• ♥ Tällä hetkellä 23.142 viinejä vain sinulle! ♥
  • Henkilökohtainen neuvo!
  • Turvallinen pakkaus!
  • Luotettava toimitus!

Crémant

(86)

Herkkä kuplat, hedelmäinen raikkaus, perinteinen pullofermentointi, kuohuviini Ranskasta - se on Crémant. VINELLOsta löydät valkoista ja roosa Crémantia.

Lue lisää zu Crémant
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Ei saatavilla
VINKKI!
9999
Ei saatavilla
VINKKI!
4.75
(8)
Kuohuviini Kuohuviini
brut - bruto brut - bruto
Ranska Ranska
Languedoc-Roussillon (FR) Languedoc-Roussillon
20,28 €*
0.75 l (27,04 € * / 1 l)
Ei saatavilla
9999
Ei saatavilla
Kuohuviini Kuohuviini
brut - bruto brut - bruto
Ranska Ranska
Loiren laakso (FR) Loiren laakso
19,78 €*
0.75 l (26,37 € * / 1 l)
Ei saatavilla
Sommelierin vinkki
Joukkueen vinkki
Huippuhintainen nautinto
9999
Ei saatavilla
Sommelierin vinkki
Joukkueen vinkki
Huippuhintainen nautinto
5.00
(1)
Kuohuviini Kuohuviini
Demi-sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco Demi-sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco
Ranska Ranska
Loiren laakso (FR) Loiren laakso
18,48 €*
0.75 l (24,64 € * / 1 l)
15 % alennus - Viimeiset pullot!
Säästä nyt täällä!
10 % Kevätmyynti
Kevätsiivouksen hinnat
Tutustu nyt!
Väistämättömät viinit
Nämä viinit sinun pitäisi nauttia!
Kokeilupaketit
Nyt kokeile monimuotoisuutta ja säästä!
1
2 3 4
1 - 25 / 85

Historia ja alkuperä

Crémant on elegantti kuohuviini, jota valmistetaan pääasiassa Ranskassa. Nykyään sitä arvostetaan myös muissa maissa sen laadun ja monimuotoisuuden vuoksi. Termi Crémant käytettiin alun perin samppanjasta, jossa oli alhaisempi paine ja siten "kermaisempi" mousse. Ajan myötä Crémantista kehittyi itsenäinen nimitys laadukkaille kuohuviineille Ranskan Champagne-alueen ulkopuolelta.

Vuonna 1975 Ranskan viinilaki otti virallisesti käyttöön termin "Crémant". Tämän jälkeen Crémantin on noudatettava tiettyjä tuotantomenetelmiä, joihin kuuluu perinteinen pullofermentointi, joka muistuttaa samppanjaprosessia. Erinomaisena esimerkkinä Crémant-tuotannon pitkistä perinteistä ja asiantuntevuudesta on talo Ladubay. Viinitila, joka on vuodesta 1851 tunnettu erikoisista Crémanteistaan Loire-laaksossa.

Rypälelajikkeet ja tuotantoprosessi

Crémantin valmistaminen vaatii suurta käsityötaitoa ja tarkkuutta. Aloitetaan huolellisella rypälelajikkeiden valinnalla. Perinteiset valkoiset rypälelajikkeet, kuten Chardonnay ja Pinot Blanc, ovat tunnettuja hienojen, eleganttien kuohuviinien valmistamisessa. Lisäksi joissakin Crémanteissa käytetään myös punaisia rypälelajikkeita, kuten Pinot Noir. Niistä valmistetaan Crémant Rosé, jolla on monimutkaisia makuja ja rakenteita. Tämä monimuotoisuus mahdollistaa viininviljelijöille laajan valikoiman Crémant-tyylejä. Brut, joka houkuttelee kuivalla ja rapsakalla luonteellaan, ja makeammat vaihtoehdot.

Crémantin monimuotoisuus johtuu erilaisista rypälelajikkeista, joita viljellään kyseisillä alueilla. Yleisimmät rypälelajikkeet, joita käytetään Crémantin valmistuksessa, ovat:

  • Crémant d'Alsace: Pääasiassa Pinot Blancista, mutta myös Rieslingistä, Pinot Grisistä, Pinot Noirista, Auxerroisista ja Chardonnaysta.
  • Crémant de Bourgogne: Chardonnay ja Pinot Noir ovat hallitsevia lajikkeita, joita täydentävät Gamay, Aligoté ja Sacy.
  • Crémant de Loire: Laaja valikoima rypälelajikkeita, kuten Chenin Blanc, Chardonnay, Cabernet Franc ja Pinot Noir.
  • Crémant de Bordeaux: Pääasiassa Semillon, Cabernet Franc ja Merlot.
  • Crémant du Jura: Pääasiassa Chardonnay, jota täydentävät Pinot Noir, Poulsard ja Trousseau.

