• ♥ Tällä hetkellä 23.135 viinejä vain sinulle! ♥
  • Henkilökohtainen neuvo!
  • Turvallinen pakkaus!
  • Luotettava toimitus!

Primitivo-viinit

(389)

Primitivo, kuulostaa yksinkertaiselta punaviiniltä. Mutta se on monimutkainen. VINELLOsta löydät Primitivo Puglia, Primitivo di Manduria, Primitivo di Manduria Riserva, Primitivo Salento, Brindisi ja muista alueista.

Lue lisää zu Primitivo-viinit
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Ei saatavilla
VINKKI!
9999
2023
Ei saatavilla
VINKKI!
4.80
(18)
Punaviini Punaviini
Puolikuiva Puolikuiva
Italia Italia
Apulia (IT) Apulia
18,68 €*
0.75 l (24,91 € * / 1 l)
Ei saatavilla
VINKKI!
Harvinaisuus
9999
2019
Ei saatavilla
VINKKI!
Harvinaisuus
4.85
(20)
Punaviini Punaviini
Puolikuiva Puolikuiva
Italia Italia
Apulia (IT) Apulia
27,68 €*
0.75 l (36,91 € * / 1 l)
Ei saatavilla
VINKKI!
9999
2022
Ei saatavilla
VINKKI!
5.00
(1)
Punaviini Punaviini
kuiva kuiva
Italia Italia
Apulia (IT) Apulia
17,38 €*
0.75 l (23,17 € * / 1 l)
15 % alennus - Viimeiset pullot!
Säästä nyt täällä!
10 % Kevätmyynti
Kevätsiivouksen hinnat
Tutustu nyt!
Väistämättömät viinit
Nämä viinit sinun pitäisi nauttia!
Kokeilupaketit
Nyt kokeile monimuotoisuutta ja säästä!

Primitivo-viini on ensimmäinen rypälelajike, joka kerätään, siksi nimi Primitivo. Primo - ensimmäinen.

Primitivo on erilainen, se on italialaista elämää kuivalla mielialalla.

VINELLOsta löydät Primitivoa kaikilta alueilta: Primitivo di Manduria, Primitivo Puglia, Salento, Brindisi jne. Suositulle Doppio Passo Primitivolle olemme omistaneet oman kategorian.

Primitivo- punaviinin lisäksi tarjoamme myös Primitivo rosé -viiniä ja luomu-Primitivoa sekä paketteja.

Parhaat ja suosituimmat Primitivot - meidän VINELLO Top 12

    1. Doppio Passo Rosato Puglia IGT - CVCB
    2. MEA CULPA Vino Rosso Italia - Cantine Minini
    3. Doppio Rosso Primitivo Merlot - Grande Vitae
    4. TANK No 32 Primitivo Appassimento - Cantine Minini
    5. Primitivo di Manduria DOC - Conte di Campiano
    6. 12 e Mezzo Primitivo del Salento IGP - Varvaglione
    7. Papale Linea Oro Primitivo di Manduria DOP - Varvaglione
    8. Mandus Primitivo di Manduria DOC - Pietra Pura
    9. Papale Primitivo di Manduria DOP - Varvaglione
    10. Zolla Primitivo di Manduria DOP - Vigneti del Salento
    11. Primitivo di Manduria Riserva DOC - Conte di Campiano
    12. Sessantanni Primitivo di Manduria DOC - Cantine San Marzano

Primitivo-rypäleet viiniköynnöksessä

What is a Primitivo?

Primitivo on punainen rypälelajike, jota viljellään pääasiassa Italiassa ja joka on alun perin peräisin Kroatiasta.

Eteläisessä hedelmät - täynnä Primitivo-viinin makua

Syvä punainen Primitivo on täynnä voimakkaita metsänmarjoja, luumuja ja kirsikoita. Samettisen pehmeässä rungossa nenä löytää tupakkaa, neilikoita, suklaata, kanelia, nahkaa ja sypressipuun sävyjä. Alueesta riippuen Primitivo-viinejä tuotetaan eri tavoin. Salentossa syntyy pääasiassa makeita, Manduriassa kuivia punaviinejä.

