♥ Tällä hetkellä 18 882 viinejä vain sinulle! ♥
Henkilökohtainen neuvo!
Turvallinen pakkaus!
Luotettava toimitus!

Lambrusco Viinit

(37)

Rubiininpunainen, kuohuva ja jo vuosia laadultaan niin hyvä kuin koskaan ennen: se on Lambrusco. VINELLOn ansiosta voit nauttia tätä kuohuviiniä ilman komplikaatioita.

Lue lisää zu Lambrusco Viinit
Sulje suodattimet
von bis
von bis
%💰  
🏆  
24 h 🚀  
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite
Punaviini Punaviini
keskimakea keskimakea
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
8,58 €*
0.75 l (11,44 € * / 1 l)
Rose di Bacco Lambrusco Rosso Amabile Emilia-Romagna IGT - Chiarli
Punaviini Punaviini
keskimakea keskimakea
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
9,98 €*
0.75 l (13,31 € * / 1 l)
Lambrusco Rosato Emilia IGT - Cantine Riunite
Kuohuviini Kuohuviini
keskimakea keskimakea
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
8,58 €*
0.75 l (11,44 € * / 1 l)
Lambrusco Rosso Emilia IGT 1,5 l Magnum - Cantine Riunite
Punaviini Punaviini
keskimakea keskimakea
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
12,98 €*
1.5 l (8,65 € * / 1 l)
Lambrusco Bianco Emilia IGT - Cantine Riunite
Kuohuviini Kuohuviini
keskimakea keskimakea
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
8,58 €*
0.75 l (11,44 € * / 1 l)
Lambrusco Rosso Bio - Cantine Riunite
Kuohuviini Kuohuviini
keskimakea keskimakea
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
10,58 €*
0.75 l (14,11 € * / 1 l)
Myynnissä
6er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite
Myynnissä
51,48 € * 50,98 €*
4.5 l (11,33 € * / 1 l)
Lambrusco Grasparossa frizzante secco DOC - Cantina Puianello
Punaviini Punaviini Kuohuviini
kuiva - dry - sec kuiva - dry - sec
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
11,88 €*
0.75 l (15,84 € * / 1 l)
Lambrusco Primabolla Amabile frizzante DOC - Cantina Puianello
Punaviini Punaviini Kuohuviini
mild - doux - sweet - dolce mild - doux - sweet - dolce
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
11,88 €*
0.75 l (15,84 € * / 1 l)
Lambrusco Dolcezza Rosso Emilia Romagna IGT 1,5l Magnum - Cantine Riunite
Punaviini Punaviini
keskimakea keskimakea
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
14,78 €*
1.5 l (9,85 € * / 1 l)
Myynnissä
12er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite
Myynnissä
102,96 € * 99,98 €*
9 l (11,11 € * / 1 l)
Rose di Bacco Lambrusco Bianco Amabile Emilia-Romagna IGT - Chiarli
Valkoviini Valkoviini Kuohuviini
keskimakea keskimakea
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
9,98 €*
0.75 l (13,31 € * / 1 l)
vegaani vegaani
Lambrusco Doc Fratello Sole Semisecco - Cantine Riunite
vegaani vegaani
Kuohuviini Kuohuviini
puolikuiva puolikuiva
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
11,98 €*
0.75 l (15,97 € * / 1 l)
Reggiano Lambrusco Rosso Emilia DOC - Cantine Riunite
Punaviini Punaviini
mild - doux - sweet - dolce mild - doux - sweet - dolce
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
8,98 €*
0.75 l (11,97 € * / 1 l)
Link Rosé Millesimato Brut Modena DOC - Ferro 13
2022
Kuohuviini Kuohuviini
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
17,98 €*
0.75 l (23,97 € * / 1 l)
Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Amabile Frizzante DOC - Villa di Corlo
2022
Punaviini Punaviini
mild - doux - sweet - dolce mild - doux - sweet - dolce
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
14,48 €*
0.75 l (19,31 € * / 1 l)
Unico Lambrusco di Sorbara DOC - Cantina Divinja
2020
Punaviini Punaviini Kuohuviini
Demi-sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco Demi-sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
9999,00 €*
0.75 l (13332,00 € * / 1 l)
Il Morro Lambrusco Salamino DOP - Cantina Divinja
2020
Punaviini Punaviini Kuohuviini
kuiva kuiva
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
9999,00 €*
0.75 l (13332,00 € * / 1 l)
Sigillo Lambrusco di Sorbara - Cantina Divinja
2020
Punaviini Punaviini Kuohuviini
kuiva kuiva
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
9999,00 €*
0.75 l (13332,00 € * / 1 l)
-
2022
Punaviini Punaviini Kuohuviini
kuiva - dry - sec kuiva - dry - sec
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
9999,00 €*
0.75 l (13332,00 € * / 1 l)
NEU
Intuizione Rosè Lambrusco Grasparossa Di Castelvetro Brut Nature - La Piana
NEU
Kuohuviini Kuohuviini
brut nature - dosage zéro brut nature - dosage zéro
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
24,98 €*
0.75 l (33,31 € * / 1 l)
NEU
Noi Due Rosè Lambrusco Grasparossa Di Castelvetro Extra Dry M.M. - La Piana
NEU
Kuohuviini Kuohuviini
erittäin kuiva erittäin kuiva
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
15,76 €*
0.75 l (21,01 € * / 1 l)
NEU
Capriccio Di Bacco Montebarello 155 Lambrusco Grasparossa Di Castelvetro - La Piana
NEU
Kuohuviini Kuohuviini
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
16,65 €*
0.75 l (22,20 € * / 1 l)
NEU
Lacrime Di Bosco Lambrusco Grasparossa Di Castelvetro - La Piana
NEU
Kuohuviini Kuohuviini
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
14,98 €*
0.75 l (19,97 € * / 1 l)
NEU
Lacrime Di Bosco Lambrusco Grasparossa Di Castelvetro 0,375 l - La Piana
NEU
Kuohuviini Kuohuviini
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
10,58 €*
0.375 l (28,21 € * / 1 l)
1 von 2

