♥ Tällä hetkellä 17 151 viinejä vain sinulle! ♥
Henkilökohtainen neuvo!
Turvallinen pakkaus!
Luotettava toimitus!

Prosecco

(170)

Prosecco - suosittua kuplivaa hauskanpitoa lasissa. Cin Cin sanoo VINELLO! 

Mehr erfahren zu Prosecco
Filter schließen
von bis
Vain tarjoukset  
Erittäin palkittu  
Pikakuljetus mahdollista  
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Marca Oro Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG - Valdo
Marca Oro Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG - Valdo
Kuohuviini Prosecco Spumante kuiva Italia Venetien (IT)
Prosecco Spumante Rosé Brut DOC 2020 - Ponte
Prosecco Spumante Rosé Brut DOC 2020 - Ponte
Kuohuviini Prosecco Spumante brut - bruto Italia Venetien (IT)
Kaufe 6, spare 10%
Elevantum Prosecco Rosé Brut DOC 2020 - Valdo
Elevantum Prosecco Rosé Brut DOC 2020 - Valdo
Kuohuviini Prosecco Spumante brut - bruto Italia Venetien (IT) Prosecco DOC (IT)
orgaaninen orgaaninen
Bio Prosecco DOC - Valdo
Bio Prosecco DOC - Valdo
Kuohuviini Prosecco Spumante kuiva Italia Venetien (IT)
-
il Fresco Prosecco Spumante Brut DOC 0,2 l Piccolo - Villa Sandi
Kuohuviini Prosecco Spumante brut - bruto Italia Venetien (IT)
White Gold Prosecco Spumante DOC - Bottega
White Gold Prosecco Spumante DOC - Bottega
Kuohuviini Prosecco Spumante Italia Venetien (IT) Prosecco DOC (IT)
Prosecco Frizzante DOC - Villa Sandi
Prosecco Frizzante DOC - Villa Sandi
Kuohuviini Prosecco Frizzante brut - bruto Italia Venetien (IT) Prosecco DOC (IT)
Myynnissä
orgaaninen orgaaninen
vegaani vegaani
Prosecco Frizzante Bio DOC - Zonin
Prosecco Frizzante Bio DOC - Zonin
Kuohuviini Prosecco Frizzante brut - bruto Italia Venetien (IT) Prosecco DOC (IT)
Gold Prosecco Spumante Brut DOC - Bottega
Gold Prosecco Spumante Brut DOC - Bottega
Kuohuviini Prosecco Spumante brut - bruto Italia Venetien (IT) Prosecco DOC (IT)
Myynnissä
Viimeiset pullot - säästä 10 %!
Pink Gold Prosecco Rosé DOC - Bottega
Pink Gold Prosecco Rosé DOC - Bottega
Kuohuviini Prosecco Spumante brut - bruto Italia Venetien (IT)
TIPP!
il Fresco Prosecco Spumante Brut DOC - Villa Sandi
il Fresco Prosecco Spumante Brut DOC - Villa Sandi
Kuohuviini Prosecco Spumante brut - bruto Italia Venetien (IT) Prosecco DOC (IT)
Prosecco Spumante Treviso DOC Extra Dry - Ponte
Prosecco Spumante Treviso DOC Extra Dry - Ponte
Kuohuviini Prosecco Spumante erittäin kuiva Italia Venetien (IT)
Myynnissä
TIPP!
3er Vorteils-Weinpaket - Prosecco Frizzante DOC - Villa Sandi
3er Vorteils-Weinpaket - Prosecco Frizzante DOC - Villa Sandi
il Fresco Prosecco Spumante Brut DOC 0,375 l - Villa Sandi
il Fresco Prosecco Spumante Brut DOC 0,375 l - Villa Sandi
Kuohuviini Prosecco Spumante brut - bruto Italia Venetien (IT)
Prosecco Superiore Brut Nature Valdobbiadene DOCG - Val D'Oca
Prosecco Superiore Brut Nature Valdobbiadene DOCG - Val D'Oca
Kuohuviini Prosecco Spumante brut nature - dosage zéro Italia Venetien (IT) Conegliano Valdobbiadene Prosecco DOCG (IT)
Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry DOCG - Ponte
Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry DOCG - Ponte
Kuohuviini Prosecco Spumante erittäin kuiva Italia Venetien (IT) Conegliano Valdobbiadene Prosecco DOCG (IT)
Prosecco Spumante Brut DOC 1,5 l Magnum - Zonin
Prosecco Spumante Brut DOC 1,5 l Magnum - Zonin
Kuohuviini Prosecco Spumante brut - bruto Italia Venetien (IT) Prosecco DOC (IT)
Argeo Prosecco - Ruggeri
Argeo Prosecco - Ruggeri
Kuohuviini Prosecco Spumante brut - bruto Italia Venetien (IT) Prosecco DOC (IT)
Perlae Naonis Prosecco Spumante Millesimato DOC 2021 - Gino Brisotto
Perlae Naonis Prosecco Spumante Millesimato DOC 2021 - Gino Brisotto
Kuohuviini Prosecco Spumante brut - bruto Italia Venetien (IT) Julisch-Venetien (IT)
Prosecco Superiore Valdobbiadene Spumante Extra Dry DOCG - Villa Sandi
Prosecco Superiore Valdobbiadene Spumante Extra Dry DOCG - Villa Sandi
Kuohuviini Prosecco Spumante erittäin kuiva Italia Venetien (IT)
il Fresco Rosé Millesimato Prosecco DOC 2021 - Villa Sandi
il Fresco Rosé Millesimato Prosecco DOC 2021 - Villa Sandi
Kuohuviini Prosecco Spumante brut - bruto Italia Venetien (IT) Prosecco DOC (IT)
Prosecco frizzante DOP - Casa Defra
Prosecco frizzante DOP - Casa Defra
Kuohuviini Prosecco Frizzante erittäin kuiva Italia Venetien (IT)
il Fresco Prosecco Frizzante DOC Spago - Villa Sandi
il Fresco Prosecco Frizzante DOC Spago - Villa Sandi
Kuohuviini Prosecco Frizzante brut - bruto Italia Venetien (IT)
-
Prosecco Spumante Treviso DOC - Casa Gheller
Kuohuviini Prosecco Spumante brut - bruto Italia Venetien (IT) Prosecco DOC (IT)
1 von 7

