Lisätietoja Secondine Barbaresco DOCG - Prunotto
Piemonten viininviljelyalueelta peräisin oleva tynnyrissä kypsytetty Secondine Barbaresco paljastuu lasissa tiheän rubiininpunaisena. Jos kallistat lasia hieman, voit nähdä tämän tynnyrissä kypsytetyn viinin värin siirtyvän granaatinpunaiseksi reunoilla. Kun viinilasia pyöräytetään, tämä punaviini paljastuu erittäin tiheäksi ja täyteläiseksi, mikä näkyy lasin reunan voimakkaina lasimaalauksina. Lasissa tämä Prunotton punaviini paljastaa ruusun ja vadelman aromit, joita täydentävät pippuri, lakritsi ja tupakka. Prunotto Secondine Barbaresco tekee vaikutuksen tyylikkään kuivalla maullaan. Se on pullotettu vain 1 grammalla jäännössokeria. Kyseessä on aito laatuviini, joka erottuu selvästi yksinkertaisemmista laaduista, joten kuivuudestaan huolimatta tämä italialainen ilahduttaa luonnollisesti hienoimmalla tasapainolla. Maku ei välttämättä tarvitse paljon jäännössokeria. Maultaan tälle voimakkaalle punaviinille on ominaista uskomattoman samettinen rakenne. Secondine Barbaresco paljastuu suussa fantastisen raikkaaksi ja eloisaksi sen tiiviin hedelmähapokkuuden ansiosta. Tämän Piemonten viininviljelyalueelta peräisin olevan kypsän punaviinin loppu on ihastuttava ja huikea.
Vinification of the Secondine Barbaresco from Prunotto
Voimakas Secondine Barbaresco Italiasta on Nebbiolo-rypäleestä valmistettu yhden lajikkeen viini. Secondine Barbaresco on vanhan maailman viini sanan parhaassa merkityksessä, sillä tästä italialaisesta viinistä huokuu poikkeuksellinen eurooppalainen viehätysvoima, joka korostaa selvästi vanhan maailman viinien menestystä. Käsin kerätyt rypäleet viedään välittömästi viinitilalle. Siellä ne lajitellaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu pienissä tammitynnyreissä valvotuissa lämpötiloissa. Viininvalmistuksen jälkeen viiniä kypsytetään useiden kuukausien ajan hienolla sakan päällä, ennen kuin viini lopulta pullotetaan.
Viinisuositus Prunotto Secondine Barbaresco
Tämä italialainen punaviini nautitaan parhaiten 15-18 °C:n lämpötilassa. Se sopii erinomaisesti kaaliruladien, omenoiden, sipulin ja balsamiviinietikkakastikkeen kanssa paistetun vasikanmaksan tai purjokeiton kanssa.