Helmet lasissa: Lambrusco-viinin kiehtovuus

Lambrusco - nimi, joka saa viininystävien sydämet sykkimään nopeammin. Tästä kuplivasta italialaisesta viinistä on tullut virkistävän mutta hienostuneen nautinnon synonyymi. Lambrusco nauttii maailmanlaajuista suosiota eloisan hiilihappoisuutensa, rikkaan historiansa ja laajan makuvalikoimansa ansiosta. Sukelletaanpa syvälle tämän upean viinin maailmaan ja paljastetaan, mikä tekee siitä niin erityisen.

Lambrusco on hyvin vanha, Italiasta kotoisin oleva punainen rypälelajikesuku. Uskotaan, että tätä punaviiniä viljeltiin jo etruskien aikana. Lambrusco-perheeseen kuuluu yli 60 lajiketta. Tunnetuimpia edustajia ovat Lambrusco Salamino, Lambrusco Maestri, Lambrusco Grasparossa ja Lambrusco Sorbara.

Emilia-Romagnan Lambrusco-lajikkeet

Lambrusco-viinejä viljellään Italiassa yli 10 000 hehtaarin alalla. Lambruscoa viljellään pääasiassa Emilia-Romagnan viinialueella. Tätä italialaista punaviiniä viljellään kuitenkin myös Lombardiassa, Apuliassa, Sisiliassa ja Piemontessa.