Yleisimmät Primitivot löytyvät kuitenkin kuivina punaviineinä, joissa on suhteellisen paljon sokeria. Täysmääräinen Vino Primitivo on 13–15 % alkoholia. Yhdessä pehmeän rungon kanssa se tekee tästä todellisen suun hellijän.

Primitivo di Manduria DOC

Italian Primitivo-viinien joukossa Apulian punaviinit ovat erityisasemassa.

Tarkemmin sanottuna puhutaan Primitivo-viineistä, jotka syntyvät Mandurian kaupungin ympärillä. Mineralisesta ja kivisestä savimaasta, Primitivo di Manduria -köynnökset kasvavat erittäin vahvoina ja upeina. Siitä huolehtii myös aurinkoinen ja lämmin ilmasto,

Joten syntyy varhain kypsyviä rypäleitä, joissa on korkea sokeripitoisuus, jotka tuottavat runsaasti ja hedelmäisiä punaviinejä.

Nämä ovat saaneet hyvin suosiota. Aikoinaan ja tänäkin päivänä! Joten pohjoisen Salenton viinitarhurit valmistavat DOC-statuksella Primitivo di Manduria -viiniä.

Jotta viini saa kantaa nimen Primitivo di Manduria, on noudatettava muutamia sääntöjä. Nämä on määritelty Consorzio di Tutela del Primitivo di Manduria -järjestössä vuonna 1974.

Niiden joukossa on mm. sallitut rypälelajikkeet, kypsytysajat ja suurimmat sadot.

Viiniköynnökset nuorten rypäleiden kanssa Apuliassa

Primitivo di Manduria punaviinin valmistussäännöt

Luettelo sisältää 8 kohtaa. Näiden täytettyään punaviini voi koristaa DOC-statusta Primitivo di Manduria.

  • Art. 1 määrittelee, että suojattu alkuperämerkintä Primitivo di Manduria on voimassa vain viineille, jotka täyttävät seuraavat ehdot
  • Art. 2 käsittelee sallitut rypälelajikkeet. Vähintään 85 % rypäleistä on Primitivo-rypäleitä. Jäljelle jäävässä 15 %:ssa saa käyttää vain ei-aromaattisia mustia rypälelajikkeita. Nämä ovat sallittuja Taranton ja Brindisin maakunnissa. Ne voidaan lisätä yksittäin tai yhdessä.
  • Art. 3 luettelee alueet, joilla Primitivo di Manduria -tuotanto on sallittua. Alue kattaa pääasiassa Brindisin ja Taranton maakunnat, Italian kengän kannassa.
  • Art. 4 käsittelee satoja, sadonkorjuuta ja enimmäissatovaatimuksia (9 t/ha) sallittujen rypälelajikkeiden osalta. Lisäksi määritetään, että Primitivo di Manduria -rypäleillä on oltava vähintään 13,00 % vol. alkoholia. Riservalle tämä on 13,50 % vol.
  • Art. 5 liittyy viinikellarissa tehtävään työhön sekä kypsyttämiseen ja markkinointiin. Mehun ja viinin lisääminen on kielletty. Primitivo di Manduria DOC -viinin aikaisimmat myynnit voivat tapahtua 31. maaliskuuta sadonkorjuun jälkeen. Riservalle aikaraja on jopa 2 vuotta sadonkorjuun jälkeen. Näin ollen tarvittava kypsytys 24 kuukautta, joista 9 kuukautta puutynnyrissä, pidetään.
  • Art. 6 tiivistää Primitivo di Manduria -punaviinin ominaisuudet.

