• ♥ Tällä hetkellä 23.228 viinejä vain sinulle! ♥
  • Henkilökohtainen neuvo!
  • Turvallinen pakkaus!
  • Luotettava toimitus!

Barolo-viinit (104)

Barolo: Viini, jota pidetään edelleen Italian käyntikorttina. VINELLOsta voit ostaa italialaista Barolo-viiniä.

Lue lisää zu Barolo-viinit
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Ei saatavilla
Myynnissä
Säästä 5 %, osta 12!
9999
2021
Ei saatavilla
Myynnissä
Säästä 5 %, osta 12!
5.00
(1)
Punaviini Punaviini
kuiva kuiva
Italia Italia
Piemont (IT) Piemont
22,38 € * 21,98 €*
0.75 l (29,31 € * / 1 l)

Toimitusaika n. 11-13 Työpäivinä

Ei saatavilla
Myynnissä
9999
2020
Ei saatavilla
Myynnissä
Punaviini Punaviini
kuiva kuiva
Italia Italia
Piemont (IT) Piemont
30,78 € * 30,28 €*
0.75 l (40,37 € * / 1 l)

Toimitusaika n. 4-6 Työpäivinä

Ei saatavilla
Myynnissä
10 % syysale
9999
2019
Ei saatavilla
Myynnissä
10 % syysale
5.00
(1)
Punaviini Punaviini
kuiva kuiva
Italia Italia
Piemont (IT) Piemont
92,98 € * 90,58 €*
0.75 l (120,77 € * / 1 l)

Toimitusaika noin 3-5 työpäivää

15 % alennus - Viimeiset pullot!
Säästä nyt täällä!
🍂 10 % syysale 🍂 Syksyiset hinnat
Selaa nyt!
Väistämättömät viinit
Nämä viinit sinun pitäisi nauttia!
Kokeilupaketit
Nyt kokeile monimuotoisuutta ja säästä!
1
2 3 4 5
1 - 25 / 104

Barolo viini: Punaviinien kuningatar

Barolo viini, myös tunnettu punaviinien kuningattarena, on jalosta ja perinteisestä viinityypistä. Se on peräisin Italiasta. Nykyään se on valloittanut viininharrastajien sydämiä ympäri maailmaa. Antakaa itsenne viedä matkalle Barolo viinin alkuperään, valmistukseen ja ainutlaatuisiin ominaisuuksiin.

Barolo-pullot

Barolo viinin alkuperä ja historia

Legendaarisen pohjoisitalialaisen viinin syntypaikka ja nimensä antaja on Barolon kunta Piemontessa. 1700-luvulle asti sitä tuotettiin siellä makeana viininä. Myöhemmin myöhäinen sadonkorjuu Nebbiolo-rypäleistä aiheutti ongelmia. Sillä usein myöhäisemmäksi syksyksi jäävänä käymisaikana oli jo niin kylmää, että hiivat kuolivat viinikellareissa. Sokeri muutettiin vain osittain alkoholiksi.

1800-luvulla ranskalainen nolog Louis Oudart toi vihdoin apua. Oudart siirsi käyminen maanalaisiin viinikellareihin ja varmisti tasaiset lämpötilat. Lisäksi hän paransi kellar hygienian. Hänen tukensa koski merkittävästi Marchesa Giulia Falletti di Barolon ja kreivi Camillo Benso di Cavourin viinitiloja. Näissä paikoissa Barolo-viiniä alettiin ensimmäistä kertaa tuottaa kuivana punaviinina. Lisäksi hän sai käyttää kuninkaallista metsästystaloa Fontanafredda Serralunga d'Albassa ja ympäröiviä viinitarhoja kokeiluihinsa. Näin Barolo sai kuninkaallisia faneja, Savoyn perheeltä, joka pian nimesi sen kuningasten viiniksi ja viinien kuninkaaksi. Hallitsijasuku on nykyään syrjäytetty, mutta Barolo viini on ja pysyy Italian viinien huipulla.

