Toimitusaika n. 3-5 Työpäivinä
konsultointi!
Verpackung!
Turriga Isola dei Nuraghi IGT Argiolasista loistaa tumman rubiininpunaisena, lähes mustanpunaisena lasissa. Tuoksussa avautuu runsas ja monitahoinen tuoksu, jossa on mustien marjojen, tumman luumun, mustan teen lehtien, kuivattujen mausteiden, paahteisten vivahteiden, nahan, tupakan ja taustalla mustikan aromeja. Maku on täyteläinen, tiivis ja monitahoinen, täyteläinen, samettisen pehmeä rakenne, erinomainen rakenne, kypsät, lihaisat tanniinit ja hyvin integroitunut hapokkuus. jälkimaku on erittäin pitkä ja hyvin sitkeä.
Turrigalla on huomattava, yli 10 vuoden varastointipotentiaali. Tämän sardinialaisen huippuviinin voima, monimutkaisuus ja täyteläisyys tarvitsevat aikaa pullossa kehittyäkseen täysin. Vinousin Ian d'Agata suosittelee sen juomista vasta kolmen tai neljän vuoden kuluttua.
Argiolas Turriga Isola dei Nuraghi IGT:n viininvalmistus
Asiantuntijat pitävät Turriga-viiniä Sardinian parhaana punaviininä, ja sille on myönnetty useita kertoja korkeimpia palkintoja. Ajatuksena oli luoda suuri sardinialainen viini, joka on valmistettu yksinomaan saaren alkuperäisistä rypälelajikkeista ja joka voi kypsyä pitkään, mikä on onnistunut täydellisesti yhteistyössä huippuomenologi Giacomo Tachisin kanssa.
Turriga-viini valmistetaan 85-prosenttisesti Cannonausta, 5-prosenttisesti Malvasia Nerasta, 5-prosenttisesti Carignanosta ja 5-prosenttisesti Bovale Sardosta, jotka kasvavat Argiolas-perheen Turriga-viinitarhalla. Rypäleet valitaan huolellisesti, minkä jälkeen käyminen tapahtuu lämpötilakontrolloidussa 28-32 °C:n lämpötilassa ja maseeraus, jossa rypäleen puristemehua pumpataan säännöllisesti 16-18 päivän ajan. Kypsytys 18-24 kuukautta uusissa ranskalaisissa barrique-tynnyreissä, minkä jälkeen kypsytys jatkuu 12-14 kuukautta pullossa.
Etiketissä oleva Venus eli "Turriga" löydettiin Argiolasin viinitarhoilta vuonna 1935.
Ruokasuositukset Turriga Isola dei Nuraghi by Argiolas -viinille
Nauti tätä palkittua sardinialaista punaviiniä täydellisenä kumppanina villisikapataruoan, turkiseläimistä koostuvien riistaruokien, kuten hirvenpaistin, maukkaiden ruokien, joissa on punaista lihaa, naudan- ja karitsanlihaa, villivihanneksia, grillattuja herkkusieniä ja tyypillisiä sardinialaisia sienilajikkeita, sekä tietenkin kypsän mausteisen sardinialaisen lammasjuuston seurana.
Suosittelemme avaamaan viinin 1 - 2 tuntia etukäteen ja dekantoimaan tarvittaessa.
Argiolas Turriga Isola dei Nuraghi -viinin palkinnot
- Gambero Rosso: 2 punaista lasia vuosilta 2013 ja 2012; 3 punaista lasia vuosilta 2011 ja 2009
- Duemilavini Bibenda: 4 viinirypäleestä vuodelta 2013; 5 viinirypäleestä vuodelta 2011
- Vitae AIS: 3 viiniköynnöstä vuodelta 2013; 4 viiniköynnöstä vuodelta 2011
- Veronelli: 94 pistettä, 3 tähteä vuodelta 2013
- Doctor Wine: 95 pistettä vuodelta 2013
- Vinibuoni: 4 tähteä vuonna 2013; kruunu vuonna 2011
- James Suckling: 96 pistettä vuodelta 2013; 95 pistettä vuosilta 2012 ja 2011
- Vinous: 93+ pistettä vuodelta 2013
- Wine Advocate Robert M.Parker: 93 pistettä vuodelta 2013; 92 pistettä vuodelta 2011
- Lisää tuotteita osoitteesta Argiolas