🍷 Prunoton Bric Turot Barbaresco DOCG hurmaa elegantilla hienoudellaan ja harmonisella kypsyttämisellään ranskalaisissa ja slavonialaisissa tammitynniköissä
🍽️ Nauti tätä jalointa punaviiniä täydellisesti jäähdytettynä ankankoiressa, vasikan- ja sipulipaistoksessa tai hienosti paistetussa lampaanjuustossa
🌍 Tämä hieno viini tulee hienosta Barbaresco-alueesta ja yhdistää voimakkaan Nebbiolo-rypäleen eurooppalaiseen viehätysvoimaan
pakkaus!
Lisätietoja Bric Turot Barbaresco DOCG - Prunotto
Piemonten Prunottosta peräisin oleva Bric Turot Barbaresco on lasissa kirkkaan rubiininpunainen. Hieman vinossa pidettynä tämän tynnyrissä kypsytetyn viinin reunoilla on nähtävissä viinin värin siirtyminen granaatinpunaiseen. Lasia pyöritellessäsi voit havaita tässä punaviinissä täydellisen tasapainon, sillä se ei ole vetistä, siirappimaista tai liköörimäistä lasin seinämillä. Bordeaux-lasiin kaadettuna tämä vanhan maailman punaviini esittelee ihanan tyylikkäät ja monitahoiset laventelin, ruusun, mustikan ja syreenin aromit, joita tynnyrikypsytyksestä johtuvat kaakaopavun, kanelin ja auringon lämmittämän kiven aromit täydentävät.
Prunotto Bric Turot Barbaresco tekee vaikutuksen tyylikkään kuivalla maullaan. Se on pullotettu poikkeuksellisen vähäisellä jäännössokeripitoisuudella. Kuten Icon-viinisegmenttiin kuuluvalta viiniltä voi odottaa, tämä italialainen viini ilahduttaa luonnollisesti hienoimmalla tasapainolla kuivuudestaan huolimatta. Maku ei välttämättä vaadi jäännössokeria. Tämä sulava, silkkinen, tiivis ja samettinen punaviini on tasapainoinen ja monikerroksinen maku. Tämän Piemonten viininviljelyalueelta, tarkemmin sanottuna Barbaresco DOCG:stä, peräisin olevan kypsän punaviinin jälkimaku on vaikuttava, ja sen jälkimaku on merkittävä. Jälkivaikutelmaa säestävät myös hiekka- ja mergelvaltaisesta maaperästä tulevat mineraaliset vivahteet.
Prunotton Bric Turot Barbaresco -viinin valmistus
Tämä punaviini keskittyy selkeästi yhteen rypälelajikkeeseen, nimittäin Nebbioloon. Tähän Prunotton poikkeuksellisen tasapainoiseen yhden lajikkeen viiniin on käytetty vain parhaita rypäleitä. Tämän viinin rypäleet tuottavat viiniköynnökset kasvavat Piemonten hiekka- ja mergelimaalla. Bric Turot Barbaresco on kauttaaltaan vanhan maailman viini, sillä tämä italialainen viini huokuu poikkeuksellista eurooppalaista charmia, joka korostaa selvästi vanhan maailman viinien menestystä. Se, että Nebbiolo-rypäleet viihtyvät melko viileässä ilmastossa, vaikuttaa kiistatta myös rypäleiden kypsymiseen. Tämä johtaa muun muassa erityisen pitkiin ja tasaisiin rypäleisiin ja viinin melko maltilliseen alkoholipitoisuuteen. Tämän Italiasta peräisin olevan punaviinin rypäleet kerätään yksinomaan käsin, kun ne ovat täysin kypsiä. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet viedään välittömästi puristamoon. Siellä ne valitaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu pienissä ja suurissa puissa valvotuissa lämpötiloissa. Käymisen päätyttyä Bric Turot Barbaresco -viiniä kypsytetään vielä 24 kuukautta ranskalaisissa ja slaavilaisissa tammitynnyreissä. Tynnyrikypsytystä seuraa pitkä pullokypsytys, joka tekee tästä punaviinistä entistäkin monimutkaisemman.
Ruokasuositukset Prunotto Bric Turot Barbarescolle
Tämä italialainen viini nautitaan parhaiten 15-18 °C:n lämpötilassa. Se sopii täydellisesti ankanrinnan ja sokeripalojen, vasikanliha- ja sipulipadan tai paistettujen lammasjuustopakettien seuraksi.
Palkinnot Prunotton Bric Turot Barbarescolle
Tämä Barbaresco DOCG -viini ei tee ainoastaan meihin vaikutuksen, vaan se on saanut myös nimekkäiden viinitoimittajien palkintoja. Arvosteluissa on mukana vuosikerta 2016
- Gambero Rosso - 2 lasillista
- Lisää tuotteita osoitteesta Prunotto