• ♥ Tällä hetkellä 23.142 viinejä vain sinulle! ♥
  • Henkilökohtainen neuvo!
  • Turvallinen pakkaus!
  • Luotettava toimitus!

Blanc de Blancs

(77)

Blanc de Blancs viinit - symfonia valkoisista rypäleistä, täällä VINELLO:ssa.

Lue lisää zu Blanc de Blancs
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Ei saatavilla
Osta 36, säästä 8 %!
9999
Ei saatavilla
Osta 36, säästä 8 %!
Kuohuviini Kuohuviini
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Veneto (IT) Veneto
16,28 €*
0.75 l (21,71 € * / 1 l)
Ei saatavilla
Osta 36, säästä 8 %!
9999
Ei saatavilla
Osta 36, säästä 8 %!
Kuohuviini Kuohuviini
Puolikuiva Puolikuiva
Ranska Ranska
Jura (FR) Jura
16,58 €*
0.75 l (22,11 € * / 1 l)
Ei saatavilla
Osta 36, säästä 8 %!
9999
Ei saatavilla
Osta 36, säästä 8 %!
5.00
(1)
Kuohuviini Kuohuviini
brut - bruto brut - bruto
Ranska Ranska
Jura (FR) Jura
16,58 €*
0.75 l (22,11 € * / 1 l)
15 % alennus - Viimeiset pullot!
Säästä nyt täällä!
10 % Kevätmyynti
Kevätsiivouksen hinnat
Tutustu nyt!
Väistämättömät viinit
Nämä viinit sinun pitäisi nauttia!
Kokeilupaketit
Nyt kokeile monimuotoisuutta ja säästä!
1
2 3
1 - 25 / 75

Tutustu Blanc de Blancs -viinien maailmaan: Matka eleganssiin ja hienostuneisuuteen

Blanc de Blancs – termi, joka edustaa viinintuntijoiden keskuudessa puhdasta eleganssia ja hienostuneisuutta. Nämä erityiset kuohuviinit, jotka valmistetaan yksinomaan valkoisista rypäleistä, nauttivat yhä kasvavasta suosiosta. Täällä opit kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää näistä jaloista tippoista. Historiasta valmistukseen, ruokaehdotuksista kiehtoviin faktoihin.

mitä Blanc de Blancs tarkoittaa?

Blanc de Blancsillä on erityinen merkitys erityisesti samppanjan ja kuohuviinien maailmassa. Sananmukaisesti ranskasta käännettynä se tarkoittaa "valkoinen valkoisista". Tämä viittaa rypälelajiin, josta tätä viiniä valmistetaan. Blanc de Blancs -viinit valmistetaan yksinomaan valkoisista rypäleistä. Tyypillisesti Chardonnayssta, joka on tunnetuin valkoinen rypälelajike.

Verrattuna tähän on myös Blanc de Noirs, mikä tarkoittaa "valkoista mustista". Se viittaa viineihin, jotka on valmistettu punaisista rypäleistä, kuten Pinot Noir tai Pinot Meunier. Ne kuitenkin näyttävät edelleen valkoisilta tai roosansävyisiltä.

Blanc de Blancs -viinit liittyvät eksklusiivisuuteen ja puhtauteen. Tämä tekee niistä erityisen valinnan juhlaville tilaisuuksille ja hienoille illallisille. Ne erottuvat tuoreudellaan, keveydellään ja usein sitrushedelmien vivahteella. Tämä tekee niistä ihanteellisia kumppaneita erilaisille ruokalajeille.

Kaksi-Glaeser-Blanc-de-Blancs-muurilla

Blanc de Blancsin erityispiirteet

Blanc de Blancs -viinit eivät ole vain kuohuviinejä. Ne ovat kunnianosoitus viininvalmistustaiteelle. Niiden erityiset ominaisuudet tekevät niistä unohtumatonta nautintoa:

• Rypäleiden puhtaus: Blanc de Blancs valmistetaan yksinomaan valkoisista rypäleistä. Siksi käytetyn rypälelajin maku korostuu erityisesti. Tämä antaa viinille poikkeuksellista kirkasta ja eleganssia.
• Tuoreus ja elinvoima: Blanc de Blancs -viinit erottuvat tuoreudestaan. Usein hallitsevat sitrushedelmien vivahteet ja elinvoimainen happo tekevät niistä ihanteellisia aperitiivejä. Ja erinomaisia kumppaneita äyriäisten ja kevyiden ruokien kanssa.
• Kestävyys: Monet Blanc de Blancs -viinit, erityisesti Chardonnay-rypäleistä valmistetut, omaavat suuren säilyvyyspotentiaalin. Ne kehittyvät vuosien varrella monimutkaisemmiksi aromeiksi, jotka voivat muistuttaa kypsiä hedelmiä, hunajaa ja paahdettuja pähkinöitä.
• Monipuolisuus: Blanc de Blancs tarjoillaan usein aperitiivina. Se soveltuu myös erinomaisesti erilaisille annoksille. Alkupaloista kalaruoille ja jälkiruokiin.

