• ♥ Tällä hetkellä 20.696 viinejä vain sinulle! ♥
  • Henkilökohtainen neuvo!
  • Turvallinen pakkaus!
  • Luotettava toimitus!

Lambrusco Viinit

(45)

Rubinipunainen, helmiäinen ja laadultaan vuosien jälkeen parempi kuin koskaan: se on Lambrusco. Nautit kuohuvasta helmiviinistä täysin vaivattomasti VINELLO:n ansiosta.

Lue lisää zu Lambrusco Viinit
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Ei saatavilla
Säästä 6 %, osta 24!
9999
Ei saatavilla
Säästä 6 %, osta 24!
5.00
(1)
Kuohuviini Kuohuviini
makea makea
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
14,68 €*
0.75 l (19,57 € * / 1 l)

Toimitusaika n. 4-6 Työpäivinä

Ei saatavilla
orgaaninen orgaaninen
vegaani vegaani
9999
2023
Ei saatavilla
orgaaninen orgaaninen
vegaani vegaani
Punaviini Punaviini
kuiva kuiva
Italia Italia
Trentino-Alto Adige (IT) Trentino-Alto Adige
28,68 €*
0.75 l (38,24 € * / 1 l)

Toimitusaika noin 3-5 työpäivää

Ei saatavilla
9999
Ei saatavilla
Punaviini Punaviini
makea makea
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
19,58 €*
1.5 l (13,05 € * / 1 l)

Toimitusaika n. 12-14 Työpäivinä

15 % alennus - Viimeiset pullot!
Säästä nyt täällä!
☀️ 10 % kesäale ☀️
Kesäiset hinnat
Tutustu nyt!
Väistämättömät viinit
Nämä viinit sinun pitäisi nauttia!
Kokeilupaketit
Nyt kokeile monimuotoisuutta ja säästä!
1
2
1 - 25 / 44

Helmiä lasissa: Lambrusco-viinin kiehtovuus

Lambrusco - nimi, joka saa viininystäviä sykkeen kohoamaan. Tämä kupliva italialainen viini on kehittynyt synonyymiksi raikkaalle ja samalla vaativalle nautinnolle. Eläväinen hiilihappo, rikas historia ja laaja aromaattinen kirjo tekevät Lambruscosta maailmanlaajuisesti suositun. Sukelletaan syvälle tämän upean viinin maailmaan ja paljastetaan, mitä siitä tekee niin erityisen.

Lambrusco on hyvin vanha punaviinirypälesuku, joka on kotoisin Italiasta. Arvioidaan, että tätä punaviiniä on viljelty jo etruskien ajoista lähtien. Lambrusco-rypäleiden sukuun kuuluu yli 60 lajiketta. Tunnetuimpia edustajia ovat Lambrusco Salamino, Lambrusco Maestri, Lambrusco Grasparossa ja Lambrusco Sorbara.

Lambrusco Emilia-Romagnasta

Italiassa Lambrusco-rypäleillä täytetty viinialue kattaa yli 10.000 hehtaaria. Lambruscoa viljellään pääasiassa Emilia-Romagna -viinialueella. Mutta myös Lombardia, Apulia, Sisilia ja Piemonte sisältävät tätä italialaista punaviiniä tuottavia alueita.

Alkuperä ja monimuotoisuus: Matka Emilian viinitarhoille

Historia ja alkuperä

Lambrusco-viinin historia ulottuu antiikin Roomaan, josta löydettiin ensimmäiset jäljet tästä rypäleestä. Alun perin Lambrusco on kotoisin Pohjois-Italian Emilia-Romagna -alueelta. Tarkemmin sanottuna Modenan, Reggio Emilijan ja Parmaa. Ilmaston, maaperän ja perinteiden yhdistelmä tekee Emilia-Romagnasta ihanteellisen paikan Lambruscon viljelyyn.

Lambruscon monimuotoisuus

Erilaisia rypälelajikkeita kutsutaan nimellä "Lambrusco". Niissä on jokaisessa hienovaraisia eroja aromissa, värissä ja maussa. Tässä on joitakin tunnetuimpia Lambrusco-lajikkeita:

  1. Lambrusco di Sorbara: Kevyt, kukkainen ja raikas, usein vaaleanvärinen.
  2. Lambrusco Salamino: Intensiivinen, hedelmäinen maku syvän rubiininpunaisella värillä.
  3. Lambrusco Grasparossa: Voimakas ja täyteläinen, syvän värinen ja marjaisia vivahteita.
  4. Lambrusco Reggiano: Kuiva ja tyylikäs viini, joka kypsyy usein pidempään.

Aistien juhla: Aromit ja nautinto

Kipinöimisen taide

Lambruscon tunnusmerkki on epäilemättä sen kupliva luonne. Kuplat, eli hieno hiilihappo, antavat viinille raikkautta ja elävyyttä. Tämä tekee Lambruscosta erinomaisen valinnan sosiaalisiin tilaisuuksiin ja lämpimiin kesäpäiviin.

