• ♥ Tällä hetkellä 22.186 viinejä vain sinulle! ♥
  • Henkilökohtainen neuvo!
  • Turvallinen pakkaus!
  • Luotettava toimitus!

Gold Muscat -viinit (37)

Täältä löydät kaikki VINELLO's Gold Muscat -viinit.

Lue lisää zu Gold Muscat -viinit
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Ei saatavilla
Säästä 2 %, osta 6!
VINKKI!
Joukkueen vinkki
9999
2024
Ei saatavilla
Säästä 2 %, osta 6!
VINKKI!
Joukkueen vinkki
5.00
(2)
Valkoviini Valkoviini
kuiva kuiva
Italia Italia
Trentino-Alto Adige (IT) Trentino-Alto Adige
22,18 €*
0.75 l (29,57 € * / 1 l)

Toimitusaika n. 3-5 Työpäivinä

Ei saatavilla
9999
NV
Ei saatavilla
Kuohuviini Kuohuviini
makea makea
Italia Italia
Veneto (IT) Veneto
22,38 €*
0.75 l (29,84 € * / 1 l)

Toimitusaika n. 20-22 Työpäivinä

Ei saatavilla
9999
2023
Ei saatavilla
Valkoviini Valkoviini
kuiva kuiva
Italia Italia
Trentino-Alto Adige (IT) Trentino-Alto Adige
24,98 €*
0.75 l (33,31 € * / 1 l)

Toimitusaika n. 6-8 Työpäivinä

15 % alennus - Viimeiset pullot!
Säästä nyt täällä!
☀️ 10 % kesäale ☀️ Kesäiset hinnat
Tutustu nyt!
Väistämättömät viinit
Nämä viinit sinun pitäisi nauttia!
Kokeilupaketit
Nyt kokeile monimuotoisuutta ja säästä!
1
2
1 - 25 / 34

Aromaattinen Goldmuskateller - uudelleenlöytö

Legendan mukaan muinaiset roomalaiset löysivät pohjoiseen suuntautuneiden sotaretkiensä aikana Goldmuskateller-viinin nykyisen Trentino-Alto Adigen viljelyalueelta. Sieltä tämä lämpöä rakastava rypälelajike levisi kaikille niille Italian alueille, joilla on ravinteikkaat maaperät ja suojellut paikat. 1900-luvun lopun kansainvälisissä asiantuntijapiireissä viineillä, joilla on (jalo) makean kehityksen potentiaali, oli taipumus elää hämäräperäistä elämää. Tämän vuosituhannen alussa voimakkaasti aromaattiset viiniköynnöslajikkeet kokivat kuitenkin eräänlaisen renessanssin: voimakkaasti hedelmäisiä mutta raikkaita aromeja omaavista rypälelajikkeista, kuten Scheurebe, Gewürztraminer ja (Gold-)Muskateller, tuli jälleen yleisön suosikkeja.

Missä Gold Muskateller viihtyy parhaiten?

Muskateller-rypäleitä löytyy lähes kaikista viinimaista. Goldmuskateller (Moscato Giallo) suosii kevyttä, ravinteikasta maaperää lämpimillä paikoilla. Kostealla ("paksulla") maaperällä, jossa on paljon savea, se pyrkii mätänemään; pakkanen ei sovi sille lainkaan. Sen osuus viininviljelyalasta on 1,7 prosenttia, ja se on yksi alkuperäisalueensa Alto Adigen "salaisista tähdistä". Täällä Goldmuskateller-viiniä ei ole harvinaista löytää yhden lajikkeen viinivuosina. Viinin ystävät törmäävät useammin Moscato Giallon kanssa laadukkaampiin cuvéen, esimerkiksi Dolomiittien alueella Tenuta Ritterhofin viinitilalla tai Friuli-Venezia Giuliassa Azienda Agricola Livonin valikoimassa.

Moscato Giallon kansainvälinen ura

Etelä-Tirolin kultaisen Moscaton buumi innoitti viininviljelijöitä Argentiinassa, Brasiliassa, Chilessä, Kroatiassa ja Sveitsissä viljelemään tätä rypälelajiketta, ja Itävalta seurasi perässä vuonna 2018. Liittovaltion kasvilajikevirasto oli hyväksynyt Goldmuskatellerin jo vuotta aiemmin. Esimerkiksi Weingut Bickel-Stumpf tuottaa jännittävää sekoitusta Elblingiä, Gewürztramineria, Goldmuskatelleria, Gutedel, Muskatelleria, Rieslingiä ja Silvaneria. Tämä Gemischter Satz - miten voisikaan olla toisin, kun tuoksut ovat niin monipuoliset - sopii erinomaisesti mausteisten, välimerellisen tai aasialaisen vivahteen omaavien ruokien, kuten herkän curryn tai gratinoidun lammasjuuston kanssa.