Blanc de Blancsin historia ja synty

Blanc de Blancs -viinien historia on tiiviisti sidoksissa samppanjan historiaan. Termiä käytettiin pääasiassa Champagnessa. Champagne-alue Ranskassa on ollut tunnettu erinomaisista kuohuviineistään vuosisatojen ajan. Ja täällä alkoi myös perinne puhtaan Chardonnay-samppanjan tuottamisessa.

Alkuperät Champagnessa

Blanc de Blancs itsenäisenä kategoriaksi tuli vasta 1900-luvulla, vaikka viinejä, jotka on valmistettu yksinomaan valkoisista rypäleistä, on ollut olemassa paljon pidempään. Päätös käyttää vain Chardonnay-rypäleitä tuotannossa oli tietoinen valinta. Näin syntyi erityisen elegantti ja hienostunut kuohuviini, joka eroaa perinteisemmistä cuvéista, jotka usein sisältävät myös Pinot Noir ja Pinot Meunier -rypäleitä.

Blanc de Blancs -samppanjan nousu alkoi 1950- ja 1960-luvuille. Tuolloin viinitalot, kuten Taittinger ja Salon, alkoivat panostaa entistä enemmän tällaiseen samppanjaan. Nämä talot olivat vakuuttuneita siitä, että Chardonnay pystyi tuottamaan kuohuviinin, joka oli poikkeuksellisen laadukasta. Kuohuviini, joka erottui erityisellä eleganssillaan ja hienostuneisuudellaan.

Leviäminen ja nykypäivän merkitys

Ajan mittaan Blanc de Blancs -viinit löysivät myös tunnustusta Champagne-alueen ulkopuolella. Yhä useammat viinintekijät, erityisesti alueilla kuten Kaliforniassa, Italiassa ja Etelä-Afrikassa, alkoivat tuottaa tätä tyyppistä kuohuviiniä. Samalla käytetään usein paikallisia valkoisia rypälelajikkeita. Tämä johtaa jännittävään monimuotoisuuteen Blanc de Blancs -viineissä. Ne eroavat makunsa ja tyylinsä mukaan syntyperäalueesta.

Tänä päivänä Blanc de Blancs on kansainvälisesti tunnustettu kategoria, jota viinin ystävät ja nautiskelijat arvostavat yhtä lailla. Se edustaa puhtautta, eleganssia ja kykyä esittää käytettyjen rypäleiden olemus ainutlaatuisella tavalla.

Blanc de Blancsin valmistus

Blanc de Blancs -viinien valmistus seuraa huolellista ja tarkkaa prosessia. Tavoitteena on säilyttää ja korostaa valkoisten rypäleiden parhaat ominaisuudet. Prosessi muistuttaa muiden kuohuviinien valmistusta. Siinä on kuitenkin joitakin erityispiirteitä, jotka tekevät Blanc de Blancs -viinien ainutlaatuisen luonteen.

Blanc-de-Blancs-viinirypäleissä-maistamassa

Rypäleiden valinta

Ensimmäinen vaihe Blanc de Blancsin valmistuksessa on rypäleiden valinta. Chardonnay on suosituin rypälelajike, erityisesti Champagnessa. Tämä rypäle on tunnettu monipuolisuudestaan. Ja kyvystään kehittää sekä tuoreita, sitrushedelmäisiä aromeja että monimutkaisempia, pähkinäisiä nuotteja. Muiden alueiden viinit voivat myös käyttää Chenin Blanc, Pinot Blanc tai Sauvignon Blanc -rypäleitä.

Rypäleiden tulee olla täydellisessä kypsyysasteessa, jotta happo ja sokeri ovat oikeassa tasapainossa. Tämä on ratkaisevan tärkeää myöhemmin valmistettavan viinin laadulle.

