saatavilla heti, toimitusaika noin 4-6 työpäivää.
konsultointi!
Verpackung!
Argiolas-perheen viinitilan Senes Cannonau di Sardegna Riseva DOC on perheen kunnianosoitus Antonio Argiolakselle, joka on ollut viinitilan patriarkka yli vuosisadan ajan.
Senes Cannonau di Sardegna Riserva DOC Argiolasilta esittäytyy syvän violetinpunaisessa lasissa. Tuoksussa on mustaherukan ja luumun, Välimeren yrttien ja makeiden mausteiden, kuten kanelin ja muskottipähkinän, mutta myös lakritsin ja tupakan aromeja. Viinissä on samaan aikaan vaikuttava rakenne, kypsät tanniinit ja hyvin integroitunut, kiinteä hapokkuus sekä samettinen ja pehmeä rakenne, jotka molemmat takaavat todella kestävän makuelämyksen. Erittäin pitkä ja sitkeä aromaattinen jälkimaku tälle Sardinian huippupunaviinille.
Senes Cannonau di Sardegna Riserva by Argiolas -viinin viininvalmistusmenetelmä
Nimi Senes tulee latinasta ja tarkoittaa "vanhoja", viini on kunnianosoitus viinitilan patriarkalle ja hänen 102-vuotiselle uralleen. Tätä Cannonau Riserva -viiniä varten viinitetään 100-prosenttisesti Cannonau-rypäleitä, Sardinian alkuperäisviiniköynnöksiä, jotka kasvavat Sardinian eteläosassa Argiolas-perheen Costera-tilan viinitarhoilla.
Maaperä on kalkkipitoinen, osittain savimergeliä sisältävä maaperä, johon sekoittuu pienempää ja keskikokoista soraa. Välimeren ilmasto, jossa talvet ovat leutoja, sademäärät vähäisiä ja kesät hyvin lämpimiä ja tuulisia, suosii tämän ikivanhan rypälelajikkeen kasvua.
Senes Cannonau Riserva -viinin sadonkorjuun jälkeen rypäleet maseroidaan ja käyvät ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä lämpötilavalvonnassa, minkä jälkeen ne siirretään betonisäiliöihin, joissa tapahtuu täydellinen malolaktinen käyminen. Viini kypsytetään ranskalaisissa tammitynnyreissä 12 kuukauden ajan, minkä jälkeen sitä kypsytetään vielä 12 kuukautta pullossa.
Ruokasuositukset Senes Cannonau di Sardegna Riserva Argiolas -viinille
Lämmin, pehmeä Senes on tehty maukkaisiin ja voimakkaisiin lihavalmisteisiin, haudutetusta lihasta grillattuun vartaaseen, lammas- ja vuohilihaan, mutta myös villisikaan ja tietysti sardinialaisten mausteisiin kypsytettyihin lampaanmaitojuustoihin.
Argiolas Senes Cannonau di Sardegna Riserva -viinin palkinnot
Senes on nimetty yhdeksi Sardinian ja Italian viidestä parhaasta Cannonaussa. Sitä valmistettiin ensimmäisen kerran rajoitettu erä vuonna 2012, ja se voitti heti himoitun 3 Gambero Rosso -lasin.
- Wine Advocate Robert M.Parker: 90 pistettä vuodelta 2014
- Wine Spectator: 89 pistettä vuonna 2014
- Gambero Rosso: 3 punaista lasia vuosilta 2013 ja 2012
- Doctor Wine: 93 pistettä vuodelta 2013
- Veronelli: 92 pistettä, 3 tähteä vuodelta 2013
- Vinitaly 5Star Wines: 92 pistettä
- Vinous: 92 pistettä vuodelta 2013, 93 pistettä vuodelta 2012
- James Suckling: 92 pistettä vuodelta 2012
- Duemilavini Bibenda: 4 viinirypäleestä
- Vitae AIS: 3 viiniköynnöstä, erinomainen viini
- Lisää tuotteita osoitteesta Argiolas