konsultointi!
Verpackung!
Argiolasin Perdera Monica di Sardegna DOC on suosittu ja helposti nautittava sardinialainen punaviini. Se on lasissa voimakkaan rubiininpunainen, tuoksussa on pehmeän hedelmäisiä aromeja punaisista hedelmistä, luumusta ja kirsikasta, kukkaisia ja mausteisia vivahteita, taustalla on vaniljan vivahteita. Kuiva, pehmeä ja hedelmäinen maku, jossa on hieman jäännösmakeutta jälkivaikutelmassa, tyypillistä Monica-rypäleelle, vähän tanniinia ja eloisa hapokkuus, miellyttävän hedelmäinen ja raikas jälkimaku.
Argiolas Perdera Monica di Sardegna -viinin viiniytyminen
Perdera on sardinialainen termi, joka tarkoittaa "kivinen paikka". Tätä Sardinian punaviiniä, joka on laajalti levinnyt koko saarella, varten Argiolas-viinitila viinittää vähintään 90 prosenttia Monicaa, ja loput enintään 10 prosenttia jaetaan Carignanon ja Bovale Sardon kesken. Monica-rypälelajiketta viljellään perinteisesti Alberello-järjestelmässä pieninä puina. Manuaalisen sadonkorjuun jälkeen rypäleet käyvät hallitussa 27-28 °C:n lämpötilassa 8-10 päivän ajan. Jotta yksinomaan Sardiniassa viljellyn Monican rypälelajikkeen lajikeominaisuudet säilyisivät, viiniä kypsytetään vuoden ajan, josta 6-8 kuukautta neutraaleissa ranskalaisissa tammitynnyreissä ja 4 kuukautta betonisäiliöissä, minkä jälkeen sitä kypsytetään 2-3 kuukautta pullossa.
Ruokasuositukset Argiolas Perdera Monica di Sardegna -viinille
Helposti lähestyttävä ja mutkaton punaviini, joka on oikeutetusti suosittu Sardiniassa. Se sopii täydellisesti kaiken grillattavan kanssa, tonnikalan, yrttilohen, miekkakalan tomaattien ja sahramin kanssa, vaalean lihan ja lampaan kanssa. Hieman jäähdytettynä Perdera korostaa ihastuttavasti ulkona grillattua mokkapalaa, kuten monilla Sardinian festivaaleilla on tapana.
Argiolasin Perdera Monica di Sardegna -viiniä koskevat palkinnot
- Duemilavini: 3 rypäleestä vuonna 2015
- Veronelli: 89 pistettä vuonna 2015
- Vinibuoni d'Italia: 3 tähteä vuonna 2015
- Lisää tuotteita osoitteesta Argiolas