Sodale Merlot Lazio IGP 1,5l Magnum - Tenuta Montiano
Lisätietoja Sodale Merlot Lazio IGP 1,5l Magnum - Tenuta Montiano
Lasissa Tenuta Montianon Sodale Merlot Lazio 1,5l Magnum -viini on väriltään tiiviin purppuranpunainen. Kun lasia pyöräytetään, tämä punaviini paljastaa korkean viskositeetin, joka näkyy lasin reunalla olevissa lasimaalauksissa. Tuoksussa tämä Tenuta Montianon punaviini paljastaa kaikenlaisia luumuja, vadelmia ja punaherukoita. Ikään kuin tämä ei olisi jo vaikuttavaa, myös vanilja tulee mukaan pienissä puutynnyreissä tapahtuneen kypsytyksen ansiosta.
Tämä viini tekee vaikutuksen tyylikkään kuivalla maullaan. Se on pullotettu poikkeuksellisen alhaisella jäännössokeripitoisuudella. Tämä on aito laatuviini, joka erottuu selvästi yksinkertaisemmista laaduista, joten kuivuudestaan huolimatta tämä italialainen ilahduttaa luonnollisesti hienoimmalla tasapainolla. Erinomainen maku ei välttämättä vaadi sokeria. Maultaan tälle voimakkaalle punaviinille on ominaista uskomattoman samettinen rakenne. Kohtuullisen hedelmähappoisuuden ansiosta Sodale Merlot Lazio 1,5 litran magnum imartelee suutuntumaa samettisella tuntumalla, josta ei kuitenkaan puutu mehukasta eloisuutta. Jälkivaikutelmassa tämä Lazion viininviljelyalueen nuorekas punaviini tekee lopulta vaikutuksen huomattavalla pituudellaan. Siinä on jälleen kerran vadelmaa ja luumua. Kalkkikivi- ja savipitoisen maaperän mineraaliset vivahteet lisäävät viimeistelyä.Vinification of the Sodale Merlot Lazio 1,5 litran magnum from Tenuta Montiano
Tämä viini keskittyy selkeästi yhteen rypälelajikkeeseen, nimittäin Merlotiin. Tätä Tenuta Montianon poikkeuksellisen voimakasta yhden lajikkeen viiniä varten kerättiin vain ensiluokkaisia rypäleitä. Tämän viinin rypäleitä tuottavat viiniköynnökset kasvavat Lazion savi- ja kalkkikivimailla. Sodale Merlot Lazio 1,5 litran magnum on vanhan maailman viini sanan parhaassa merkityksessä, sillä tämä italialainen viini huokuu poikkeuksellista eurooppalaista charmia, joka korostaa selvästi vanhan maailman viinien menestystä. Rypäleiden sadonkorjuun jälkeen rypäleet viedään välittömästi viinitilalle. Siellä ne lajitellaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu pienissä tammitynnyreissä valvotuissa lämpötiloissa. Viininvalmistuksen jälkeen viiniä kypsytetään 9 kuukautta tammitynnyreissä.
Viinisuositus Sodale Merlot Lazio 1,5 litran magnumille Tenuta Montianosta
Tämä italialainen viini nautitaan parhaiten 15-18°C:n lämpötilassa. Se sopii täydellisesti pestolla höystetyn vihannesmuhennoksen, kurpitsapadan tai makkaran kera valmistetun pastan seuraan
.- Lisää tuotteita osoitteesta Tenuta Montiano