Lambrusco lasissa

Aromikirjo ja makuvalikoima

Lambrusco yllättää laajalla aromivalikoimalla. Tuoreista punaisista hedelmistä, kuten kirsikoista ja mansikoista, hienovaraisiin kukka- ja maustevivahteisiin. Jokainen kulaus paljastaa uuden ulottuvuuden. Lajikkeesta ja valmistustavasta riippuen maku voi vaihdella kuivan ja raikkaan välillä, puolikuivasta jopa makeaan.

Täydelliset pariutumat: Kulinaarisia seikkailuja Lambruscon kanssa

Perinteinen italialainen keittiö

Lambrusco ei ole vain viini, vaan kulinaarinen kokemus. Italiassa sitä nautitaan mielellään klassisten ruokien, kuten parmesanjuuston, lasagnen, pizzan ja antipastin kanssa. Elävä happo ja hedelmäiset aromit luovat harmonisen tasapainon ja korostavat ruokien makuja.

Kansainvälinen luovuus

Italian ulkopuolella Lambrusco avaa tilaa luoville yhdistelmille. Burgereista aasialaiseen tai meksikolaiseen keittiöön. Lambruscon monipuolisuus sallii makurajojen ylittämisen ja uusien nautinto-horisonttien löytämisen.

Lambrusco: kupliva punaviini

Italiassa Lambrusco-rypäleistä valmistetaan pääasiassa kuplivia, hedelmäisiä punaviinejä ja roséviinejä (= Lambrusco Frizzante). Vielä jokin aika sitten näitä Lambrusco Frizzante -viinejä tuotettiin varsinaisesti massatuotteina. Niitä ei saanut puuttua miltään italialaiselta ravintolalta arkiviinana. Nykyään palataan jälleen perinteisen Lambrusco-viinin laadun pariin.

Kuivasta makeaan

Tätä viiniä tuotetaan suhteellisen kuivana, ja sillä on tyypillinen hedelmäinen ja karvas maku. Perinteinen Lambrusco-viljely pystyy tuottamaan huippuviinejä, jotka sopivat erinomaisesti paikallisen keittiön kanssa. Tällaisia italialaisia viinejä tarjotaan esimerkiksi alkuperänimillä Lambrusco di Castelvetro, Lambrusco di Sorbara ja Lambrusco di Salamino di Santa Croce pieniltä viinintekijöiltä. Lambrusco-rypäleistä ei kuitenkaan valmisteta pelkästään kupliviä viinejä, vaan myös herkullisia still-viinejä.

Intensiivinen väri ja vähän alkoholia

Lambrusco-viinit erottuvat intensiivisestä punaisesta väristään ja alhaisesta alkoholipitoisuudestaan. DOC-sääntöjen mukaan sen maksimi voi olla 10,5 vol.%. Niissä tuoksuu kirsikoita ja mansikoita, ja ne ovat köyhiä tanniinista. Ne tarjoavat raikasta happamuutta ja maistuvat hieman karvaalta.

Kerran kuiva, kerta makea, mutta lähes aina kupliva

Olipa punainen, valkoinen tai rosé - Lambruscoa löytyy kaikissa väreissä. 99:ssä 100 tapauksesta tämä on kupliva viini, joka esittäytyy kuivana tai makeana. Jälkimmäisestä Lambrusco on erityisesti tunnettu. Se on synonyymi makealle elämälle, dolce vitalle. Herkullinen, vaivaton ja ilman ylimielisyyksiä. Raikkaat Lambrusco-viinit ovat täydellinen kumppani aurinkoisille päiville makuuhuoneen tuolilla auringonvarjon alla.

Lambrusco vs. Fragolino

Lambrusco ja Fragolino - nämä ovat kaksi upeaa juomaa. Italian kupliva, hedelmäinen duo tarjoaa makeaa nautintoa kaikissa tilaisuuksissa. Molemmat kuplivat viinit tulevat Modenan ympäriltä - sattumaa? Tuskin. Pikemminkin paikalliset viinintekijät osaavat juhlistaa elämää. Joten jos pidät Fragolinosta, et voi mennä pieleen Lambruscon kanssa.

Lambrusco pullo

DOP-alueet Lambrusco-viinille Modenasta

Modena kaupungin ympärillä Lambruscon viljelyalue jakautuu neljään DOP-alueeseen. Jokaisella on oma terroirinsa, jokaisella on tyypillisiä Lambrusco-rypälelajikkeita.

  • Sorbara: Lambrusco DOP Sorbara -tuotanto perustuu samaan nimiseen Lambrusco di Sorbara -rypäleeseen. Lajike tuottaa vain niukasti satoa, mikä tekee viineistä haluttuja harvinaisuuksia. Viinipensaat sijaitsevat löysässä ja hiekkaisessa tulvamaassa Secchian ja Panaron jokien välillä.