Lopuksi varoitus: sekaannuksen mahdollisuus

VIVC (Vitis International Variety Catalogue), liittovaltion viljelykasvien tutkimuslaitoksen rypälelajiketietokanta, sisältää yli 20 Goldmuskateller/Moscato Giallon synonyymiä. Padovan alueella Goldmuskatelleria kutsutaan nimellä "Fior d'Arancio", mutta se ei ole identtinen Appelsiininkukkamuskatelin kanssa, joka on alun perin peräisin Pfalzista. Toisinaan sekoitetaan myös Goldmuskateller ja yksi sen (oletettu) esiaste, Gelber Muskateller, joka on hieman vähemmän kestävä lajike, jolla on tiheämmin kasvavat marjat ja ohuempi kuori.

Asiat, jotka on hyvä tietää Kultainen muskotti
Mistä Goldmuskateller tulee?
Moscato Giallo on epäilemättä peräisin kauniista Etelä-Tirolista - ainakin sikäläisten viinintekijöiden mielestä. Goldmuskatelleria pidetään yleisesti Alto Adigen (tai ainakin Pohjois-Italian) alkuperäisenä viiniköynnöksenä. Tätä ei ole mahdollista määrittää tarkemmin, eikä tämän rypälelajikkeen sukutaulua ole mahdollista määrittää. Toisen vanhemman uskotaan kuuluvan jaloon Gelber Muskatelleriin (myös Muscat à petits grains blancs), toista ei ole vielä tunnistettu.
Mitkä aromit ovat tyypillisiä Goldmuskatellerille?
Moscato Giallo -viiniköynnöksen viini on aina hyvin aromaattinen riippumatta siitä, onko se kuiva, puolikuiva, makea vai makea. Makuasusta riippumatta Goldmuskateller-viinille on ominaista hedelmäinen muskottiviini. Esimerkiksi Kalternin viinipuristamolta Alto Adigesta tulee ihastuttava yhden lajikkeen Goldmuskateller, joka paljastaa kerralla useita hedelmäisiä sävyjä nektariinista mustaan kirsikkaan ja kvitteniin. Elävä hedelmäinen hapokkuus saa jopa jalon makean Moscato Giallon maistumaan raikkaalta. Ja koska Goldmuskatellers tuo cuvéen oman aromirakenteensa, se viiniytetään usein yhdessä muiden rypälelajikkeiden kanssa, esimerkiksi Chardonnayn, Picolitin ja/tai Sauvignon Blancin kanssa.
Mikä sopii yhteen Goldmuskatellerin kanssa?
Elegantti, sitrushedelmien tai kukkien vivahteita ja ruokahalua herättävä muskottipähkinän vivahde, kuiva Moscato Giallo sopii erinomaisesti aperitiiviksi. Se sopii myös hyvin kevyiden ruokien kanssa, joissa yrtit hallitsevat aromeja, sekä tuoreiden juustojen kanssa, joita ei ole kypsytetty liian pitkään. Puolimakea Goldmuskateller täydentää erinomaisesti herkkiä, hienosti maustettuja kala- ja munaruokia. Lisäksi makeasta makeaan -versiot rakastavat aasialaista ruokaa (vai päinvastoin?), kunhan lautasella ei ole mitään liian mausteista. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä Etelä-Tirolin kotipeli: alueen tyypilliset jälkiruoat, kuten aprikoosin nyytit, kirsikkastruudelit ja levykakku, vaativat jalon makeaa Moscato Gialloa. Ja aitona italialaisena sillä ei ole mitään välimerellistä viimeistelyä vastaan, esimerkiksi hedelmälautasella sitruunajäätelöllä ja ripauksella oliiviöljyä. Mainitsimmeko jo, että makeana viininä Goldmuskateller sopii erinomaisesti myös voimakkaiden sinihomejuustojen, esimerkiksi kypsän Gorgonzolan kanssa?
Missä juomalämpötilassa Goldmuskateller-viini maistuu parhaalta?
Moscato Giallo tulisi tarjoilla tuoreena. Tämän jalon makean viinin aromien hienovarainen vuorovaikutus avautuu kuitenkin parhaiten 11 ja 13 celsiusasteen välillä, jolloin sävyn määräävä happorakenne tyytyy olemaan hienovaraisessa roolissa. Kuivana aperitiivina se voi sen sijaan olla hieman viileämpi, 8-12 celsiusastetta.

Nimi viittaa siihen, ja yksi kulaus vahvistaa sen - Goldmuskatellerille on ominaista erottuva muskottipähkinän vivahde. Tuoksussa on kirpeän sitruunan ja kypsän omenan, nektariinin ja persikan aromit. Keho sisäistää mehevän hapokkuuden, joka hellii makua sitrushedelmillä.
Miltä Goldmuskateller maistuu?
NACH OBEN