• ♥ Tällä hetkellä 22.017 viinejä vain sinulle! ♥
  • Henkilökohtainen neuvo!
  • Turvallinen pakkaus!
  • Luotettava toimitus!

Silvaner (124)

Silvaner, harmoninen valkoviini Saksasta, merkitsee ihmisille Frankista, Rheinhessenista ja Pfalzista maailmaa. Sillä lasissa heijastuu, kirkkaankultaisessa loisteessa, yli 350-vuotisen viinikulturin arvot. 

Lue lisää zu Silvaner
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Ei saatavilla
Säästä 6 %, osta 24!
UUSI
alkoholittomat
9999
2024
Ei saatavilla
Säästä 6 %, osta 24!
UUSI
alkoholittomat
Kuohuviini Kuohuviini
Puolikuiva Puolikuiva
Saksa Saksa
Rheinhessen (DE) Rheinhessen
13,98 €*
0.75 l (18,64 € * / 1 l)

Toimitusaika noin 3-5 työpäivää

Ei saatavilla
Säästä 2 %, osta 6!
VINKKI!
9999
2024
Ei saatavilla
Säästä 2 %, osta 6!
VINKKI!
5.00
(1)
Valkoviini Valkoviini
Puolikuiva Puolikuiva
Saksa Saksa
Pfalz (DE) Pfalz
17,48 €*
0.75 l (23,31 € * / 1 l)

Toimitusaika n. 5-7 Työpäivinä

Ei saatavilla
9999
2024
Ei saatavilla
Valkoviini Valkoviini
kuiva kuiva
Saksa Saksa
Pfalz (DE) Pfalz
17,58 €*
0.75 l (23,44 € * / 1 l)

Toimitusaika n. 4-6 Työpäivinä

15 % alennus - Viimeiset pullot!
Säästä nyt täällä!
☀️ 10 % kesäale ☀️ Kesäiset hinnat
Tutustu nyt!
Väistämättömät viinit
Nämä viinit sinun pitäisi nauttia!
Kokeilupaketit
Nyt kokeile monimuotoisuutta ja säästä!
1
2 3 4 5
1 - 25 / 114

Tervetuloa Silvanerin maailmaan: Alkuun pääseminen

Silvaner, viinirypälelajike, joka yhdistää eleganssin ja monipuolisuuden yhdessä lasissa. Se tarjoaa vertaansa vailla olevan kokemuksen viinin ystäville ympäri maailmaa. Yhtenä Saksan perinteisimmistä valkoviinilajikkeista on Silvaner kulkenut kiehtovaa matkaa. Sen historiallisista juurista nykypäivän rooliinsa avaintekijänä viinimaailmassa. Otamme sinut mukaamme löytöretkelle. Läpi historian, ilmasto-olosuhteiden, viljelyalueiden ja ainutlaatuisten aromien, jotka tekevät Silvanerista niin erityisen. Sukella kanssamme Silvanerin maailmaan. Ja opi, miksi tämä viinirypälelajike on olennainen osa nykyaikaista viinimaailmaa.

Valkoviinien maistelu

Vaihtelua huipulla

Yleisimmin kuiva Silvaner-viini on yhtä monipuolinen kuin laajalle levinnyt. Alueelliset vivahteet huomataan lasissa yhtä lailla kuin viinitilojen taitavuudessa. Jotkut tekevät Silvaneria puolikuivana. Jotkut kuohuviininä, jotkut jopa oranssina viininä. Yleisin on kuitenkin puhdas, kuiva valkoviini, joka on hienostuneen makuinen. Viljelyalan väheneminen ei siis johdu Silvanerista kiinnostumisen puutteesta. Pikemminkin suosituista uusista lajikkeista ja jatkuvasti kasvavasta rakkaudesta saksalaiseen punaviiniin. Viljelyn keskittyminen kuitenkin kätkee sisäänsä uuden menestyksen salaisuuden. Absoluuttisesti huippuviineille Silvaner-rypäleestä määrän vähentäminen on välttämätöntä. Pienempi viljelyala - suurempi maine. Uusi vanha saksalainen viinisensaatio. Silvaner on uusi Riesling.

