Toimitusaika noin 3-5 työpäivää
Toimitusaika n. 5-7 Työpäivinä
Toimitusaika n. 4-6 Työpäivinä
Viininvalmistuksen taide: Silvanerin matka pellolta lasiin
Silvaner-viinien valmistus- ja kypsymisprosessi on ratkaiseva, jotta lajikkeen tunnusomaiset piirteet korostuvat. Ja viinit saavat monitasoisia aromeja ja rakenteita. Viininviljelijät käyttävät yhdistelmää perinteisiä menetelmiä ja nykyaikaista teknologiaa, jotta Silvanerin täysi potentiaali saadaan esiin.
Fermentointi
Silvanerin fermentointi tapahtuu yleensä kontrolloiduissa, viileissä lämpötiloissa. Näin säilytetään rypäleiden raikkaat, hedelmäiset aromit. Tämä prosessi voi tapahtua ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa tankeissa, jotka mahdollistavat tarkan lämpötilan hallinnan. Tai perinteisissä puukonteissa, jotka voivat lisätä viiniin lisämakuvivahteita. Päätös fermentointiastian käytöstä riippuu halutusta lopputuloksen tyylistä.
Kypsytys
Fermentoinnin jälkeen Silvaner-viinit voidaan joko kypsyttää nopeaa käyttöä varten. Tai ne varastoidaan pitempään kypsymisaikaan monimuotoisuuden ja syvyyden kehittämiseksi. Jotkut viininviljelijät valitsevat kypsymisen hienossa hiivassa ("Sur Lie"). Tämä lisää viiniin enemmän rakennetta ja aromeita briossista tai hiivasta. Kypsymisajan kesto ja tyyppi ovat muita tekijöitä, jotka vaikuttavat viinin luonteeseen.
Puukypsennys
Puun käyttö kypsennyksessä on tyylikysymys, joka vaihtelee viininviljelijäkohtaisesti. Jotkut tuottajat suosivat tammitynnyrien käyttöä, mikä tuo viiniin vanilja- ja paahtovivahteita sekä hienomman tanniinirakenteen. Toiset päätyvät kypsyttämään ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä. Jotta hedelmäisyyden puhtaus ja Silvanerin mineraaliset vivahteet pääsevät esille.
Pullokypsytys
Ennen markkinoille pääsyä Silvaner voi käydä läpi lisäpullokypsytystä. Tämä vaihe mahdollistaa viinin jatkokäsittelyn ja harmonisoitumisen. Mikä johtaa parempaan tasapainoon ja pyöreämpään makuprofiiliin.
Makuun ja aromiin vaikuttaminen
Viininvalmistus- ja kypsymismenetelmillä on huomattava vaikutus Silvaner-viinin maku- ja aromiprofiiliin. Keveämmät, hedelmäiset tyylit korostavat vihreän omenan, sitrushedelmien ja tuoreiden yrttien aromeita. Raskaat, hiivassa kypsytetyt, puussa kypsytetyt viinit voivat esittää monimutkaisempia vivahteita kivimeloneista, pähkinöistä ja mausteista. Silvanerin happamuus on joka tapauksessa viinin selkäranka, joka antaa raikkautta ja juotavuutta.
Viininvalmistuksen taide on säilyttää Silvanerin ainutlaatuinen luonne. Ja samalla luoda viini, joka heijastaa sen terroirin persoonallisuutta ja viininviljelijän visiota. Eri kypsyntämahdollisuudet tekevät Silvanerista jännittävän viinirypälelajikkeen sekä viininystävien että asiantuntijoiden keskuudessa.
Aistien paletti: Silvanerin aromien monimuotoisuus
Silvaner-viinin aromiprofiili on monipuolinen ja heijastaa terroirin, vinifikaatiomenetelmien ja kypsymisen vaikutuksia. Tämä maku- ja aromivalikoima tekee Silvanerista kiehtovan valinnan viinin ystäville, jotka arvostavat hienovaraisia eroja. Eroja, jotka johtuvat erilaisista viljely- ja valmistusmenetelmistä.