Vintagemotto

Sadonkorjuun jälkeen rypäleet puristetaan. Saadusta mehusta aloitetaan fermentaatio ruostumattomissa terästankeissa tai joskus tammitynnyreissä. Ensimmäinen fermentaatio muuntaa rypälemehun pohjaviiniksi. Tämä ei vielä kuohu, ja sen maku on suhteellisen yksinkertainen.

Seuraava vaihe, joka tekee Blanc de Blancs -kuohuviinistä, on niin kutsuttu Méthode Traditionnelle. Tätä kutsutaan myös samppanjamenetelmäksi. Tässä vaiheessa pohjaviiniin lisätään seos hiivaa ja sokeria, jonka jälkeen viini pullotetaan. Pulloissa tapahtuu toinen fermentaatio, jossa syntyy hiilidioksidia ja kehitetään tyypillinen vaahto.

Kypsytys

Toisen käymisen jälkeen Blanc de Blancs -viinit kypsyvät yleensä useita vuosia kellareissa. Tämä kypsyminen hiivan päällä, joka tunnetaan nimellä autolyysi, edistää monimutkaisempien aromien kehitystä. Nuotit briossilta, paahdetuilta pähkinöiltä ja joskus jopa voilta voivat kehittyä tämän aikana.

Degorgeointi ja annostelu

Kypsymisen jälkeen viini degorgeoidaan, ts. pullossa asettunut hiivasakka poistetaan. Tämän jälkeen usein lisätään niin kutsuttu dosagesse. Pieni määrä sokeria ja viiniä, joka määrittää viinin lopullisen maun ja makeusasteen.

Useimmat Blanc de Blancs -viinit myydään brut (erittäin kuiva) tai extra brut (äärimmäisen kuiva) -luokissa. Tämä tarkoittaa, että vain vähän tai ei ollenkaan lisättyä sokeria käytetään.

Käytetyt rypälelajikkeet

Blanc de Blancs -viinit velkaa erottuvan luonteensa erityisille valkoisille rypälelajikkeille, joista ne valmistetaan. Nämä rypälelajikkeet ovat ratkaisevia viinin maulle, aromille ja rakenteelle.

Chardonnay

Chardonnay on kiistaton kuningatar Blanc de Blancs -rypälelajikkeiden keskuudessa. Champagnessa ja monilla muilla alueilla ympäri maailmaa se on hallitseva rypäle näille viineille. Chardonnay tuo mukanaan täydellisen tasapainon happo, tuoreus ja sitrushedelmien aromit. Joskus seassa on jopa kukkia. Kypsymisen myötä Chardonnay-pohjaiset Blanc de Blancsit kehittävät usein monimutkaisempia aromeja, kuten voita, briossia ja pähkinöitä.

Blanc-de-Blancs-liidun-kanssa

Chenin Blanc

Chenin Blanc on toinen tärkeä rypälelajike Blanc de Blancsille, erityisesti Ranskan Loire-alueella. Tämä rypäle on tunnettu korkeasta hapostaan ja kyvystään tuottaa viinejä laajalla aromivalikoimalla. Tuoreista sitruunan vivahteista kypsimpiin aromeihin, kuten kutsuja ja hunajaa, kaikki on mahdollista. Chenin Blancista valmistetut Blanc de Blancs ovat usein eläviä, tuoreita ja niissä on huomattavaa syvyyttä.

Pinot Blanc

Pinot Blanc on vähemmän yleinen, mutta silti merkittävä rypälelajike Blanc de Blancsille. Tämä rypäle tuo esiin pehmeämpiä ja pyöreämpiä viinejä. Ne ovat usein hienovaraisia hedelmäaromeita, kuten päärynä ja meloni. Ranskan Alsacen alueella Pinot Blancia käytetään usein kuohuviineissä. Se antaa niille kermamaisen rakenteen ja pehmeän eleganssin.

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blancia ei usein käytetä Blanc de Blancsissa. Mutta on olemassa joitakin viinintekijöitä, jotka käyttävät tätä rypälettä menestyksekkäästi. Sauvignon Blanc antaa viinille voimakkaan tuoreuden ja eloisan happamuuden. Yhdistettynä vihreiden paprikan, karviaismarjan ja greipin aromeihin. Nämä viinit ovat usein rapeita ja virkistäviä, ja niiden elinvoimaisuus sopii erityisesti kevyille alkupaloille.