Kävely luonnossa - Silvaner-valkoviinin maku

Silvaner erottuu armon ja hienon happamuuden harmonisella tasapainolla. Valkoviini riippuu vahvasti maaperästä ja sen mineraalisuudesta. Näin syntyy raikkaita ja pehmeitä kesäviinejä, jotka juodaan pääasiassa nuorena. Silvaner tarvitsee pitkän maserointiajan ja kehittyy siksi voimakkaaksi ja täyteläiseksi. Kukkainen aromi esittelee kotimaisia hedelmiä, kuten päärynää ja omenaa, mutta myös persikkaa. Nenässä havainnoidaan lempeitä mausteita, yhdistettynä hiljaisiin, hedelmäisiin vivahteisiin melonia, kvitteniä ja niittyhedelmiä.

Silvaner viittaa latinalaiseen termiin silva, suomeksi metsää. Ja aivan kuten metsä kasvaa ja kukoistaa, myös rypälelajike kasvaa runsaasti mutkittelevien virtojen rinteillä. Hyvissä olosuhteissa jopa niin paljon, että satojen vähentäminen on välttämätöntä. Näin saadaan laadukkaita Silvaner-valkoviinejä. Muuten kehittyy neutraali maku.

Silvaner: Aikamatka viinitarhoilla

Silvanerin historia on aikamatka. Se alkaa itäisestä Välimerestä ja löytää tiensä viinin ystävien sydämiin ympäri maailmaa. Alun perin oletetaan, että Silvaner-viinipuu on kotoisin Itävallasta. Tai roomalaisten tuomana Transdanubiasta, nykyisestä Romaniasta, Keski-Eurooppaan. Sen jäljet voivat ulottua 1600-luvulle, jolloin se ensimmäisen kerran dokumentoitiin Saksassa. Vuonna 1659 Silvaner löysi tiensä frankenilaisiin viinitarhoihin. Tässä sen sopeutuvuus erilaisiin maaperätyyppeihin ja kestävä luonto tekivät siitä pian suosikin.

Vuosisatojen mittaan Silvanerista on tullut keskeinen elementti saksalaista viinikulttuuria. Erityisesti alueilla kuten Franken, Rheinhessen ja Pfalz. Frankeissa Silvanerilla on suuri merkitys. Se on usein synonyymi alueen viinien laadulle ja luonteelle. Tyypilliset frankenilaiset Bocksbeutel-pullot, joita usein täytetään Silvaner-viinillä, ovat laadun ja perinteen symboleja.

Kuitenkin 1900-luvulla Silvaner kohtasi kasvavaa kilpailua muiden viinirypälelajikkeiden, erityisesti Rieslingin, nousun myötä. Lyhyen aikavälin suosion jälkeen Silvaner kokee nykyisin renessanssia. Viininviljelijät ja viiniharrastajat oppivat arvostamaan lajikkeen monipuolisuutta ja ainutlaatuista terroir-ilmaisua uudestaan. Huipputekniset viljelymenetelmät ja paluu perinteisiin arvoihin ovat johtaneet monenlaisiin ilmaisumuotoihin. Kevyistä, raikkaista valkoviineistä monimutkaisiin, ikäännytettäviin luomuksiin.

Tämä Silvanerin uudelleensyntyminen heijastaa globaalia liikettä, jossa aitous ja yksilöllisyys ovat arvostettuja. Viininviljelijät kokeilevat Silvaneria erilaisissa ilmastoissa ja maaperissä. Niin syntyy viinejä, jotka heijastavat niiden alkuperän ainutlaatuisuutta. Viinirypälelajiketta ei viljellä pelkästään Saksassa. Vaan myös pienemmissä määrissä maissa kuten Sveitsissä ja Itävallassa. Ja jopa merimailla, missä se toimii kiehtovana lisänä paikalliseen viinivalikoimaan.

Silvaner-taulu viinitarhalla

Missä Silvaner on kotoisin: Paikallisesta globaaliin

Silvaner löytyy monista viinialueista ympäri maailmaa. Sen päärooli on kuitenkin edelleen Saksassa. Monien vuosien ajan Silvaner on vakiinnuttanut täällä suurimman levinneisyytensä. Viljelyala on siitä huolimatta vähentynyt nyt vakaaksi 5000 hehtaariin. Silvaner kuuluu edelleen viljellyimpiin viinirypälelajikkeisiin täällä. Saksa on edelleen sen tärkein viljelyalue. Erityisesti Frankenin ja Rheinhessenin alueilla, joilla sijaitsee 75 % Silvaner-viljelyalasta. Myös Pfalz mainitaan tässä. Nämä alueet tunnetaan ihanteellisista ilmasto-olosuhteista ja monipuolisista maaperätyypeistä. Ne antavat Silvanerille mahdollisuuden kehittää koko aromikirjoaan.

