• ♥ Tällä hetkellä 23.142 viinejä vain sinulle! ♥
  • Henkilökohtainen neuvo!
  • Turvallinen pakkaus!
  • Luotettava toimitus!

Kuohuviinit

(1.781)

Kuohuviini vaahtoaa kauniisti, missä tahansa muodossa, kaikkialta maailmasta. 

Lue lisää zu Kuohuviinit
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Ei saatavilla
VINKKI!
9999
Ei saatavilla
VINKKI!
4.75
(8)
Kuohuviini Kuohuviini
brut - bruto brut - bruto
Ranska Ranska
Languedoc-Roussillon (FR) Languedoc-Roussillon
20,28 €*
0.75 l (27,04 € * / 1 l)
Ei saatavilla
Osta 36, säästä 8 %!
9999
Ei saatavilla
Osta 36, säästä 8 %!
5.00
(1)
Kuohuviini Kuohuviini
kuiva - dry - sec kuiva - dry - sec
Italia Italia
Veneto (IT) Veneto
14,78 €*
0.75 l (19,71 € * / 1 l)
Ei saatavilla
Osta 36, säästä 8 %!
9999
Ei saatavilla
Osta 36, säästä 8 %!
Kuohuviini Kuohuviini
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Veneto (IT) Veneto
13,18 €*
0.75 l (17,57 € * / 1 l)
15 % alennus - Viimeiset pullot!
Säästä nyt täällä!
10 % Kevätmyynti
Kevätsiivouksen hinnat
Tutustu nyt!
Väistämättömät viinit
Nämä viinit sinun pitäisi nauttia!
Kokeilupaketit
Nyt kokeile monimuotoisuutta ja säästä!
1
2 3 4 5 6
1 - 25 / 1739

Kuohuviini - kolme tuotantomenetelmää

Älä anna termin "kuohuviini" hämätä! Kuohuviini" ei suinkaan ole kyseenalaiseen laatuun perustuvaa kirpeää rypälemehua, kuten jotkut kuluttajat yhä uskovat. Jopa erittäin hienot viinit, kuten samppanja, spumante tai cava , ovat määritelmän mukaan kuohuviinejä. Elintarvikelainsäädäntöön kuuluvat yksinkertaisesti kaikki viinipohjaiset juomat, joiden alkoholipitoisuus on vähintään 10 prosenttia ja paine vähintään 3 baaria. Se, miten paineesta vastaava hiilidioksidi pääsee pulloon, on tässä vaiheessa toissijaista. Periaatteessa kuohuviinin valmistuksessa erotetaan kolme perusprosessia: 

  • Pullokäyminen
  • Säiliökäyminen
  • Kyllästysprosessi

 

Pullokäymisestä peräisin olevat kuohuviinit

Klassisen pullokäymisen kuohuviinin valmistukseen kehitti 1600-luvulla benediktiinimunkki Pierre Pérignon, mutta tutkimuksen nykytilan mukaan hän ei keksinyt sitä. Toinen käyminen ja siten hiilidioksidilla rikastaminen tapahtuu pullossa, kuten nimikin kertoo. Klassisessa menetelmässä, joka tunnetaan myös nimellä méthode champenoise, perusviiniin lisätään sokeria ja hiivaa, ja se vedetään pulloon, joka suljetaan. Alkoholikäymisen aikana, joka alkaa nyt uudelleen, syntyy alkoholin lisäksi myös hiilidioksidia ja siten paineita. 

Vähimmäissäilytysajan jälkeen hiiva siirretään pullon kaulaan ravistamalla se pois. Tämän jälkeen hiivatulppa poistetaan ja pullo suljetaan lopullisesti. Prosessi oli alun perin herkkä ja työläs, mikä tekee ymmärrettäväksi Champagne aseman ylellisyysjuomana. Dom Pérignon teki muuten myös 0,7 litran pullosta kunnioitettavan - sen mukaan, kuinka paljon mies tuolloin keskimäärin kulutti illallisen aikana. Suurempia pullotuksia, kuten magnum-pulloja, jotka ovat yhä nykyäänkin yleisiä, on aina pidetty haute voléen statussymbolina. 

Transvasaatioprosessissa toinen käyminen tapahtuu myös pullossa. Toisin kuin klassisessa menetelmässä, hiivan poistaminen on kuitenkin jonkin verran yksinkertaistettu. Se yksinkertaisesti suodatetaan pois ja kuohuviini täytetään uusiin pulloihin. Normaalisti tässä prosessissa tapahtuva painehäviö on voitu välttää noin 1900-luvun puolivälistä lähtien teknisten ratkaisujen ansiosta. Saksalainen kuohuviini valmistetaan suurimmaksi osaksi transvasointimenetelmällä. 