  • Salamino di Santa Croce: Modenan pohjoispuolella sijaitsee Capri-niminen alue. Täältä Lambrusco-rypäleet ovat levinneet ympäristöön. Täällä paikallisten viinintekijöiden huomio keskittyy Lambrusco Salamino -lajikkeeseen, joka tuottaa rikkaita satoja. DOP-ohjeiden mukaan myös muita Lambrusco-lajikkeita sekä Fortanaa, ns. Uva d’Oro, voidaan käyttää pienessä määrin. Viljavilla alangoilla, jotka koostuvat hiekasta, mudasta ja savesta, syntyy rubiininpunaisia Lambrusco-viinejä, joissa on violetteja heijastuksia. Suussa viini on raikas, hedelmäinen ja hieman hapahko. Täydellinen Emilia-keittiölle, joka tarjoaa herkkuja pastan ja paistettujen ruokien kanssa.

  • Modena: Lambrusco di Modena perustuu kaikkiin Lambrusco-rypälelajikkeisiin, joita viljellään kaupungin rajoilla. Tämä sekoitus syntyi jo 1700-luvun puolivälissä, eikä se ole menettänyt laatuansa tähän päivään mennessä.

  • Grasparossa di Castelvetro: Kuivalla kukkula-alueella ja alavilla mailla kasvavat Lambrusco Grasparossa -rypäleet. Maaperän monimuotoisuus kehittää Lambrusco Grasparossa di Castelvetrosta rakenteellisen ja täyteläisen kuplivan viinin.

Yhteenveto: Kupliva perintö Italian viinimaailmasta

Lambrusco-viini on onnistunut vakiintumaan kiehtovaksi viinivaihtoehdoksi vuosisatojen ajan. Sen kupliva luonne, aromien vaihtelu ja kulinaarinen monipuolisuus tekevät siitä seuralaisen moniin tilaisuuksiin. Olipa kyseessä perinteellinen italialainen lisä tai innovatiivinen viini moderneille herkun ystäville. Lambrusco jää viinimaailman helmeksi. Löydä tämän kuplivan luomuksen taika ja sukella vertaansa vailla olevaan nautintoon.

Meidän viinitoimituksessamme löydät laajan valikoiman Lambrusco-viinejä.

Asiat, jotka on hyvä tietää Lambrusco
Welches Glas benutzt man zu Lambrusco?
Das richtige Weinglas für Lambrusco ist durchaus ein größerer Weißweinkelch.
Warum perlt Lambrusco?
Lambrusco durchläuft einen zweiten Gärprozess mit unvergorenem Most in einem Druckbehälter bei 2,5 bar. Dadurch bereichert sich der Wein an Kohlensäure und wird zum Perlwein. Alternativ durchläuft der Wein eine Flaschengärung, wie es beispielsweise traditionell beim Crémant oder auch Champagner geschieht.
Wie schmeckt Lambrusco?
Der typische Geschmack von Lambrusco ist fruchtig und etwas bitter mit einer erfrischenden Säure. Zudem legt sich auf die meisten Lambrusco Perlweine eine leichte Süße. Allerdings gibt es über 20 verschiedenen Lambrusco-Rebsorten und somit auch viele verschiedenen Aromen, die ein Lambrusco äußern kann. Nicht selten zeigt der Perlwein florale und fruchtige Noten nach Kirsche, Erdbeere, Veilchen, Himbeere und Brombeere.
Ist in Lambrusco Kohlensäure?
Lambrusco beinhaltet Kohlensäure, die sich entweder durch die zweite Gärung im Druckbehälter oder per Flaschengärung entwickelt.
Wo kommt Lambrusco her?
Der eigentliche Ursprung des Lambruscos ist ungewiss. Heute ist vor allem die nord-italienische Region Emilia-Romagna bekannt für den Anbau der beliebtesten Lambrusco Rebsorten. So wachsen um die Städte Modena, Reggio Emilia und Sorbara die Sorten Grasparossa, Salamino und Lambrusco di Sorbara. Diese sind besonders im lokalen Umfeld sehr beliebt.
Ist Lambrusco lieblich?
Ob ein Lambrusco lieblich oder trocken vinifiziert wird, entscheidet der Winzer. Ganz nach den Wünschen der Klientel kann er die Gärung durch einen Kälteschock stoppen. Je nachdem, wann die Gärung gestoppt wurde, hat der Perlwein viel oder wenig Restzucker. So entsteht entweder ein trockener oder lieblicher Lambrusco. Allerdings werden die italienischen Perlweine in der Regel trocken ausgebaut.
Wie trinkt man Lambrusco?
Lambrusco sollte jung getrunken werden. Die ideale Trinktemperatur liegt zwischen 13 und 14 °C. Der fruchtig-spritzige Perlwein zeigt besonders im Sommer seine Stärken. Er bietet sich auch als Bestandteil in erfrischenden Cocktails an.
NACH OBEN