🍇 Tenuta Tignarellon tammitynnyrissä kypsytetty Tignanello Toscana IGT hurmaa samettisella rakenteellaan sekä intensiivisillä tummien marjojen ja hienon vaniljan aromeilla
🍝 Täydellinen esimerkiksi hienostuneelle karitsalle, kapris-tomaattikastikkeella maustetulle pastalle tai murealle ankanrinnalle – todellinen nautinto jokaiselle herkuttelijalle
🌄 Tarkoin valitut Cabernet Sauvignon-, Sangiovese- ja Cabernet Franc -rypäleet Toskanan auringon hellimiltä kukkuloilta antavat tälle huippuviinille sen poikkeuksellisen hienostuneisuuden
pakkaus!
Lisätietoja Tignanello Toscana IGT - Tenuta Tignanello
Toscanan viininviljelyalueelta peräisin oleva tynnyrissä kypsytetty Tignanello Toscana on lasissa kirkkaan violetin, rubiininpunainen. Viinilasia pyöritellessäsi voit havaita tässä punaviinissä täydellisen tasapainon, sillä se ei ole lasin seinämillä vetistä, siirappimaista tai liköörimäistä. Tuoksussa tämä Tenuta Tignanello -punaviini tuo esiin kaikenlaisia karhunvatukoita, mulperinmarjoja, mustikoita ja mustaherukoita. Ikään kuin tämä ei olisi jo vaikuttavaa, kypsytys pienissä puutynnyreissä lisää aromien lisäksi muun muassa tummaa suklaata, piparkakkumaustetta ja vaniljaa.
Makuun Tenuta Tignanellon Tignanello Toscana avautuu miellyttävän kuivana, täyteläisenä ja aromaattisena. Maultaan tasapainoisen punaviinin rakenne on ihanan silkkinen, sulava, samettinen ja tiivis. Tämän Toscanan, tarkemmin sanottuna Toscana IGT -viininviljelyalueelta peräisin olevan erittäin kypsän punaviinin jälkimaku on vaikuttava poikkeuksellisen pitkäkestoisuudellaan. Jälkivaikutelmaa säestävät myös mineraaliset vivahteet, jotka ovat peräisin mergeli- ja liuskekivipitoisen maaperän ansiosta.
Vinification of the Tignanello Toscana from Tenuta Tignanello
Tenuta Tignanellon ensiluokkaisen ja ihanan tasapainoisen Tignanello Toscana -cuvéen lähtökohtana ovat Cabernet Franc-, Cabernet Sauvignon- ja Sangiovese-rypäleet. Tämän viinin rypäleitä tuottavat viiniköynnökset kasvavat Toscanan kalkkikivi-, liuskekivi- ja mergelimaalla. Tignanello Toscana on kauttaaltaan vanhan maailman viini, sillä tämä italialainen viini huokuu poikkeuksellista eurooppalaista charmia, joka korostaa selvästi vanhan maailman viinien menestystä. Tämän Cabernet Francista, Cabernet Sauvignonista ja Sangiovesesta valmistetun viinin rypäleiden kypsymiseen vaikuttaa merkittävästi viljelyalueen ilmasto. Toscanassa rypäleet viihtyvät lämpimässä ilmastossa, mikä näkyy muun muassa erityisen hyvin kypsyneinä rypäleinä ja melko korkeana rypäleen puristemehupainona. Kun täydellinen fysiologinen kypsyys on varmistettu, Tignanello Toscanan rypäleet korjataan yksinomaan käsin ilman karkeaa ja vähemmän valikoivaa sadonkorjuukonetta. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet viedään välittömästi viinitilalle. Siellä ne valitaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu pienissä tammitynnyreissä valvotuissa lämpötiloissa. Käymisen päätyttyä Tignanello Toscana kypsytetään vielä 28 kuukautta barriqueissa sekä ranskalaisesta ja unkarilaisesta tammesta peräisin olevassa uudessa puussa.
Viinisuositus Tenuta Tignanellon Tignanello Toscanalle
Tämä italialainen viini nautitaan parhaiten 15-18°C:n lämpötilassa. Se sopii täydellisesti suolaisen lammascurryn, spagetin kapriksella ja tomaattikastikkeella tai ankanrinnan ja mangetoutin seuraksi.
Palkinnot Tenuta Tignanellon Tignanello Toscana -viinille
Hyvän hinta-laatusuhteensa lisäksi tämä Tenuta Tignanellon viini on saanut lukuisia palkintoja ja yli 90 pisteen huippuarvosanoja. Yksityiskohtaisesti nämä koskevat vuosikertaa 2017
- James Suckling - 98 pistettä
- Wine Advocate Robert M. Parker - 96 pistettä
- Wine Spectator - 97 pistettä
- Lisää tuotteita osoitteesta Tenuta Tignanello (Antinori)