konsultointi!
Verpackung!
Toscanan viininviljelyalueelta peräisin oleva tynnyrissä kypsytetty Poggio Spino on lasissa kirkkaan rubiininpunainen. Ihanteellisesti punaviinilasiin kaadettuna tässä vanhan maailman punaviinissä on ihanan ilmeikkäitä mustikan, mustan kirsikan, luumun ja karhunvatukan aromeja, joita tynnyrissä kypsyminen täydentää ilmakuivatulla kinkulla, vaniljalla ja ruskealla leivällä.
Tämä italialainen viini ihastuttaa tyylikkään kuivalla maullaan. Se on pullotettu vain 2,2 grammalla jäännössokeria. Kuten ylemmän hintaluokan viiniltä voi odottaa, tämä italialainen viini hurmaa hienolla tasapainollaan kuivuudestaan huolimatta. Erinomainen maku ei välttämättä vaadi paljon jäännössokeria. Kielellä tälle tasapainoiselle punaviinille on ominaista uskomattoman silkkinen rakenne. Tiiviin hedelmähapokkuutensa ansiosta Poggio Spino on suutuntumaltaan vaikuttavan raikas ja eloisa. Tämän Toscanan viininviljelyalueelta, tarkemmin sanottuna Chianti DOCG:stä, peräisin olevan punaviinin loppu on lopulta vakuuttava, ja jälkimaku on merkittävä.
Cantina Gentili Poggio Spino -viinin valmistusmenetelmä
Tasapainoisen toscanalaisen Poggio Spinon perustana ovat Colorino- ja Sangiovese-rypäleiden rypäleet. Tämän Italiasta peräisin olevan punaviinin rypäleet korjataan yksinomaan käsin optimaalisen kypsyyden aikaan. Käsinkorjuun jälkeen rypäleet viedään välittömästi viinitilalle. Siellä ne valitaan ja lajitellaan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu pienissä puissa valvotuissa lämpötiloissa. Käymistä seuraa 6 kuukauden kypsytys tammitynnyreissä.
Ruokasuositus viinille Cantina Gentili Poggio Spino
Nauti tätä Italiasta peräisin olevaa punaviiniä mieluiten 15-18 °C:ssa temperoituna paistettujen lammasjuustopakettien, pinaattigratiinin ja manteleiden tai thaimaalaisen kurkkusalaatin seurana.
- Lisää tuotteita osoitteesta Cantina Gentili