🍷 Pian Romualdo Barbera d'Alba Prunotto-viinitilalta hurmaa silkkisen tiheällä tekstuurillaan ja harmonisella kypsennyksellään ranskalaisissa barrique-tynnyreissä
🍽️ Nauti tätä erinomaista punaviiniä täydellisesti vasikanpihvin, pinaattigratiinin tai täytettyjen kaalikääryleiden kanssa unohtumatonta makuelämystä varten
🌍 Tämä klassinen Barbera yhdistää perinteen ja laadun Piemonte alueen sydämestä ja lupaa aitoa italialaista viinikulttuuria jokaisessa kulauksessa
pakkaus!
Lisätietoja Pian Romualdo Barbera d'Alba DOC - Prunotto
Lasia pyöräytettäessä tämä punaviini paljastaa korkean viskositeetin, joka näkyy lasin reunalla olevissa kirkkaissa lasimaalauksissa. Bordeaux-pikariin kaadettuna tämä vanhan maailman punaviini esittelee ihanan ilmeikkäitä tuoksuja karhunvatukasta, luumusta, morellokirsikasta ja damsonista, joita täydentävät musta tee, kaneli ja kaakaopapu, jotka ovat peräisin puutynnyreissä kypsytyksestä.
Makuaistissa Prunotton Pian Romualdo Barbera d'Alba alkaa ihanan kuivana, ryhdikkäänä ja aromaattisena. Makuulla tämän voimakkaan punaviinin rakenne on ihanan silkkinen, sulava ja tiivis. Jälkimaussa tämä Piemonten viininviljelyalueelta peräisin oleva nuorekas punaviini tekee lopulta vaikutuksen huomattavalla pituudellaan. Siinä on jälleen vivahteita marellokirsikasta ja damson-luumusta. Kalkkikivi- ja mergelvaltaisen maaperän mineraaliset vivahteet lisäävät viimeistelyä.
Prunotto Pian Romualdo Barbera d'Alba -viiniköynnösVinification of the Prunotto Pian Romualdo Barbera d'Alba
Piemontesta peräisin olevan voimakkaan Pian Romualdo Barbera d'Alba -viinin perustana ovat Barbera-rypäleen rypäleet. Rypäleet kasvavat optimaalisissa olosuhteissa Piemontessa. Täällä viiniköynnökset kaivavat juurensa syvälle kalkkikivi- ja mergelimaahan. Pian Romualdo Barbera d'Alba on kauttaaltaan vanhan maailman viini, sillä tämä italialainen viini huokuu poikkeuksellista eurooppalaista charmia, joka korostaa selvästi vanhan maailman viinien menestystä. Se, että Barbera-rypäleet viihtyvät melko viileässä ilmastossa, vaikuttaa myös merkittävästi rypäleiden kypsyyteen. Tämä johtaa muun muassa erityisen pitkiin ja tasaisiin rypäleisiin ja viinin melko maltilliseen alkoholipitoisuuteen. Tämän Italiasta peräisin olevan punaviinin rypäleet kerätään yksinomaan käsin optimaalisen kypsyyden aikaan. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet kuljetetaan nopeasti puristamoon. Siellä ne lajitellaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu pienissä ja suurissa puissa valvotuissa lämpötiloissa. Viininvalmistusta seuraa 16 kuukauden kypsytys ranskalaisissa tammitynnyreissä. Puutynnyreissä tapahtuvaa kypsytystä seuraa huomattava pullokypsytys, joka tekee tästä punaviinistä entistäkin monimutkaisemman.
Ruokasuositus Prunotto Pian Romualdo Barbera d'Alba -viinille
Tämä Italiasta peräisin oleva punaviini on parasta nauttia 15 - 18°C:n lämpötilassa keitetyn vasikanlihan, papujen ja tomaattien kanssa, pinaattigratiinin manteleiden kanssa tai kaalirouladien seurana.
Kyllä.- Lisää tuotteita osoitteesta Prunotto