Jokainen rypälelajike tuo omaa karakteristista makuaan ja ominaisuuksiaan Crémantiin. Tämä johtaa vaikuttavaan makuprofiilien monimuotoisuuteen.

Alsace viinireitti

Viljelyalueet ja terroir

Crémantin laatu määräytyy suurelta osin terroirin mukaan. Eli maan, ilmaston ja viljelyalueiden maaston yhdistelmän mukaan. Ranskan rikkaat ja monipuoliset maisemat tarjoavat erinomaiset olosuhteet ensiluokkaisten kuohuviinien tuottamiseen. Kivennäisrikkaista Loire-laakson maista, jossa viinitilat kuten Ladubay sijaitsevat, aurinkoisille Bourgognen rinteille. Jokainen viljelyalue erottuu ainutlaatuisista ominaisuuksistaan, jotka ilmenevät Crémanteissa.

Crémantia tuotetaan eri alueilla Ranskassa, ja jokaisella alueella on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa ja sääntönsä. Huomattavimpia viljelyalueita ovat:

  • Alsace: Tunnettu Crémant d'Alsacesta, tämä alue hyötyy kuivasta ja aurinkoisesta ilmastostaan. Se tarjoaa erinomaiset olosuhteet rypäleiden kypsytykselle.
  • Bourgogne: Crémant de Bourgogne valmistetaan täällä ilmastossa, jossa on mannermaista ja merellistä vaikutusta. Tämä johtaa erinomaisiin happamuuden ja hedelmän tasapainoon.
  • Loire: Tämä alue on tunnettu mikroilmastojen monimuotoisuudestaan. Se tuottaa Crémant de Loireta laajalla makuprofiilivalikoimalla.
  • Bordeaux: Vaikka se on pääasiassa tunnettu hiljaisten viinien puolesta, tämä alue tuottaa myös Crémant de Bordeauxia. Se hyötyy kohtuullisesta ilmastosta ja moninaisista maatyypeistä.
  • Jura: Täällä viileä ilmasto ja ainutlaatuiset maaperäolosuhteet ovat erinomaiset Crémant du Juran tuotantoon. Se on tunnettu raikkaasta ja hienosta maustaan.

Ilmastolliset olosuhteet

Ilmasto näyttelee keskeistä roolia Crémantin valmistamisessa. Kunkin alueen erityiset ilmasto-olosuhteet vaikuttavat rypäleiden kypsymisprosessiin ja myös viinin lopullisiin ominaisuuksiin. Esimerkiksi viileämpi ilmasto edistää hitaampaa kypsymistä, mikä johtaa korkeampaan happamuuteen ja raikkautta viinissä. Kun taas lämpimämmät olosuhteet suosivat nopeampaa kypsymistä ja siten kypsiä hedelmämakusuuksia.

Maatyypit

Maatyypit vaihtelevat suuresti eri Crémant-tuotantoalueiden välillä, ja niillä on merkittävä vaikutus viinin luonteeseen:

  • Kalkkikivi ja liitu: Nämä maaperät löytyvät Champagnesta ja osasta Loire-laaksoa. Ne vaikuttavat viinien mineraalisuuteen ja raikkauteen.
  • Savi ja kalkkikivi: Usein tavattavissa Burgundissa ja Jurassa. Nämä maaperät tarjoavat hyvän vedenpoiston ja edistävät voimakkaita, mutta elegantteja makuja.
  • Hiekka ja soralöylykivennäiset: Bordeaux’n alueella nämä maatyypit tarjoavat hyvää lämmön säilyttämistä. Ja ne vaikuttavat makujen kypsymiseen ja monimutkaisuuteen.

 

Ilmastollisten olosuhteiden ja maatyypin yhdistelmä jokaisella viljelyalueella vaikuttaa Crémantin identiteettiin ja monimuotoisuuteen. Nämä tekijät vaikuttavat paitsi rypälelajikkeiden valintaan myös viljelymenetelmiin ja viinintuotantotyyliin.

Cremant hyllyssä

 

Kypsytys

Crémantin kypsytys seuraa tiukkoja määräyksiä, jotta tämän kuohuviinin laatu ja ainutlaatuisuus varmistettaisiin. Keskimmäinen piirre on perinteinen pullofermentointimenetelmä. Samankaltainen prosessi, jota käytetään samppanjan valmistuksessa. Tämä menetelmä sisältää:

  • Ensimmäinen fermentointi: Rypälemehun muuttuminen viiniksi fermentoinnin avulla.
  • Toinen fermentointi: Kun perusviiniin lisätään seos sokerista ja hiivasta, se pulloitetaan. Tämän jälkeen toinen fermentointi aloitetaan. Tällöin syntyy hiilidioksidia, joka antaa Crémantille sen kuplivat kuplat.
  • Kypsytys hiivalla: Crémantin on kypsyttävä vähintään laillisesti säädetty aika hiivalla. Tämä antaa sille monimutkaisuutta ja hienompia aromeja. Kypsytysajat vaihtelevat alueittain, mutta ovat yleensä vähintään 9 kuukautta.
  • Délegrotiens: Hiivasakkojen poistaminen jäähdyttämällä pullonsuu ja poistamalla jääkappale, joka sisältää hiivaa.