Kuohuvaa, hedelmäistä ja elinvoimaista - Prosecco Koillis-Italiasta

Kuohuviini Prosecco on peräisin yhdeltä Italian viehättävimmistä alueista, jossa Alpit yhdistyvät Välimeren maisemien lempeyteen. Proseccossa yhdistyvät siis jo eteläinen temperamentti ja hedelmäiset sävyt, jotka ovat tyypillisempiä pohjoisemmille viinitarhoille. Yhdessä kohtuullisen alkoholipitoisuuden, yleensä kymmenen ja yhdentoista tilavuusprosentin välillä, kanssa tuloksena on kevyt italialainen kuohuviini tai helmeilevä viini, joka sopii harmonisesti mihin tahansa kierrokseen. Raikkaan ja kukkaisen makunsa sekä hienostuneiden aromiensa ansiosta Prosecco on yksi saksalaisten suosituimmista kuohuviineistä. Pohjana on Glera-rypäle. Proseccoa tuotetaan yhdeksässä maakunnassa Italian Friulin ja Veneton viininviljelyalueilla. Alueen viininviljelijät ja viininviljelijät perustivat vuonna 2009 suojeluyhdistyksen: Prosecco DOC. Tämä on parantanut merkittävästi Proseccon laatua. Proseccoa valmistetaan eri paineissa: Spumante kuplii enemmän kuin Frizzante.

Prosecco DOCG

Prosecco on alun perin nimi rypälelajikkeelle, jota viljeltiin yksinomaan rajatulla alueella Koillis-Italian Trevison maakunnassa. Prosecco-rypäle arvostettiin jo Rooman valtakunnan aikana sen kirpeän ja hedelmäisen luonteen vuoksi. Vuodesta 2009 lähtien Prosecco on ollut alkuperänimitys, joka kattaa lähes 18 000 hehtaaria viinitarhoja Venetossa ja naapurimaassa Friuli-Venezia Giuliassa. Rypälelajike on nykyään nimeltään Glera. Sovelletaan seuraavaa: Jokainen Prosecco-kuohuviini, -kuohuviini tai -kivennäisviini on laatuviini, jolla on DOC-merkintä (Denominazione di origine controllata), vielä korkeampi DOCG-merkintä (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) tai uusi DOP-merkintä (Denominazione d'Origine Protetta). 

Yksi rypälelajike on tuotannon eturintamassa

Glera-rypäle on melko hapan. Sen vuoksi se kehittää hedelmäisiä aromeja, jotka muistuttavat usein omenoita ja päärynöitä tai marjoja ja sitrushedelmiä. Näiden perusaromien korostamiseksi sadonkorjuu suoritetaan yleensä mahdollisimman aikaisin. Prosecco-viininviljelijöiden keskuudessa käsin tapahtuva sadonkorjuu on lisäksi yleistä, sillä viiniköynnökset sijaitsevat usein jyrkillä rinteillä, joilla koneiden käyttö ei ole mahdollista. Tämä johtaa myös korkeampaan saantoon ja parempaan laatuun. 