Primitivo di Manduria

  • Väri: syvä punainen, joka iän myötä muuttuu granaatinpunaiseksi
  • Maku: tyypillinen alueelle, kuiva tai makea
  • Tuoksu: monimuotoinen
  • Alkoholipitoisuus: vähintään 13,5 % vol.
  • Happamuus: vähintään 5 g/l
  • Jälkeissokeri: enintään 18 g/l

Primitivo di Manduria Riserva

Ominaisuudet Primitivo di Manduria Riserva -viinissä poikkeavat vain alkoholin osalta, jonka on oltava vähintään 14 % vol..

  • Art. 7 määrää, että jokaisen viinin, joka täyttää yllämainitut kohdat, on ilmoitettava pullossa tuotantovuosi.
  • Art. 8 selvittää viinin pakkausvaihtoehdot. Vain lasipullot, joiden tilavuus on enintään 15 litraa, on hyväksytty käyttöön. Nämä suljetaan vain korkilla. Ainoastaan 0,25 litran pulloissa on sallittu ruuvikorkki.

Gioia del Colle luoteessa, Manduria kaakossa

Primitivo - tunnettu täältä Uuteen maailmaan

Vaikuttamatta aurinkoiseen ja eteläiseen ilmastoon, Primitivo kukoistaa vahvasti ja arvokkaasti Apulian kukkuloilla. Karu ja kuiva maaperä, italialaisen Mandurian ympärillä, on erityisesti rypälelajikkeelle otollinen. Viime vuosikymmeninä kasvava rypälelajikkeen viljely on ollut seurausta Zinfandelin suuresta menestyksestä Amerikassa. Erityisesti kieltolain aikana Primitivosta valmistettua punaviiniä käytettiin laajalti salakuljetuksessa.

Primitivo-viini oli pitkään etelään Italiassa vain ruokaviini tai sekoitusviini Cuvéeissa. Rypälelajikkeen menestys Yhdysvalloissa herätti myös suurta kiinnostusta sen italialaiselle vastineelle. Nykyään sekä Italiassa että Yhdysvalloissa tuotetaan laadukkaita punaviinejä Primitivo-rypäleistä. Alun perin rypälelajike ei kuitenkaan ole peräisin kummastakaan maasta. Primitivo, tai myös Crljenak Kaštelanski, on kotoisin Kroatian/Unkarin rajalta Crljenakista. Vaikka on todennäköistä, että alkuperälle on olemassa toinen haara, mutta sitä ei ole todistettu.

Primitivo-lajikkeen todellinen alkuperä

Primitivo, Zinfandel, Crljenak Kaštelanski, Telanski - kaikissa tapauksissa puhutaan Tribidragista. Tämä vanha lajike Kroatiasta on aina herättänyt paljon huomiota.

Olipa kyseessä Zinfandel Kaliforniassa, Primitivo Pugiassa tai monien kasvitieteilijöiden, tieteilijöiden ja poliitikkojen käsissä.

Sukella rikkaaseen historiaan rypälelajikkeesta, josta kaikki haluavat osan. Se alkaa Italiasta, Pugiasta, erään kasvitieteilijän pienestä puutarhasta.

Kävelyretki Primitivo-historian läpi

Se oli vuonna 1799, kun Francesco Filippo Indellicati, Gioia del Colle -kunnan pappi, vaelsi alueen viinitilalla. Harrastelijana kasvitieteilijänä ja maataloustieteilijänä Francesco huomasi varhain kypsyvät köynnökset, jotka erottuivat selvästi. Hän kirjoitti löytönsä kaupunginarkistoon nimellä Primativo, ensin kypsyvät. Rypälelajike levisi nopeasti paikallisten viinitarhurien keskuudessa Apuliassa. Kunnes noin vuonna 1860 nimi Primitivo vakiintui. Sen jälkeen Primitivosta kehkeytyi yksi Italian tärkeimmistä punaisista rypälelajikkeista.

Primitivo Yhdysvalloissa

Kerran ympäri puolikasta maapalloa, Kaliforniasta löydetään Zinfandel. Tämä muistuttaa Primitivoa hämmästyttävän paljon. Amerikkalaiset viinitarhurit olivat vakuuttuneita siitä, että tämä rypälelajike oli alkuperäinen Yhdysvaltoihin. Huolimatta siitä, että vitis vinifera ei ole kotoisin Uudesta maailmasta.

