🍇 RoncAlto Ribolla Gialla Collio DOC Livonista viehättää raikkaalla ja eloisalla luonteellaan ja kypsyy yli 8 kuukautta hienoissa hiivoissa
🍽️ Tämä hieno valkoviini sopii täydellisesti herkullisten kalaruokien, merenelävien ja murean lihan kanssa ja saa jokaisen ruoan loistamaan
🌿 Rypäleet kasvavat mineraalipitoisilla mailla Colliossa, missä Livon-viinitilan intohimo ja perinne tuntuvat
pakkaus!
Lisätietoja RoncAlto Ribolla Gialla Collio DOC - Livon
Livon Tenuta RoncAlto Ribolla Gialla Collio DOC hohtavan oljenkeltaisena lasissa. Tuoksussa on kukkaisia ja hedelmäisiä aromeja, joissa on keltaisia kukkia ja keltanahkaisia hedelmiä, sitrushedelmiä, bergamottia, yrttejä ja mineraalisia vivahteita. Maultaan tämä Colliossa sijaitsevan perheomisteisen Tenuta RoncAlton viinitilan Ribolla Gialla on eloisa, raikas, tasapainoinen ja täyteläinen, ja siinä on pitkä, miellyttävä jälkimaku.
Vinification of the RoncAlto Ribolla Gialla Collio DOC from LivonVinification of the RoncAlto Ribolla Gialla Collio DOC from Livon
TenutaRoncAlton viinitarhat sijaitsevat Ruttarsissa Dolegna del Collion kunnassa. Täällä hienon Ribolla Gialla -viinin rypäleet viihtyvät savisella, mineraalisella mergelimaalla. Rypäleet korjataan kokonaan käsin, niitä maseroidaan vaakapuristimessa 8 päivän ajan, puristetaan varovasti ja rypälemehu selkeytetään luonnollisella dekantoinnilla. Käyminen tapahtuu ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä, minkä jälkeen viini viipyy samoissa säiliöissä 8 kuukautta hienolla sakalla 16 °C:n tasaisessa ja valvotussa lämpötilassa. Vasta tämän jälkeen viini pullotetaan ja kypsytetään. Vasta sitten se pullotetaan ja sen annetaan kypsyä pullossa jonkin aikaa ennen kuin se päästetään myyntiin. Ribolla Gialla kehittää pitkän kypsytysprosessin aikana tyylikkäät kukkaiset ja hedelmäiset toissijaiset aromit.
Tämän RoncAlton Ribolla Gialla -viinin säilyvyysaika on 6-8 vuotta.
Ruokasuositukset Tenuta RoncAlto Ribolla Gialla Collio Livonista
Tämä Friulin Colliosta peräisin oleva palkittu valkoviini maistuu parhaalta 12°-13°C:ssa tarjoiltuna ja sopii hyvin kala-, äyriäis- ja äyriäisruokien seuraan, alkupaloista, pastasta ja mustasta risotosta, jossa on esimerkiksi seepian mustetta, pääruokiin, joissa on grillattua kalaa. Se sopii myös erinomaisesti maalaisperäisiä aineksia, vihanneksia, mureita leikkeleitä ja kevyesti maustettua vaaleaa lihaa sisältävien valmisteiden seuraksi.
Palkinnot RoncAlto Ribolla Gialla Collio DOC:lle Livonista
- The WineHunter Award: Rosso for 2017
- Gambero Rosso: 2 lasia 2015, 2012, 2009, 2007, 2006
- I Vini di Veronelli: 89 pistettä
- Veronelli Guide: 2 tähteä
- Bibenda: 3 viinirypäleitä
- Luca Maroni: 87 pistettä
- Lisää tuotteita osoitteesta Aziende Agricole Livon