Toimitusaika n. 3-5 Työpäivinä
konsultointi!
Verpackung!
Friulano Friuli Grave DOC Villa Chioprisilta loistaa lasissa vaalean oljenkeltaisena. Tuoksussa on lajikkeelle tyypillisiä kukkaisia ja intensiivisiä aromeja, ja maku on täyteläinen, harmoninen ja kuiva, ja jälkimaussa on tyypillinen katkeran mantelin vivahde.
Villa Chioprisin Friuliano Friuli Grave DOC -viinin valmistustapa
Friulianon rypäleet kasvavat Friuli Graven viininviljelyalueella Chiopris-Visconen ja San Giovanni al Natisonen kunnissa dolomiittisella, kivisellä silttisellä maaperällä Collion alueen juurella. Maaperän erityinen koostumus suosii päivän ja yön välisiä lämpötilaeroja ja siten aromaattisten rypälelajikkeiden viljelyä.
Sadonkorjuu tapahtuu mekaanisesti, rypäleet maseroidaan kylmänä vaakasuorassa puristimessa kahdeksan tunnin ajan, minkä jälkeen rypäleen puristemehu dekantoidaan. Käyminen tapahtuu valvotussa 15 °C:n lämpötilassa ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä, ja viini jää samoihin säiliöihin ja kypsyy niissä 4 kuukauden ajan. Pullotuksen jälkeen Sauvignon Blanc -viini kypsytetään pullossa tietyn ajan ennen sen myyntiin saattamista.
Ruokasuositukset Villa Chioprisin Friulano Friuli Grave -viinille
Tämä Friulista peräisin oleva valkoviini sopii erityisen hyvin kalavihannesten, San Daniele del Friulista peräisin olevan raakakinkun ja keskivahvojen kalavalmisteiden kanssa. Tarjoillaan parhaiten 11-12 °C:n lämpötilassa. Viiniä voi myös säilyttää 3-4 vuotta.
- Lisää tuotteita osoitteesta Azienda Agricola Villa Chiopris