Proseccon valmistukseen käytetään pääasiassa yhden lajikkeen Glera-rypäleitä. Aromien täydentämiseksi voidaan kuitenkin lisätä muita lajikkeita enintään 15 prosenttiin asti. Niiden on kuitenkin oltava myös alueen tyypillisiä edustajia, kuten Bianchetta, hieman pidempi Glera lunga, Perera tai Verdiso.

Prosecco Frizzante ja Spumante

Korkealaatuisessa Proseccossa hiilihappo tuotetaan säiliö- tai pullokäymisellä. Tässä yhteydessä erotetaan toisistaan kuohuviini Prosecco Frizzante ja kuohuviini Prosecco Spumante. Frizzante -kuohuviinissä hiilihappo luo vähemmän painetta kuin kuohuviinissä ja kuohuviinissä. Se saavuttaa alle kolme baaria. Myös yksinkertaiset edustajat voidaan saada kimaltelemaan hallitun jäähdytyksen ja painemenetelmien avulla. Lisäksi frizzante-pullot on usein mahdollista sulkea kierrekorkilla. Spumante puolestaan on hiilihappopainetta vähintään kolme baaria, joten se on italialainen kuohuviini. Prosecco-kuohuviiniksi sitä voidaan kuitenkin kutsua vain, jos hiilihappo syntyy toisessa käymisvaiheessa. Italiassa on muuten myös Proseccoa, joka on still-viini, mutta se pääsee harvoin Alppien yli.

Prosecco Spumante 

Prosecco Spumante on kuohuviini, joka tuottaa omaa hiilihappoa käymällä pullossa tai säiliössä. Korkea hiilihappopitoisuus sopii täydellisesti tyylikkääseen perlauseeseen, joka kestää pitkään lasissa. Spumanten klassinen ominaisuus on agraffe, joka on vaijerikiinnike, joka on suunniteltu pitämään korkki paikallaan vähintään 3 baarin korkeaa painetta vastaan.

  • Perlage: hieno ja pitkäkestoinen
  • Alkoholi: vähintään 11,0 tilavuusprosenttia.
  • Happamuus: vähintään 4,5 g/l
  • Vero DE:1,02 € per 0,75l
  • Paine noin: 3 -5 bar

 

Prosecco Frizzante 

Prosecco Frizzante on kuohuviini, johon on lisätty suhteellisen vähän hiilihappoa keinotekoisen paineen ja jäähdytyksen avulla. Avaamisen jälkeen Frizzante menettää nopeasti perlage-ominaisuutensa ja muuttuu tunkkaiselta maistuvaksi kuohuviiniksi, joka on siksi nautittava nopeasti. Keinotekoisen, vain 1 -2,5 baarin paineen ansiosta korkki voidaan pitää paikoillaan vain spagolla (narulla). Vaihtoehtoisesti käytetään kruunukorkkeja tai ruuvikorkkeja.

