- Dieser Rotwein aus besten Trauben passt ausgezeichnet zu Gemüse-Couscous mit Rinderfrikadellen oder Lammragout mit Kichererbsen und getrockneten Feigen
- Dem Genießer zeigt sich dieser Wein aus Sizilien besonders kraftvoll
- Ein kraftvoller Rotwein, erstklassig zur Grillparty
Lisätietoja Chiaramonte Nero d'Avola Sicilia IGT - Firriato
Lasissa Firriaton Chiaramonte Nero d'Avola Sicilia -viini on väriltään tiheän purppuranpunainen. Tämä yhden lajikkeen italialainen viini paljastaa lasissa ihanan ilmeikkäitä mulperin, karhunvatukan, mustaherukan ja mustikan tuoksuja. Siinä on myös vivahteita kaakaopavusta, kanelista ja paahdetusta barriquesta.
Makuun Chiaramonte Nero d'Avola Sicilia Firriatolta avautuu ihanan aromaattisena, hedelmäisenä ja tasapainoisena. Maultaan tälle voimakkaalle punaviinille on ominaista uskomattoman tiivis ja lihaisa rakenne. Pirteän hedelmähapokkuutensa ansiosta Chiaramonte Nero d'Avola Sicilia on suutuntumaltaan ihanan raikas ja eloisa. Tämän Sisilian viininviljelyalueelta peräisin olevan nuorekkaan punaviinin jälkimaku on ihastuttavan pitkä. Jälleen kerran siinä on vivahteita karhunvatukasta ja mulperinmarjasta. Hiekkakivi- ja hiekkavaltaisen maaperän mineraaliset vivahteet lisäävät viimeistelyä.
Vinification of the Firriato Chiaramonte Nero d'Avola Sicilia
Sisiliasta peräisin olevan voimakkaan Chiaramonte Nero d'Avola Sicilia -rypäleen perustana ovat Nero d'Avola -rypälelajikkeen rypäleet. Sisiliassa viiniköynnökset, joista tämän viinin rypäleet saadaan, kasvavat hiekasta, hiekkakivestä ja sään vaikutuksesta syntyneestä kalliosta koostuvalla maaperällä. Kun rypäleet on korjattu käsin, ne kuljetetaan mahdollisimman nopeasti puristamoon. Siellä ne valitaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu pienissä puisissa sammioissa valvotuissa lämpötiloissa. Käymistä seuraa 6 kuukauden kypsytys amerikkalaisissa tammitynnyreissä.
Viinisuositus Chiaramonte Nero d'Avola Sicilia from Firriato
Tämä Italiasta peräisin oleva punaviini sopii parhaiten nautittavaksi 15-18°C:n lämpötilassa omenoiden, sipulin ja balsamiviinietikkakastikkeen kanssa paistetun vasikanmaksan, boeuf bourguignonin tai kasvis-couscousin ja naudanlihapihvien kanssa.
- Lisää tuotteita osoitteesta Firriato