♥ Tällä hetkellä 17 151 viinejä vain sinulle! ♥
Henkilökohtainen neuvo!
Turvallinen pakkaus!
Luotettava toimitus!

Aglianico

(56)

Aglianico-punaviini - myöhään kypsyvä, tanniinipitoinen, vulkaaninen kivi. Italiasta peräisin oleva ikivanha ja paksukuorinen punaviinirypäle on ihastuttanut viininystäviä jo vuosikymmeniä, niin että synonyymi "etelän Barolo" ei kaipaa enempää selityksiä. Teemme sen kuitenkin, koska Aglianico-viinissä on paljon muutakin kuin mitä silmä näkee. Laadukkaat, pienet terassit sammuneiden tulivuorten varrella ja nimi, jonka alkuperästä asiantuntijat kiistelevät. 

Mehr erfahren zu Aglianico
Filter schließen
von bis
Vain tarjoukset  
Erittäin palkittu  
Pikakuljetus mahdollista  
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Kaufe 6, spare 3 %!
I Tratturi Rosso 2021 - Cantine San Marzano
I Tratturi Rosso 2021 - Cantine San Marzano
Punaviini kuiva Italia Apulien (IT) Salento IGT (IT)
Pipoli Aglianico del Vulture DOC 2019 - Vigneti del Vulture
Pipoli Aglianico del Vulture DOC 2019 - Vigneti del Vulture
Punaviini kuiva Italia Basilikata (IT) Aglianico del Vulture DOC (IT)
Bolonero Castel del Monte Rosso 2019 - Torrevento
Bolonero Castel del Monte Rosso 2019 - Torrevento
Punaviini kuiva Italia Apulien (IT) Castel del Monte DOC (IT)
Aglianico Beneventano IGT 2020 - Vesevo
Aglianico Beneventano IGT 2020 - Vesevo
Punaviini kuiva Italia Kampanien (IT) Beneventano IGT (IT)
Myynnissä
Epicuro Aglianico Puglia DOP 2021 - Femar Vini
Epicuro Aglianico Puglia DOP 2021 - Femar Vini
Punaviini kuiva Italia Apulien (IT) Puglia IGT (IT)
Overdose Rosato Irpinia DOC 2021 - I Capitani
Overdose Rosato Irpinia DOC 2021 - I Capitani
Rosé-viini kuiva Italia Kampanien (IT) Irpinia DOC (IT)
orgaaninen orgaaninen
Aglianico del Taburno DOCG 2018 - La Rivolta
Aglianico del Taburno DOCG 2018 - La Rivolta
Punaviini kuiva Italia Kampanien (IT) Aglianico di Taburno DOCG (IT)
orgaaninen orgaaninen
- Trentangeli Castel del Monte Rosso DOC - Tormaresca
Punaviini kuiva Italia Apulien (IT) Castel del Monte DOC (IT)
Myynnissä
orgaaninen orgaaninen
vegaani vegaani
5 Uve Rosse Puglia IGP - Botromagno 5 Uve Rosse Puglia IGP - Botromagno
Punaviini kuiva Italia Apulien (IT) Puglia IGT (IT)
orgaaninen orgaaninen
Bocca di Lupo Castel del Monte DOC - Tormaresca Bocca di Lupo Castel del Monte DOC - Tormaresca
Punaviini kuiva Italia Apulien (IT) Castel del Monte DOC (IT)
Piano del Cerro Aglianico del Vulture DOC 2019 - Vigneti del Vulture
Piano del Cerro Aglianico del Vulture DOC 2019 - Vigneti del Vulture
Punaviini kuiva Italia Basilikata (IT) Aglianico del Vulture DOC (IT)
orgaaninen orgaaninen
Ramitello Biferno Rosso DOC 2013 - Di Majo Norante
Ramitello Biferno Rosso DOC 2013 - Di Majo Norante
Punaviini kuiva Italia Molise (IT) Biferno DOC (IT)
orgaaninen orgaaninen
Molí Rosso Terre degli Osci IGT 2016 - Di Majo Norante
Molí Rosso Terre degli Osci IGT 2016 - Di Majo Norante
Punaviini kuiva Italia Molise (IT) Terre degli Osci IGT (IT)
orgaaninen orgaaninen
Don Luigi Molise Riserva DOC 2012 - Di Majo Norante
Don Luigi Molise Riserva DOC 2012 - Di Majo Norante
Punaviini kuiva Italia Molise (IT) Molise DOC (IT)
Ensis Taurasi DOCG 2013 - Vesevo
Ensis Taurasi DOCG 2013 - Vesevo
Punaviini kuiva Italia Kampanien (IT) Taurasi DOCG (IT)
Guaglione Irpinia Aglianico DOC 2020 - I Capitani
Guaglione Irpinia Aglianico DOC 2020 - I Capitani
Punaviini kuiva Italia Kampanien (IT) Irpinia DOC (IT)
1 von 2

