♥ Tällä hetkellä 18 945 viinejä vain sinulle! ♥
Henkilökohtainen neuvo!
Turvallinen pakkaus!
Luotettava toimitus!

Lambrusco Viinit

(26)

Rubiininpunainen, kuohuva ja jo vuosia laadultaan niin hyvä kuin koskaan ennen: se on Lambrusco. VINELLOn ansiosta voit nauttia tätä kuohuviiniä ilman komplikaatioita.

Lue lisää zu Lambrusco Viinit
Filter schließen
von bis
Vain tarjoukset  
Erittäin palkittu  
Pikakuljetus mahdollista  
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite
Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite
Punaviini Lambrusco keskimakea Italia Emilia-Romagna (IT)
Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Amabile Frizzante DOC - Villa di Corlo
Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Amabile Frizzante DOC - Villa di Corlo
Punaviini Lambrusco mild - doux - sweet - dolce Italia Emilia-Romagna (IT) Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOC (IT)
Lambrusco Rosato Emilia IGT - Cantine Riunite
Lambrusco Rosato Emilia IGT - Cantine Riunite
Kuohuviini Lambrusco keskimakea Italia Emilia-Romagna (IT)
Lambrusco Bianco Emilia IGT - Cantine Riunite
Lambrusco Bianco Emilia IGT - Cantine Riunite
Kuohuviini Lambrusco keskimakea Italia Emilia-Romagna (IT)
Lambrusco Rosso Emilia IGT 1,5 l Magnum - Cantine Riunite
Lambrusco Rosso Emilia IGT 1,5 l Magnum - Cantine Riunite
Punaviini Lambrusco keskimakea Italia Emilia-Romagna (IT)
Myynnissä
6er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite 6er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite
- Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Secco Frizzante DOC 2022 - Villa di Corlo
Punaviini Kuohuviini Lambrusco kuiva - dry - sec Italia Emilia-Romagna (IT) Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOC (IT)
Lambrusco Grasparossa frizzante secco DOC - Cantina Puianello Lambrusco Grasparossa frizzante secco DOC - Cantina Puianello
Punaviini Kuohuviini Lambrusco kuiva - dry - sec Italia Emilia-Romagna (IT) Colli di Scandiano e di Canossa DOC (IT)
Reggiano Lambrusco Rosso Emilia DOC - Cantine Riunite Reggiano Lambrusco Rosso Emilia DOC - Cantine Riunite
Punaviini mild - doux - sweet - dolce Italia Emilia-Romagna (IT)
Lambrusco Primabolla Amabile frizzante DOC - Cantina Puianello Lambrusco Primabolla Amabile frizzante DOC - Cantina Puianello
Punaviini Kuohuviini Lambrusco mild - doux - sweet - dolce Italia Emilia-Romagna (IT) Reggiano DOC (IT)
Unico Lambrusco di Sorbara DOC - Cantina Divinja
Unico Lambrusco di Sorbara DOC - Cantina Divinja
Punaviini Kuohuviini Lambrusco Demi-sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco Italia Emilia-Romagna (IT)
Il Morro Lambrusco Salamino DOP - Cantina Divinja Il Morro Lambrusco Salamino DOP - Cantina Divinja
Punaviini Kuohuviini Lambrusco kuiva Italia Emilia-Romagna (IT)
Sigillo Lambrusco di Sorbara - Cantina Divinja Sigillo Lambrusco di Sorbara - Cantina Divinja
Punaviini Kuohuviini Lambrusco kuiva Italia Emilia-Romagna (IT)
Rose di Bacco Lambrusco Bianco Amabile Emilia-Romagna IGT - Chiarli
Rose di Bacco Lambrusco Bianco Amabile Emilia-Romagna IGT - Chiarli
Valkoviini Kuohuviini Lambrusco keskimakea Italia Emilia-Romagna (IT)
Myynnissä
18er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite 18er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite
Cherubino Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOC - Medici Ermete Cherubino Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOC - Medici Ermete
Punaviini keskimakea Italia Emilia-Romagna (IT) Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOC (IT)
orgaaninen orgaaninen
vegaani vegaani
Lambrusco Doc Fratello Sole Semisecco - Cantine Riunite Lambrusco Doc Fratello Sole Semisecco - Cantine Riunite
Kuohuviini puolikuiva Italia Emilia-Romagna (IT) Modena DOC (IT)
orgaaninen orgaaninen
Lambrusco Rosso Bio - Cantine Riunite Lambrusco Rosso Bio - Cantine Riunite
Kuohuviini keskimakea Italia Emilia-Romagna (IT)
Lambrusco Dolcezza Rosso Emilia Romagna IGT - Cantine Riunite Lambrusco Dolcezza Rosso Emilia Romagna IGT - Cantine Riunite
Punaviini Lambrusco keskimakea Italia Emilia-Romagna (IT)
Lambrusco Dolcezza Rosso Emilia Romagna IGT 1,5l Magnum - Cantine Riunite Lambrusco Dolcezza Rosso Emilia Romagna IGT 1,5l Magnum - Cantine Riunite
Punaviini Lambrusco keskimakea Italia Emilia-Romagna (IT)
Link Rosé Millesimato Brut Modena DOC - Ferro 13 Link Rosé Millesimato Brut Modena DOC - Ferro 13
Kuohuviini brut - bruto Italia Venetien (IT) Venezia DOC (IT)
Myynnissä
12er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite 12er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite
Rose di Bacco Lambrusco Rosso Amabile Emilia-Romagna IGT - Chiarli Rose di Bacco Lambrusco Rosso Amabile Emilia-Romagna IGT - Chiarli
Punaviini Lambrusco keskimakea Italia Emilia-Romagna (IT)
Myynnissä
VINKKI!
6er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco aus Italien 6er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco aus Italien

