• ♥ Tällä hetkellä 20.501 viinejä vain sinulle! ♥
  • Henkilökohtainen neuvo!
  • Turvallinen pakkaus!
  • Luotettava toimitus!

Prosecco

(146)

Prosecco - suosittu kupliva hauskuus lasissa. Cin Cin Proseccolle, sanoo VINELLO!

Lue lisää zu Prosecco
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Ei saatavilla
Säästä 2 %, osta 6!
9999
Ei saatavilla
Säästä 2 %, osta 6!
Kuohuviini Kuohuviini
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Veneto (IT) Veneto
21,18 €*
0.75 l (28,24 € * / 1 l)

Toimitusaika noin 3-5 työpäivää

Ei saatavilla
9999
Ei saatavilla
Kuohuviini Kuohuviini
brut - bruto brut - bruto
Italia Italia
Veneto (IT) Veneto
18,98 €*
0.75 l (25,31 € * / 1 l)

Toimitusaika n. 4-6 Työpäivinä

Ei saatavilla
Säästä 2 %, osta 6!
orgaaninen orgaaninen
9999
Ei saatavilla
Säästä 2 %, osta 6!
orgaaninen orgaaninen
Kuohuviini Kuohuviini
kuiva kuiva
Italia Italia
Veneto (IT) Veneto
19,98 €*
0.75 l (26,64 € * / 1 l)

Toimitusaika noin 3-5 työpäivää

15 % alennus - Viimeiset pullot!
Säästä nyt täällä!
☀️ 10 % kesäale ☀️
Kesäiset hinnat
Tutustu nyt!
Väistämättömät viinit
Nämä viinit sinun pitäisi nauttia!
Kokeilupaketit
Nyt kokeile monimuotoisuutta ja säästä!
1
2 3 4 5 6
1 - 25 / 145

Kuohuvaa, hedelmäistä ja elinvoimaista - Prosecco Koillis-Italiasta

Kuohuviini Prosecco on peräisin yhdeltä Italian viehättävimmistä alueista, jossa Alpit yhdistyvät Välimeren maisemien lempeyteen. Proseccossa yhdistyvät siis jo eteläinen temperamentti ja hedelmäiset sävyt, jotka ovat tyypillisempiä pohjoisemmille viinitarhoille. Yhdessä kohtuullisen alkoholipitoisuuden, yleensä kymmenen ja yhdentoista tilavuusprosentin välillä, kanssa tuloksena on kevyt italialainen kuohuviini tai helmeilevä viini, joka sopii harmonisesti mihin tahansa kierrokseen. Raikkaan ja kukkaisen makunsa sekä hienostuneiden aromiensa ansiosta Prosecco on yksi saksalaisten suosituimmista kuohuviineistä. Pohjana on Glera-rypäle. Proseccoa tuotetaan yhdeksässä maakunnassa Italian Friulin ja Veneton viininviljelyalueilla. Alueen viininviljelijät ja viininviljelijät perustivat vuonna 2009 suojeluyhdistyksen: Prosecco DOC. Tämä on parantanut merkittävästi Proseccon laatua. Proseccoa valmistetaan eri paineissa: Spumante kuplii enemmän kuin Frizzante.

Prosecco DOCG

Prosecco on alun perin nimi rypälelajikkeelle, jota viljeltiin yksinomaan rajatulla alueella Koillis-Italian Trevison maakunnassa. Prosecco-rypäle arvostettiin jo Rooman valtakunnan aikana sen kirpeän ja hedelmäisen luonteen vuoksi. Vuodesta 2009 lähtien Prosecco on ollut alkuperänimitys, joka kattaa lähes 18 000 hehtaaria viinitarhoja Venetossa ja naapurimaassa Friuli-Venezia Giuliassa. Rypälelajike on nykyään nimeltään Glera. Sovelletaan seuraavaa: Jokainen Prosecco-kuohuviini, -kuohuviini tai -kivennäisviini on laatuviini, jolla on DOC-merkintä (Denominazione di origine controllata), vielä korkeampi DOCG-merkintä (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) tai uusi DOP-merkintä (Denominazione d'Origine Protetta). 

