Lisätietoja Pinot Noir Alto Adige DOC - Cantina Andrian
Trentino-Alto Adigessa sijaitsevan Cantina Andrianin Pinot Noir Alto Adige on lasissa kirkkaan vaalean punainen. Ensimmäisen pyöräytyksen jälkeen voit havaita tässä punaviinissä täydellisen tasapainon, sillä se ei ole vetistä, siirappimaista tai liköörimäistä lasin seinämillä. Lasissa tässä Cantina Andrianin punaviinissä on luumun, vadelman ja mansikan aromeja, joita täydentävät muut hedelmäiset vivahteet. Tämä Cantina Andrianin punaviini on tarkoitettu viinin ystäville, jotka pitävät 0,0 grammaa jäännössokeria viinissään. Pinot Noir Alto Adige pääsee hyvin lähelle tätä, sillä se on viiniytetty vain 1,8 grammalla jäännössokeria. Maultaan tämä tasapainoinen punaviini on uskomattoman samettinen. Pinot Noir Alto Adige on suutuntumaltaan fantastisen raikas ja eloisa eloisan hedelmähapokkuutensa ansiosta. Jälkimaussa tämä Trentino-Alto Adigen viininviljelyalueelta peräisin oleva nuorekas viini ilahduttaa lopulta huomattavalla pituudellaan. Siinä on jälleen mansikan ja vadelman vivahteita. Kalkkikivipitoisen maaperän mineraaliset vivahteet täydentyvät loppupuolella.
Vinification of the Pinot Noir Alto Adige from Cantina Andrian
Trentino-Alto Adigen tasapainoisen Pinot Noir Alto Adigen perustana ovat Pinot Noir -rypälelajikkeen rypäleet. Rypäleet kasvavat optimaalisissa olosuhteissa Trentino-Alto Adigessa. Täällä viiniköynnökset kaivavat juurensa syvälle kalkkikiviseen maaperään. Pinot Noir Alto Adige on kauttaaltaan vanhan maailman viini, sillä tämä italialainen viini huokuu poikkeuksellista eurooppalaista charmia, joka korostaa selvästi vanhan maailman viinien menestystä. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet kuljetetaan nopeasti puristamoon. Siellä ne lajitellaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu pienissä puisissa sammioissa valvotuissa lämpötiloissa. Käymisen päätyttyä elegantti Pinot Noir Alto Adige kypsytetään tammitynnyreissä vielä 6 kuukautta.
Viinisuositus Cantina Andrianin Pinot Noir Alto Adige -viinille
Nauti tätä Italiasta peräisin olevaa punaviiniä 15 - 18°C:n lämpötilassa lammasragun, kikherneiden ja kuivattujen viikunoiden kanssa, kaaliruladien tai pestolla höystetyn vihannesmuhennoksen seurana.
- Lisää tuotteita osoitteesta Cantina Andrian