♥ Tällä hetkellä 15 606 viinejä vain sinulle! ♥
Henkilökohtainen neuvo!
Turvallinen pakkaus!
Luotettava toimitus!

Kuohuviinit

(1.213)

Kuohuviini vaahtoaa kauniisti, missä tahansa muodossa, kaikkialta maailmasta. 

Lue lisää zu Kuohuviinit
Sulje suodattimet
von bis
%💰  
🏆  
24 h 🚀  
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Prosecco Spumante Brut DOC 1,5 l Magnum - Zonin
Kuohuviini Kuohuviini
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
26,98 €
1.5 l (17,99 € * / 1 l)
Heredad Reserva Brut DO in GP - Segura Viudas
Kuohuviini Kuohuviini
brut - bruto brut - bruto
Espanja Espanja
Katalonien (ES) Katalonien
37,98 €
0.75 l (50,64 € * / 1 l)
Brut Nature - Champagne Drappier
Kuohuviini Kuohuviini
brut - bruto brut - bruto
Ranska Ranska
Champagne (FR) Champagne
46,98 €
0.75 l (62,64 € * / 1 l)
Myynnissä
Desiderio N°1 Prosecco Brut DOC - Desiderio N°1
Myynnissä
Kuohuviini Kuohuviini
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
18,42 € 15,66 €
0.75 l (20,88 € * / 1 l)
orgaaninen orgaaninen
vegaani vegaani
Secco Blanc de Luki - Lukas Kesselring
orgaaninen orgaaninen
vegaani vegaani
Kuohuviini Kuohuviini
erittäin kuiva erittäin kuiva
Saksa Saksa
Pfalz (DE) Pfalz
12,48 €
0.75 l (16,64 € * / 1 l)
VINKKI!
Aimery Grande Cuvée 1531 Crémant Brut - Sieur d'Arques
VINKKI!
Kuohuviini Kuohuviini
brut - bruto brut - bruto
Ranska Ranska
Languedoc-Roussillon (FR) Languedoc-Roussillon
16,87 €
0.75 l (22,49 € * / 1 l)
il Fresco Prosecco Spumante Brut DOC 0,375 l - Villa Sandi
Kuohuviini Kuohuviini
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
10,88 €
0.375 l (29,01 € * / 1 l)
Marca Oro Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG - Valdo
Kuohuviini Kuohuviini
kuiva kuiva
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
15,42 €
0.75 l (20,56 € * / 1 l)
Aviva Rose - Bodega Torre Oria
Kuohuviini Kuohuviini
mild - doux - sweet - dolce mild - doux - sweet - dolce
Espanja Espanja
Valencia (ES) Valencia
13,58 €
0.75 l (18,11 € * / 1 l)
Rosé Gold Spumante - Bottega
Kuohuviini Kuohuviini
kuiva - dry - sec kuiva - dry - sec
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
25,98 €
0.75 l (34,64 € * / 1 l)
VINKKI!
Crémant de Loire Brut Blanc Excellence - Bouvet Ladubay
VINKKI!
Kuohuviini Kuohuviini
brut - bruto brut - bruto
Ranska Ranska
Val de Loire (FR) Val de Loire
16,42 €
0.75 l (21,89 € * / 1 l)
Prosecco Spumante Rosé Brut DOC - Ponte
Kuohuviini Kuohuviini
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
14,48 €
0.75 l (19,31 € * / 1 l)
Prosecco Superiore Valdobbiadene Spumante Extra Dry DOCG - Villa Sandi
Kuohuviini Kuohuviini
erittäin kuiva erittäin kuiva
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
17,87 €
0.75 l (23,83 € * / 1 l)
VINKKI!
-
VINKKI!
Kuohuviini Kuohuviini
erittäin kuiva erittäin kuiva
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
14,88 €
0.75 l (19,84 € * / 1 l)
Crémant de Loire Brut Rosé Excellence - Bouvet Ladubay
Kuohuviini Kuohuviini
brut - bruto brut - bruto
Ranska Ranska
Val de Loire (FR) Val de Loire
16,42 €
0.75 l (21,89 € * / 1 l)
Paradise Spumante Rosé - Valdo
Kuohuviini Kuohuviini
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
14,98 €
0.75 l (19,97 € * / 1 l)
Riesling Sekt Flaschengärung - Rotkäppchen
Kuohuviini Kuohuviini
kuiva kuiva
Saksa Saksa
Saale Unstrut (DE) Saale Unstrut
12,98 €
0.75 l (17,31 € * / 1 l)
Prosecco Frizzante DOC - Villa Sandi
Kuohuviini Kuohuviini
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
13,38 €
0.75 l (17,84 € * / 1 l)
Bouvet Island Antarctic Demi-Sec - Bouvet Ladubay
Kuohuviini Kuohuviini
Demi-sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco Demi-sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco
Ranska Ranska
Val de Loire (FR) Val de Loire
14,88 €
0.75 l (19,84 € * / 1 l)
Bianco Frizzante - Ponte
Kuohuviini Kuohuviini
erittäin kuiva erittäin kuiva
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
9,98 €
0.75 l (13,31 € * / 1 l)
Ice Blanc de Blancs demi-sec - Valdo
Kuohuviini Kuohuviini
Demi-sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco Demi-sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco
Italia Italia
Venetien (IT) Venetien
13,98 €
0.75 l (18,64 € * / 1 l)
LaCheteau Cremant de Loire Rosé Brut - Les Grands Chais de France
Kuohuviini Kuohuviini
brut - bruto brut - bruto
Ranska Ranska
Val de Loire (FR) Val de Loire
14,98 €
0.75 l (19,97 € * / 1 l)
Myynnissä
3er Vorteils-Weinpaket - Crémant Brut Rosé Excellence - Bouvet Ladubay
Myynnissä
49,26 € 48,98 €
2.25 l (21,77 € * / 1 l)
Myynnissä
Blanc de Blanc Demi-Sec - Francois Montand
Myynnissä
Kuohuviini Kuohuviini
puolikuiva puolikuiva
Ranska Ranska
Jura (FR) Jura
13,38 € 11,37 €
0.75 l (15,16 € * / 1 l)
Myynnissä
VINKKI!
6er Vorteilspaket - Aimery Grande Cuvée 1531 Crémant Brut - Sieur d'Arques
Myynnissä
VINKKI!
101,22 € 99,98 €
4.5 l (22,22 € * / 1 l)
1 von 47