Lambrusco on hyvin vanha, Italiasta kotoisin oleva punainen rypälelajike. On oletettavaa, että tätä punaviiniä viljeltiin jo etruskien aikana.   Lambrusco -viiniköynnösperheeseen kuuluu yli 60 lajiketta, joista tunnetuimpia ovat Lambrusco Salamino, Lambrusco Maestri, Lambrusco Grasparossa ja Lambrusco Sorbara.

Emilia-Romagnan Lambrusco

  Lambrusco -viiniköynnösten istutusala on Italiassa yli 10 000 hehtaaria.    Lambrusco viljellään pääasiassa Emilia-Romagnan viinialueella, mutta myös Lombardiassa, Apuliassa, Sisiliassa ja Piemontessa on viinitarhoja, joilla tätä maailmankuulua italialaista punaviiniä viljellään.

Lambrusco - kuohuva punaviini

Italiassa Lambrusco-rypäleistä valmistetaan pääasiassa kuohuvaa, hedelmäistä puna- ja roseeviiniä (= Lambrusco Frizzante). Jokin aika sitten nämä Lambrusco Frizzante -juomat olivat vielä massatuotantoa, eikä niitä voinut puuttua jokapäiväisenä juomana mistään italialaisesta ravintolasta. Nykyään perinteisen Lambrusco-viinin ominaisuuksia arvostetaan jälleen yhä enemmän.

 kuivasta makeaan

Tämä viini kypsytetään suhteellisen kuivana, ja sillä on tyypillinen, hedelmäisen katkera maku, eikä sillä ole mitään yhteistä enimmäkseen tahmean makean massatuotteen Lambrusco kanssa. Perinteinen Lambruscon viljely tuottaa siis erinomaisia viinejä, jotka sopivat hyvin yhteen paikallisen keittiön kanssa. Tällaisia italialaisia viinejä tarjoavat esimerkiksi pienemmät viininviljelijät alkuperänimityksillä Lambrusco di Castelvetro, Lambrusco di Sorbara ja Lambrusco di Salamino di Santa Croce.    Lambrusco-rypäleistä ei kuitenkaan valmisteta vain kuohuviinejä, vaan myös herkullisia tislattuja viinejä

Voimakas väri ja alhainen alkoholipitoisuus

Lambruscoviinille on ominaista voimakas punainen väri ja alhainen alkoholipitoisuus, joka DOC-säännösten mukaan saa olla enintään 10,5 tilavuusprosenttia. Ne tuoksuvat yleensä kirsikoilta ja mansikoilta, niissä on vähän tanniinia, ne ovat virkistävän happamia ja maistuvat - kuten jo mainittiin - hieman kitkeriltä.

