🍇 Valbuins Sauvignon Blanc Collio DOC hurmaa täyteläisellä ja tasapainoisella luonteellaan
🦐 Täydellinen tuoreiden äyriäisten ja hienon parsan kanssa, se tarjoaa vertaansa vailla olevan makuelämyksen
🌍 Valmistettu Aziende Agricole Livonin toimesta idyllisessä Collion alueella, se on todellinen ilmentymä terroirin mukaisesta alkuperästään
pakkaus!
Lisätietoja Valbuins Sauvignon Blanc Collio DOC - Livon
Valbuins Sauvignon Blanc Collio DOC Livonista miellyttää silmää kirkkaan oljenkeltaisella värillä, jossa on vihertäviä heijastuksia. Tuoksu paljastaa intensiivisen tuoksun, jossa on lähes villiheinää muistuttavia kasvi- ja kasviperäisiä aromeja, lajikkeelle tyypillisiä aromeja, kuten vihreää pippuria, salviaa, persikkaa ja tomaatinlehtiä. Maultaan tämä Collion Sauvignon Blanc Cru on täyteläinen, kuiva, pehmeä ja tasapainoinen, ja siinä on pitkäkestoinen aromaattinen jälkimaku.
Vinification of the Valbuins Sauvignon Blanc Collio DOC from LivonVinification of the Valbuins Sauvignon Blanc Collio DOC from Livon
Tämä cru on saanut nimensä samannimisestä viinitarhasta Ruttarsin kylässä Dolegna del Colliossa. Tämän tuoksuvan ja täyteläisen viinin Sauvignon Blanc -rypäleet kasvavat täällä savimergelipohjaisella maaperällä. Käsin kerätyn sadon jälkeen rypäleitä maseroidaan kahdeksan tunnin ajan vaakapuristimessa, minkä jälkeen rypäleen puristemehu selkeytetään luonnollisella dekantoinnilla. Tämän jälkeen alkoholikäyminen tapahtuu kokonaan ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä 14-16 °C:n lämpötilassa, ja se kypsyy samoissa säiliöissä kahdeksan kuukauden ajan tasaisessa lämpötilassa. Pullotuksen jälkeen viini viipyy pullossa jonkin aikaa ennen kuin se päästetään myyntiin.
Valbuins Cru -viiniä voi säilyttää 6-10 vuotta, jos se säilytetään hyvin.
Ruokasuositukset Livon Valbuins Sauvignon Blanc DOC:lle
Nauti tätä Collion alueelta peräisin olevaa Sauvignon Blanc Cru:ta täydellisenä lisukkeena vihanneksia, kalaa ja äyriäisiä, erityisesti hummeria ja rapuja, sisältävien ruokien kanssa, valkoisen ja vihreän parsan kanssa valmistettujen ruokien kanssa, mietojen paprikoiden tai paistettujen salvian lehtien kanssa.
Palkinnot Valbuins Sauvignon Blanc DOC:lle Livonista
- Gambero Rosso: 2 lasia vuodelle 2015
- Gambero Rosso: 3 lasia vuodelta 1996
- Duemilavini AIS: 5 viinirypäleitä vuodelta 2002
- Duemilavini AIS: 4 rypäleestä vuosilta 1999, 2003, 2004 ja 2005
- Luca Maroni: 84 pistettä vuodelta 2009
- Lisää tuotteita osoitteesta Aziende Agricole Livon