- Tämä punaviini parhaista rypäleistä sopii erinomaisesti vasikanfileen, papujen ja tomaattien tai kasvishautauksen kanssa, jossa on pesto
- Sen alkuperä Toscanasta tekee tästä viinistä tyypillisen edustajan lämpimän ilmaston viljelyalueen viineistä
- Tämä italialainen punaviini sopii erinomaisesti grillijuhliin
pakkaus!
Lisätietoja Pèppoli Chianti Classico DOCG - Tenuta Pèppoli
Elikäs Pèppoli Chianti Classico Tenuta Pèppoli virtaa lasiin kirkkaan violetin värisenä. Ensimmäisen pyöräytyksen jälkeen voit havaita tässä punaviinissä täydellisen tasapainon, sillä se ei ole vetistä, siirappimaista tai liköörimäistä lasin seinämillä. Pèppoli Chianti Classicon ensimmäinen tuoksu paljastaa mustan kirsikan, luumun ja karhunvatukan vivahteita. Tuoksun hedelmäisten osien rinnalle nousevat tynnyrissä kypsymisen vivahteet, kuten tumma suklaa, kaakaopapu ja sikarilaatikko.
Tenuta Pèppoli Pèppoli Chianti Classico on viinin ystäville ihanan kuiva. Tämä punaviini ei ole koskaan karkea tai ankara, vaan pyöreä ja pehmeä. Maussa tämän tasapainoisen punaviinin rakenne on ihanan silkkinen ja sulava. Tasapainoisen hedelmähapokkuuden ansiosta Pèppoli Chianti Classico imartelee suutuntumaa pehmeällä tuntumalla ilman, että siitä puuttuu raikkautta. Jälkivaikutelmassa tämä nuorekas viini Toscanan viininviljelyalueelta ilahduttaa lopulta huomattavan pitkällä pituudellaan. Viinissä on jälleen vivahteita laventelista ja mustasta kirsikasta.
Vinification of the Pèppoli Chianti Classico from Tenuta Pèppoli
Toscanan tasapainoisen Pèppoli Chianti Classicon perustana ovat Merlot-, Sangiovese- ja Syrah-rypäleiden rypäleet. Tietenkin Pèppoli Chianti Classico määräytyy myös ilmastollisten ja tyylillisten tekijöiden mukaan Chianti Classico DOCG. Tätä italialaista viiniä voidaan kuvailla kirjaimellisesti vanhan maailman viiniksi, joka on poikkeuksellisen tuoksuva. Se, että Merlot-, Sangiovese- ja Syrah-rypäleet viihtyvät lämpimässä ilmastossa, vaikuttaa myös merkittävästi rypäleiden kypsyyteen. Tämä johtaa muun muassa siihen, että rypäleet ovat erityisen hyvin kypsiä ja viinin alkoholipitoisuus on melko korkea. Tämän Italiasta peräisin olevan punaviinin rypäleet kerätään yksinomaan käsin, kun optimaalinen kypsyys on varmistettu. Käsinkorjuun jälkeen rypäleet kuljetetaan nopeasti viinitilalle. Siellä ne valitaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu suurissa tammitynnyreissä valvotuissa lämpötiloissa. Käymisen jälkeen viiniä kypsytetään 12 kuukauden ajan slaavilaisissa tammitynnyreissä. Tammitynnyreissä tapahtuvaa kypsytystä seuraa pitkä pullokypsytys, joka tekee tästä punaviinistä entistäkin monitahoisemman.
Viinisuositus Tenuta Pèppoli Pèppoli Chianti ClassicoTämä Italiasta peräisin oleva punaviini nautitaan parhaiten 15-18°C:n lämpötilassa. Se sopii täydellisesti punaviinissä haudutetun kanan, purjokeiton tai paistettujen lammasjuustopakettien seuraksi.
- Lisää tuotteita osoitteesta Tenuta Pèppoli (Antinori)