Franken on ehkä tunnetuin Silvaner-viljelyalue Saksassa. Täällä, jyrkillä, auringonvaloa saaneilla rinteillä Main-joen varrella, Silvaner löytää optimaaliset olosuhteet mineraalirikkailla maaperillä. Tämän alueen viinit erottuvat mineraalisuudestaan ja raikkaudestaan. Mikä tekee niistä erinomaisia kumppaneita alueen ruoalle. Frankenin viinit, usein tyypillisissä Bocksbeutel-pulloissa, ovat korkealaatuisen Silvanerin keulakuvia.

Rheinhessen tarjoaa myös Silvanerille kodin, jossa se viihtyy. Saksan suurimpana viininviljelyalueena Rheinhessenillä on laaja valikoima mikroilmastoja ja maaperätyyppejä. Alkaen loess-savimaista aina kalkkipitoisiin pohjakerroksiin. Tämä monipuolisuus mahdollistaa viininviljelijöille Silvanerin tuottamisen, jolla on laaja valikoima makuja. Kevyistä hedelmäisistä viineistä tiheämpiin, rakennepitoisempihin vaihtoehtoihin.

Pfalzissa, auringonpaistetta nauttivalla alueella Pfälzerwaldin reunalla, Silvaner kukoistaa myös hienosti. Lämpimien lämpötilojen ja läheisen vuoriston suojaavan vaikutuksen ansiosta. Tämä mahdollistaa rypäleiden kypsymisen optimaalisesti ja viinien valmistamisen, joilla on voimakkaita aromeja ja miellyttävää happamuutta.

Saksan ulkopuolella Silvaneria löytyy Itävallasta, jossa se tunnetaan nimellä „Sylvaner“. Ja pienemmissä määrissä Sveitsistä, erityisesti Wallisista. Siellä sitä käytetään usein sekoituksissa, jotta viineille saadaan lisää rakennetta ja monimutkaisuutta. Myös Itä-Euroopassa ja satunnaisesti uusilla viinialueilla, kuten Uudessa-Seelannissa ja Kaliforniassa, viininviljelijät kokeilevat tätä viinirypälelajiketta. Sen kykyä ilmentää terroiria aitosti hyödynnetään.

Silvanerin levinneisyys heijastaa sen joustavuutta ja sopeutumiskykyä. Sen globaali viljelyala ei ehkä ole verrattavissa lajikkeisiin kuten Chardonnay tai Sauvignon Blanc. Silvanerilla on kuitenkin uskollinen kannattajakunta asiantuntijoiden ja nautiskelijoiden keskuudessa, jotka arvostavat sen hienostunutta eleganssia ja monipuolisuutta.

Ilmasto-olosuhteet ja maaperän laatu

Silvaner on viinirypälelajike, joka asettaa erityisiä vaatimuksia terroirilleen. Se omaa kuitenkin hämmästyttävän kyvyn heijastaa eri maaperätyyppien ja ilmasto-olosuhteiden piirteitä rypäleissään. Silvaner-viinien laatu ja luonne riippuvat voimakkaasti viljelyalueiden maantieteellisistä ja ilmastollisista olosuhteista.

Optimaalinen sijainti: Silvanerin yhteys luontoon

Silvaner suosii kohtuullista ilmastoa, jossa on tarpeeksi auringonvaloa kypsymisaikana. Näin se voi kehittää aromaattista monimuotoisuuttaan ja tasapainoista happamuutta. Liiallinen lämpö voi johtaa siihen, että rypäleet kypsyvät liian nopeasti. Mikä aiheuttaa liian suuren sokeripitoisuuden. Ja lisäksi menettää Silvanerille niin tyypillistä raikkautta. Ihanteellisia ovat kylmät yöt, jotka edistävät hidasta kypsymistä. Ja auttavat myös säilyttämään hienot hedelmäaromit ja happorakenteen.