Lambrusco kuten italialainen

Jotkut ihmiset käyttävät Lambruscoa ovenkahvana, sillä heti kun teet suuren tilauksen italialaiselle toimituspalvelulle, johon luotat, saat Lambruscon kotiin kiitoslahjaksi. Mutta miksi tämä kuohuviini on italialaisille niin tärkeä, vaikka sen laatu jättää yleensä paljon toivomisen varaa? 

Asia on yksinkertainen: Lambrusco on itse asiassa loistava kuohuviini, kunhan valitsee oikean pullon. Anna siis fuselipullon toimia ovipysäkkinä ja tartu laadukkaaseen Lambrusco-viiniin - olipa se sitten makeaa, helmeilevää tai kuivaa - ja koe kevyt nautinto Italian kaikista kolkista. 

Joskus kuivaa, joskus makeaa, mutta lähes aina kuohuvaa

Olipa kyseessä punainen, valkoinen tai rosé - Lambruscoa on kaikissa väreissä. Kuitenkin 99 tapauksessa sadasta se on kuohuviini, joka on kypsytyksestä riippuen joko pölykuiva tai ihanan makea. Lambrusco on erityisen kuuluisa jälkimmäisestä. Synonyymi makealle elämälle, josta puhutaan dolce vitassa. Maukasta, mutkatonta ja mutkatonta. Tuoreet Lambrusco-viinit ovat täydellinen kumppani aurinkoisille päiville aurinkotuolissa tai loistavassa seurueessa aurinkovarjon alla, kunhan ne pidetään viileinä.

Yksinkertaisesti Lambrusco

Solo, lasissa oleva kuohuviini tarjoaa täydellisen harmonian happamuuden ja hedelmäisen tuoksun välillä ja yksinkertaisesti kutsuu sinua juomaan sitä. Voi sanoa, että se miellyttää yleisöä. Miksi sinun pitäisi tehdä siitä monimutkaista? Lambrusco on lasissa rento ja vaahtoava hauskuus, joka sopii erinomaisesti myös italialaiseen keittiöön. Pizza, pasta, antipasti - kirsikan, mansikan ja vadelman hedelmäiset aromit, jotka on jalostettu kermaisella makeudella, täydentävät viihdyttävästi runsaista happamiin ruokiin. Lambrusco on yhtä eloisa italialaisten leikkeleiden ja leivonnaisten kanssa. Vaikuttaa melkein siltä, että italialainen kuohuviini ei mieti mitään ja ottaa elämän sellaisena kuin se tulee - pääasia on, että se on täynnä herkkuja ja iloisuutta

Lambrusco vs. Fragolino

Lambrusco ja Fragolino - kaksi hauskanpitoa rakastavaa tippaa ovat tavanneet. Italiasta peräisin oleva kuohuva, hedelmäinen kaksikko tarjoaa yhtä makeaa nautintoa kaikkiin tilaisuuksiin. Molemmat kuohuviinit ovat peräisin Modenaa ympäröiviltä viinitarhoilta - sattumaa? Tuskin. Pikemminkin paikalliset viininviljelijät osaavat juhlia elämää. Jos siis pidät Fragolinosta, et voi mennä vikaan Lambruscon kanssa

Modenasta peräisin olevan Lambrusco-viinin DOP-alueet

Modenan kaupungin ympärillä, Apenniinien juurelta hedelmälliselle alangolle, Lambruscon viljelyalue on jaettu neljään DOP-alueeseen. Jokaisella on oma terroirinsa ja jokaisessa on tyypillisiä Lambrusco-rypäleitä. 

  • Sorbara: SAN:n Sorbara Lambrusco valmistetaan samannimisestä Lambrusco di Sorbana -rypäleestä. Lajike tuottaa vain vähän satoa, mikä tekee viineistä haluttuja harvinaisuuksia. Viiniköynnökset on istutettu Secchia- ja Panaro-jokien väliselle löyhälle ja hiekkaiselle alluviaalimaalle.