Raikkaita ja hedelmäisiä vivahteita
Nuorimmassa ja raikkaimmassa muodossaan Silvaner esittelee elävää kukkaa vihreästä omenan, päärynän ja sitrushedelmien aromista. Nämä primaariset hedelmäaromit ovat usein yhdistetty hienovaraiseen kukkaiseen vivahteeseen. Tämä muistuttaa tuoreista niityistä ja joskus valkoisista kukista. Viinien raikkaus ja lievä happorakenne tekevät niistä erinomaisia aperitiiveja tai kumppaneita kevyille aterioille.
Mineraaliset ja maanläheiset vivahteet
Silvanerin mineraaliset laadut korostuvat erityisesti kalkkikivi- tai liuskekivimailla. Nämä viinit voivat ilmentää kosteiden kivien, tulikivien tai jopa kevyen suolaisuutensa aromeita. Nämä aromit syventävät monimuotoisuutta ja luonteenlaatua. Tällaiset mineraaliset vivahteet antavat Silvanerille lisäulottuvuuden, joka erottaa sen monista muista valkoviinilajikkeista.
Monimutkaiset ja kypsyneet aromit
Kypsymisen myötä Silvaner kehittää monimutkaisempia ja syvempiä aromeita. Viinit, jotka kypsyvät hienossa hiivassa tai kypsytetään puutynnyreissä, voivat ilmentää merkkejä paahdetuista pähkinöistä, briossista, hunajasta ja kuivatuista hedelmistä. Nämä rikkaammat ja täyteläisemmät viinit tarjoavat erinomaisen rakenteen ja pituuden jälkimaussa. Ne voivat hyvin sopia voimakkaisiin ruokiin tai kypsytettyihin juustoihin.
Yrttiset ja mausteiset vivahteet
Jotkut Silvanerit osoittavat myös mielenkiintoista valikoimaa yrttisiä ja mausteisia vivahteita. Ne vaihtelevat tuoreista yrteistä, kuten mintusta ja tillistä, valkoiseen pippuriin ja anis. Nämä ominaisuudet lisäävät lisäkerroksen monimuotoisuutta. Ja tekevät Silvanerista monipuolisen kumppanin laajalle repertuaari ruokalajeille.
Kulinariset harmoniat: Silvaner pöydässä
Laajan aromispektrinsä ansiosta Silvaner sopii monenlaisten ruokien kanssa. Raikkaammat, hedelmäisemmät variantit ovat erinomaisia kumppaneita kevyille salaateille, meren antimia ja herkille kalalautasille. Mineraaliset ja monimutkaisemmat ilmentymät harmonisoivat hienosti valkoisen lihan, porsaanlihan tai jopa aasialaisen ruoan kanssa. Näissä happorakenne voi tasapainottaa makujen täyteläisyyttä. Täyteläisemmät, kypsytetyt Silvanerit ovat ihanteellisia voimakkaiden ruokien, kuten riistan, grillatun lihan tai kypsytettyjen juustojen kanssa.
Silvaner tarjoaa rikasta aromikirjoa. Se vaihtelee nuorten viinien raikkaudesta ja hedelmällisyydestä kypsytettyjen esimerkkien syviin ja monimutkaisiin vivahteisiin. Tämä monimuotoisuus tekee siitä jännittävän tutkimuskohteen viinintuntijoille. Ja joustavan kumppanin laajelle valikoimalle kulinaarisia herkkuja.
Yllättävää ja kiehtovaa: Silvaner lähikuvassa
Silvaner on viinirypälelajike, jolla on pitkä historia ja huomattava monimuotoisuus. Se kätkee monia mielenkiintoisia tarinoita ja ainutlaatuisia erityispiirteitä. Tässä on joitakin hauskoja faktoja ja erityispiirteitä, jotka tekevät Silvanerista vieläkin kiehtovamman.
Historian merkittävä päivä
5. huhtikuuta 1659 on merkittävä päivämäärä Silvanerin historiassa. Se merkitsee päivää, jolloin Silvaner-rypäleiden ensimmäinen dokumentoitu istutus tapahtui Saksassa. Tämä tapahtuma frankenilaisessa Castellissa on Silvanerin syntysija saksalaisessa viinimaailmassa.