Blanc de Blancs -viinin maku ja aromit

Blanc de Blancs -viinin maku ja aromit ovat yhdistelmä monia tekijöitä. Käytetystä rypälelajista, terroirista, valmistusmenetelmästä ja kypsytyksestä. Tyypillisesti nämä viinit tarjoavat harmonisen yhdistelmän tuoreutta, eloisuutta ja monimutkaisuutta.

Tuoreet sitrustuotteet

Blanc de Blancs -viinien yksi ominaispiirre ovat korostuneet sitrusaromit. Aromit sitruunasta, limetistä ja greipistä hallitsevat usein ensimmäistä vaikutelmaa. Ne antavat viinille elinvoimaisen ja virkistävän laadun. Tämä tuoreus tekee Blanc de Blancsista ihanteellisen aperitiivin ja täydellisen kumppanin äyriäisten kanssa.

Vihreät omenat ja päärynät

Sitrushedelmien ohella Blanc de Blancs -viineissä löytyy usein myös vihreän omenan ja päärynän aromeita. Nämä hedelmäiset vivahteet ovat tuoreita ja rapeita, mikä tekee viinistä erittäin helposti lähestyttävää ja miellyttävää juotavaa. Nuoremmissa viineissä nämä aromit usein tulevat esille. Kun taas vanhemmissa viineissä ne voivat kehittyä monimutkaisemmiksi, kypsiksi nuoteiksi.

Kukalliset ja mineraaliset nyanssit

Riippuen viinin alkuperästä ja iästä, voidaan havaita myös kukallisia ja mineraalisia vivahteita. Valkoisten kukkien, kuten jasmiinin tai akasian aromeita, ei ole epätavallista, ja ne lisäävät viinin eleganssia. Mineraaliset vivahteet, jotka muistuttavat märkää kiveä tai liitua, antavat viinille syvyyttä ja rakennetta.

Monimutkaisempia aromeita kypsyyden myötä

Ikääntyessään Blanc de Blancs -viinit kehittävät usein monimutkaisempia aromeita. Nämä muistuttavat paahdettuja pähkinöitä, briossia, voita tai jopa hunajaa. Nämä aromit syntyvät kypsymisen aikana hiivan päällä. Ne antavat viinille lisäulottuvuuden ja tunteen ylellisyydestä.

Tasapainoinen happo ja rakenne

Toinen Blanc de Blancsin tyypillinen piirre on tasapainoinen happo. Se pitää viinin tuoreena ja elinvoimaisena. Viinin rakenne voi vaihdella keveästä ja kuplivasta kermaiseen ja täyteläiseen. Tämä riippuu valmistusprosessista ja kypsytyksestä. Tämä monimuotoisuus rakenteessa tekee Blanc de Blancs -viineistä erittäin houkuttelevia aperitiiveina sekä ruokailuyhteyksissä.

Ruokaehdotukset Blanc de Blancsille

Blanc de Blancs -viinit ovat äärimmäisen monipuolisia ja niitä voidaan yhdistää erinomaisesti erilaisten ruokien kanssa. Niiden tuoreus, eloisuus ja usein sitrushedelmäiset aromit tekevät niistä ihanteellisia kumppaneita erilaisille kulinaarisille herkuille.

Kaataen-kahta-lasia-Blanc-de-Blancsia

Äyriäiset ja kala

Blanc de Blancs -viinit ovat täydellinen valinta äyriäisten kanssa. Olipa kyseessä osterit, katkaravut, hummeri tai simpukat. Viinin raikas happo täydentää täydellisesti merenelävien suolaisen ja mineraalisen vivahteen. Myös kalat, erityisesti kevyesti valmistetut, kuten höyrytetty kala tai sushi, täydentävät Blanc de Blancsia upeasti.

Keveät alkupalat

Alkupaloille, kuten salaateille, antipastoille tai carpacciolle, Blanc de Blancs on myös erinomainen valinta. Viinin raikkaus ja keveys varmistavat, ettei ruokien makuja peitetä. Sen sijaan ne täydentävät toisiaan harmonisesti.

Linturuoat ja vaaleat liharuoka

Vaaleat lihat, kuten kana tai kalkkuna, erityisesti kermakastikkeilla, sopivat erinomaisesti Blanc de Blancs -viinien kanssa. Viinin happo leikkaa kastikkeen kermaisuutta ja tuo täydellisen tasapainon. Myös vasikanliharuoat voivat hyötyä Blanc de Blancsin elegantista rakenteesta.

