🍷 Cantina Traminin Pinot Nero Alto Adige DOC hurmaa elegantilla tammen kypsytyksellä ja samettisella tekstuurilla
🍽️ Ihanteellinen Boeuf Bourguignonin ja inkiväärillä maustetun punakaalin kanssa, se paljastaa täyden arominsa
🌱 Tämä puhdasviinilajike kauniista Trentino-Alto Adigen alueelta tarjoaa vertaansa vailla olevan nautintokokemuksen
pakkaus!
Lisätietoja Pinot Nero Alto Adige DOC - Cantina Tramin
Tentino-Alto Adigen viininviljelyalueelta peräisin oleva tynnyrissä kypsytetty Pinot Nero Alto Adige on lasissa väriltään kirkkaan purppuranpunainen. Tämä yhden lajikkeen italialainen viini esittelee lasissa ihanan ilmeikkäitä hapankirsikan, orvokin ja karhunvatukan tuoksuja. Siinä on myös vivahteita muista hedelmistä.
Cantina Tramin Pinot Nero Alto Adige tekee vaikutuksen suoraviivaisella ja kuivalla maullaan. Se on pullotettu poikkeuksellisen alhaisella jäännössokeripitoisuudella. Kyseessä on aito laatuviini, joka erottuu selvästi yksinkertaisemmista laaduista, joten kuivuudestaan huolimatta tämä italialainen ilahduttaa luonnollisesti hienoimmalla tasapainolla. Erinomainen maku ei välttämättä tarvitse paljon jäännössokeria. Maussa tälle tasapainoiselle punaviinille on ominaista uskomattoman samettinen rakenne. Jälkivaikutelmassa tämä Trentino-Alto Adigen viininviljelyalueelta peräisin oleva viini ilahduttaa lopulta hyvällä pituudella. Siinä on jälleen kerran mustikan ja orvokin vivahteita. Savi- ja kalkkikivipitoisen maaperän mineraaliset vivahteet lisäävät jälkivaikutelmaa.
Vinification of the Cantina Tramin Pinot Nero Alto Adige
Tässä viinissä keskitytään selvästi yhteen rypälelajikkeeseen, nimittäin Lagreiniin. Tähän Cantina Traminin ihanan tasapainoiseen yhden lajikkeen viiniin on käytetty vain virheettömiä rypäleitä. Rypäleet kasvavat optimaalisissa olosuhteissa Trentino-Alto Adigessa. Täällä viiniköynnökset kaivavat juurensa syvälle savi- ja kalkkikivimaahan. Tämän Italiasta peräisin olevan punaviinin rypäleet korjataan yksinomaan käsin optimaalisen kypsyyden aikaan. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet viedään välittömästi viinitilalle. Siellä ne valitaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä, pienissä puissa ja suurissa puissa valvotuissa lämpötiloissa. Käymisen päätyttyä Pinot Nero Alto Adige -viini voi jatkaa harmonisoitumistaan hienolla sakan päällä 6 kuukauden ajan.
Viiniparisuositus Cantina Tramin Pinot Nero Alto Adige -viinille
Tämä italialainen punaviini nautitaan parhaiten 15-18 °C:n lämpötilassa. Se sopii täydellisesti boeuf bourguignonin, couscousin ja aprikoosien kanssa täytetyn punasipulin tai inkiväärisen punakaalin ja majoranin kanssa täytetyn hanhenrinnan seuraan.