Tenuta Tignanello - Antinorin filosofian ilmentymä
Tenuta Tignanellon viinitarha sijaitsee Chianti Classicon sydämessä, kumpuilevien kukkuloiden sekä Greve- ja Pesa-jokien välissä, vain noin 30 km:n päässä Firenzestä. sen pinta-ala on 319 hehtaaria, josta 127 hehtaaria on istutettu viiniköynnöksille, mukaan lukien Tignanellon ja Solaian yksittäiset viinitarhat, joista saadaan kaksi ainutlaatuista Marchesi Antinorin terroir -viiniä.
Tenuta Tignanello ja Marchesi Antinori
Kartano ja sen renessanssihuvila ovat kuuluneet Antinorin perheelle vuodesta 1850 lähtien. Historialliset asiakirjat osoittavat, että maa kuului keskiajalla Buondelmonti-suvulle, kuten suuri osa Valle della Pesan alueesta. 1600-luvulla se siirtyi Medicien sukuhaaralle, ja lopulta 1800-luvun puolivälissä se tuli Antinorien omistukseen. Tignanellon kylä oli jo tuolloin tunnettu yhtenä koko alueen korkeimmista ja viehättävimmistä paikoista.
Terroir ja innovaatio Tenuta Tignanellossa
Viinitarhat sijaitsevat 350-400 metrin korkeudessa, ja plioseeniperäisen luurankomoreenin maaperässä on runsaasti kalkkikiveä ja liuskekiveä kuvaavia paikallisia nimityksiä Albarese ja Galestro. Tämän paikan mikroilmastossa on huomattavia lämpöeroja päivän ja yön välillä, mikä antaa rypäleille ainutlaatuiset ominaisuudet. Alueella 127 on monia pienempiä palstoja, kuten maineikkaat Tignanello ja Solaia, kotoperäinen rypälelajike Sangiovese ja kansainväliset Cabernet Sauvignon ja Cabernet Franc, jotka ovat täällä ehdottomia terroir-rypäleitä. Alueella on myös Malvasia- ja Trebbiano-viljelmiä Vinsanto-viinin tuotantoa varten sekä 37 hehtaaria oliivitarhoja.
Viinilaboratorio Tenuta Tignanello
1970-luvulla Tenuta Tignanellossa otettiin käyttöön uusia viininviljelytekniikoita ja uusia rypälelajikkeita, istutustiheyttä, karsintaa ja kloonien valintaa, mutta myös innovaatioita kypsytysprosessissa, pieniä tynnyreitä, eräänlainen "viinilaboratorio", jossa etsittiin entistä enemmän ilmaisuvoimaa, eleganssia, keskittyneisyyttä ja terroiria.
Tenuta Tignanellon maailmankuulut terroir-viinit
Tilalla tuotetaan kolmea punaviiniä, jotka kuuluvat oikeutetusti Italian viinihistorian tärkeimpiin viineihin ja nauttivat kansainvälistä mainetta terroirin parhaana ilmentäjänä, joista jokainen on omalla tavallaan ainutlaatuinen. Tenuta Marchese Antinorin Vinsanto -viiniä valmistetaan myös Tenuta Tignanellossa, ja Tignanellon rypäleen puristejäännöksestä tislataan samanniminen grappa.
- Solaia Toscana IGT
- Tignanello Toscana IGT
- Marchese Antinori Chianti Classico Riserva DOCG
- Grappa di Tignanello
Lisätietoja Tenuta Tignanello (Antinori)
Anschrift | |
---|---|
Firmenname: | Tenuta Tignanello |
Katu: | Via Santa Maria a Macerata |
Kaupunki: | 50026 San Casciano Val di Pesa |
Maa: | Italia |
Region: | Toscana |
Kontinent: | Eurooppa |
Kontakt & Web | |
Website: | https://www.antinori.it/it/tenuta/tenute-antinori/tenuta-tignanello/ |
E-Mail: | [email protected] |
Facebook: | https://www.facebook.com/MarchesiAntinori |
Twitter: | https://twitter.com/antinorifamily |
Telefon: | +39 055 23 595 |
Unternehmen | |
Firmengruppe: | Marchesi Antinori S.p.A |
Eigentümer: | Marchesi Antinori |
Geschäftsführer: | Marchese Piero Antinori |
Viini | |
Bebaute Regionen: | Chianti Classico |