Alueet ja terroir

Baroloa kasvatetaan pääasiassa Barolon, Castiglione Falletton, Serralunga d'Alban, La Morran ja Monforte d'Alban kunnissa Cuneon maakunnassa Piemontin viljelyalueella. Tämän alueen ainutlaatuinen yhdistelmä ilmasto-olosuhteita ja maan koostumusta luo ihanteelliset olosuhteet Nebbiolo-rypäleen kasvattamiselle. Tästä valmistetaan Barolo.

Nebbiolo-rypäleet - Barolo viinin sydän

Baroloa ei valmisteta useista viinirypälelajikkeista. Pikemminkin Baroloa valmistetaan lähes yksinomaan Nebbiolo-rypälelajikkeesta. Se on tunnettu täyteläisyydestään, korkeasta happamuudestaan ja voimakkaista tanniineistaan. Rypäleet korjataan käsin tavallisesti syyskuun lopussa tai lokakuun alussa. Tällöin niiden täysi kypsyys varmistuu.

Nebbiolo-rypäleet Barololle

Barolo viinin maku ja ominaisuudet

Riippuen tyypistä ja iästä Barolo maistuu hedelmäiseltä tai intensiiviseltä. Ne loistavat kauniissa granaattipunaisessa tai tiilenpunaisessa värissä, eivätkä näytä syvänpunaisilta. Hyvä Barolo-viini tarjoaa vivahteita luumuista, vadelmista ja kirsikoista. Mutta myös vivahteita orvokeista, heinästä, tryffeleistä, lakritsista tai tupakasta. Pitkä kypsytys johtuu hyvin tanniinipitoisista kuorista.

Vasta vuosien jälkeen Barolon punaviinit ovat juotavissa. Ne sisältävät sitten alkoholia jopa 15 prosenttia.

Barolo-viinit erottuvat vahvasta rakenteestaan, monimutkaisesta maustaan ja intensiivisestä aromistaan. Aromikartta ulottuu kypsistä kirsikoista ruusulehtiin ja mausteisiin sekä nahkaan. Viinit tunnetaan pitkäikäisyydestään ja kehittyvät usein monien vuosien ajan.

Perfect pairing with culinary delights

Barolo-viinit ja runsaat ruoat, kuten haudutetut lihat, naudanfileellä valmistetut ruuat tai riista, muodostavat huipputasaiseen kumppanuuden. Myös juustotarjotin sopii yhdistelemään tämän upean italialaisen punaviinin kanssa. Erityisesti sinihomejuusto, joka korostaa Barolon aromeja. Voimakas maku ja tanniinit harmonisoivat täydellisesti ruokalajien intensiivisten aromien kanssa. Ja tekevät siitä erityisen nautinnot kokemuksen.

Hyvä kumppani kuuluisalle Barolo-rypäleviinalle voi olla myös suklaa, jonka kaakaopitoisuus on 85 %.

Markkinoiden mukautumisen vuoksi Barolo-viiniä ei tulisi juoda koskaan liian kylmänä. Tuokaa se dekantaattorissa vähintään tunniksi juomalamppuhuoneen lämpötilaan 16-18 °C. Sitten tanniinit sulautuvat harmonisemmaksi kokonaisuudeksi.

Barolot ovat viinejä, joilla on suuri kypsytyspotentiaali. Huipputason tuotteet säilyvät viileässä, kuivassa ja pimeässä jopa 20 vuotta.

Barolo-viini antipastin kanssa

Pitkä kypsytys, korkea laatu: Barolo

1966 Barolo sai DOC Appelaation, ja 1980 DOCG-statuksen. Korkean laadun takaamiseksi viini tuotetaan tiukkojen määräysten mukaan. Sitä on kypsyttävä vähintään kolme vuotta, joista kaksi tynnyrissä. Vasta sitten Barolo viini vapautetaan markkinoille.

Vain viineillä, jotka on kypsytetty vähintään neljä vuotta, joista vähintään kolme vuotta tynnyrissä, saa olla otsikkona Barolo Riserva. Barolo Riserva Speciale kypsyy kokonaan viisi vuotta, joista neljä vuotta puutynnyrissä.