 

Säiliökäymisestä peräisin olevat kuohuviinit

Taloudellisen noususuhdanteen ja siitä johtuvan kuohuviinien kysynnän kasvun sekä 1950-luvulta lähtien käyttöön tulleiden teknisten mahdollisuuksien myötä säiliökäymisestä tuli taloudellisesti kiinnostavaa. Tässä prosessissa toinen käyminen tapahtuu säiliössä, minkä jälkeen hiilihapotettu viini vedetään pulloon vastapaineessa suodatuksen jälkeen. Kuohuviinin tuotanto säiliökäymisellä on vähemmän monimutkaista kuin pullokäyminen ja siten kustannustehokkaampaa. 

Erityinen säiliökäymisen muoto on Méthode rurale. Tässä tapauksessa hiilidioksidi on peräisin ensimmäisestä käymisestä, joka katkaistaan jäähdyttämällä sitä huomattavasti. Viini, joka on vielä melko sokeripitoista, vedetään nyt pulloon, jossa se jatkaa käymistään ja muodostaa hiilidioksidia. Lopputuote on makeampi kuin kuohuviinit toisen käymisen jälkeen, tunnetuin esimerkki on Asti spumante, jota valmistetaan melko laajamittaisesti Piemontessa.

 

Kyllästysmenetelmällä valmistetut kuohuviinit

Tässä halvimmassa menetelmässä hiilidioksidi yksinkertaisesti ruiskutetaan perusviiniin jäähdytyksen ja paineen alaisena. Tunnetuin tällä menetelmällä valmistettu tuote on Prosecco frizzante, joka ei kuitenkaan ole varsinaisesti kuohuviini vaan puolikuohuviini ja jonka on pärjättävä alle 3 baarin paineella. Laadukkaampi Prosecco spumante puolestaan valmistetaan yleensä säiliökäymisellä, ja sille on ominaista hienompi ja vakaampi perlage kuin frizzante .

 

Maailman kuohuviinit

Kuohuviinejä valmistettiin edellä selostettujen menetelmien mukaisesti monissa vanhan Euroopan osissa. Saksassa ja Itävallassa niitä kutsutaan nimellä Sekt (pullo- tai säiliökäyminen), Ranskassa Champagne tai, jos ne eivät ole Champagnea, Crémant (molemmat pullokäymistä). Italiassa tunnetuimpia kuohuviinejä ovat Prosecco spumante (useimmiten tankkikäyminen) ja Asti spumante. Espanjasta tulee Cava, jonka laatuvaatimukset ovat yhtä korkeat kuin samppanjan.

Kuohuviinit - nauti elämästä kevyesti

Kuohuviinihetket koetaan yleensä seurassa - ja oikean kuohuviinin kanssa. Puolikuohuviini on kuohuva vaihtoehto perinteiselle viinille ja arvokas ratkaisu ennen happopainotteista kuohuviiniä ja samppanjaa. Kuohuviini on juuri sopiva kesäpäivään, juhliin, nautinnolliselle lasilliselle ystävien kesken. Hienon makea, elegantti kuohuviini, joka tunnetaan myös houkuttelevalla nimellä secco, rikastuttaa jokaista päivää vaalealla värillä, vapailla aromeilla ja räätälöidyllä perlauksella. Hemmottele itseäsi lasillisella, arkeen riittää aikaa - nyt se helmeilee ensiluokkaisten kuohuviinien ja Secco Frizzanten kanssa VINELLOssa.

Kuohuviini - trendikäs ja moderni

Kuohuviini oli pitkään kapeahko tuote, jolle ei juuri ollut kysyntää. Vasta italialaisten kuohuviinien, kuten Prosecco Frizzanten, uusi aalto sai saksalaiset viininviljelijät heräämään ja panostamaan kovasti siihen, että he saivat lumoamaan makunsa laadukkaalla kuohuviinillä ja ihanan kevyellä viinillä. Kuohuviini ei paina itseään väkisin suuhun, siinä on enemmän hiilihappoa kuin hiilihapottomassa viinissä, mutta selvästi vähemmän kuin kuohuviinissä. Näin ollen Secco Frizzante sopii aperitiiviksi, ilmavaksi nautinnoksi ja maineikkaiden seurueiden alkoholijuomaksi. Ennen kuin hauskanpito kuitenkin alkaa, monet nautintoon suuntautuneet hyvän maun ystävät ihmettelevät, mitä eroa on kuohuviinillä, kuohuviinillä ja kuohuviinillä.

Hienojen kuohuviinien tuotantoprosessi

Kuohuviini on selkeästi määritelty ja eroaa sukulaisistaan erityisesti hiilihappopitoisuuden perusteella. Vähintään 7 tilavuusprosenttia sisältävän helmeilevän viinin hiilihapon ylipaine 20 °C:ssa voi olla 1-2,5 baaria. Kaikki tätä korkeampi on kuohuviiniä. Kevyesti kuohuviinistä ei siis kanneta kuohuviiniveroa, mutta sitä ei myöskään saa markkinoida samankaltaisissa pulloissa ja malleissa kuin kuohuviiniä tai samppanjaa.