Aromit ja ruokaehdotukset

Crémant on tunnettu hienosta bouquet’zistaan ja aromivalikoimastaan. Nämä vaihtelevat raikkaita sitrusnuotteja kypsien marjojen makuihin. Viininviljelijöiden taide on tuoda esiin aromien monimuotoisuus rypälelajikkeiden valinnalla ja kypsyttelyn hienosäädöllä. Esimerkiksi brut Crémant, joka erottuu kuivasta ja raikkaasta luonteestaan, on erinomainen aperitiivi tai seurana merenelävien kanssa. Elegantti rakenne ja hienovaraiset hedelmäaromit tekevät siitä myös ihanteellisen kumppanin kevyille alkupaloille ja siipikarjalle.

Crémant erottuu aromien monimuotoisuudesta. Nämä riippuvat käytetystä rypälelajikkeesta ja alueen erityisestä terroirista. Yleisesti voidaan todeta, että Crémantissa on usein raikkaita, hedelmäisiä ja kukkaisia nuotteja. Mukana on vivahteita sitrushedelmistä, vihreistä omenoista, päärynöistä, persikoista, aprikooseista sekä kukkaisista ja joskus myös pähkinöistä tai kermaisista sävyistä.

Ruokaehdotukset

Crémant on monipuolinen kumppani monille ruokalajeille. Sen raikkaus ja monimuotoisuus tekevät siitä erinomaisen valinnan:

  • Aperitiivi: Lasillinen Crémantia on täydellinen aloittamaan ateria tai juhla.
  • Merenelävät ja kala: Crémantin pirteä happamuus sopii erinomaisesti merenelävien ja kalaruokien herkkyyteen.
  • Keveät alkupalat: Salaatit, carpaccio ja muut keveät alkupalat täydentyvät Crémantin raikkaudella.
  • Siipikarja ja vaaleaa lihaa: Crémant voi korostaa siipikarjan ja vaalean lihan hienovaraisia makuja.
  • Juusto: Erityisesti vuohenjuusto ja kermainen juustotyypit hyötyvät Crémantin tarjoamasta tasapainosta.
  • Jälkiruoat: Hedelmabased jälkiruoat tai kevyet kakut ovat erinomainen yhdistelmä.

Crémant tarjoaa siis laajan valikoiman nautintomahdollisuuksia. Sen eleganssin ja monimuotoisuuden ansiosta se on arvostettu osa mitä tahansa pöytää.

Hauskoja faktoja ja erityispiirteitä

Makumieltymyksiensä moninaisuuden lisäksi Crémantien maailmassa on myös monia mielenkiintoisia tarinoita ja faktoja. Esimerkiksi nimitys "brut" viittaa kuohuviinin kuivaan luonteeseen. Se on myös avainsana asiantuntijoille. Lisäksi Crémantin tuotanto erottuu vahvasta suhteesta viininviljelijöiden ja heidän maansa välillä. Tämä ilmenee viinitilojen huolellisessa hoidossa ja kunnioituksessa perinteitä kohtaan.

  • Historialliset juuret: Crémantin valmistusmenetelmä, perinteinen pullofermentointi, on ollut käytössä pitkään ennen sen käyttöönottoa Champagnessa muilla Ranskan alueilla.
  • Monimuotoisuus rypälelajikkeiden avulla: Crémant voi valmistaa monista eri rypälelajikkeista. Tämä antaa sille vaikuttavan maullisen laajuuden, joka vaihtelee hedelmäisestä ja raikkaasta rikkaampaan ja kermamaisempaan tunteeseen.
  • Kestävyys: Monet Crémant-tuottajat kiinnittävät suurta huomiota kestävän viininviljelykäytännön noudattamiseen vähentääkseen ekologista jalanjälkeä.
  • Laatu-hinta-suhde: Vaikka Crémant valmistetaan samalla huolellisella menetelmällä kuin samppanja, se on usein edullisempi saatavilla. Tämä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon.