Basilicatan ja Campanian Aglianico-viini

  Aglianico -punaviinien luonne on muotoutunut, koska niitä viljellään pienillä, hajallaan sijaitsevilla terasseilla, jotka sijaitsevat sammuneilla tulivuorilla, kuten Monte Vulture Basilicatassa tai Taurasin ympärillä olevilla kukkuloilla. Siinä Aglianico on erittäin täyteläinen ja tanniinipitoinen, ja sen hapokkuus on vähäinen mutta voimakas. Samettinen rakenne, joka on kääritty rubiininpunaiseen tai syvän tummaan mekkoon, on osoitus vaativasta viininvalmistuksesta, joka alkaa myöhäisestä sadonkorjuusta viinitarhoilla, jotka on vuorattu vulkaanisella kivellä. Aglianico on monin tavoin erityinen, mutta ennen kaikkea maku tekee rypälelajikkeesta suositun ja halutun.

Aglianicon maku ja luonne

Aglianico-punaviinin maulle on ominaista voimakas tanniinisuus ja voimakas hapokkuus, jotka kehittyvät pitkällä kypsytyksellä monipuoliseksi nautinnoksi. Samettiset tanniinit antavat Etelä-Italiasta peräisin olevalle viinille täyteläisen rungon ja tiiviin mausteisuuden. Maku on voimakas, tuliperäisten tai luumun, suklaan ja tummien metsämarjojen aromien aromeiltaan. Aglianico-rypälelajikkeen myöhäisen kypsyyden ansiosta viiniin muodostuu voimakkaita aromeja, mutta yöllinen kylmyys myös hemmottelee sen raikkautta. Väri on paksukuoristen ja tanniinipitoisten rypäleiden leimaama, ja se täyttää lasin rubiininpunaisella loistolla.

Parhaat Aglianico - DOCG Taurasi ja DOC Aglianico del Vulture (DOC Aglianico del Vulture)

Campania ja Basilicata ovat maaperän, ilmaston ja sijainnin ansiosta ennalta määrättyjä Aglianico rypälelajikkeelle. Viinirypäleet itävät aikaisin ja kypsyvät myöhään - sadonkorjuu alkaa joskus jo marraskuussa. Viljely maan pohjoisosissa ei siis ole mahdollista, koska rypäleet eivät saavuttaisi täyttä kypsyyttä. Aglianicoa viljelläänkin lähes yksinomaan Etelä-Italiassa. Muita viljelyalueita on Kaliforniassa ja Australiassa.

Parhaat Aglianico-viinit tulevat kuitenkin Campanian ja Basilicatan alueilta. Täällä viinit saavuttavat DOCG-aseman jopa 600 metrin korkeudessa merenpinnasta, esimerkiksi Taurasi tai DOC Aglianico del Vulture. Sammuneen Monte Vulture -tulivuoren varrella sijaitseva DOC Aglianico del Vulture -viini valmistetaan yhden viinitarhan viinistä, ja se tuottaa tummia, väkeviä ja tanniinipitoisia viinejä, jotka vain paranevat vanhetessaan.

