🍷 Cepparello Toscana IGT Isole e Olena vaikuttaa 18 kuukauden kypsytyksellä korkealaatuisissa ranskalaisista tammitynnyrissä ja esittelee täyteläisen aromin jännittävien hedelmäisten vivahteiden kanssa
🍽️ Täydellinen haudutettujen riistaruoan tai hyvin kypsytettyjen juustojen kanssa tämä huippuviini paljastaa elegantin monimutkaisuutensa ja hurmaa jokaisen gourmetin
🌄 Käsinpoimituista vanhoista Sangiovese-rypäleistä valmistettu Cepparello vangitsee Toscanan essentian jokaisessa kulauksessa
pakkaus!
Lisätietoja Cepparello Toscana IGT - Isole e Olena
Isole e Olenan Cepparello Toscana IGT on viinitilan lippulaiva, joka on ollut ehdoton huippuviini jo vuosia.
Cepparello on lasissa väriltään intensiivisen rubiininpunainen ja tuoksussa on poikkeuksellisen intensiivinen ja tiivis hedelmäinen tuoksu, jossa on tuoksuja kypsistä punaisista hedelmistä, mustasta kirsikasta, luumusta, karpalosta, karamellisoituneesta appelsiinista ja sitrushedelmien kuoresta, kukkaisia vivahteita, paahdettuja yrttejä, pippuria, tupakkaa ja mineraalisia vivahteita. Täyteläinen, täyteläinen, kypsät ja täyteläiset tanniinit, joita tukee hyvä happorakenne, tasapainoinen ja jo nyt hyvin elegantti. Jälkimaku on loputtoman pitkä, täynnä hienostuneisuutta, aromaattista monitahoisuutta ja pysyvyyttä.
Hieno viini, jolla on huomattavaa ikääntymispotentiaalia!
Vinification of the Cepparello Toscana IGT from Isole e Olena
Tämän viinin myötä Isole e Olena on vinifioinut yhden ensimmäisistä 100 %:sta sangiovesesta tehdyistä Super Toscanoista Chianti Classico Riservan sijaan. Viiniin on käytetty vain parhaita Sangiovese-rypäleitä vanhoista, 60- ja 70-luvun viiniköynnöksistä sekä muutama 80-luvulla istutetuista uusista viiniköynnöksistä. Viinitarhat sijaitsevat 350-450 metrin korkeudessa merenpinnasta ja ovat lounaaseen päin.
Viinirypäleet muhivat vuosikerrasta riippuen 16-28 päivää, jonka aikana kuoret nostetaan useita kertoja, jotta tanniinit ja väriaineet irtoavat kuorista, ja rypäleiden siemenet poistetaan rypälemehusta erityisellä menetelmällä. Käyminen tapahtuu valvotussa lämpötilassa. Kun rypäleen puristemehu on erotettu puristejäännöksestä, viiniä kypsytetään 18 kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 30 prosenttia on uusia. Tämän jälkeen viini lepää pullossa tietyn ajan ennen myyntiä.
Ruokasuositukset Cepparello Toscana IGT from Isole e Olena
Toscanan huippuviini, joka sopii erinomaisesti tyypillisten, voimakkaan makuisten toscanalaisruokien, valkoisen lihan kastikkeessa, punaisen lihan ja riistan, grillatun tai haudutetun hirvenlihan ja riistasulkien sekä hyvin kypsytettyjen juustojen seuraksi. Voit nauttia tätä Super Toscanaa myös yksinään viihtyisässä illassa viinin tuntijoiden kanssa.
Palkinnot Cepparello Toscana IGT from Isole e Olena
- Gambero Rosso: 3 lasillista 2015, 2013, 2012, 2009, 2007, 2006, 2005
- Gambero Rosso: James Suckling: 96 pistettä vuodelle 2015, 91 pistettä vuodelle 2014; 94 pistettä vuosille 2013, 2012 ja 2009, 95 pistettä vuodelle 2011, 93 pistettä vuodelle 2010, 92 pistettä vuodelle 2008
- Wine Enthusiast: 94 pistettä vuodelta 2014, 95 pistettä vuosilta 2013 ja 2012, 92 pistettä vuodelta 2011, 96 pistettä vuodelta 2010
- Robert Parker: 95 pistettä vuosilta 2014, 2010, 2009, 2005, 97 pistettä vuodelta 2013, 93 pistettä vuodelta 2012, 92+ pistettä vuodelta 2008, 96 pistettä vuosilta 2007 ja 2006
- Lisää tuotteita osoitteesta Isole e Olena