Toimitusaika n. 3-5 Työpäivinä
konsultointi!
Verpackung!
Antonio Argiolas 100 Isola dei Nuraghi Rosso IGT Argiolasilta on makea tunne. Lasissa se loistaa tyylikkään granaatinpunaisena, jossa on rubiininpunaisia heijastuksia lasin reunalla, jo tässä viinissä näkyy vaikuttava tiheys. Tuoksussa avautuvat monitahoiset ja kypsät aromit, jotka kertovat kuivatuista ruusun terälehdistä, mustakirsikkahillosta, marinoiduista mustikoista ja kuivatuista luumuista, joita kehystävät makeiden itämaisten mausteiden ja lämpimien balsamisten vivahteiden vivahteet.
Maku Antonio 100 -viinin maku on rakenteeltaan hieno, siinä on miellyttäviä tanniineja ja kevyttä mausteisuutta, miellyttävän raikas, koostumus on selvästi pehmeä ja samettinen. Alkoholi ja makeus täydentävät toisiaan, erottuva, ei röyhkeä, harmoninen vuorovaikutus aina loputtoman aromikkaaseen loppuvaiheeseen asti.
Antonio Argiolas 100 Isola dei Nuraghi IGT:n viininvalmistus: Argiolas Argiolas
Antonio 100 -viiniä varten 95 % Cannonau ja 5 % Malvasia Nera -rypäleistä on viiniytetty yhdessä. Rypäleet kasvavat Serdianaa ympäröivillä kukkuloilla noin 200 metrin korkeudessa merenpinnasta, viiniköynnökset on kasvatettu perinteisesti pieniin puihin, maaperä on löyhää ja hyvin kalkkipitoista, mikä on hienojen ja pitkäikäisten viinien edellytys. Rypäleet poimitaan hyvin valikoivasti käsin, kun ne ovat täysin kuivia. Erittäin hellävaraisen puristamisen jälkeen kuoret muhivat rypäleen puristemehussa, käyminen tapahtuu valvotussa 18-20 °C:n lämpötilassa, minkä jälkeen rypäleitä kypsytetään 12-15 kuukauden ajan pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä.
Sadonkorjuuvuotta kohden valmistetaan vain 3000 pulloa.
Tämä Argiolasin makea punaviini on passito, joka luotiin vuonna 2006 viinitilan perustajan 100-vuotispäivän kunniaksi. Hän itse kuoli 102-vuotiaana. Viini on persoonallinen ja erittäin pitkäikäinen. Harva tietää, että Sardinia kuuluu niin sanottuun siniseen vyöhykkeeseen, kuten Okinawa Japanissa, Icaria Kreikassa, Loma Linda Kaliforniassa ja Nicoya Costa Ricassa, jossa asuu suuri osa satavuotiaista ja jossa ihmisten elinajanodote on yleisesti ottaen erittäin korkea.
Ruokasuositukset Antonio Argiolas 100 Isola dei Nuraghi -hotellille Argiolasilta
Punainen Passito Antonio 100 Sardiniasta on lajissaan mestariteos ja sopii erinomaisesti erittäin maukkaiden ja monitahoisten juustojen, kuten perinteisesti paimentolaisilta peräisin olevan sardinialaisen lammasjuuston Fiore Sardo DOP:n tai jalojen sinihomejuustojen kumppaniksi. Se sopii erinomaisesti myös suklaaerikoisten jälkiruokien, crème Bavaroisen tai Sacher-tortun sekä kirsikoilla päällystetyn, kenties jopa täysjyväjauhoilla leivotun murukakun seuraan.
Unenomainen mietiskelyviini, kierrokselle parhaiden ystävien kanssa tai hyvän kirjan lukemisen tai lempimusiikista nauttimisen lomassa.
Argiolas Antonio Argiolas 100 Isola dei Nuraghi IGT -viinin palkinnot
- Gambero Rosso: 2 punaista lasia vuosille 2013, 2012, 2011, 2010
- Vitae AIS: 4 viiniköynnöstä vuodelta 2012
- Wine Enthusiast: 89 pistettä vuodelta 2011
- Wine Advocate Robert M.Parker: 89 pistettä vuodelta 2011
- Duemilavini Bibenda: 4 rypäleestä vuonna 2010
- Veronelli: 93 pistettä, 3 tähteä vuodelta 2010, Super 3 tähteä vuosilta 2009 ja 2008
- Lisää tuotteita osoitteesta Argiolas