Medaille
Trophy
Medaille
Lisätietoja Sessantanni Primitivo di Manduria DOP - Cantine San Marzano
The Sessantanni Primitivo di Manduria Cantine San Marzanolta on yksi Apulian suurista punaviineistä. Vauhdikas punaviini Italiasta. Sessantanni Primitivo Sessantanni Primitivo on viiniytetty 60-vuotiaiden viiniköynnösten rypäleistä. Se ilahduttaa runsaalla hedelmäisyydellään ja ihanan mausteisilla vivahteillaan. Kaneli, setri ja vanilja ovat ilmeisiä.
Sessantanni Primitivo di Manduria viinitilalta Cantine San Marzano Sessantanni Primitivo di Manduria on unohtumaton intensiivinen punaviini Italiasta. Se innostaa täyteläisellä kehollaan. Syvänpunainen lasissa, tämä punaviini tekee vaikutuksen runsaalla tuoksullaan. Tuoksussa on kuivattuja luumuja, muhennettuja kirsikoita, kevyttä tupakkaa, hieman anista ja kypsiä metsämarjoja. The Sessantanni on yksi suosituimmista viineistämme. Se vakuuttaa myös asiakkaamme hyvillä arvosanoillaan.
Sessantanni Primitivo di Mandurian tuotanto
Tämän jalon punaviinin rypäleet ovat peräisin 60 vuotta vanhoista viiniköynnöksistä. Ne ovat juurtuneet köyhään, rautaoksidipitoiseen maaperään. Tämä selittää myös nimen, sillä Sessantanni tarkoittaa "kuusikymmenvuotiaista".
Tuloksena on muun muassa hyvin alhainen sato. Nämä vanhat, narskuttelevat rypälelajikkeen Primitivo viiniköynnökset tuottavat vain noin 3000 kiloa rypäleitä hehtaarilta vuodessa. Tämä luonnostaan alhainen sato mahdollistaa samalla yksittäisten rypäleiden erityisen korkean laadun ja maun. Pohjois-Afrikasta puhaltava Scirocco muokkaa Etelä-Italian Cantine San Marzano viinien ilmastoa. Se tuo mukanaan kuivaa ilmaa, mikä vaikeuttaa sienien, hyönteisten ja mädäntysairauksien hyökkäystä viiniköynnösten kimppuun. Tämä tekee lähes mahdottomaksi luonnonmukaisen viljelyn.
Noin 80 prosenttia rypäleen puristemehusta jätetään kuoriin 18 vuorokaudeksi lämpötilavalvonnassa. Loput 20 prosenttia Sessantanni Primitivo di Manduria 25 päivän ajan. Tämä johtaa tämän viinin optimaaliseen uuttoon. Hiivat ovat viinintekijän omia. Kun Sessantanni Primitivo de Manduria DOP on vedetty, sitä kypsytetään 12 kuukauden ajan puutavarassa. Tämä koostuu ranskalaisesta ja amerikkalaisesta tammesta. Tämän jälkeen se pullotetaan.
Sessantanni Primitivo di Mandurian maistelu
Sessantanni Primitivo di Manduria Cantine San Marzano on puhdas Primitivo. Se näyttää lasissa syvän rubiininpunaiselta.
Tuoksussa on kuivattujen luumujen ja kirsikkahillon aromeja. Lisäksi vivahteita makeista mausteista, kuten neilikasta, kanelista ja vaniljasta. Maussa Sessantanni on hyvin jäsennelty. Se maistuu täyteläiseltä ja lihaisalta, ja siinä on suuri hapokkuus. Siinä on lempeät, mutta luonteikkaat tanniinit. Tämän punaviinin hyvin pitkässä jälkivaikutelmassa marjaiset ja hedelmäiset aromit tulevat jälleen esiin. Lisäksi mauste- ja tupakkanuotit nousevat esiin.
Sessantanni Primitivo di Manduria maistuu hyvin seuraavien ruokien kanssa
Suosittelemme Sessantanni yksin viihdyttäjäksi. Näin se jättää pysyvän vaikutelman ilman häiriötekijöitä. Tämä Primitivo sopii kuitenkin mainiosti haudutettujen liharuokien, kuten naudanlihan, karitsan, villisian tai hirvenlihan kanssa. Sekä jalon, kitkerän suklaan kanssa. Nauti tämä viini 18° C:n lämpötilassa.
Palkinnot Sessantanni Primitivolle
- Luca Maroni: 99 pistettä vuonna 2015
- Gambero Rosso: 3 lasillista vuonna 2015.
- Berlin Wine Trophy: Kultaa vuodelle 2015
- Mundus Vini: kultaa vuosina 2013 ja 2015.
- I Vini di Veronelli: 94 pistettä ja 3 tähteä paras luokitus vuodelta 2013.
- Luca Maroni: 97 pistettä vuonna 2013
Tietoa Sessantanni Primitivo di Manduria -viinistä.
- Apuliasta
- erittäin vanhat viiniköynnökset
- pitkä tynnyrissä kypsytys
- alhainen sato
- kohtalainen alkoholipitoisuus vuosikerrasta riippuen
- Lisää tuotteita osoitteesta Cantine San Marzano
Asiat, jotka on hyvä tietää Sessantanni Primitivo di Manduria DOP - Cantine San Marzano
Kovat tosiasiat
Medaille
Trophy
Medaille