Yksi rypälelajike on tuotannon eturintamassa

Glera-rypäle on melko hapan. Sen vuoksi se kehittää hedelmäisiä aromeja, jotka muistuttavat usein omenoita ja päärynöitä tai marjoja ja sitrushedelmiä. Näiden perusaromien korostamiseksi sadonkorjuu suoritetaan yleensä mahdollisimman aikaisin. Prosecco-viininviljelijöiden keskuudessa käsin tapahtuva sadonkorjuu on lisäksi yleistä, sillä viiniköynnökset sijaitsevat usein jyrkillä rinteillä, joilla koneiden käyttö ei ole mahdollista. Tämä johtaa myös korkeampaan saantoon ja parempaan laatuun. 

Proseccon valmistukseen käytetään pääasiassa yhden lajikkeen Glera-rypäleitä. Aromien täydentämiseksi voidaan kuitenkin lisätä muita lajikkeita enintään 15 prosenttiin asti. Niiden on kuitenkin oltava myös alueen tyypillisiä edustajia, kuten Bianchetta, hieman pidempi Glera lunga, Perera tai Verdiso.

Prosecco Frizzante ja Spumante

Korkealaatuisessa Proseccossa hiilihappo tuotetaan säiliö- tai pullokäymisellä. Tässä yhteydessä erotetaan toisistaan kuohuviini Prosecco Frizzante ja kuohuviini Prosecco Spumante. Frizzante -kuohuviinissä hiilihappo luo vähemmän painetta kuin kuohuviinissä ja kuohuviinissä. Se saavuttaa alle kolme baaria. Myös yksinkertaiset edustajat voidaan saada kimaltelemaan hallitun jäähdytyksen ja painemenetelmien avulla. Lisäksi frizzante-pullot on usein mahdollista sulkea kierrekorkilla. Spumante puolestaan on hiilihappopainetta vähintään kolme baaria, joten se on italialainen kuohuviini. Prosecco-kuohuviiniksi sitä voidaan kuitenkin kutsua vain, jos hiilihappo syntyy toisessa käymisvaiheessa. Italiassa on muuten myös Proseccoa, joka on still-viini, mutta se pääsee harvoin Alppien yli.

Prosecco Spumante 

Prosecco Spumante on kuohuviini, joka tuottaa omaa hiilihappoa käymällä pullossa tai säiliössä. Korkea hiilihappopitoisuus sopii täydellisesti tyylikkääseen perlauseeseen, joka kestää pitkään lasissa. Spumanten klassinen ominaisuus on agraffe, joka on vaijerikiinnike, joka on suunniteltu pitämään korkki paikallaan vähintään 3 baarin korkeaa painetta vastaan.

  • Perlage: hieno ja pitkäkestoinen
  • Alkoholi: vähintään 11,0 tilavuusprosenttia.
  • Happamuus: vähintään 4,5 g/l
  • Vero DE:1,02 € per 0,75l
  • Paine noin: 3 -5 bar

 

Prosecco Frizzante 

Prosecco Frizzante on kuohuviini, johon on lisätty suhteellisen vähän hiilihappoa keinotekoisen paineen ja jäähdytyksen avulla. Avaamisen jälkeen Frizzante menettää nopeasti perlage-ominaisuutensa ja muuttuu tunkkaiselta maistuvaksi kuohuviiniksi, joka on siksi nautittava nopeasti. Keinotekoisen, vain 1 -2,5 baarin paineen ansiosta korkki voidaan pitää paikoillaan vain spagolla (narulla). Vaihtoehtoisesti käytetään kruunukorkkeja tai ruuvikorkkeja.