Kuohuviini - kolme tuotantomenetelmää

Älä anna termin "kuohuviini" hämätä! Kuohuviini" ei suinkaan ole kyseenalaiseen laatuun perustuvaa kirpeää rypälemehua, kuten jotkut kuluttajat yhä uskovat. Jopa erittäin hienot viinit, kuten samppanja, spumante tai cava , ovat määritelmän mukaan kuohuviinejä. Elintarvikelainsäädäntöön kuuluvat yksinkertaisesti kaikki viinipohjaiset juomat, joiden alkoholipitoisuus on vähintään 10 prosenttia ja paine vähintään 3 baaria. Se, miten paineesta vastaava hiilidioksidi pääsee pulloon, on tässä vaiheessa toissijaista. Periaatteessa kuohuviinin valmistuksessa erotetaan kolme perusprosessia: 

  • Pullokäyminen
  • Säiliökäyminen
  • Kyllästysprosessi

 

Pullokäymisestä peräisin olevat kuohuviinit

Klassisen pullokäymisen kuohuviinin valmistukseen kehitti 1600-luvulla benediktiinimunkki Pierre Pérignon, mutta tutkimuksen nykytilan mukaan hän ei keksinyt sitä. Toinen käyminen ja siten hiilidioksidilla rikastaminen tapahtuu pullossa, kuten nimikin kertoo. Klassisessa menetelmässä, joka tunnetaan myös nimellä méthode champenoise, perusviiniin lisätään sokeria ja hiivaa, ja se vedetään pulloon, joka suljetaan. Alkoholikäymisen aikana, joka alkaa nyt uudelleen, syntyy alkoholin lisäksi myös hiilidioksidia ja siten paineita. 

Vähimmäissäilytysajan jälkeen hiiva siirretään pullon kaulaan ravistamalla se pois. Tämän jälkeen hiivatulppa poistetaan ja pullo suljetaan lopullisesti. Prosessi oli alun perin herkkä ja työläs, mikä tekee ymmärrettäväksi Champagne aseman ylellisyysjuomana. Dom Pérignon teki muuten myös 0,7 litran pullosta kunnioitettavan - sen mukaan, kuinka paljon mies tuolloin keskimäärin kulutti illallisen aikana. Suurempia pullotuksia, kuten magnum-pulloja, jotka ovat yhä nykyäänkin yleisiä, on aina pidetty haute voléen statussymbolina. 

Transvasaatioprosessissa toinen käyminen tapahtuu myös pullossa. Toisin kuin klassisessa menetelmässä, hiivan poistaminen on kuitenkin jonkin verran yksinkertaistettu. Se yksinkertaisesti suodatetaan pois ja kuohuviini täytetään uusiin pulloihin. Normaalisti tässä prosessissa tapahtuva painehäviö on voitu välttää noin 1900-luvun puolivälistä lähtien teknisten ratkaisujen ansiosta. Saksalainen kuohuviini valmistetaan suurimmaksi osaksi transvasointimenetelmällä. 