Alkuperä ja monimuotoisuus: matka Emilian viinitarhoilla

Historia ja alkuperä

Lambrusco-viinin historia juontaa juurensa antiikin Roomaan, josta löydettiin ensimmäiset jäljet rypälelajikkeesta. Alun perin Lambrusco on peräisin Pohjois-Italiassa sijaitsevalta Emilia-Romagnan alueelta. Tarkemmin sanottuna Modenan, Reggio Emilian ja Parman maakunnista. Ilmaston, maaperän ja perinteiden yhdistelmä tekee Emilia-Romagnasta ihanteellisen paikan Lambruscon viljelylle.

Lambruscon lajike

Lambrusco-nimityksen alle on koottu erilaisia rypälelajikkeita. Niillä kaikilla on hienoisia eroja tuoksun, värin ja maun suhteen. Seuraavassa luetellaan joitakin tunnetuimpia Lambrusco-lajikkeita:

  1. Lambrusco di Sorbara: Kevyt, kukkainen ja virkistävä, usein vaalea.
  2. Lambrusco Salamino: Intensiivinen, hedelmäinen maku ja syvän rubiininpunainen väri.
  3. Lambrusco Grasparossa: Voimakas ja täyteläinen, väriltään syvä ja marjainen.
  4. Lambrusco Reggiano: Kuiva ja elegantti viini, jota kypsytetään usein pidempään.

Aistien juhlaa: aromeja ja nautintoa

Perlauseen taito

Lambruscon tunnusmerkki on epäilemättä sen kuohuva luonne. Perlage eli hieno hiilihappo antaa viinille raikkautta ja eloisuutta. Tämä tekee Lambruscosta ihanteellisen valinnan sosiaalisiin tilaisuuksiin ja lämpimiin kesäpäiviin.

Lambrusco lasissa

Aromien ja makujen monipuolisuus

Lambrusco yllättää laajalla aromivalikoimallaan. Raikkaista punaisista hedelmistä, kuten kirsikoista ja mansikoista, hienovaraisiin kukkien ja mausteiden vivahteisiin. Jokainen kulaus paljastaa uuden puolen. Lajikkeesta ja tuotantotyylistä riippuen maku voi vaihdella kuivasta ja virkistävästä puolikuivaan tai jopa makeaan.

Täydelliset parit: Kulinaariset seikkailut Lambruscon kanssa

Perinteinen italialainen keittiö

Lambrusco ei ole pelkkä viini, vaan kulinaarinen elämys. Italiassa sitä tarjoillaan usein klassisten ruokien, kuten Parman kinkun, lasagnen, pizzan ja antipastien kanssa. Vilkas hapokkuus ja hedelmäiset aromit luovat harmonisen tasapainon ja korostavat ruoan makuja.

Kansainvälinen luovuus

Muualla kuin Italiassa Lambrusco avaa tilaa luoville parituksille. Hampurilaisillallisista aasialaisen tai meksikolaisen kaltaisiin keittiöihin. Lambruscon monipuolisuuden ansiosta voit ylittää makurajoja ja löytää uusia nautinnon horisontteja.

Lambrusco: kuohuva punaviini

Italiassa Lambrusco-rypäleistä valmistetaan pääasiassa kuohuvaa, hedelmäistä puna- ja roséviiniä (= Lambrusco Frizzante). Vielä jokin aika sitten näitä Lambrusco Frizzante -viinejä tuotettiin massatuotantona. Niitä ei voinut puuttua jokapäiväisenä juomana yhdestäkään italialaisesta ravintolasta. Nykyään perinteisen Lambrusco-viinin ominaisuuksia arvostetaan jälleen yhä enemmän.

Kuivasta makeaan

Tämä viini on suhteellisen kuiva, ja siinä on tyypillinen hedelmäisen katkera maku. Perinteisen Lambruscon viljelystä saadaankin huippuviinejä, jotka sopivat hyvin yhteen paikallisen keittiön kanssa. Tällaisia italialaisia viinejä tarjoavat pienet viininviljelijät nimillä Lambrusco di Castelvetro, Lambrusco di Sorbara ja Lambrusco di Salamino di Santa Croce. Lambrusco-rypäleistä ei kuitenkaan valmisteta ainoastaan kuohuviinejä, vaan myös herkullisia hiilihapottomia viinejä.

