- Dieser Rotwein aus besten Trauben ergänzt ausgezeichnet Gerichte wie Kalb-Zwiebel-Auflauf oder Kartoffel-Pfanne mit Lachs
- Der Ausbau im kleinen Holz macht diesen Rotwein besonders dicht
- Dieser italienische Rotwein eignet sich erstklassig zu Weihnachten
pakkaus!
Lisätietoja Costasera Amarone della Valpolicella Classico DOCG - Masi Agricola
Masi Agricolan voimakas Costasera Amarone della Valpolicella Classico tulee lasiin tiheän rubiininpunaisena. Kun punaviinilasia liikutetaan hieman sivusuunnassa, sen reunoilta paljastuu viehättävä granaatinpunainen väri. Kun lasia pyöräytetään, tämä punaviini paljastaa korkean viskositeetin, joka näkyy lasin reunalla olevina kirsikoina. Tuoksussa tämä Masi Agricola -punaviini esittelee kaikenlaisia karhunvatukoita, luumuja, metsämarjahilloa, mustikoita ja rommipottua. Ikään kuin tämä ei olisi jo vaikuttavaa, sekaan lisätään kanelia, tummaa suklaata ja itämaisia mausteita pienissä puutynnyreissä kypsytyksen ansiosta.
Tämä italialainen viini tekee vaikutuksen tyylikkään kuivalla maullaan. Se on pullotettu poikkeuksellisen alhaisella jäännössokeripitoisuudella. Kyseessä on aito laatuviini, joka erottuu selvästi yksinkertaisemmista laaduista, joten kuivuudestaan huolimatta tämä italialainen ilahduttaa luonnollisesti hienoimmalla tasapainolla. Maku ei välttämättä tarvitse jäännössokeria. Tämän voimakkaan punaviinin rakenne on ihanan tiivis suutuntumassa. Tämän Veneton viininviljelyalueelta, tarkemmin sanottuna Amarone della Valpolicella DOCG:stä, peräisin olevan kypsän punaviinin jälkimaku on lopulta ihastuttava, ja siinä on merkittävä jälkimaku.
Masi Agricola Costasera Amarone della Valpolicella Classico -viinin valmistusmenetelmä
Corvina-, Molinara- ja Rondinella-rypäleiden rypäleet muodostavat pohjan Venetosta peräisin olevalle voimakkaalle Costasera Amarone della Valpolicella Classicolle. Rypäleiden sadonkorjuun jälkeen rypäleet viedään välittömästi puristamoon. Siellä ne lajitellaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu pienissä tammitynnyreissä valvotuissa lämpötiloissa. Tämän prosessin päätteeksi Costasera Amarone della Valpolicella Classico kypsytetään vielä 24 kuukautta ranskalaisissa ja slaavilaisissa tammitynnyreissä. Tammitynnyreissä tapahtuvaa kypsytystä seuraa huomattava pullokypsytys, joka tekee tästä punaviinistä entistäkin monimutkaisemman.
Ruokasuositus tuotteelle Masi Agricola Costasera Amarone della Valpolicella Classico
Tämä italialainen punaviini nautitaan parhaiten 15-18 °C:n lämpötilassa. Se sopii täydellisesti paahdetun vasikanmaksan seuraksi omenoiden, sipulin ja balsamiviinietikkakastikkeen kanssa, spagetin seuraksi kapriksella ja tomaattikastikkeella tai rucolapenneille.
Masi Costasera Amarone -viinin palkinnot
- James Suckling: 94 pistettä vuodelta 2013
- Wine Enthusiast: 93 pistettä vuonna 2013
- Robert Parker: 92 pistettä vuonna 2013
- Wine Spectator: 91 pistettä vuonna 2013
- Lisää tuotteita osoitteesta Masi Agricola