- Tämä punaviini parhaista rypäleistä täydentää erinomaisesti ruokia kuten hanhenrinta inkiväärillä maustetun punakaalin ja oreganolla tai punaviinissä haudutettua kanaa
- Sen alkuperä Trentino-Alto Adigesta tekee tästä viinistä tyypillisen edustajan kylmäilmaston viljelyalueen viineistä
- Ihanteellinen punaviini, ensiluokkainen muun muassa romanttiseen illalliseen
pakkaus!
Lisätietoja Marzemino - Salizzoni
Trentino-Alto Adigen viininviljelyalueelta peräisin oleva Marzemino paljastuu lasissa kirkkaan rubiininpunaisena. Marzeminon ensimmäisessä tuoksussa on vivahteita orvokista ja vadelmasta. Tuoksun hedelmäisiin piirteisiin liittyy hedelmäisempiä balsamicovivahteita.
Tämä italialainen viini maistuu miellyttävän kuivalta. Se on pullotettu poikkeuksellisen vähän jäännössokeria sisältäen. Kuten viiniltä voi odottaa, tämä italialainen lumoaa luonnollisesti hienoimmalla tasapainolla kaikesta kuivuudestaan huolimatta. Tuoksu ei välttämättä tarvitse sokeria. Kielellä tälle tasapainoiselle punaviinille on ominaista uskomattoman lihaisa, tiivis ja samettinen rakenne. Tämän Trentino-Alto Adigen viininviljelyalueelta, tarkemmin sanottuna Trentino DOC:sta, peräisin olevan punaviinin jälkimaku ilahduttaa lopulta kauniilla jälkivaikutelmalla. Jälkivaikutelmaa säestävät myös kalkkikivipitoisen maaperän mineraaliset vivahteet.
Salizzonin Marzemino-viinin valmistus
Tasapainoinen Marzemino Italiasta on yhden lajikkeen viini, joka on puristettu Marzemino-rypäleestä. Rypäleet kasvavat optimaalisissa olosuhteissa Trentino-Alto Adigessa. Täällä viiniköynnökset kaivavat juurensa syvälle kalkkikiviseen maaperään. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet viedään nopeasti puristamoon. Siellä ne lajitellaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä valvotuissa lämpötiloissa. Tämän jälkeen viininvalmistus jatkuu muutaman kuukauden kypsytyksellä hienolla sakan päällä, ennen kuin viini lopulta poistetaan.
Servointiehdotukset Salizzoni Marzeminolle
Tämä italialainen punaviini nautitaan parhaiten maltillisessa lämpötilassa 15-18 °C. Se sopii erinomaisesti vasikka- tai vasikanliharuokien seuraksi. Se sopii erinomaisesti vasikanlihan kinkun, papujen ja tomaattien kanssa, täytettyjen paprikoiden tai lampaanlihapadan, jossa on kikherneitä ja kuivattuja viikunoita, seuraksi
.- Lisää tuotteita osoitteesta Azienda Agricola Salizzoni