Intensiivinen väri ja alhainen alkoholipitoisuus

Lambrusco-viineille on ominaista niiden voimakas punainen väri ja alhainen alkoholipitoisuus. DOC-säännösten mukaan se saa olla enintään 10,5 tilavuusprosenttia. Ne tuoksuvat kirsikoilta ja mansikoilta, ja niissä on vähän tanniinia. Niissä on virkistävä hapokkuus ja ne maistuvat hieman kitkeriltä.

Joskus kuivaa, joskus makeaa, mutta lähes aina kuohuvaa

Olipa kyseessä punainen, valkoinen tai rosé - Lambruscoa saa kaikissa väreissä. Sadasta tapauksesta 99:ssä se on kuohuviini, joka esiintyy kuivana tai makeana. Lambrusco on erityisen kuuluisa jälkimmäisestä. Se on makean elämän, dolce vitan synonyymi. Maukasta, mutkatonta ja vailla hienostelua. Raikkaat Lambrusco-viinit ovat täydellinen kumppani aurinkoisille päiville aurinkotuolissa aurinkovarjon alla.

Lambrusco vs. Fragolino

Lambrusco ja Fragolino - nämä ovat kaksi ihanaa viiniä. Kuohuva, hedelmäinen kaksikko Italiasta tarjoaa yhtä makeaa nautintoa kaikkiin tilaisuuksiin. Molemmat kuohuviinit tulevat Modenan ympärillä sijaitsevilta viinitarhoilta - sattumaa? Tuskin. Pikemminkin paikalliset viininviljelijät osaavat juhlia elämää. Jos siis pidät Fragolinosta, et voi mennä vikaan Lambruscon kanssa.

Lambrusco pullo

Modenasta peräisin olevan Lambrusco-viinin DOP-alueet ovat seuraavat

Modenan kaupungin ympärillä Lambruscon viljelyalue on jaettu neljään DOP-alueeseen. Kullakin on oma terroirinsa, ja jokaisella on Lambrusco-rypäleelle tyypillisiä lajikkeita.

  • Sorbara: Sorbaran SAN-alueen Lambrusco valmistetaan samannimisestä Lambrusco di Sorbana -rypäleestä. Lajike tuottaa vain vähän satoa, mikä tekee viineistä haluttuja harvinaisuuksia. Viiniköynnökset on istutettu Secchia- ja Panaro-jokien väliselle löyhälle ja hiekkaiselle alluviaalimaalle.

  • Salamino di Santa Croce: Modenan pohjoispuolella sijaitsee Caprin kylä. Sieltä Lambrusco-viiniköynnös on levinnyt koko ympäröivälle maaseudulle. Paikallisten viininviljelijöiden pääpaino on Lambrusco Salamino -lajikkeessa, joka tuottaa runsaasti satoa. DOP-ohjeiden mukaan myös muita Lambrusco-lajikkeita ja Fortanaa, niin sanottua Uva d'Oroa, voidaan käyttää vähäisessä määrin. Hedelmällisillä alankoalueilla, joilla on hiekkaa, silttiä ja savea, tuotetaan rubiininpunaisia Lambrusco-viinejä, joissa on violetteja heijastuksia. Maultaan viini on raikas, hedelmäinen ja hieman hapokas. Sopii erinomaisesti emiliaiseen keittiöön, joka tarjoaa herkullista pastaa ja paistia.

  • Modena: Lambrusco di Modena perustuu kaikkiin kaupungin alueella viljeltyihin Lambrusco-rypäleisiin. Tämä cuvée luotiin jo 1700-luvun puolivälissä, eikä se ole tähän päivään mennessä menettänyt mitään laadustaan.