Maaperän laatu

Maaperän laatu on keskeisessä asemassa Silvanerin kukoistamisessa. Viinirypäleet voidaan sopeuttaa eri maaperätyyppeihin. Kuitenkin parhaat tulokset saavutetaan syvämmin, ravinteikkaissa maaperissä, joissa on hyvä vedenläpäisykyky. Erityisesti seuraavat maaperätyypit ovat ihanteellisia Silvanerin viljelyyn:

  • Kalkkikivimaat tarjoavat erinomaisen perustan korkealaatuisille Silvaner-viineille. Ne lisäävät mineraalista komponenttia makuprofiiliin. Ja tukevat viinien kehitystä, joilla on hyvä rakenne ja pitkäikäisyys.
  • Loess- ja savimaat ovat myös suosittuja. Koska ne mahdollistavat hyvän kosteuden varastoinnin ja johtavat viineihin, joilla on täyteläinen rakenne ja intensiiviset hedelmäaromit.
  • Hiekkaiset maat edistävät nopeaa lämpenemistä ja drenaagia. Mikä voi johtaa erityisten hedelmäisten viinien tuotantoon lämpimissä viljelyalueissa.

Pääviljelyalueiden maaperätyypit, kuten Franken, Rheinhessen ja Pfalz, ovat erityisen monipuolisia. Tämä mahdollistaa viininviljelijöille laajan valikoiman Silvaner-viinejä. Kevyistä ja raikkaista monimutkaisiin ja rakennepitoisiin. Tämä monimuotoisuus tekee Silvanerista kiehtovan viinirypälelajikkeen. Erityisesti viinin ystäville, jotka etsivät aitoutta ja selkeää terroir-ilmaisua.

Silvaner-rypäleet köynnöksellä

Vaikutus viiniin

Ilmaston ja maaperän vaikutus Silvanerin makuprofiiliin on suoraan havaittavissa. Viinit viileämmiltä alueilta tai korkeammilta paikoilta erottuvat usein raikkaudestaan ja eloisasta happamuudestaan. Kun taas lämpimämmiltä alueilta tulevat Silvanerit voivat olla täyteläisempiä ja intensiivisemmillä hedelmäaromeilla varustettuja. Maaperän laatu vaikuttaa myös viinin mineraalisuuteen ja rakenteeseen. Kalkkikivimaat tai mineraalirikkaat maat tuottavat viinejä, joissa on voimakas mineraalinen vivahde ja tiukka rakenne.

Ampelografiset lajikepiirteet: Silvanerin kasvitieteelliset allekirjoitukset

Ampelografia on tiede, joka käsittelee viinirypälelajikkeiden kuvausta ja tunnistamista. Se tarjoaa yksityiskohtaisen kuvan Silvanerin tunnusomaisista piirteistä. Nämä fyysiset ominaisuudet eivät ainoastaan ole ratkaisevia viinirypälelajikkeen tunnistamisessa. Vaan myös ymmärryksessä siitä, miten sitä viljellään ja kuinka sen ympäristö vaikuttaa sen viiniin.

Lehti

Silvanerin lehdet ovat keskikokoisia tai suuria, viisi- tai syvälohkoisia. Ne ovat tummanvihreitä yläpuolelta ja hieman karvaisen, vaaleamman värinen alaosa. Lehden muoto ja -rakenne ovat ratkaisevia viinirypäleen fotosynteesikyvyssä. Ja siten rypäleiden kasvussa ja kypsymisessä.

Rypäle

Silvaner-rypäleet ovat keskikokoisia ja tiheitä, sylinterimäisiä tai kartiomaisia. Marjat ovat keskikokoisia, pyöreitä ja vihreänkeltaisia, jotka kypsynä muuttuvat kultaiseksi keltaiseksi. Marjan kuori on suhteellisen paksu, mikä tekee siitä hieman vastustuskykyisemmän tauteja vastaan. Rypäleiden rakenne on tärkeä pölytykselle, hedelmän muodostumiselle ja marjojen kypsymisajalle.

Kypsymisaika

Silvanerin kypsymisaika on keskiaikainen. Tämä tarkoittaa, että rypäleet voidaan yleensä korjata aikaisemmin kuin useimmat muut valkoviinirypäleet. Tämä ominaisuus tekee Silvanerista sopeutuvan erilaisiin ilmastoihin ja viljelyolosuhteisiin, sillä se ei välttämättä vaadi pitkiä, lämpimiä syksyjä kypsyäkseen.

