- Tämä valkoviini Chardonnay-rypäleistä sopii täydellisesti lampaanlihakeittoon, jossa on kikherneitä ja kuivattuja viikunoita tai munakokkelia lohen ja fennelin kanssa
- Nauttijalle tämä viini Friuli-Venezia Giulia -alueelta esittelee miellyttävän tasapainon
- Tämä italialainen valkoviini soveltuu erinomaisesti grillijuhliin
pakkaus!
Lisätietoja Jurosa Isonzo DOC - Lis Neris
Lis Neris Jurosa Isonzo on ensiluokkainen valkoviini. Sen väri on ihanan kirkas, kullankeltainen. Lasia pyöritellessäsi voit havaita tässä valkoviinissä täydellisen tasapainon, sillä se ei ole vetistä, siirappimaista tai liköörimäistä lasin seinämillä. Tämän Friuli-Venezia Giuliasta peräisin olevan valkoviinin tuoksu lumoaa karviaisen ja valkoherukan vivahteilla. Jos jäljitämme makuja pidemmälle, mukaan tulevat vanilja, tumma suklaa ja musta tee.
Tämä Lis Nerisin valkoviini sopii kaikille viinin ystäville, jotka pitävät mahdollisimman vähän makeutta viinissään. Se ei kuitenkaan ole koskaan kova tai hauras, vaan pyöreä ja pehmeä. Tämä raikas ja samettinen valkoviini on tasapainoinen ja monipuolinen maku. Jälkivaikutelmassa tämä Friuli-Venezia Giulian viininviljelyalueelta peräisin oleva valkoviini ihastuttaa kauniilla pituudellaan. Jälleen kerran siinä on vivahteita valkoherukasta ja karviaisesta. Jälkivaikutelmaan lisätään kalkkikivipitoisen maaperän mineraalisia sävyjä.Vinification of the Lis Neris Jurosa Isonzo
Tämä valkoviini keskittyy selkeästi yhteen rypälelajikkeeseen, nimittäin Chardonnayyn. Tätä Lis Neris -yhtiön ihanan tasapainoista yhden lajikkeen viiniä varten kerättiin vain virheettömiä rypäleitä. Rypäleet kasvavat optimaalisissa olosuhteissa Friuli-Venezia Giuliassa. Täällä viiniköynnökset kaivavat juurensa syvälle kalkkikiviseen maaperään. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet kuljetetaan mahdollisimman nopeasti puristamoon. Siellä ne valitaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu pienissä tammitynnyreissä valvotuissa lämpötiloissa. Viininvalmistusta seuraa 11 kuukauden kypsytys tammitynnyreissä.
Ruokasuositus Jurosa Isonzo Lis Neris -viinille
Tämä Italiasta peräisin oleva valkoviini nautitaan parhaiten maltillisesti jäähdytettynä 11-13 °C:ssa. Se sopii täydellisesti keitetyn vasikanlihan seuraksi papujen ja tomaattien kera, paahdetun vasikanmaksan seuraksi omenoiden, sipulien ja balsamietikkakastikkeen kera tai boeuf bourguignonin kanssa.