Voit nähdä, että kuohuviini on hyvin erilaista kuin kuohuviini. Tämä alkaa jo viinin käymisestä. Kuten still-viinissä, endogeeninen happamuus häviää, mutta kuohuviinissä se otetaan talteen ja lisätään takaisin viiniin käymisen jälkeen. Tätä prosessia kutsutaan kyllästämiseksi. Vaihtoehtoisesti viininvalmistaja voi lisätä viiniin keinotekoista hiilihappoa, jota kutsutaan myös eksogeeniseksi hapoksi, mutta tämä on ilmoitettava selvästi etiketissä merkinnällä "lisättyä happoa sisältävä kuohuviini". Kuohuviinien nimitysten koko valikoima sisältää:

  • Helmiviini
  • Kuohuviini lisättyä happoa sisältävä kuohuviini
  • Helmiviini, jolla on maantieteellinen merkintä
  • Määritellyiltä alueilta peräisin oleva helmeilevä laatuviini

Kuohuviinin ja helmeilevän viinin välinen ero

Helmiviini

  • Ylipaine 1 ja 2,5 baarin välillä 20 °C:n lämpötilassa
  • Vähintään 7 tilavuusprosenttia.
  • Ei kuohuviiniveroa
  • Kuohuviinin muunnokset: Prosecco Frizzante, Secco

Kuohuviini

  • Ylipaine vähintään 3 baaria 20 °C:n lämpötilassa
  • Vähintään 9,5 tilavuusprosenttia.
  • Kuohuviinivero 136 €/hl, joka vastaa 1,02 € litraa kohti
  • Kuohuviinivaihtoehdot: Champagne, Sekt, Crémant, Cava, Prosecco Spumante

Kuohuviinivero Saksassa

Tätä valmisteveroa sovelletaan kaikkiin kuohuviineihin, joiden korkki on kiinnitetty pitolaitteella tai joissa on liuenneen hiilidioksidin aiheuttama vähintään 3 baarin ylipaine 20 °C:ssa. Helmiviini ei täytä kumpaakaan näistä kriteereistä, joten se on vapautettu kuohuviiniverosta. Tämä on myös syy siihen, miksi kuohuviinit ja seccot ovat usein halvempia kuin kuohuviini tai samppanja.

Kuohuviinistä tiedettävät asiat

Mitä kuohuviini on?

Kuohuviini on viiniä, jota on rikastettu hiilidioksidilla. CO²-pitoisuus saa olla vain 1 ja enintään 2,5 baarin välillä 20 C:n lämpötilassa. Kuohuviinille on ominaista filigraani perlage ja hieno makeus.

Mikä on kuohuviinien ihanteellinen juomalämpötila?

Kuohuviinien ihanteellinen juomalämpötila on 6-8 °C.

Entä kuohuviinien säilyvyys?

Kuohuviinit ovat jo ostohetkellä kypsymisensä huipulla. Tämä tarkoittaa, että kuohuviini voidaan nauttia välittömästi. Lyhytaikaista säilytystä varten - noin 1 vuosi - aseta Secco Frizzante pystyasentoon viileään ja pimeään paikkaan.

Kuinka kauan avattu kuohuviinipullo säilyy?

Kuohuviini voi säilyä jopa 3 päivää avaamisen jälkeen, jolloin hiilidioksidi on jo kauan sitten haihtunut.

Mihin kuohuviini sopii?

Kuohuviini ja Secco Frizzante sopivat erinomaisesti aperitiiviksi brunssin, aamiaisen, jälkiruoan sekä kakkujen ja leivonnaisten kanssa. Kuohuviini sopii hyvin myös yksin nautittavaksi kesällä ja lomalla.

Osta kuohuviiniä verkossa kohtuulliseen hintaan

Tunnetko jo lievän kihelmöinnin? Sitten on aika tilata ja nauttia laadukkaita kuohuviinejä ja seccoja Italiasta, Saksasta, Itävallasta ja Espanjasta. Tutustu keveyteen VINELLOssa. Tarjoamme sinulle hienon valikoiman kuohuviinejä edullisin ehdoin. Löydät kuohuviinejä ja helmeileviä viinejä kaikissa lajikkeissa - olipa kyseessä frizzante, rosé, kuiva, brut, mieto tai mistä tahansa pidätkin. Osta kuohuviinisi VINELLOsta, niin toimitamme tuoreen Seccos Frizzanten suoraan sinulle ilmastoneutraalilla ja vakuutetulla kuljetuksella. Nopea, luotettava ja kuohuva - VINELLO-viinikauppasi.

NACH OBEN