Klassikoiksi luokitellaan Barolot vuosilta 2006, 2008 ja 2010. Vaikka ne ovat kovia ja tanniinipitoisia, ne tunnetaan pitkäikäisyydestään. Erityiset ja saavutettavat ovat vuosien 2007, 2009 ja 2011 tuotteet. Jos haluaa investoida syvemmin, voi hankkia Barolo punaviinin 90-luvulta. Ylivertaisia ovat vuonna 1996 ja 1999 syntyneet.

Barolo-viinien kehitys

Barolo-viinien kypsytys tapahtuu puutynnyreissä, useimmiten tammesta, vähintään kahden vuoden ajan. Tämän jälkeen ne kypsyvät edelleen pullossa, jotta ne voivat kehittää monimutkaisuuttaan ja kypsyyttään. Kokonaiskypsytys kestää usein viisi vuotta tai enemmän ennen kuin ne tulevat markkinoille.

 

Erityiset faktat Barolo viinistä

  • Barolo-viinit kantavat usein lempinimeä "Viinien kuningas ja kuningasten viini". Sen kuninkaallisen historian ja vaikuttavan laadun vuoksi.
  • Barolo-viinialue nimettiin UNESCO:n maailmanperintölistaksi vuonna 2014, mikä korostaa sen ainutlaatuisuutta ja merkitystä.
  • Barolossa sijaitsevat "Cru-alueet" ovat erityisesti arvostettuja viinitarhoja, jotka tuottavat korkealaatuisia viinejä.
  • Barolo viini  tunnetaan pitkästä säilyvyydestään, ja se voi kypsyä kellarissa usein vuosikymmeniä.

 

Barolo myydyimmät VINELLO:ssa

Sukelkaa valikoimiin hienostuneita viinejä ja löytääkää meidän myydyimmät Barolo-kategoriasta. Tämä valikoima edustaa parasta, mitä tunnettu Barolo-alue tarjoaa – yhdistelmä perinteitä, käsityötä ja vertaansa vailla olevaa makua. Meidän myydyimmät asettavat standardeja ja kutsuvat erityiselle viinimatkalle:

  1. Serralunga d'Alba Barolo DOCG - Fontanafredda: Tämä Serralunga d'Alban Barolo on Fontanafredda-viinitalosta. Se erottuu syvällä rubiininpunaisella värillä. Siihen liittyy intensiivisiä aromeja punaisista hedelmistä, orvokeista ja mausteista. Suussa se esittäytyy voimakkaana hyvin sulautuneilla tanniineilla.

  2. Barolo DOCG - Costa di Bussia: Barolo Costa di Bussia viehättää intensiivisellä granaatinpunaisella värillä. Sen bouquet'ssa on monimutkaisista marjoista, orvokeista ja mausteista. Tämä kookas viini tulee Costa di Bussia -talosta. Se vakuuttaa tasapainoisen rakenteensa ja pitkään jatkuvalla hienoudellaan.

  3. Serre dei Roveri Barolo DOCG - Sartirano: Toinen Costa di Bussia -talon timantti on Barolo Terre dei Roveri. Intensiivisillä tummien hedelmien, lakritsin ja elegantin maustevivahteen aromeilla se merkitsee Barolo-alueen aitoutta. Viini, joka hurmaa vaativat asiantuntijat.

  4. Barolo Lo Zoccolaio DOCG - Lo Zoccolaio: Lo Zoccolaion Barolo hurmaa syvällä rubiininpunaisella värillä. Siihen liittyy monimutkainen bouquet kypsistä hedelmistä, ruusuista ja mausteista. Suussa se esittää voimakkaana, hyvin rakenteellisena. Samettisten tanniinien ja vaikuttavan pitkän lopputuloksen kanssa.

  5. Barolo DOCG - Ricossa: Ricossan Barolo esittäytyy jalolla granaattipunaisella värillä. Viehättäviä aromeja kirsikoista, kuivattuista ruusunlehdistä ja mausteista. Elegantti viini hurmaa tasapainoisen rakenteensa, samettisten tanniinien ja pitkän jälkimaun kanssa.