Aglianico-punaviinin säilyvyysaika

Aglianico-punaviini, jonka tanniinit ovat voimakkaan tanniiniset, soveltuu erinomaisesti pitkään säilytykseen ja on myös erittäin suositeltava. Aglianicoa ei kuitenkaan pitäisi juoda nuorena. Varastoinnin myötä voimakkaat tanniinit ja happamuus katoavat, jolloin viinistä tulee pyöreä ja samettinen. Kuten mitä tahansa punaviiniä, Aglianico on säilytettävä viileässä, pimeässä ja lämpötilaa kestävässä paikassa, kunnes jalon viinin tarjoilun optimaalinen aika on koittanut, noin 5 vuoden kuluttua viinin valmistuksesta.

Aglianico rypäleet viinikellarissa - hapon vähentäminen ja puu

Viinikellarissa rypäleet käyvät läpi erittäin hellävaraisen viininvalmistuksen. Voimakkaan happamuuden vuoksi useimmissa tapauksissa tarvitaan biologista haponpelkistystä, joka tapahtuu yleensä puutynnyreissä. Tämä antaa viinille kermaisen rakenteen ja jalon puumaisen vivahteen. Aglianico-punaviini käy läpi korkeimpia vaatimuksia vastaavan viininvalmistusprosessin viljelystä sadonkorjuusta viinin valmistukseen. Voit maistaa sen, voit arvostaa sitä - Aglianico on erityinen.

Malolaktisen hapon vähentäminen - viininviljelijän työkalupakista

Malolaktisen hapon pelkistäminen (Malo) tai biologinen hapon pelkistäminen (BSA) on viinin omenahapon pelkistämistä Oenococcus oeni -nimisen bakteerin avulla. Bakteeri muuntaa omenahappoa maitohapoksi ja CO2:ksi. Tämä tekee viinistä pehmeämmän ja kermaisemman, ja siinä on tästä lähtien vähemmän happoa. Tämä prosessi on tärkeä keino tehdä viinistä pehmeämpi, erityisesti erittäin happamien viinien tapauksessa. 

Nimi Aglianico - alkuperä ja etymologia

Aglianico-rypäle on vanha, hyvin vanha; sen sanotaan olevan yli 2 500 vuotta vanha. Yleinen käsitys on, että foinikialaiset kuljettivat rypälelajikkeen Kreikasta Etelä-Italiaan kauppareittiensä ja siirtokuntansa kautta. Nimi Vitis Helenica - kreikkalainen viini - vilisee aina tässä alkuperässä Aglianicon synonyyminä. Todisteet tämän teorian tueksi ovat kuitenkin suhteellisen niukat. DNA-analyysit eivät osoittaneet mitään yhteyttä Aglianico-rypälelajikkeeseen ja kreikkalaisiin rypälelajikkeisiin. Analyysi osoitti pikemminkin läheisiä suhteita Campanian ja Basilicatan rypälelajikkeisiin, ennen kaikkea Aglianiconelle, joka on Aglianicon jälkeläinen. 

Oletus, että Aglianico olisi kreikkalaista alkuperää, on peräisin vuonna 1581 Giambattista della Porta -nimiseltä oppineelta tutkijalta. Hän rinnasti Plinius vanhemman kuvaaman muinaisen Helvola-rypälelajikkeen hellanicoon eli helleeniseen rypäleen. Siitä lähtien viinikirjoittajien keskuudessa hyväksyttiin, että Aglianico on yhtä kuin hellanico on yhtä kuin kreikkalainen rypälelajike.

