🍷 Tenuta di CastelGiocondon Brunello di Montalcino DOCG hurmaa voimakkaalla rakenteellaan ja tyylikkäällä eleganssillaan 36 kuukauden kypsymisen ansiosta barrique-tynnyrissä
🍽️ Täydellinen herkullisen Boeuf Bourguignonin tai murean hanhenlihapadan kanssa, tämä punaviini paljastaa makuvaihtelevuutensa 15-18 °C:ssa
🌍 Valmistettu arvostetusta Sangiovese-rypäleestä, tämä viini yhdistää Toscanan ainutlaatuiset terroirit ja tarjoaa erottuvan makuelämyksen
pakkaus!
Lisätietoja Brunello di Montalcino DOCG - Tenuta di CastelGiocondo
Toscanan viininviljelyalueelta peräisin oleva, korkealle luokiteltu Brunello di Montalcino paljastuu lasissa - heti kun se poistuu taiteellisen muotoilun omaavasta Bordeaux-pullostaan - tiheän rubiininpunaisena, jonka väri siirtyy kauniisti granaatinpunaiseksi. Ensimmäisen pyöräytyksen jälkeen tämä punaviini paljastaa korkean viskositeetin, joka näkyy lasin reunalla lasimaalauksina. Tämä Tenuta di CastelGiocondon punaviini on tuoksussa ihanan hedelmäinen, ja siinä on tumman hedelmäisiä vivahteita kypsistä mustikoista, karhunvatukoista, kirsikoista ja luumuista... melkein tuntuu kuin olisi pudonnut marjakoriin eikä haluaisi päästä sieltä pois. Sitten heräävät elegantit kukkaiset violetin ja syreenin vivahteet. Vanhentaminen pienissä puutynnyreissä lisää tertiäärisiä aromeja, kuten metsänpohjaa ja auringon lämmittämää kiveä, ja siinä on runsaasti kehityspotentiaalia.
Tenuta di CastelGiocondo Brunello di Montalcino on suutuntumaltaan miellyttävän kuiva, tanniininen ja rakenteeltaan tiivis. Samalla se paljastaa uskomatonta aromien monimuotoisuutta, on mehukas, elegantti ja voimakas, ja suutuntuma on tarttuva ja lämmin. Tämän Toscanan viininviljelyalueelta, tarkemmin sanottuna Brunello di Montalcino DOCG:stä, peräisin olevan punaviinin, joka pystyy kypsymään hyvin - potentiaalia on vielä 15-20 vuotta - jälkivaikutelma tekee lopulta vaikutuksen poikkeuksellisella pysyvyydellään ja tiheydellään. Jälkivaikutelmaa säestävät myös savi- ja mergelipitoisen maaperän mineraaliset vivahteet.
Tenuta di CastelGiocondon Brunello di Montalcino -viinin viininvalmistus
Italian voimakas Brunello di Montalcino on Sangiovese-rypäleestä valmistettu yhden lajikkeen viini. Toscanassa tämän viinin rypäleitä tuottavat viiniköynnökset kasvavat eri korkeuksilla sijaitsevilla hiekka-, savi- ja mergelimailla, mikä antaa viinille erityisen monitahoisuuden. Tämän Italiasta peräisin olevan punaviinin rypäleet kerätään yksinomaan käsin optimaalisen kypsyyden aikaan. Käsin keruun jälkeen rypäleet viedään välittömästi puristamoon. Siellä ne lajitellaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu barriqueissa valvotuissa lämpötiloissa. Käymistä seuraa 36 kuukauden kypsytys hienolla sakan päällä ennen viinin lopullista purkamista. Tynnyrissä tapahtuvaa kypsytystä seuraa pitkä kypsytys pullossa, mikä tekee tästä punaviinistä entistäkin monimutkaisemman.
Viinisuositus Brunello di Montalcino from Tenuta di CastelGiocondo
Tämä italialainen punaviini nautitaan parhaiten 15-18 °C:n lämpötilassa. Se sopii täydellisesti pinaattigratiinin ja manteleiden, boeuf bourguignonin tai hanhenrinnan seuraksi inkivääri-punakaalin ja majoran kanssa.
Palkinnot Tenuta di CastelGiocondon Brunello di Montalcinolle
Tämä Tenuta di CastelGiocondon punaviini voi ylpeillä ikonisen maineensa lisäksi myös lukuisilla palkinnoilla ja yli 90 pisteen huippuluokituksilla. Yksityiskohtaisesti nämä ovat
- James Suckling - 95 pistettä
- Falstaff - 95 pistettä
- Vinous - 93 pistettä
- International Wine Report - 93 pistettä
- Wine Advocate Robert M. Parker - 93 pistettä
- Lisää tuotteita osoitteesta Castelgiocondo - Frescobaldi