 

Säiliökäymisestä peräisin olevat kuohuviinit

Taloudellisen noususuhdanteen ja siitä johtuvan kuohuviinien kysynnän kasvun sekä 1950-luvulta lähtien käyttöön tulleiden teknisten mahdollisuuksien myötä säiliökäymisestä tuli taloudellisesti kiinnostavaa. Tässä prosessissa toinen käyminen tapahtuu säiliössä, minkä jälkeen hiilihapotettu viini vedetään pulloon vastapaineessa suodatuksen jälkeen. Kuohuviinin tuotanto säiliökäymisellä on vähemmän monimutkaista kuin pullokäyminen ja siten kustannustehokkaampaa. 

Erityinen säiliökäymisen muoto on Méthode rurale. Tässä tapauksessa hiilidioksidi on peräisin ensimmäisestä käymisestä, joka katkaistaan jäähdyttämällä sitä huomattavasti. Viini, joka on vielä melko sokeripitoista, vedetään nyt pulloon, jossa se jatkaa käymistään ja muodostaa hiilidioksidia. Lopputuote on makeampi kuin kuohuviinit toisen käymisen jälkeen, tunnetuin esimerkki on Asti spumante, jota valmistetaan melko laajamittaisesti Piemontessa.

 

Kyllästysmenetelmällä valmistetut kuohuviinit

Tässä halvimmassa menetelmässä hiilidioksidi yksinkertaisesti ruiskutetaan perusviiniin jäähdytyksen ja paineen alaisena. Tunnetuin tällä menetelmällä valmistettu tuote on Prosecco frizzante, joka ei kuitenkaan ole varsinaisesti kuohuviini vaan puolikuohuviini ja jonka on pärjättävä alle 3 baarin paineella. Laadukkaampi Prosecco spumante puolestaan valmistetaan yleensä säiliökäymisellä, ja sille on ominaista hienompi ja vakaampi perlage kuin frizzante .

 

Maailman kuohuviinit

Kuohuviinejä valmistettiin edellä selostettujen menetelmien mukaisesti monissa vanhan Euroopan osissa. Saksassa ja Itävallassa niitä kutsutaan nimellä Sekt (pullo- tai säiliökäyminen), Ranskassa Champagne tai, jos ne eivät ole Champagnea, Crémant (molemmat pullokäymistä). Italiassa tunnetuimpia kuohuviinejä ovat Prosecco spumante (useimmiten tankkikäyminen) ja Asti spumante. Espanjasta tulee Cava, jonka laatuvaatimukset ovat yhtä korkeat kuin samppanjan.

Kuohuviinit - nauti elämästä kevyesti

Kuohuviinihetket koetaan yleensä seurassa - ja oikean kuohuviinin kanssa. Puolikuohuviini on kuohuva vaihtoehto perinteiselle viinille ja arvokas ratkaisu ennen happopainotteista kuohuviiniä ja samppanjaa. Kuohuviini on juuri sopiva kesäpäivään, juhliin, nautinnolliselle lasilliselle ystävien kesken. Hienon makea, elegantti kuohuviini, joka tunnetaan myös houkuttelevalla nimellä secco, rikastuttaa jokaista päivää vaalealla värillä, vapailla aromeilla ja räätälöidyllä perlauksella. Hemmottele itseäsi lasillisella, arkeen riittää aikaa - nyt se helmeilee ensiluokkaisten kuohuviinien ja Secco Frizzanten kanssa VINELLOssa.

Kuohuviini - trendikäs ja moderni

Kuohuviini oli pitkään kapeahko tuote, jolle ei juuri ollut kysyntää. Vasta italialaisten kuohuviinien, kuten Prosecco Frizzanten, uusi aalto sai saksalaiset viininviljelijät heräämään ja panostamaan kovasti siihen, että he saivat lumoamaan makunsa laadukkaalla kuohuviinillä ja ihanan kevyellä viinillä. Kuohuviini ei paina itseään väkisin suuhun, siinä on enemmän hiilihappoa kuin hiilihapottomassa viinissä, mutta selvästi vähemmän kuin kuohuviinissä. Näin ollen Secco Frizzante sopii aperitiiviksi, ilmavaksi nautinnoksi ja maineikkaiden seurueiden alkoholijuomaksi. Ennen kuin hauskanpito kuitenkin alkaa, monet nautintoon suuntautuneet hyvän maun ystävät ihmettelevät, mitä eroa on kuohuviinillä, kuohuviinillä ja kuohuviinillä.

Hienojen kuohuviinien tuotantoprosessi

Kuohuviini on selkeästi määritelty ja eroaa sukulaisistaan erityisesti hiilihappopitoisuuden perusteella. Vähintään 7 tilavuusprosenttia sisältävän helmeilevän viinin hiilihapon ylipaine 20 °C:ssa voi olla 1-2,5 baaria. Kaikki tätä korkeampi on kuohuviiniä. Kevyesti kuohuviinistä ei siis kanneta kuohuviiniveroa, mutta sitä ei myöskään saa markkinoida samankaltaisissa pulloissa ja malleissa kuin kuohuviiniä tai samppanjaa.