Alttius

Silvaner on suhteellisen kestävä monille sairauksille. Kuitenkin se osoittaa jonkin verran alttiutta Botrytis (harmaahome) ja Oidium (todellinen jauheliha). Tämä vaatii huolellista lehdettyä työtä ja mahdollisesti myös kasvinsuojeluaineiden käyttöä varmistaakseen rypäleiden terveyden.

Viinin laatu ja -luonne

Ampelografiset piirteet heijastuvat Silvanerista tuotetun viinin laadussa ja luonteessa. Keskikokoiset, tiheästi pakatut rypäleet paksuine kuorineen vaikuttavat laajan viinivalikoiman syntyyn. Ne voivat vaihdella raikkaista ja kevyistä runsaisiin ja täyteläisiin. Viinin väri vaihtelee tyypillisesti vaaleasta oljenkeltasesta syvempään kultasävyyn, riippuen rypäleiden kypsyydestä ja valmistusmenetelmistä.

Tietoisuus Silvanerin fysikaalisista ominaisuuksista auttaa viininviljelijöitä kehittämään parhaat käytännöt tämän monipuolisen viinirypälelajikkeen viljelyyn ja käsittelyyn. Ja saavuttamaan siten mahdollisimman korkean viiniluskan.

Viininvalmistuksen taide: Silvanerin matka pellolta lasiin

Silvaner-viinien valmistus- ja kypsymisprosessi on ratkaiseva, jotta lajikkeen tunnusomaiset piirteet korostuvat. Ja viinit saavat monitasoisia aromeja ja rakenteita. Viininviljelijät käyttävät yhdistelmää perinteisiä menetelmiä ja nykyaikaista teknologiaa, jotta Silvanerin täysi potentiaali saadaan esiin.

Fermentointi

Silvanerin fermentointi tapahtuu yleensä kontrolloiduissa, viileissä lämpötiloissa. Näin säilytetään rypäleiden raikkaat, hedelmäiset aromit. Tämä prosessi voi tapahtua ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa tankeissa, jotka mahdollistavat tarkan lämpötilan hallinnan. Tai perinteisissä puukonteissa, jotka voivat lisätä viiniin lisämakuvivahteita. Päätös fermentointiastian käytöstä riippuu halutusta lopputuloksen tyylistä.

Kypsytys

Fermentoinnin jälkeen Silvaner-viinit voidaan joko kypsyttää nopeaa käyttöä varten. Tai ne varastoidaan pitempään kypsymisaikaan monimuotoisuuden ja syvyyden kehittämiseksi. Jotkut viininviljelijät valitsevat kypsymisen hienossa hiivassa ("Sur Lie"). Tämä lisää viiniin enemmän rakennetta ja aromeita briossista tai hiivasta. Kypsymisajan kesto ja tyyppi ovat muita tekijöitä, jotka vaikuttavat viinin luonteeseen.

Puukypsennys

Puun käyttö kypsennyksessä on tyylikysymys, joka vaihtelee viininviljelijäkohtaisesti. Jotkut tuottajat suosivat tammitynnyrien käyttöä, mikä tuo viiniin vanilja- ja paahtovivahteita sekä hienomman tanniinirakenteen. Toiset päätyvät kypsyttämään ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä. Jotta hedelmäisyyden puhtaus ja Silvanerin mineraaliset vivahteet pääsevät esille.

Pullokypsytys

Ennen markkinoille pääsyä Silvaner voi käydä läpi lisäpullokypsytystä. Tämä vaihe mahdollistaa viinin jatkokäsittelyn ja harmonisoitumisen. Mikä johtaa parempaan tasapainoon ja pyöreämpään makuprofiiliin.

Makuun ja aromiin vaikuttaminen

Viininvalmistus- ja kypsymismenetelmillä on huomattava vaikutus Silvaner-viinin maku- ja aromiprofiiliin. Keveämmät, hedelmäiset tyylit korostavat vihreän omenan, sitrushedelmien ja tuoreiden yrttien aromeita. Raskaat, hiivassa kypsytetyt, puussa kypsytetyt viinit voivat esittää monimutkaisempia vivahteita kivimeloneista, pähkinöistä ja mausteista. Silvanerin happamuus on joka tapauksessa viinin selkäranka, joka antaa raikkautta ja juotavuutta.

