🍷 Argiolas'n Senes Cannonau di Sardegna Riserva DOC hurmaa täyteläisellä rakenteellaan ja samettisella kypsytyksellään ranskalaisissa tammitynnyreissä
🍽️ Tämä viini sopii täydellisesti voimakkaisiin ruokiin, kuten lammasan, villisian ja kypsytettyyn lampaanjuustoon, jotka tuovat sen aromit upeasti esiin
🌄 Tämä hieno punaviini tulee yli satavuotiaista viinitarhoista Sardinian eteläosassa ja yhdistää 100 % Cannonau-rypäleet erinomaisessa laatuisessa
pakkaus!
Lisätietoja Senes Cannonau di Sardegna Riserva DOC - Argiolas
Argiolas-perheen viinitilan Senes Cannonau di Sardegna Riseva DOC on perheen kunnianosoitus viinitilan patriarkalle Antonio Argiolasille, joka on yli satavuotias.
Argiolasin Senes Cannonau di Sardegna Riserva DOC on lasissa syvän violetinpunainen. Tuoksussa on mustaherukan ja luumun, Välimeren yrttien ja makeiden mausteiden, kuten kanelin ja muskottipähkinän, sekä lakritsin ja tupakan aromeja. Viinillä on vaikuttava rakenne, kypsät tanniinit ja hyvin integroitunut, kiinteä hapokkuus sekä samettinen ja pehmeä rakenne, jotka molemmat takaavat todella kestävän makuelämyksen. Erittäin pitkä ja sitkeä aromaattinen jälkimaku tälle Sardinian huippupunaviinille.
Vinification of the Senes Cannonau di Sardegna Riserva from Argiolas
Nimi Senes tulee latinasta ja tarkoittaa "vanhaa", viini on kunnianosoitus viinitilan patriarkalle ja hänen 102 vuodelleen. Tämä Cannonau Riserva on valmistettu 100-prosenttisesti Cannonau-rypäleistä, Sardinian alkuperäisestä viiniköynnöksestä, joka kasvaa Argiolas-suvun Costera-tilan viinitarhoilla Etelä-Sardiniassa.
Maaperä on kalkkipitoinen, osittain savimoreenin sekoittama, pienen ja keskikokoisen soran sekoittama. Välimeren ilmasto, jossa talvet ovat leutoja, sademäärät vähäisiä ja kesät hyvin lämpimiä ja tuulia, suosii tämän ikivanhan rypälelajikkeen kasvua.
Senes Cannonau Riserva -viinirypäleet maseroidaan ja käyvät sadonkorjuun jälkeen kontrolloidussa lämpötilassa ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä, minkä jälkeen ne siirretään betonisäiliöihin, joissa tapahtuu täydellinen malolaktinen käyminen. Viini kypsytetään 12 kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä, minkä jälkeen sitä kypsytetään vielä 12 kuukautta pullossa.
Ruokasuositukset Argiolas Senes Cannonau di Sardegna Riserva -viinille
Lämmin ja notkea Senes sopii erinomaisesti intensiivisen makuisiin ja vankkoihin lihavalmisteisiin, haudutetusta lihasta grillattuun lihaan vartaassa, lammasta, vuohta, mutta myös villisikaa ja tietysti sardinialaisten mausteisia kypsytettyjä lampaanmaitojuustoja.
Palkinnot Senes Cannonau di Sardegna Riserva Argiolasilta
Senes on tunnustettu yhdeksi Sardinian ja Italian viidestä parhaasta Cannonaussa. Sitä valmistettiin ensimmäisen kerran rajoitettu erä vuonna 2012, ja se sai heti Gambero Rosson himoitut 3 lasia.
- Lisää tuotteita osoitteesta Argiolas