Toiset epäilivät, että itä-eurooppalainen maahanmuuttaja oli tuonut yli 300 rypälelajiketta Amerikkaan. Näiden joukossa oli myös Primitivo Italiasta. Todisteet pystyi antamaan historian tutkija Charles Sullivan. Lajike oli peräisin Schönbrunnin viinikokoelmasta.

Primitivo ja Zinfandel - hämmästyttävän samanlaiset?

Zinfandel Kaliforniassa ja Primitivo Pugiasta ilahduttivat molemmat ihmisiä viinillä. Vuonna 1967 kasvitieteellisesti kiinnostunut herra käveli jälleen Pugian viinitarhoissa. Hän toi liikettä kahden rypälelajikkeen historiaan. Hänen nimensä oli Austin Goheen. Kasvitautitutkija Yhdysvaltojen maatalousministeriön tutkimuspalvelun nimissä.

Hän havaitsi ensisilmäyksellä, että paikalliset Primitivo-köynnökset näyttivät tutuilta. Pikaisella toiminnalla hän lähetti Primitivo-haarakeen Kalifornian yliopistolle. Hetken kuluttua ja tutkimusten aikana Goheen tunnisti voimakkaan samankaltaisuuden morfologisesti. Lisäksi tuleva tohtori Wade Wolf tutki molempien viinilajikkeiden molekyyliprofiileja. Hän havaitsi, että profiilit olivat identtisiä.

Kamppailu rypälelajikkeen ympärillä

Tutkimus päätyi nyt siihen johtopäätökseen, että Primitivo ja Zinfandel ovat identtisiä. Niinpä italialaiset viinitarhurit alkoivat mainostaa heidän viiniään Yhdysvalloissa myös Zinfandelina. Tämä laukaisi amerikkalaisissa viinitarhoissa pahaa mieltä. Vuonna 1985 Alkoholijuomien, Tupakkatuotteiden ja Huumekauppojen virasto päätti, että Zinfandel ei saisi olla synonyymi Primitivolle. Heikon todistusaineiston vuoksi.

Asiat muuttuivat vuonna 1994, kun DNA-analyysit häivyttivät kaikki epäilykset - Primitivo ja Zinfandel katsottiin tästä eteenpäin identtisiksi.

Todellisen alkuperän etsintä

Pitkään on oletettu Primitivon kroatialaista alkuperää. Koska Zaragese, johon viitataan Zagrebin nimellä, on ollut tunnettu synonyymina tälle rypälelajikkeelle.

Dalmatian alueella viljelty Plavac Mali oli kuuma kandidaatti. Tämä kuitenkin kumottiin isoentsyymien analyysin avulla. Kuitenkin ei ennen kuin kroatialaiset viinitarhurit hyppäsivät rypälelajikkeen menestyksen aallolle. He alkoivat myydä kroatialaista viiniä nimellä Zinfandel. Toinen luku Zinfandelin taistelun alkamisesta.

Useita vanhoja Plavac Mali -köynnöksiä tutkittiin, mutta yksikään niistä ei tuottanut identtistä DNA-profiilia. Mutta sitten läpimurto. Yksi Crljenak Kaštelanski -lajikkeen köynnös, Kaštel Novista Splitin pohjoispuolelta, paljasti Zinfandel-profiilin kokonaan. Yhteys vahvistettiin myös toisella lajikkeella nimeltä Tribidrag.

Primitivo-rypäleen alkuperä: Kroatia

Tribidrag

Rypälelajikkeen vanhin maininta, jota nykyään useimmiten tunnetaan nimellä Primitivo, ilmestyi nimellä Tribidrag. Tämä kroatialainen alkuperäinen lajike on ollut tunnettu tästä nimestä 1400-luvulta lähtien. Mielenkiintoista on tämän nimen alkuperä, sillä kroatialainen sana tribidraga juontaa juurensa kreikasta. Se voidaan kääntää suurin piirtein "varhain kypsyväksi". Näin syntyy silta Dalmatian alkuperän ja Gioia del Colle'n hengellisen roolin välille.