Voit nähdä, että kuohuviini on hyvin erilaista kuin kuohuviini. Tämä alkaa jo viinin käymisestä. Kuten still-viinissä, endogeeninen happamuus häviää, mutta kuohuviinissä se otetaan talteen ja lisätään takaisin viiniin käymisen jälkeen. Tätä prosessia kutsutaan kyllästämiseksi. Vaihtoehtoisesti viininvalmistaja voi lisätä viiniin keinotekoista hiilihappoa, jota kutsutaan myös eksogeeniseksi hapoksi, mutta tämä on ilmoitettava selvästi etiketissä merkinnällä "lisättyä happoa sisältävä kuohuviini". Kuohuviinien nimitysten koko valikoima sisältää:

  • Helmiviini
  • Kuohuviini lisättyä happoa sisältävä kuohuviini
  • Helmiviini, jolla on maantieteellinen merkintä
  • Määritellyiltä alueilta peräisin oleva helmeilevä laatuviini

Kuohuviinin ja helmeilevän viinin välinen ero

Helmiviini

  • Ylipaine 1 ja 2,5 baarin välillä 20 °C:n lämpötilassa
  • Vähintään 7 tilavuusprosenttia.
  • Ei kuohuviiniveroa
  • Kuohuviinin muunnokset: Prosecco Frizzante, Secco

Kuohuviini

  • Ylipaine vähintään 3 baaria 20 °C:n lämpötilassa
  • Vähintään 9,5 tilavuusprosenttia.
  • Kuohuviinivero 136 €/hl, joka vastaa 1,02 € litraa kohti
  • Kuohuviinivaihtoehdot: Champagne, Sekt, Crémant, Cava, Prosecco Spumante

Kuohuviinivero Saksassa

Tätä valmisteveroa sovelletaan kaikkiin kuohuviineihin, joiden korkki on kiinnitetty pitolaitteella tai joissa on liuenneen hiilidioksidin aiheuttama vähintään 3 baarin ylipaine 20 °C:ssa. Helmiviini ei täytä kumpaakaan näistä kriteereistä, joten se on vapautettu kuohuviiniverosta. Tämä on myös syy siihen, miksi kuohuviinit ja seccot ovat usein halvempia kuin kuohuviini tai samppanja.

Kuohuviinistä tiedettävät asiat

Mitä kuohuviini on?

Kuohuviini on viiniä, jota on rikastettu hiilidioksidilla. CO²-pitoisuus saa olla vain 1 ja enintään 2,5 baarin välillä 20 C:n lämpötilassa. Kuohuviinille on ominaista filigraani perlage ja hieno makeus.

Mikä on kuohuviinien ihanteellinen juomalämpötila?

Kuohuviinien ihanteellinen juomalämpötila on 6-8 °C.

Entä kuohuviinien säilyvyys?

Kuohuviinit ovat jo ostohetkellä kypsymisensä huipulla. Tämä tarkoittaa, että kuohuviini voidaan nauttia välittömästi. Lyhytaikaista säilytystä varten - noin 1 vuosi - aseta Secco Frizzante pystyasentoon viileään ja pimeään paikkaan.

Kuinka kauan avattu kuohuviinipullo säilyy?

Kuohuviini voi säilyä jopa 3 päivää avaamisen jälkeen, jolloin hiilidioksidi on jo kauan sitten haihtunut.

Mihin kuohuviini sopii?

Kuohuviini ja Secco Frizzante sopivat erinomaisesti aperitiiviksi brunssin, aamiaisen, jälkiruoan sekä kakkujen ja leivonnaisten kanssa. Kuohuviini sopii hyvin myös yksin nautittavaksi kesällä ja lomalla.

Osta kuohuviiniä verkossa kohtuulliseen hintaan

Tunnetko jo lievän kihelmöinnin? Sitten on aika tilata ja nauttia laadukkaita kuohuviinejä ja seccoja Italiasta, Saksasta, Itävallasta ja Espanjasta. Tutustu keveyteen VINELLOssa. Tarjoamme sinulle hienon valikoiman kuohuviinejä edullisin ehdoin. Löydät kuohuviinejä ja helmeileviä viinejä kaikissa lajikkeissa - olipa kyseessä frizzante, rosé, kuiva, brut, mieto tai mistä tahansa pidätkin. Osta kuohuviinisi VINELLOsta, niin toimitamme tuoreen Seccos Frizzanten suoraan sinulle ilmastoneutraalilla ja vakuutetulla kuljetuksella. Nopea, luotettava ja kuohuva - VINELLO-viinikauppasi.

NACH OBEN NACH OBEN
NACH OBEN