Poggio dei Gelsi Montefiascone DOP - Tenuta Est! Est!! Est!!!
Viimeiset pullot - säästä 15 %!
Lisätietoja Poggio dei Gelsi Montefiascone DOP - Tenuta Est! Est!! Est!!!
Lazion viininviljelyalueelta peräisin oleva Poggio dei Gelsi Montefiascone on lasissa kirkkaan vaaleankeltainen. Tämän Laziosta peräisin olevan valkoviinin tuoksu valloittaa greippi- ja sitruuna-aromeilla. Jos jäljitämme makuja pidemmälle, mukaan tulee limetti.
Tenuta Est! Est!!! Est!!! Poggio dei Gelsi Montefiascone esittäytyy viinintuntijalle ihanan kuivana viininä. Tämä valkoviini ei ole missään vaiheessa karkea tai karu, kuten korkealuokkaiselta viiniltä voi odottaa. Tämän tasapainoisen valkoviinin rakenne on ihanan raikas maku. Tasapainoisen hedelmähapokkuuden ansiosta Poggio dei Gelsi Montefiascone imartelee suutuntumaa samettisen tuntuisesti, mutta ei kuitenkaan ilman mehukasta eloisuutta. Tämän Lazion viininviljelyalueelta, tarkemmin sanottuna Estistä, peräisin olevan nuorekkaan valkoviinin jälkivaikutelma! Est!!! Est!!! di Montefiascone DOC, ilahduttaa lopulta hyvällä loppupuolella. Jälkivaikutelmaa säestävät myös sorapitoisen maaperän mineraaliset vivahteet.
Vinification of the Tenuta Est! Est!!! Est!!! Poggio dei Gelsi Montefiascone
Italialaisen tasapainoisen Poggio dei Gelsi Montefiasconen perustana ovat Malvasia Bianca- ja Trebbiano-rypäleiden rypäleet. Tämän viinin rypäleitä tuottavat viiniköynnökset kasvavat sorapohjaisella maaperällä Laziossa. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet kuljetetaan mahdollisimman nopeasti viinitilalle. Siellä ne lajitellaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä valvotuissa lämpötiloissa. Käymisen jälkeen viiniä kypsytetään useiden kuukausien ajan hienolla sakan päällä, ennen kuin viini lopulta pullotetaan.
Viiniparisuositus Tenuta Estin Poggio dei Gelsi Montefiascone -viinille! Est!!! Est!!!Tämä italialainen viini nautitaan parhaiten hyvin jäähdytettynä 8 - 10°C:ssa. Se sopii täydellisesti spagetin seuraksi jogurtti-minttupeston kera, wokkivihannesten kanssa kalan kanssa tai paistetun taimenen kanssa inkivääri-päärynän kera.