Lisätietoja Monfalletto Barolo DOCG 1,5l Magnum - Cordero di Montezemolo
Voimakas Monfalletto Barolo 1,5 litran magnum Cordero di Montezemolon kynästä loistaa lasissa tiheällä rubiininpunaisella värillä. Jos lasia kallistaa hieman, voi nähdä värin siirtyvän reunoilla granaatinpunaiseen. Ensimmäisen pyöräytyksen jälkeen tämä punaviini paljastaa korkean viskositeetin, joka näkyy kirkkaina ikkunoina lasin reunalla. Punaviinilasiin kaadettuna tämä vanhan maailman punaviini esittelee ihanan ilmeikkäitä violetin, karhunvatukan ja hapankirsikan aromeja, jotka täydentyvät vaniljalla ja karamellilla.
Tämä Cordero di Montezemolon punaviini sopii viininjuojille, jotka pitävät viinistään kuivana. Monfalletto Barolo 1,5 litran magnum tulee hyvin lähelle tätä, sillä se on valmistettu vain 1,2 grammalla jäännössokeria. Tämän voimakkaan punaviinin rakenne on ihanan samettinen makumaailmaltaan. Monfalletto Barolo 1,5 litran magnum on eloisan hedelmähapokkuutensa ansiosta ihanan raikas ja eloisa suutuntumaltaan. Jälkimaussa tämä Piemonten viininviljelyalueelta peräisin oleva kypsä punaviini tekee lopulta vaikutuksen huomattavalla pituudellaan. Siinä on jälleen vivahteita orvokista ja karhunvatukasta.
Vinification of the Cordero di Montezemolo Monfalletto Barolo 1,5 litran magnum
Italiasta peräisin olevan voimakkaan Monfalletto Barolo 1,5l Magnumin pohjana ovat Nebbiolo -rypälelajikkeen rypäleet. Monfalletto Barolo 1,5 litran magnum on vanhan maailman viini sanan parhaassa merkityksessä, sillä tämä italialainen viini huokuu poikkeuksellista eurooppalaista charmia, joka korostaa selvästi vanhan maailman viinien menestystä. Rypäleiden sadonkorjuun jälkeen rypäleet kuljetetaan nopeasti viinitilalle. Siellä ne lajitellaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä valvotuissa lämpötiloissa. Viininvalmistuksen jälkeen viiniä kypsytetään useiden kuukausien ajan hienolla sakan päällä, ennen kuin viini lopulta pullotetaan. Tynnyrissä tapahtuvaa kypsytystä seuraa huomattava pulloviljely, mikä tekee tästä punaviinistä entistäkin monimutkaisemman.
Suositus Cordero di Montezemolo Monfalletto Barolo 1.5l Magnum
Tämä Italiasta peräisin oleva punaviini nautitaan parhaiten 15 - 18°C:n lämpötilassa pinaattigratiinin ja manteleiden, punaviinissä haudutetun kanan tai omenoiden, sipulin ja balsamiviinietikkakastikkeen kera paistetun vasikanmaksan kanssa.
- Lisää tuotteita osoitteesta Cordero di Montezemolo