Barolo-alkoholijuomat

Barolo Grappa

Barolon eleganssi kaikissa nuoteissa

Barolo Grappa on hienostunut alkoholijuoma, joka saa juurensa Barolo-alueen auringon paisteista viinitarhoista. Se ottaa vastaan kuuluisan Barolo-viinin jalot ominaisuudet ja muuntaa ne erityiseksi nautintokokemukseksi. Sukelkaa Barolo Grappa -maailmaan ja löytäkää, kuinka tislaus vangitsee Nebbiolo-rypäleiden olemuksen kiehtovalla tavalla.

Alkuperä ja perinteet

Barolo Grappa valmistetaan Nebbiolo-rypäleiden puristeista, jotka käytetään Barolo-viinin tuotannossa. Grappa-valmistusperinne Barolo-alueella ulottuu pitkälle ajassa ja on tiivis yhteys viinintuotantoon. Huolellinen valinta puristeista sekä taidokas tislaus tekevät Barolo Grappasta ainutlaatuisen ilmaisun paikallisesta taidosta ja perinteestä.

Barolo-Grappa

Aromaattinen monimuotoisuus

Nebbiolo-puristeet, joita käytetään Barolo Grappan tuotantoon, kantavat Barolo-viinin ominaisia aromeja ja vivahteita. Tuloksena on Grappa, jossa on kiehtovaa aromaattista monimuotoisuutta, joka ulottuu kukkivista nuoteista hedelmäisiin vivahteisiin ja hienovaraisiin maustearomeihin. Barolon eleganssi ja syvyys heijastuvat jokaisessa nuotissa näissä jalosissa Grappissa.

Maistelu-elämys

Barolo Grappaa maistellessa suussa paljastuu harmoninen tasapaino voiman ja hienouden välillä. Pehmeä rakenne ja monimutkainen maku tekevät tästä alkoholijuomasta ihanteellisen digestifin. Se sopii täydellisesti herkulliseen illalliseen tai rentouttavaan nautintotilanteeseen. Matka Nebbiolo-puristeiden aromeihin on samalla matka Barolo-alueen viinitarhojen ja kukkuloiden läpi.

Osta Baroloa verkosta VINELLO:sta

Etsitkö herkkua viinikokoelmaasi tai haluatko vain hemmotella itseäsi? Sitten suuntaa Italian lippulaivatuotteeseen, Baroloon. Viinitoimitus Vinello tarjoaa sinulle laajan valikoiman erilaisia Barolo-viinejä. Lisäksi takaamme: turvallisen ostokokemuksen ja monia maksuvaihtoehtoja.

Asiat, jotka on hyvä tietää Barolo
Millä lämpötilassa Barolo-viiniä tulisi tarjoilla?
Barolo tulisi tarjoilla lämpötilassa, joka vaihtelee 16 ja 18 asteen Celsiusin välillä, jotta sen täysi aromi pääsee esiin.
Kuinka kauan Barolo-viiniä voi säilyttää?
Hyvät Barolo-viinit voivat säilyä ongelmitta yli 20 vuotta, ja ne voittavat ajan myötä monimutkaisuudessaan ja maussaan.
Mistä voi ostaa Barolo-viiniä?
Barolo-viiniä voi saada hyvin varustetuista erikoisliikkeistä tai verkosta, esim. VINELLO:lta.
Mikä on ero Barolo- ja Barbaresco-viinin välillä?
Molemmat viinit ovat peräisin samasta Nebbiolo-rypäleestä, mutta Barolo on usein voimakkaampi ja kestävämpi kuin Barbaresco.
Mitkä vuosikerrat pidetään erityisen erinomaisina Barolo-viinin osalta?
Vuosikerrat kuten 2010, 2013 ja 2016 pidetään asiantuntijoiden keskuudessa usein erinomaisina Barolo-viinien osalta. Mutta laatu voi vaihdella tilalta toiselle.
NACH OBEN