Cremant maistelu

Erot muihin kuohuviineihin

Verrattuna muihin tunnetuihin kuohuviineihin, kuten samppanjaan ja proseccoon, Crémant erottuu alueellisen monimuotoisuuden ja erinomaisen hinta-laatusuhteen ansiosta. Samaan aikaan kun samppanja tulee vain samannimiseltä alueelta, Crémant tarjoaa monenlaisia alkuperäalueita. Perinteinen pullofermentointimenetelmä Crémantissa takaa suuremman monimutkaisuuden ja hienouden kuplille verrattuna moniin proseccoihin, jotka valmistetaan usein tankkifermentoinnin (Charmat-menetelmän) avulla.

Crémant vs. Samppanja

  • Alkuperä: Kun samppanja tulee vain Ranskan Champagne-alueelta, Crémantia tuotetaan eri alueilla.
  • Rypälelajikkeet: Samppanja valmistetaan pääasiassa Chardonnaysta, Pinot Noirista ja Pinot Meunierista. Crémantille sallitaan laajempi valikoima rypälelajikkeita.
  • Hinta: Crémant on yleensä edullisempi kuin samppanja, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan laatua arvostaville.

Crémant vs. Sekt

  • Valmistusmenetelmä: Crémantissa vaaditaan tiukasti perinteinen pullofermentointimenetelmä. Sekt voi puolestaan olla myös tankkifermentoinnin (Charmat-menetelmän) avulla valmistettu. Tämä johtaa yleensä erilaiseen makuprofiiliin.
  • Alkuperä ja säännökset: Sekt tulee Saksasta tai Itävallasta ja se on siten eri alkuperäisistä sääntelyistä kuin Crémant.

Crémant vs. Prosecco

  • Valmistusmenetelmä: Prosecco valmistetaan tyypillisesti tankkifermentoinnin kautta, mikä tekee siitä usein hedelmäisemmän ja vähemmän monimutkaisen kuin Crémant.
  • Rypälelajike: Prosecco valmistetaan Glera-rypäleestä. Tämä antaa sille luonteenomaista aromiprofiilia, joka eroaa Crémantin mausta.

Crémant tarjoaa siis ainutlaatuisen yhdistelmän perinteitä, monimuotoisuutta ja laatua. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan asiantuntijoille ja uusille tulokkaille kuohuviinien maailmassa. Sen kyky loistaa sekä itsenäisenä juomana että täydentää monia ruokia tekee siitä monipuolisen ja arvostetun osan viinialaa.

Osta Crémantia verkosta

Yhdistelemalomalle kuohuviineille lähes kaikista Ranskan kulmista, Burgundista Languedociin, voit löytää edullisesti ja kätevästi VINELLOsta. Tilaa Crémantia verkossa ja koe poreilevia paikallisia aarteita offline-tilassa. Osta Crémant kuohuviinejä edullisesti ja hyödynnä turvallinen, nopea ja ilmastoystävällinen toimitus. Älä odota pitkään - vaan nauti pidempään.

Asiat, jotka on hyvä tietää Crémant
Mitä eroa on samppanjalla ja Crémantilla? Mikä on Crémant?
Molemmat ovat kuohuviinejä. Samppanjaa valmistetaan Champagnen viininviljelyalueella. Crémant valmistetaan Champagnen ulkopuolisilla alueilla.
Millainen on hyvä Crémant?
Crémant on ranskalainen kuohuviini, jota tuotetaan Champagnen alueen ulkopuolella. Sen on kypsyttävä sakan päällä vähintään yhdeksän kuukautta. 140 kilogrammasta rypäleitä voidaan valmistaa enintään 100 litraa rypäleen puristemehua. Rikkipitoisuus saa olla enintään 150 mg/litra.
Miten Crémantia juodaan?
Hyviä tai suosittuja crémanteja ovat esimerkiksi Bouvet Ladubayn Crémant Saphir Saumur Brut tai Sieur d'Arquesin Aimery Grande Cuvée 1531.
Mitä Crémant brut tarkoittaa?
Crémant juodaan klassisista, ohutseinäisistä kuohuviinilaseista eli (samppanja)huiluista, jotta perlage pääsee leviämään vatsaan ja tuoksu avautuu ylöspäin. Ammattilaiset suosivat klassista valkoviinitulppaania, koska se kapenee ylöspäin ja keskittää aromit. Voit pitää nenääsi lasissa, jotta maku imeytyy paremmin maistelun aikana.
Onko Crémant kuohuviini?
Crémant Brut on kuiva ranskalainen kuohuviini, jossa on alle 15 g jäännössokeria litrassa. Brut on ranskankielinen sana, joka tarkoittaa hapanta.
Miten Crémant tarjoillaan?
Sekt ja Crémant ovat kuohuviinejä. Sekt tulee Saksasta, Crémant Ranskasta.
Kuinka kauan Crémantia voi säilyttää?
Crémant juodaan jäähdytettynä, ja ihanteellinen juomalämpötila on 6-8 °C.
NACH OBEN