🍷 Argiolasin Korem Isola dei Nuraghi Rosso IGT hurmaa elegantilla täyteläisyydellään ja samettisilla tanniineillaan
🍽️ Täydellinen kumppani haudutetulle riistalle ja mausteisille juustoille nautinnolliseen ateriaan
🌿 Valmistettu alkuperäisestä viinirypälelajikkeesta Bovale Sardo, joka kasvaa Etelä-Sardinian viinitarhoilla
pakkaus!
Lisätietoja Korem Isola dei Nuraghi Rosso IGT - Argiolas
Argiolasista peräisin oleva Korem Isola dei Nuraghi IGT on lasissa intensiivisen rubiininpunainen. Tuoksu paljastaa erittäin viehättäviä aromeja, joissa on mausteisia marjoja, luumuja, ruusun terälehtiä, yrttejä, mausteita ja mustaa teetä, ja taustalla on kevyitä mineraalisia vivahteita. Maultaan Korem on täyteläinen, täyteläinen, voimakas, pehmeä rakenne, monitahoinen, jossa on kiinteät, silkkiset tanniinit ja hyvin integroitunut hapokkuus. Mehevä jälkimaku on tiivis, aromikas, hedelmäinen ja raikas, ja siinä on pitkä jälkimaku.
Korem Isola dei Nuraghi IGT:n viininvalmistus Argiolasista
Tätä huippuviiniä varten Argiolas viiniyttää kolme alkuperäistä rypälelajiketta yhdessä: Bovale Sardo 85 %, Carignano 10 % ja Cannonau 5 %, jotka kasvavat Sa Tancan viinitarhoilla Selegasin lähellä, Sardinian eteläosassa. Sadonkorjuun jälkeen rypäleitä maseroidaan 10-12 päivän ajan ja ne käyvät ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä. Malolaktinen käyminen tapahtuu lasikuidulla lasitetuissa betonisäiliöissä. Tämän jälkeen viini kypsyy 10-12 kuukautta ranskalaisissa barrique-tynnyreissä ja vielä 6 kuukautta pullossa.
Tiheydeltään, hedelmäisyydeltään ja intensiivisyydeltään tämä viini ei ole millään tavalla huonompi kuin isoveljensä Turriga. Aromikkaan Bovale Sardon ansiosta viini on Turrigan elegantimpi vastine. Etiketissä on antiikin kreikkalainen kolikko, joka on löydetty Argiolas-tilan viinitarhoilta.James Suckling suosittelee sen juomista vuodesta 2019 eteenpäin.
Parisuositukset Argiolasin Korem Isola dei Nuraghi -viinille
Erikoislaatuinen viini, joka osoittaa jälleen kerran sardinialaisten rypälelajikkeiden potentiaalin. Ihanteellinen seuralainen punaisen lihan, vuohen, lampaan, haudutettujen riistaruokien, kuten hirvenreisien, hirvenpaistin tai villisikaragun, kypsien, maukkaiden juustojen kanssa. Korem sopii myös erinomaisesti aterioihin, joihin voi sisältyä antipastoja ja pastaa, kuten mannasuurimoita basilikalla ja pecorinoilla tai mangoldilla ja ricotta-juustolla täytettyjä ravioleja.
Palkinnot Korem Isola dei Nuraghi ArgiolasiltaPalkinnot Korem Isola dei Nuraghi Argiolasilta
- Gambero Rosso: 2 lasia vuosille 2014, 2011, 2010
- Duemilavini Bibenda: 4 viinirypäleestä vuodelta 2014
- Vitae AIS: 3 viiniköynnöstä vuodelle 2014
- Veronelli: 92 pistettä vuodelta 2014, 3 tähteä vuodelta 2011
- Doctor Wine: 91 pistettä vuodelta 2014
- James Suckling: 94 pistettä vuodelta 2014
- Vinous: 91 pistettä vuodelta 2014, 89 pistettä vuodelta 2012
- Wine Advocate Robert M. Parker: 90 pistettä vuosilta 2014 ja 2012; 91 pistettä vuodelta 2011
- Wine Spectator: 90 pistettä vuodelta 2014
- Wine Enthusiast: 90 pistettä vuodelta 2012
- Luca Maroni: 88 pistettä vuodelta 2010
- Lisää tuotteita osoitteesta Argiolas