Bocksbeutel
Yksi Silvanerin ikonimmista erityispiirteistä, ainakin Frankenissa, on Bocksbeutel-pullon käyttö sen pullotuksessa. Tämä ainutlaatuinen, pullamainen pullonmuoto ei ole vain tunnusmerkki Frankenin viineille. Vaan se on myös eurooppalaisen suojan ala perinteinen pakkaus. Bocksbeutel symboloi laatua ja perinteitä ja on erottamattomasti sidottu frankenilaisen Silvanerin imagoon.
Silvaner terroirin tulkitsijana
Silvaner nähdään usein terroirin tulkinnan mestarina. Viinirypälelajikkeella on hämmästyttävä kyky siirtää viljelyalueensa tunnusomaisia piirteitä viinin makuun. Olipa kyseessä maaperätyyppi, ilmasto tai maasto. Tämä ominaisuus tekee jokaisesta Silvaner-viinistä löytömatkan sen tiettyyn alkuperäalueeseen.
Monimuotoiset tyylit
Kuivasta makeaan, täyteläisestä kuplivaan. Silvaner voidaan valmistaa vaikuttavassa valikoimassa viinityyppejä. Tämä joustavuus ilmenee ei vain makuprofiilien moninaisuudessa. Vaan myös Silvanerin soveltuvuudessa erilaisiin tilaisuuksiin ja ruokiin.
Uuden aikakauden synty
Kun Silvaner 1900-luvulla hieman unohtui, se elää nykyisin renessanssia. Sitoutuneet viininviljelijät pyrkivät uudelleen tulkitsemaan Silvaner-rypäleen laatua ja luonteen. Tämän myötä Silvaner saa jälleen arvostusta. Nykyiset Silvaner-viinit erottuvat laadustaan, monimutkaisuudestaan ja monimuotoisuudestaan. Ne viehättävät näin ollen uutta sukupolvea viininkäyttäjiä.
Silvaner ja kulinarisuus
Silvaner on yksi valkoviinien monipuolisimmista ruoan kumppaneista. Sen tasapainoinen happorakenne ja laaja aromivalikoima tekevät siitä täydellisen kumppanin monen ruokalajin kanssa. Hienosta, kevyestä keittiöstä mausteisiin, voimakkaisiin ruoihin.
Nämä faktat ja erityispiirteet korostavat Silvanerin ainutlaatuisuutta ja sen merkitystä viinien maailmassa. Sen monimuotoisuuden, kyvyn ilmentää terroiria ja kulinaarista sopeutumiskykyä avulla Silvaner tarjoaa rikasta löytöpalettia viinin ystäville.
Silvaner on enemmän kuin pelkkä viinirypälelajike; se on perinteen, monimuotoisuuden ja innovaatioiden ruumiillistuma. Se tarjoaa maailman täynnä makuja ja aromeita, jotka odottavat tutkimista. Tutustu valikoimaamme ja innostu Silvanerin monimuotoisuudesta ja laadusta.
Osta Silvaner-viini verkosta Vinellosta
Yli 350 vuoden viininviljelyperinne eikä trendille näy loppua. Loe myös sinä itsellesi hienoa Silvaner-viiniä saksalaisilta mailta kotiisi. VINELLO huolehtii siitä, että pian suosikkisi kimmeltää kullankeltaisena lasissa. Tilaa helposti verkossa ja osta halvalla Silvaner-valkoviiniä. Paikallista viiniä, perheviiniä, laatuviiniä, viinipaketteja. Kuiva, puolikuiva, makea ym. Älä huolehdi korkkitongin mausta. Maksa kuten haluat ja koe Vinello-takuu, joka takaa huolettoman viininautinnon. Olipa kyseessä yksi, kuusi tai satoja pulloja, Silvaner ei koskaan käy tylsäksi ja se maistuu joka tapauksessa hyvältä. Tutustu ja löydä virkistävä Silvaner-valikoimamme - Vinello.de:llä, viinimyymäläsi maanläheisistä valkoviineistä.