  • Grasparossa di Castelvetro: Lambrusco Grasparossa -viiniköynnökset viihtyvät kukkuloiden kuivilla alueilla aina alankoihin asti. Maaperän monimuotoisuuden ansiosta Lambrusco Grasparossa di Castelvetro kehittyy rakenteelliseksi ja täyteläiseksi kuohuviiniksi.

Johtopäätös: Italialaisen viinimaailman kuohuviiniperintö

Lambrusco-viini on onnistunut vakiinnuttamaan asemansa kiehtovana viinivaihtoehtona vuosisatojen kuluessa. Sen kuohuva luonne, aromaattinen monimuotoisuus ja kulinaarinen monipuolisuus tekevät siitä monien tilaisuuksien kumppanin. Olipa kyseessä sitten perinteinen italialainen täydennys tai innovatiivinen viini nykyaikaisille ystäville. Lambrusco on edelleen viinimaailman helmi. Tutustu tämän kuplivan luomuksen taikaan ja uppoa vertaansa vailla olevaan nautinnon hetkeen.

Viinikaupastamme löydät laajan valikoiman Lambrusco-viinejä.

Asiat, jotka on hyvä tietää Lambrusco
Mitä lasia käytetään Lambruscon kanssa?
Lambruscolle sopiva viinilasi on ehdottomasti suurempi valkoviinipikari.
Miksi Lambrusco kimaltelee?
Lambrusco käy läpi toisen käymisprosessin käymättömästä rypäleen puristemehusta 2,5 baarin paineastiassa. Tämä rikastuttaa viiniä hiilihapolla ja tekee siitä kuohuviinin. Vaihtoehtoisesti viini käydään pullokäymisessä, kuten perinteisesti tehdään esimerkiksi Crémantille tai samppanjalle.
Miltä Lambrusco maistuu?
Lambruscon tyypillinen maku on hedelmäinen ja hieman kitkerä sekä virkistävän hapokas. Lisäksi useimmissa Lambrusco-kuohuviinissä on lievää makeutta. Lambruscossa on kuitenkin yli 20 eri rypälelajiketta ja siten monia erilaisia aromeja, joita Lambrusco voi ilmaista. Ei ole harvinaista, että kuohuviinissä on kukkaisia ja hedelmäisiä sävyjä, kuten kirsikkaa, mansikkaa, orvokkia, vadelmaa ja karhunvatukkaa.
Onko Lambruscossa hiilidioksidia?
Lambrusco sisältää hiilihappoa, joka kehittyy joko toisen käymisen aikana paineastiassa tai pullokäymisen aikana.
Mistä Lambrusco on peräisin?
Lambruscon todellinen alkuperä on epävarma. Nykyään erityisesti Pohjois-Italian Emilia-Romagnan alue tunnetaan suosituimpien Lambrusco-rypäleiden viljelystä. Esimerkiksi Grasparossa-, Salamino- ja Lambrusco di Sorbara-lajikkeita viljellään Modenan, Reggio Emilian ja Sorbaran kaupunkien ympäristössä. Nämä ovat erityisen suosittuja paikallisella alueella.
Onko Lambrusco makea?
Viininviljelijä päättää, onko Lambrusco makea vai kuiva. Asiakkaan toiveiden mukaan hän voi pysäyttää käymisen kylmäshokilla. Riippuen siitä, milloin käyminen on pysäytetty, kuohuviinissä on paljon tai vähän jäännössokeria. Tuloksena on joko kuiva tai makea Lambrusco. Italialaiset kuohuviinit valmistetaan kuitenkin yleensä kuivina.
Miten Lambruscoa juodaan?
Lambrusco tulisi juoda nuorena. Ihanteellinen juomalämpötila on 13-14 °C. Hedelmäinen kuohuviini näyttää vahvuutensa erityisesti kesällä. Se on myös ihanteellinen ainesosa virkistävissä cocktaileissa.
NACH OBEN NACH OBEN
NACH OBEN