Monet seikat, ennen kaikkea näiden kahden viinin väri, ovat kuitenkin ristiriidassa tämän väitteen kanssa. Helvola oli kellertävä viini, kun taas Aglianicon rypäleet ovat hyvin tummia. Lisäksi adjektiivia hellenicus, jolla kuvattiin kreikkalaista alkuperää olevia esineitä, ei ollut olemassa Plinius vanhemman aikana. Roomalaisissa lähteissä puhuttiin aina graecus, kreikkalaisista viinirypäleistä eikä koskaan helleenisistä viinirypäleistä.

Ensimmäinen kirjallinen maininta Aglianicosta on peräisin kreivi Giulio Antonio Acquaviva d'Aragonan asiakirjasta vuodelta 1520, jossa hän kasvatti myös Aglianiche-viiniköynnöksiä - monikossa Aglianico. Etymologinen alkuperä espanjasta on todennäköinen, sillä ensimmäinen maininta Aglianicosta on peräisin Italian espanjalaisten miehityksen ajalta. Espanjankielinen sana llano antaa viitteitä Aglianico-nimen alkuperästä, sillä tavu lla lausutaan italian kielessä glia. Jos otetaan huomioon vanhemmat murteet, joissa rypälelajikkeesta käytetään nimitystä la Glianica , Aglianico-nimen merkitys on ilmeinen: tasangon rypälelajike.

Osta Aglianico viini

Tilaa Aglianico-viini verkossa viinikaupassamme. Täällä voit kokea rennon shoppailun edut kotoa tai tien päältä ja hyötyä myös nopeasta ja turvallisesta toimituksestamme. Lähde VINELLO.co.uk-sivustolla matkalle läpi maailman viinivalikoiman ja löydä ensiluokkaisia ja palkittuja punaviinejä, valkoviinejä sekä rosé-viinejä edullisesti ja värikkäästi. Osta Aglianico-viiniä verkossa, ja vapautamme sinut toimituskuluista yli 120 euron ostoksista. Lähetä pakettisi lähes koko maailmaan ja nauti huolettomasta kansainvälisten ja kansallisten viinierikoisuuksien ostamisesta.

Olemme käytettävissäsi kysymyksissä ja toiveissa. Tavoitat meidät sähköpostitse osoitteesta [email protected], puhelimitse numerosta 0351 - 469 256 55 tai Facebookissa ja Instagramissa @vinello_wine. Olemme aina iloisia voidessamme tavata uusia herkkusuita ja tutustua viinin suureen maailmaan kanssasi.

Asiat, jotka on hyvä tietää Aglianico
Mikä on Aglianico-viini?

Aglianico on punainen rypälelajike, josta saadaan tanniinipitoinen ja täyteläinen punaviini. Myöhäisen kypsymisajankohdan vuoksi rypälelajiketta viljellään yksinomaan Etelä-Italiassa ja lämpimillä alueilla, esimerkiksi Australiassa ja Kaliforniassa. Aglianico-punaviiniä tuotetaan usein tuliperäisellä kalliolla ja sammuneilla tulivuorilla. Aglianico tunnetaan myös etelän Barolona, mikä kertoo sen korkeasta laadusta viljelystä viininvalmistukseen sekä hyvin jäsennellystä ja aromaattisesta rungosta.
Mikä on Aglianco-viinin ihanteellinen juomalämpötila?

Aglianico-viinin optimaalinen juomalämpötila on 15-18 °C.
Mitkä ruoat sopivat hyvin Aglianicon kanssa?

Aglianico-punaviini sopii yhteen punaisen lihan ja riistan kanssa. Aglianico-viini täydentää kypsytettyä juustoa. Italialaisena erikoisuutena Aglianico sopii luonnollisesti myös italialaiseen keittiöön.
Pitääkö Aglianico-viinin hengittää?

Jotta Aglianico-punaviini voisi kehittyä täysin, se tulisi kaataa karahviin 3 tuntia ennen juomista. Jos viiniä säilytetään 5 vuotta, se voidaan kuitenkin juoda myös heti avaamisen jälkeen.
NACH OBEN NACH OBEN
NACH OBEN