Viininvalmistuksen taide on säilyttää Silvanerin ainutlaatuinen luonne. Ja samalla luoda viini, joka heijastaa sen terroirin persoonallisuutta ja viininviljelijän visiota. Eri kypsyntämahdollisuudet tekevät Silvanerista jännittävän viinirypälelajikkeen sekä viininystävien että asiantuntijoiden keskuudessa.

Aistien paletti: Silvanerin aromien monimuotoisuus

Silvaner-viinin aromiprofiili on monipuolinen ja heijastaa terroirin, vinifikaatiomenetelmien ja kypsymisen vaikutuksia. Tämä maku- ja aromivalikoima tekee Silvanerista kiehtovan valinnan viinin ystäville, jotka arvostavat hienovaraisia eroja. Eroja, jotka johtuvat erilaisista viljely- ja valmistusmenetelmistä.

Silvanerin maistelu

Raikkaita ja hedelmäisiä vivahteita

Nuorimmassa ja raikkaimmassa muodossaan Silvaner esittelee elävää kukkaa vihreästä omenan, päärynän ja sitrushedelmien aromista. Nämä primaariset hedelmäaromit ovat usein yhdistetty hienovaraiseen kukkaiseen vivahteeseen. Tämä muistuttaa tuoreista niityistä ja joskus valkoisista kukista. Viinien raikkaus ja lievä happorakenne tekevät niistä erinomaisia aperitiiveja tai kumppaneita kevyille aterioille.

Mineraaliset ja maanläheiset vivahteet

Silvanerin mineraaliset laadut korostuvat erityisesti kalkkikivi- tai liuskekivimailla. Nämä viinit voivat ilmentää kosteiden kivien, tulikivien tai jopa kevyen suolaisuutensa aromeita. Nämä aromit syventävät monimuotoisuutta ja luonteenlaatua. Tällaiset mineraaliset vivahteet antavat Silvanerille lisäulottuvuuden, joka erottaa sen monista muista valkoviinilajikkeista.

Monimutkaiset ja kypsyneet aromit

Kypsymisen myötä Silvaner kehittää monimutkaisempia ja syvempiä aromeita. Viinit, jotka kypsyvät hienossa hiivassa tai kypsytetään puutynnyreissä, voivat ilmentää merkkejä paahdetuista pähkinöistä, briossista, hunajasta ja kuivatuista hedelmistä. Nämä rikkaammat ja täyteläisemmät viinit tarjoavat erinomaisen rakenteen ja pituuden jälkimaussa. Ne voivat hyvin sopia voimakkaisiin ruokiin tai kypsytettyihin juustoihin.

Yrttiset ja mausteiset vivahteet

Jotkut Silvanerit osoittavat myös mielenkiintoista valikoimaa yrttisiä ja mausteisia vivahteita. Ne vaihtelevat tuoreista yrteistä, kuten mintusta ja tillistä, valkoiseen pippuriin ja anis. Nämä ominaisuudet lisäävät lisäkerroksen monimuotoisuutta. Ja tekevät Silvanerista monipuolisen kumppanin laajalle repertuaari ruokalajeille.

Kulinariset harmoniat: Silvaner pöydässä

Laajan aromispektrinsä ansiosta Silvaner sopii monenlaisten ruokien kanssa. Raikkaammat, hedelmäisemmät variantit ovat erinomaisia kumppaneita kevyille salaateille, meren antimia ja herkille kalalautasille. Mineraaliset ja monimutkaisemmat ilmentymät harmonisoivat hienosti valkoisen lihan, porsaanlihan tai jopa aasialaisen ruoan kanssa. Näissä happorakenne voi tasapainottaa makujen täyteläisyyttä. Täyteläisemmät, kypsytetyt Silvanerit ovat ihanteellisia voimakkaiden ruokien, kuten riistan, grillatun lihan tai kypsytettyjen juustojen kanssa.

Silvaner tarjoaa rikasta aromikirjoa. Se vaihtelee nuorten viinien raikkaudesta ja hedelmällisyydestä kypsytettyjen esimerkkien syviin ja monimutkaisiin vivahteisiin. Tämä monimuotoisuus tekee siitä jännittävän tutkimuskohteen viinintuntijoille. Ja joustavan kumppanin laajelle valikoimalle kulinaarisia herkkuja.