  • Salamino di Santa Croce: Modenan pohjoispuolella sijaitsee Caprin kylä. Consorzio Marchio Storico dei Lambruschi Modenesi -järjestön mukaan Lambrusco-viiniköynnökset ovat levinneet täältä koko ympäröivälle maaseudulle. Paikallisten viininviljelijöiden pääpaino on Lambrusco Salamino -lajikkeessa, joka tuottaa täällä runsaasti satoa. DOP-ohjeiden mukaan myös muita Lambrusco-lajikkeita ja Fortanaa, niin sanottua Uva d'Oroa, voidaan käyttää vähäisessä määrin viininvalmistukseen. Hedelmällisillä alankoalueilla, joille on ominaista sedimenttien lisäksi hiekka, siltti ja savi, tuotetaan rubiininpunaisia Lambrusco-viinejä, joissa on violetteja heijastuksia. Maultaan viini on raikas, hedelmäinen ja hieman hapokas. Täydellinen Emilian keittiö, joka tarjoaa herkullisia pastaruokia ja paistia. 

  • Modena: Lambrusco di Modena: Lambrusco di Modena on saanut inspiraationsa kaikista kaupungin rajojen sisällä viljellyistä Lambrusco-rypäleistä. Tämä cuvée luotiin jo 1700-luvun puolivälissä, eikä se ole menettänyt mitään laadustaan tähän päivään mennessä. 

  • Grasparossa di Castelvetro: Lambrusco Grasparossa -viiniköynnökset viihtyvät Emilia-Romagnan alueen lukuisien linnojen ja huviloiden keskellä kukkuloiden kuivilla alueilla ja alankoalueilla. Maaperän moninaisuuden ansiosta - hiekka, liuskekivi ja kalkkikivi kukkulalla ja silttihiekka sekä sora laaksossa - Lambrusco Grasparossa di Castelvetro kehittyy rakenteelliseksi ja täyteläiseksi kuohuviiniksi. 
Asiat, jotka on hyvä tietää Lambrusco
Mitä lasia käyttää Lambruscon kanssa?
Lambruscolle sopiva viinilasi on ehdottomasti suurempi valkoviinipikari.
Miksi Lambrusco kimaltelee?
Lambrusco käy läpi toisen käymisprosessin käymättömän rypäleen puristemehun kanssa 2,5 baarin paineastiassa. Tämä rikastuttaa viiniä hiilihapolla ja tekee siitä kuohuviinin Vaihtoehtoisesti viini käydään pullossa, kuten perinteisesti tehdään esimerkiksi Crémantille tai jopa samppanjalle Lambruscon tyypillinen maku on hedelmäinen ja hieman kitkerä sekä virkistävän hapokas. Lisäksi useimmissa Lambrusco-kuohuviinissä on lievää makeutta Lambruscossa on kuitenkin yli 20 eri rypälelajiketta, ja näin ollen Lambruscon aromit voivat olla hyvin erilaisia. Kuohuviinissä on usein kukkaisia ja hedelmäisiä sävyjä, kuten kirsikkaa, mansikkaa, orvokkia, vadelmaa ja karhunvatukkaa.
Miltä Lambrusco maistuu?
Lambrusco sisältää hiilihappoa, joka kehittyy joko toisen käymisen aikana paineastiassa tai pullokäymisen aikana.
Onko Lambrusco hiilihapotettu?
Lambruscon todellinen alkuperä on epävarma. Nykyään erityisesti Pohjois-Italian Emilia-Romagnan alue tunnetaan suosituimpien Lambrusco-rypäleiden viljelystä. Esimerkiksi Grasparossa-, Salamino- ja Lambrusco di Sorbara-lajikkeet kasvavat Modenan, Reggio Emilian ja Sorbaran kaupunkien ympäristössä, ja ne ovat erityisen suosittuja paikallisella alueella.
Mistä Lambrusco tulee?
Viinintekijä päättää, onko Lambrusco makea vai kuiva. Asiakkaiden toiveiden mukaan hän voi pysäyttää käymisen kylmäshokilla. Riippuen siitä, milloin käyminen on lopetettu, kuohuviini sisältää paljon tai vähän jäännössokeria, ja tuloksena on joko kuiva tai makea Lambrusco. Italialaiset kuohuviinit on kuitenkin yleensä viiniytetty kuiviksi.
Onko Lambrusco makea?
Lambrusco pitäisi juoda nuorena. Ihanteellinen juomalämpötila on 13-14 °C Hedelmäinen kuohuviini näyttää vahvuutensa erityisesti kesällä, ja se on myös ihanteellinen ainesosa virkistävissä cocktaileissa.
Miten juot Lambruscoa?
NACH OBEN NACH OBEN
NACH OBEN