkipitoisella maaperällä kasvaneet viiniköynnökset huolellisesti valikoivan sadonkorjuun jälkeen ja käymisprosessi suoritetaan ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä valvotuissa olosuhteissa. Jaloa Chiantin punaviiniä kohtuulliseen hintaan - hieno huippuviini nautittavaksi.

Mielenkiintoisia faktoja Sangiovese

Mikä on Sangiovese?

Sangiovese on italialainen rypälelajike, jota viljellään erityisesti Toscanassa. Punaviini toimii monien cuvéen pohjana, ja se antaa koostumuksille hedelmää sekä korkean happo- ja tanniinipitoisuuden. Nimi Sangiovese, jota kutsutaan myös nimillä Brunello, Calabrese, Montepulciano tai Prugnolo, viittaa latinankieliseen termiin sanguis jovis, joka tarkoittaa Jupiterin verta.

Miten säilytät Sangiovese viiniä?

Punaviini säilytetään yleensä viileässä, pimeässä ja vaakasuorassa paikassa. Suuria lämpötilan vaihteluita on vältettävä. Sangiovese on ihanteellinen pitkäaikaiseen varastointiin. Supertuscan- tai Brunello-lajikkeet voivat säilyä jopa 20 vuotta. Chianti 3-4 vuotta ja Vino Nobile jopa 5-8 vuotta.

Kuinka kauan avattu pullo Sangiovesea säilyy?

Kun pullo on suljettu uudelleen korkilla ja asetettu jääkaappiin, Sangiovese säilyy jopa 5 päivää avaamisen jälkeen. Kosketusta hapen kanssa on vältettävä mahdollisuuksien mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että mitä tyhjempi pullo on, sitä lyhyemmän aikaa viini säilyy. Voit käyttää viinipumppua hapen poistamiseksi pullosta, mutta myös pelkkä dekantointi pienempään astiaan auttaa säilyttämään avattua viiniä pidempään.

Mikä sopii hyvin Sangiovese punaviinin kanssa?

Sopii hyvin pastan, pizzan ja kaikkien italialaisten ja välimerellisten ruokien kanssa.

Miten Sangiovesea juodaan?

Nauti Sangiovese -punaviinisi 16 °C:n juomalämpötilassa, jotta sen koko potentiaali tulee esiin.

Sangiovese osta verkossa osoitteesta VINELLO

Italiasta peräisin oleva superlatiivi saapuu nyt nopeasti ja turvallisesti kotiisi. Tilaa suosikkisi osoitteesta Vinello.co.uk ja hyödy Vinello-takuusta. Teemme kaikkemme varmistaaksemme, että hieno maku saavuttaa myös sinut. Koska viini on nautintoasia; siksi nauti viinistäsi - me huolehdimme lopusta. Sangiovese ostaminen netistä on mutkatonta ja huoletonta, jos valitset huippuviinit valikoimastamme. Sangiovese tuo lomatunnelman lasiin - ja viinikauppiaasi VINELLO tuo sen sinulle.

NACH OBEN NACH OBEN
NACH OBEN