🍷 Contrada Sciaranuova Etna Rosso vakuuttaa hienolla rakenteellaan, joka on syntynyt 12 kuukauden kypsymisessä slawonialaisessa tammessa
🍽️ Täydellinen mustaherukka-pajunpaistin kanssa paahdetun kuorrutuksen tai kesäkurpitsalasagnen kanssa, viini paljastaa monimutkaisen hedelmäisyytensä
🌄 Tenuta Tascanten valmistama jalo rypälelajike Nerello Mascalese tuo Ätna-alueen terroirin lasiisi
pakkaus!
Lisätietoja Contrada Sciaranuova Etna Rosso DOC - Tenuta Tascante
Tasca d'Almeritan Tenuta Tascanten Ghiaia Nera Nerello Mascalese Sicilia DOC on valmistettu Sisilian alkuperäisestä rypälelajikkeesta, joka kasvaa Etna-vuoren pohjoisrinteillä.
Ghiaia Nera Nerello Mascalese on lasissa intensiivisen rubiininpunainen. Tuoksussa on tummanpunaisia kirsikoita, kukkaisia sävyjä, maanläheisiä ja mineraalisia vivahteita. Tämä sisilialainen punaviini on maultaan erittäin maukas ja monitahoinen, siinä on samettiset tanniinit, keskitäyteläinen rakenne, luonnollisen hapokkuuden ansiosta silmiinpistävää raikkautta ja pitkä, mineraalinen jälkimaku. Luonteikas viini, joka 12 kuukauden suurissa puutynnyreissä olosta huolimatta sopii juotavaksi heti.
Vinification of the Ghiaia Nera Nerello Mascalese Sicilia DOC from Tenuta Tascante
Tenuta Tascanten Nerello Mascalese -viinitarha on vielä nuori. Se sijaitsee kauniilla paikalla Euroopan aktiivisimman tulivuoren pohjoispuolella. 99 terassia kehystävät muita istutuksia ja luovat biologisen monimuotoisuuden, joka auttaa muokkaamaan täällä tuotettujen viinien persoonallisuutta.
Nimi Ghiaia Nera tarkoittaa "mustaa soraa", mikä viittaa vulkaaniseen maaperään, johon on imeytynyt tuhkaa ja laavaa.
Nerello Mascalese -rypäleet korjataan käsin ja käyvät kontrolloidussa lämpötilassa 6 päivän ajan. Täydellisen malolaktisen käymisen jälkeen viini kypsytetään 12 kuukauden ajan suurissa 60 hl:n slaavilaisissa tammitynnyreissä.
Parisuositukset Tenuta Tascanten Ghiaia Nera Nerello Mascalese -viinille
Tämä ilmaisuvoimainen sisilialainen punaviini Etna-vuorelta sopii erinomaisesti tumman siipikarjan, riistan ja kypsien juustojen seuraan. Viini suositellaan tarjoiltavaksi 16-18 asteisena.
Palkinnot Tenuta Tascanten Ghiaia Nera Nerello Mascalese Sicilia DOC:llePalkinnot Tenuta Tascanten Ghiaia Nera Nerello Mascalese Sicilia DOC:lle- James Suckling: 93 pistettä vuonna 2014, 92 pistettä vuonna 2013, 91 pistettä vuonna 2012
- Robert M. Parker: 89 pistettä vuodelta 2013, 91+ pistettä vuodelta 2012
- Lisää tuotteita osoitteesta Tasca d'Almerita