Pehmeät juustot ja vuohenjuusto

Pehmeät juustot, kuten Brie tai Camembert, sekä vuohenjuusto hyötyvät yhdistämisestä Blanc de Blancsin kanssa. Juuston kermainen rakenne ja viinin raikkaus luovat harmonisen makuelämyksen. Tämä on sekä eleganttia että tyydyttävää.

Hedelmäiset jälkiruoat

Vaikka Blanc de Blancs on yleensä kuiva, se sopii hyvin hedelmäisten jälkiruokien kanssa. Erityisesti sitrushedelmien tai vihreiden omenoiden kanssa. Klassinen Tarte au Citron tai omenapiirakka voi täydentää viinin raikkaita aromeita upeasti.

Hauskoja faktoja Blanc de Blancsista

Puhdasoppisuus: Aito Blanc de Blancs saa olla vain valkoisista rypäleistä valmistettu. Champagnessa se on lähes aina Chardonnay.
Harvinaiset helmet: Blanc de Blancs -samppanjat muodostavat vain noin 5-7 % koko samppanjatuotannosta. Tämä tekee niistä erityisen haluttuja.
Aikaansaatava nautinto: Jotkut parhaista Blanc de Blancs -samppanjoista julkaistaan vasta vähintään 10 vuotta pullokypsyttämisen jälkeen.
Ensiluokkaiset paikat: Monet tunnetuimmista Blanc de Blancs -viineistä tulevat Côte des Blancsista Champagne-alueella. Tässä liitupohja tarjoaa ihanteelliset olosuhteet Chardonelle.
Monimuotoiset tyylit: Useimmat Blanc de Blancs -viinit ovat kuivia. Mutta myös puolikuivia tai jopa makeita vaihtoehtoja on, jotka sopivat täydellisesti jälkiruokien kanssa.

Tietoa Blanc de Blancsista

Säilytys: Blanc de Blancs -samppanjat voivat, jos ne säilytetään oikein, kestää vuosikymmeniä ja voittaa ajan myötä monimutkaisuutta.
Suosittu merkki: Jotkut tunnetuimmista Blanc de Blancs -merkeistä ovat Taittinger, Ruinart ja Krug.
Sopii moniin tilaisuuksiin: Olipa kyseessä häät, syntymäpäivä tai vain illallinen ystävien kanssa. Blanc de Blancs on monipuolinen viini joka tilaisuuteen.
Hinta: Vaikka on edullisia Blanc de Blancs -viinejä, huipputuotteet voivat maksaa useita satoja euroja.
Avaamisrituaali: Blanc de Blancs -pullon juhlallinen avaaminen on monien juhlapäivien huippukohta.

VINELLOn Blanc de Blancs -best sellerit

  1. Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs Brut - Cave de Lugny
  2. Blanc de Blancs Brut - Francois Montand
  3. il Fresco Brut Blanc de Blancs Spumante - Villa Sandi
  4. Blanc de Blanc Demi-Sec - Francois Montand
  5. Gusbourne Blanc de Blanc Brut - Gusbourne Estate
Asiat, jotka on hyvä tietää Blanc de Blancs
Was ist der Unterschied zwischen Blanc de Blancs und Blanc de Noirs?
Blanc de Blancs wird ausschließlich aus weißen Trauben hergestellt, meist aus Chardonnay. Blanc de Noirs wird aus roten Trauben wie Pinot Noir oder Pinot Meunier gemacht. Er erscheint jedoch als weißer Schaumwein.
Kann ich Blanc de Blancs lagern, und wie lange?
Ja, insbesondere Blanc de Blancs Champagner können mehrere Jahre, manchmal Jahrzehnte gelagert werden. Mit der Zeit entwickeln sie komplexere Aromen.
Welches Essen passt am besten zu Blanc de Blancs?
Blanc de Blancs passt hervorragend zu Meeresfrüchten, Fisch, leichten Vorspeisen, hellem Fleisch, Weichkäse und fruchtigen Desserts.
Woher kommt der Name Blanc de Blancs?
Der Name Blanc de Blancs bedeutet „Weiß aus Weißen“. Er bezieht sich darauf, dass dieser Wein ausschließlich aus weißen Trauben hergestellt wird.
Was macht Blanc de Blancs so besonders?
Blanc de Blancs sind besonders aufgrund ihrer Reinheit, Eleganz und Frische. Sie bieten eine klare Ausdruckskraft der verwendeten Rebsorte, häufig Chardonnay, und sind vielseitige Begleiter für verschiedene Speisen.
NACH OBEN