🍷 Cavallotto Langhe Nebbiolo viehättää elegantilla kypsytyksellään suurissa tammitynnyreissä ja kehittää vaikuttavan aromikirjon
🍽️ Nauti tätä hienostunutta punaviiniä täydellisesti herkullisten ruokien, kuten punaviinissä haudutetun kanan tai Boeuf Bourguignonin, kanssa
🌍 Tämä lajikkeena puhdas Nebbiolo tulee tunnetusta viinialueesta Piemontista ja kuvastaa Cavallotto-viinitilan perinnettä
pakkaus!
Lisätietoja Langhe Nebbiolo DOC - Cavallotto
Cavallotto Langhe Nebbiolo on ensiluokkainen punaviini. Sen väri on ihanan tiivis, rubiininpunainen. Viinilasia pyöritellessä tämä punaviini paljastaa korkean viskositeetin, joka näkyy voimakkaina kirsikkaikkunoina lasin reunalla. Tämä yhden lajikkeen italialainen viini paljastaa lasissa ihanan ilmeikkäitä mustan kirsikan, morellokirsikan, luumun ja luumun tuoksuja. Siinä on myös vivahteita kaakaopavusta, kanelista ja metsänpohjasta.
Cavallotto Langhe Nebbiolo on suutuntumaltaan ihanan kuiva. Tämä punaviini ei ole missään vaiheessa karkea tai ankara, kuten huippuviiniltä voi odottaa. Jälkivaikutelmassa tämä Piemonten viininviljelyalueelta peräisin oleva, hyvin ikääntyvä viini ilahduttaa lopulta kauniilla pituudellaan. Siinä on jälleen luumun ja mustan kirsikan vivahteita.
Vinification of the Cavallotto Langhe Nebbiolo
Tämä punaviini keskittyy selkeästi yhteen rypälelajikkeeseen, nimittäin Nebbioloon. Tätä Cavallotton ihanan voimakasta lajikeviiniä varten kerättiin vain virheettömiä rypäleitä. Langhe Nebbiolo määräytyy epäilemättä myös ilmastollisten ja tyylillisten tekijöiden mukaan Nebbiolo d'Alba DOC. Tätä italialaista viiniä voidaan kuvailla kirjaimellisesti vanhan maailman viiniksi, joka esittelee itsensä poikkeuksellisen vaikuttavalla tavalla. Käsin kerätyt rypäleet kuljetetaan mahdollisimman nopeasti puristamoon. Siellä ne lajitellaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu suurissa puisissa sammioissa valvotuissa lämpötiloissa. Käymistä seuraa useiden kuukausien kypsytys tammitynnyreissä.
Suositus Cavallotto Langhe Nebbiololle
Nauti tätä Italiasta peräisin olevaa punaviiniä mieluiten 15-18°C:n lämpötilassa omenoiden, sipulin ja balsamiviinietikkakastikkeen kera paistetun vasikanmaksan, boeuf bourguignonin tai punaviinissä haudutetun broilerin seurana.