Tänään Tribidragia löytyy lähes kaikkialta maailmassa. Pääasialliset viljelyalueet ovat edelleen Kalifornia ja Apulia. Ja vaikka Primitivoa pidetään usein eksoottisena, tämä lajike löytää edelleen paikkansa.

Niinpä rypäleitä on Ranskassa, Israelissä, Kroatiassa, Australiassa ja jopa Kanadassa ja Meksikossa. Eihän se ole yllättävää? Tribidrag, Primitivo, Zinfandel tai mitä nimeä käytätkään, tuo täyden hedelmän ja nautinnon laseihesi.

Osta Primitivo-viinejä verkosta VINELLOsta

Tilaamalla voimakkaan palasen Italiaa. Suuri valikoimamme Primitivo viiniä hurmaa sinut. Kokeile myös Zinfandelia auringon paisteessa Kaliforniassa, Yhdysvalloissa. Sillä aurinko tuo makua ja maku tuo iloa.

Kaikki tämä ja paljon muuta piilee Primitivon rubiininpunaisessa värileikissä. Edullinen ostettavaksi, helppoa tilata.

Käy nopeasti online ja tilaa nopeasti kotiin. Toimitus Saksaan tai ympäri maailmaa. Nauti Apulian lomasta – VINELLOssa, tarjoaa sinulle nautintoja punaviinin muodossa. Tai roséviinissä.

Asiat, jotka on hyvä tietää Primitivo
Mikä rypälelajike on Primitivossa?
Primitivo, joka tunnetaan myös nimillä Zinfandel ja Crljenak Kaštelanski, on punainen rypälelajike, jota viljellään pääasiassa Apuliassa ja Kaliforniassa. Rypäleestä valmistetaan pääasiassa kuivia punaviinejä. Vuodesta 1974 lähtien Apulian Primitivo on saanut DOC-merkinnän Primitivo di Manduria. Sinetti on osoitus huippulaadusta.
Mistä nimi Primitivo tulee?
Nimi Primitivo tulee todennäköisesti latinasta. Rypälelajike kypsyy hyvin aikaisin, joten se korjataan ensimmäisenä.
Onko Primitivo kuiva viini?
Kyllä, Primitivo-rypäle on kuivien viinien perusta.
Mikä rypälelajike on Primitivo?
Primitivo-viini valmistetaan Primitivo-rypäleestä.
Ruokasuositus - mikä sopii hyvin Primitivo-punaviinin kanssa?
Vahva, runsas Primitivo. Punainen liha, paahtopaisti ja grilliruoat ovat sopivia kumppaneita tälle täyteläiselle punaviinille. Se sopii hyvin myös aasialaisen keittiön ja maalaismaisten välipalojen kanssa.
Missä lämpötilassa Primitivo-punaviini pitäisi juoda?
Primitivo tarjoillaan 16-18 asteen lämpötilassa.

Sulje avattu Primitivo-pullo tiiviisti ja laita jääkaappiin. Riippuen siitä, kuinka täynnä se on, viini säilyy 3-5 päivää ilman hävikkiä.
Kuinka kauan avattu pullo Primitivoa säilyy?
Viileässä ja pimeässä. Monimutkaiset maut paljastuvat jo ensimmäisen vuoden aikana. Viiniä ei siis tarvitse varastoida pitkään, jotta se tuottaisi optimaalisen juomaherkun. Primitivo säilyy kuitenkin jopa 5 vuotta viileässä ja pimeässä kellarissa. Ennen kellariviinin nauttimista viini on hyvä tuoda oikeaan lämpötilaan. Asiantuntija sanoo chambre, maallikko sanoo lämmittää. Oli miten oli, se maistuu parhaalta oikeassa lämpötilassa.
Miten säilytät Primitivo-punaviiniä?
NACH OBEN