Yllättävää ja kiehtovaa: Silvaner lähikuvassa

Silvaner on viinirypälelajike, jolla on pitkä historia ja huomattava monimuotoisuus. Se kätkee monia mielenkiintoisia tarinoita ja ainutlaatuisia erityispiirteitä. Tässä on joitakin hauskoja faktoja ja erityispiirteitä, jotka tekevät Silvanerista vieläkin kiehtovamman.

Historian merkittävä päivä

5. huhtikuuta 1659 on merkittävä päivämäärä Silvanerin historiassa. Se merkitsee päivää, jolloin Silvaner-rypäleiden ensimmäinen dokumentoitu istutus tapahtui Saksassa. Tämä tapahtuma frankenilaisessa Castellissa on Silvanerin syntysija saksalaisessa viinimaailmassa.

Bocksbeutel

Yksi Silvanerin ikonimmista erityispiirteistä, ainakin Frankenissa, on Bocksbeutel-pullon käyttö sen pullotuksessa. Tämä ainutlaatuinen, pullamainen pullonmuoto ei ole vain tunnusmerkki Frankenin viineille. Vaan se on myös eurooppalaisen suojan ala perinteinen pakkaus. Bocksbeutel symboloi laatua ja perinteitä ja on erottamattomasti sidottu frankenilaisen Silvanerin imagoon.

Silvaner terroirin tulkitsijana

Silvaner nähdään usein terroirin tulkinnan mestarina. Viinirypälelajikkeella on hämmästyttävä kyky siirtää viljelyalueensa tunnusomaisia piirteitä viinin makuun. Olipa kyseessä maaperätyyppi, ilmasto tai maasto. Tämä ominaisuus tekee jokaisesta Silvaner-viinistä löytömatkan sen tiettyyn alkuperäalueeseen.

Monimuotoiset tyylit

Kuivasta makeaan, täyteläisestä kuplivaan. Silvaner voidaan valmistaa vaikuttavassa valikoimassa viinityyppejä. Tämä joustavuus ilmenee ei vain makuprofiilien moninaisuudessa. Vaan myös Silvanerin soveltuvuudessa erilaisiin tilaisuuksiin ja ruokiin.

Uuden aikakauden synty

Kun Silvaner 1900-luvulla hieman unohtui, se elää nykyisin renessanssia. Sitoutuneet viininviljelijät pyrkivät uudelleen tulkitsemaan Silvaner-rypäleen laatua ja luonteen. Tämän myötä Silvaner saa jälleen arvostusta. Nykyiset Silvaner-viinit erottuvat laadustaan, monimutkaisuudestaan ja monimuotoisuudestaan. Ne viehättävät näin ollen uutta sukupolvea viininkäyttäjiä.

Silvaner ja kulinarisuus

Silvaner on yksi valkoviinien monipuolisimmista ruoan kumppaneista. Sen tasapainoinen happorakenne ja laaja aromivalikoima tekevät siitä täydellisen kumppanin monen ruokalajin kanssa. Hienosta, kevyestä keittiöstä mausteisiin, voimakkaisiin ruoihin.

Nämä faktat ja erityispiirteet korostavat Silvanerin ainutlaatuisuutta ja sen merkitystä viinien maailmassa. Sen monimuotoisuuden, kyvyn ilmentää terroiria ja kulinaarista sopeutumiskykyä avulla Silvaner tarjoaa rikasta löytöpalettia viinin ystäville.

Silvaner on enemmän kuin pelkkä viinirypälelajike; se on perinteen, monimuotoisuuden ja innovaatioiden ruumiillistuma. Se tarjoaa maailman täynnä makuja ja aromeita, jotka odottavat tutkimista. Tutustu valikoimaamme ja innostu Silvanerin monimuotoisuudesta ja laadusta.

