🍷 Petra Toscana IGT vaikuttaa samettisella koostumuksellaan ja ranskalaisessa tammitynnyrissä kypsyttämisellään
🍽️ Nauti tätä herkullista punaviiniä täydellisesti vasikka-sipuli-vuoka tai lampaanragout kanssa, joka sisältää kikherneitä
🌍 Tämä Cuvée Cabernet Sauvignonista ja Merlotista ilmentää Toscanaa eurooppalaisella viehätyksellään ja sen on luonut Petra-viinitila
pakkaus!
Lisätietoja Petra Toscana IGT - Petra
Vahva Petra Toscana Petra liukuu tiheällä purppurapunaisella lasiin. Kun lasia pidetään hieman vinossa, on tämän tammiikylvetyvin punaviinin reunoilla havaittavissa väri siirtyminen granatinpunaiseksi. Ensimmäisen pyöräytyksen jälkeen tämä punaviini paljastaa korkean tiheyden ja täyteläisyyden, mikä näkyy voimakkaina kirkkosivuina lasin reunoilla. Tuoksu paljastaa tämän Petra punaviinin monenlaisia mustia karhunvatukoita, luumuja, varjoherukoita, mirabelleja ja mulberrisiä. Ikään kuin se ei olisi jo vaikuttavaa, pienten tammitynnyreiden kypsyminen lisää siihen vielä aromeja kuten kanelia, mustaa teetä ja pyökkiä savua.
Petra Petra Toscana esittelee itsensä viininharrastajalle miellyttävän kuivana. Tämä punaviini ei koskaan esiinny karkea tai alkeellinen, kuten voisi odottaa ikoni viinisegmentiltä. Kielellä tämä voimakas punaviini piirtää äärimmäisen tiheän, samettisen, sulavan ja mahtipontisen tekstuurin. Tasapainoisen hedelmähapon ansiosta Petra Toscana hellii samettisella suuntuntumalla, ilman että se menettää mehevyyttään. Jälkimaussa tämä Toskanaan kuuluvasta viinialueesta lähtöisin oleva punaviini hurmaa lopuksi erinomaisella pituudella. Esille nousevat jälleen metsämustikkahillon ja metsänhedelmätahnan vivahteet. Lopuksi vielä mineraaliset sävyt, jotka kumpuavat kalkkikivestä ja savesta hallitsevasta maaperästä, liittyvät seuraan.
Petra Toscanan vinifikaatio
Tämä vahva punaviini Italiasta valmistetaan Cabernet Sauvignon ja Merlot -rypäleistä. Rypäleet kasvavat optimaalisissa olosuhteissa Toskanaan. Köynnökset ulottavat juurensa syvälle kalkkikivisestä ja savisesta maaperästä. Petra Toscana on vanhan maailman viini par excellence, koska tämä italialainen säteilee poikkeuksellista eurooppalaista charmia, mikä selvästi korostaa vanhan maailman viinien menestystä. Erittäin suuri vaikutus sadon kehitykseen on myös sillä, että Cabernet Sauvignon ja Merlot -rypäleet kasvavat lämpimän ilmaston vaikutuksen alaisina. Tämä ilmenee muun muassa erityisen hyvin kypsinä rypäleinä ja melko korkeana alkoholipitoisuutena viinissä. Kun täydellinen fysiologinen kypsyys varmistuu, rypäleet kerätään Petra Toscanaan ainoastaan käsin, ilman karkeiden ja huonosti valikoivien koneiden apua. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet toimitetaan välittömästi puristamoon. Siellä ne lajitellaan ja käsitellään varovasti. Seuraavaksi tapahtuu käyminen pienissä tynnyreissä kontrolloiduissa lämpötiloissa. Käymisen päätyttyä Petra Toscana kypsyy vielä 36 kuukautta ranskalaisesta tammesta valmistetuissa barrikeissa. Tynnyrikypsymisen jälkeen seuraa laaja pullokypsytys, mikä tekee tästä punaviinistä vielä monimutkaisempaa.
Ruokasuositus Petra Toscana -viinille
Nauti tätä punaviiniä Italiasta mieluiten 15 - 18 °C:ssä, esimerkiksi naudan sipulivuokien, rakuunapistokkeiden tai lampaanlihagulassin seurana, jossa on kikherneitä ja kuivatut viikunat.
- Lisää tuotteita osoitteesta Petra