  • Perlage: lyhytikäinen
  • Alkoholi: vähintään 10,5 tilavuusprosenttia.
  • Happamuus: vähintään 4,5 g/l
  • Vero DE: 1,02€ / 0,75l / ei mitään, jos alle 3 bar ja suljettu ilman korkkia pidikkeellä varustettuna
  • Paine noin: 1-2,5 bar
Asiat, jotka on hyvä tietää Prosecco
Ist Prosecco und Sekt das gleiche?
Nein. Prosecco und Sekt unterscheiden sich in vielen Punkten, wie Rebsorte, Herstellung, Geschmack und Blubberbläschen-Konzentration. Neben den grundsätzlichen Richtlinien, unterscheiden sich die Beiden mehr durch das Verfahren in der Herstellung. Der frische und leichte Prosecco entsteht mithilfe der Charmat Methode, der Gärung in mehreren Edelstahltanks. Hochwertiger Sekt hingegen durchläuft meist dieselbe Herstellung wie Champagner. Die Méthode Traditionelle, bei der die zweite Gärung in der Flasche stattfindet.
Was versteht man unter Prosecco?
Prosecco ist der wohl bekannteste Schaumwein bzw. Perlwein Italiens. Er stammt aus demFriaul und Veneto, der Nordosten des Landes. Der Grundwein wird zum Großteil aus der Rebsorte Glera gewonnen. Nach mehreren Gärungen und der Zugabe von Hefe, Zucker und der abschließenden Dosage entsteht ein fruchtig-leichter Prosecco mit leichter Perlage.
Was ist guter Prosecco?
Guten Prosecco erkennt man in erster Linie daran, dass er mit dem DOCG Status ausgezeichnet ist. Dies garantiert, dass der Prosecco nach den offiziellen Richtlinien vinifiziert wurde. Die ursprüngliche Heimat des italienischen Perlweins ist Conegliano Valdobbiadene, wo bis heute Prosecco nach traditioneller Art hergestellt wird. Trägt der Prosecco diese Angabe auf dem Etikett, kann man getrost zugreifen.
Was ist Prosecco brut?
Brut ist die französische Bezeichnung für Schaumweine mit geringer Restsüße und herbem Abgang. Somit entspricht brut dem deutschen trocken. Schaumweine mit noch weniger Restsüße gelten als extra brut.
Wie wird Prosecco hergestellt?
Sobald die spät reifenden Glera-Trauben ihre Vollendung im Weinberg erreicht haben, gelangt die Ernte in den Weinkeller, wo sie gesäubert, gepresst und gemaischt wird. Der entstehende Saft fließt sodann in den ersten Tank für die erste Gärung. Heraus kommt der Grundwein, fruchtig, aromatisch und gering in Alkohol. Im zweiten geschlossenen Tank werden dem Stillwein Zucker und Hefe zugegeben. Damit wird die zweite Gärung gestartet und es bilden sich die beliebten Bläschen. Diese dauert, je nach Qualität des fertigen Prosecco, 3 bis 12 Monate. Bevor der perlige Wein in den dritten Tank übergeht, wird der zweite Tank gekühlt und die Gärung gestoppt. Alles, was nicht in den Prosecco soll, wie zum Beispiel Hefereste, wird nun gefiltert. Im dritten Tank wird die Dosage hinzugefügt. Diese entscheidet über die Süße des Prosecco. Schlussendlich geht es an die Abfüllung in Flaschen unter starkem Druck. Denn die Perlage soll ins Glas kommen und nicht bei der Herstellung entweichen.
Wie lagert man Prosecco?
Prosecco fühlt sich am wohlsten, wenn er aufrecht stehend an einem kühlen und dunklen Ort bei möglichst gleichbleibender Temperatur gelagert wird.
Wie lange ist Prosecco haltbar?
Perlende und schäumende Weine sind grundsätzlich nicht für eine lange Lagerung gemacht. Das gilt selbst für edlen Champagner und ganz besonders für den spritzig-verspielten Prosecco. Er will frisch genossen werden. Bei guten Bedingungen im Lager sind die Flaschen in der Regel dennoch ein bis zwei Jahre haltbar. Ein sehr hochwertiger Prosecco Sekt oder Spumante kann bis zu drei Jahren oder etwas länger lagerbar sein.
Wie lange hält geöffneter Prosecco?
Da Prosecco Frizzante schon von Hause aus weniger Druck als ein Schaumwein oder Sekt mitbringt, empfiehlt sich, diese Flaschen unmittelbar nach dem Öffnen zu leeren. Schon zwei, drei Stunden danach wird das dezente Perlen deutlich nachlassen. Ein Prosecco Spumante hält seine Struktur etwas länger. Eine Aufbewahrung bis zum nächsten Tag ist hier mit einem speziellem Vrschluss im Kühlschrank möglich.
Welchen Alkoholgehalt hat Prosecco?
Der Alkoholgehalt eines Prosecco Frizzante liegt bei mindestens 10,5 % Vol. Ein Proseccos Spumante besitzt hingegen mindestens 11,0 % Vol.
Bei welcher Temperatur wird Prosecco getrunken?
Die ideale Trink-Temperatur liegt zwischen sechs Grad für einen Prosecco brut und neun Grad für halbtrockenen Prosecco. Soll eine nicht gekühlte Flasche schnell auf Trink-Temperatur gebracht werden, empfiehlt sich die Methode des Frappierens. Dabei wird die Flasche in einen mit Eiswürfel gefüllten Sektkühler gestellt. Nun kommen kaltes Wasser sowie Salz hinzu. Nach etwa 20 Minuten ist selbst ein Prosecco aus dem Regal bereit, ins Sektglas gegossen zu werden.
Trinkempfehlung - wann trinkt man Prosecco?
Es gibt eine einfache Antwort auf diese Frage: immer! Dort ist Perlwein Prosecco ebenso wie Sekt Prosecco ein Getränk für jede Gelegenheit. Eine tragende Rolle spielt Prosecco natürlich als Aperitif, kann aber auch zu Vorspeisen und leichten Gerichten gereicht werden. Dank seines erfrischend-fruchtigen Charakters ist er darüber hinaus gerne bei jeder geselligen Runde dabei.
Welche Speise passt zu Prosecco?
Weißer Fisch als Vorspeise wie als Hauptgericht harmoniert in fast allen Arten der Zubereitung mit Prosecco. Darüber hinaus wird Prosecco Perlwein gerne zu Caprese sowie zahlreichen anderen sommerlichen Spezialitäten aus Bella Italia gereicht. Tipp: Prosecco ist ein super Begleiter für viele Pasta und Risotto.
NACH OBEN NACH OBEN
NACH OBEN