Osta Silvaner-viini verkosta Vinellosta

Yli 350 vuoden viininviljelyperinne eikä trendille näy loppua. Loe myös sinä itsellesi hienoa Silvaner-viiniä saksalaisilta mailta kotiisi. VINELLO huolehtii siitä, että pian suosikkisi kimmeltää kullankeltaisena lasissa. Tilaa helposti verkossa ja osta halvalla Silvaner-valkoviiniä. Paikallista viiniä, perheviiniä, laatuviiniä, viinipaketteja. Kuiva, puolikuiva, makea ym. Älä huolehdi korkkitongin mausta. Maksa kuten haluat ja koe Vinello-takuu, joka takaa huolettoman viininautinnon. Olipa kyseessä yksi, kuusi tai satoja pulloja, Silvaner ei koskaan käy tylsäksi ja se maistuu joka tapauksessa hyvältä. Tutustu ja löydä virkistävä Silvaner-valikoimamme - Vinello.de:llä, viinimyymäläsi maanläheisistä valkoviineistä.

Silvaner-huipputuotteet VINELLOssa

  1. Silvaner puolikuiva - Biorebe
  2. Silvaner litra hieno puolihapokas - Weingut Manz
  3. Minulle 100% Saale-Unstrut Silvaner - Winzervereinigung Freyburg-Unstrut
  4. Silvaner kuiva 3,0 l Bag in Box - Rotwild
  5. Silvaner kuiva - Juwel Weine
Asiat, jotka on hyvä tietää Silvaner
Mikä tekee Silvanerista erityisen valkoviinilajikkeen?
Silvaner on tunnettu monipuolisuudestaan. Ja kyvystään heijastaa ainutlaatuisella tavalla terroiria, jota se kasvaa. Sen viinissä voi olla laaja kirjo aromeja. Raikkaista, hedelmäisistä sävyistä monimutkaisiin, mineraalisiin ja maamakuisiin sävyihin. Tämä ominaisuus tekee Silvaner-viineistä jännittäviä löytöjä viinin ystäville. Täältä löydät aitoutta ja selkeän ilmaisun alkuperästä.
Mille ruoille Silvaner sopii erityisen hyvin?
Kiitos tasapainoisesta happorakenteestaan ja makuprofiilien moninaisuudesta, Silvaner on erinomainen kumppani monille ruokalajeille. Se sopii erityisen hyvin kevyen, raikkaan keittiön kanssa. Esimerkiksi salaattien ja merenelävien kanssa. Mutta myös sydämellisempien ruokien, kuten porsaan paistin, paistetun linturuoan tai jopa mausteisten aasialaisten ruokien kanssa. Kyky sopia kevyiden ja voimakkaiden makujen kanssa tekee Silvanerista monipuolisen kumppanin ruokapöydässä.
Missä alueilla Silvaneria pääasiassa viljellään?
Silvaner löytää tärkeimmät viljelyalueensa Saksasta, erityisesti alueilta Franken, Rheinhessen ja Pfalz. Jokainen näistä alueista tuottaa viinejä erilaisilla ominaisuuksilla. Ne vaikuttavat paikalliset ilmastolliset olosuhteet ja maaperätyypit. Lisäksi Silvaneria viljellään pienemmissä määrin myös muissa maissa, kuten Itävallassa ja Sveitsissä. Harvakseltaan jopa merillä.
Kuinka kauan Silvaneria voi säilyttää?
Silvaner-viinin kypsymiskyky riippuu voimakkaasti sen tyylistä ja laadusta. Kevyet, raikkaat Silvaner-viinit nautitaan parhaiten nuorena. Täyteläisemmät, monimutkaisemmät variantit voivat hyötyä useiden vuosien säilytyksestä. Erityisesti ne, jotka on kypsytetty puussa tai hienolla korvalla. Laadukkaat Silvanerit voivat optimaalisissa säilytysolosuhteissa kehittää syvyyttä ja monimutkaisuutta, jotka tekevät niistä erityisen nautinnollisen kokemuksen.
Mistä voin ostaa korkealaatuista Silvaner-viiniä?
Laatuista Silvaner-viiniä voit ostaa hyvin varustelluista viinimyymälöistä, erikoistuneilta verkkokaupoilta tai suoraan viininviljelijöiltä. Monet viinitilat tarjoavat nykyään myös mahdollisuuden tilata viinejään verkkosivujensa kautta. Henkilökohtaista neuvontaa ja maistamisen mahdollisuutta varten on suositeltavaa vierailla paikallisissa viinimyymälöissä tai viinijuhlissa. Täällä voit löytää ei vain Silvaneria, vaan myös muita viinilajeja.
NACH OBEN