  • Perlage: lyhytikäinen
  • Alkoholi: vähintään 10,5 tilavuusprosenttia.
  • Happamuus: vähintään 4,5 g/l
  • Vero DE: 1,02€ / 0,75l / ei mitään, jos alle 3 bar ja suljettu ilman korkkia pidikkeellä varustettuna
  • Paine noin: 1-2,5 bar
Asiat, jotka on hyvä tietää Prosecco
Ovatko prosecco ja kuohuviini sama asia?
Prosecco ja kuohuviini eroavat toisistaan monin tavoin, kuten rypälelajikkeen, tuotannon, maun ja kuplapitoisuuden osalta. Perusohjeiden lisäksi nämä kaksi eroavat toisistaan enemmänkin tuotantomenetelmän osalta. Raikas ja kevyt Prosecco valmistetaan Charmat-menetelmällä, jossa käyminen tapahtuu useissa ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä. Laadukas kuohuviini puolestaan valmistetaan yleensä samankaltaisella menetelmällä kuin samppanja. Méthode Traditionelle, jossa toinen käyminen tapahtuu pullossa.
Mikä on prosecco?
Prosecco on luultavasti Italian tunnetuin kuohuviini tai puolikuohuviini. Se on peräisin Friulista ja Venetosta, maan koillisosasta. Perusviini valmistetaan pääasiassa Glera-rypäleestä. Useiden käymisvaiheiden, hiivan ja sokerin lisäämisen sekä lopullisen annostelun jälkeen syntyy hedelmäinen, kevyt Prosecco, jossa on lievä perlage.
Millainen on hyvä prosecco?
Hyvän Proseccon tunnistaa ennen kaikkea siitä, että sille on myönnetty DOCG-status. Tämä takaa, että Prosecco on valmistettu virallisten ohjeiden mukaisesti. Italialaisen kuohuviinin alkuperäinen kotipaikka on Conegliano Valdobbiadene, jossa Proseccoa valmistetaan edelleen perinteisellä tavalla. Jos Proseccon etiketissä on tämä merkintä, voit huoletta ostaa sen.
Mitä on prosecco brut?
Brut on ranskankielinen termi kuohuviineille, joissa on vähän jäännösmakeutta ja hapokas lopputulos. Näin ollen brut vastaa saksalaista trockenia. Kuohuviinejä, joissa on vielä vähemmän jäännösmakeutta, kutsutaan nimellä extra brut.
Miten Prosecco valmistetaan?
Heti kun myöhään kypsyvät Glera-rypäleet ovat saavuttaneet täydellisyytensä viinitarhassa, sato viedään viinikellariin, jossa se puhdistetaan, puristetaan ja maseroidaan. Näin saatu mehu virtaa ensimmäiseen säiliöön ensimmäistä käymistä varten. Tuloksena syntyy perusviini, joka on hedelmäinen, aromaattinen ja vähäalkoholista. Toisessa suljetussa säiliössä lisätään sokeria ja hiivaa tyyneen viiniin. Tämä käynnistää toisen käymisen, jolloin muodostuu suosittuja kuplia. Tämä kestää 3-12 kuukautta valmiin Proseccon laadusta riippuen. Ennen kuin helmiäisviini siirretään kolmanteen säiliöön, toinen säiliö jäähdytetään ja käyminen lopetetaan. Kaikki se, minkä ei pitäisi mennä Proseccoon, kuten hiivajäämät, suodatetaan nyt. Annostelu lisätään kolmannessa säiliössä. Tämä määrittää Proseccon makeuden. Lopuksi viini pullotetaan korkeassa paineessa. Loppujen lopuksi perlageen pitäisi päästä lasiin eikä poistua tuotantoprosessin aikana.
Miten Proseccoa säilytetään?
Prosecco viihtyy parhaiten, kun sitä säilytetään pystyasennossa viileässä ja pimeässä paikassa mahdollisimman tasaisessa lämpötilassa.
Mikä on Proseccon säilyvyysaika?
Kuohuviiniä ja vaahtoviiniä ei periaatteessa ole tehty pitkään säilytykseen. Tämä pätee jopa hienoon samppanjaan ja erityisesti kuohuviiniin ja leikkisään Proseccoon. Se halutaan nauttia tuoreena. Hyvissä säilytysolosuhteissa pullot säilyvät kuitenkin yleensä yhdestä kahteen vuotta. Erittäin laadukas Prosecco-kuohuviini tai Spumante voi säilyä jopa kolme vuotta tai hieman kauemmin.
Kuinka kauan avattu Prosecco säilyy?
Koska Prosecco Frizzante on jo luonnostaan vähemmän paineistettu kuin kuohuviini tai kuohuviini, nämä pullot kannattaa tyhjentää heti avaamisen jälkeen. Jo kahden tai kolmen tunnin kuluttua hienovarainen kimallus vähenee huomattavasti. Prosecco Spumante säilyttää rakenteensa hieman pidempään. Sitä voi säilyttää jääkaapissa seuraavaan päivään asti erityisellä sulkimella.
Mikä on Proseccon alkoholipitoisuus?
Prosecco Frizzanten alkoholipitoisuus on vähintään 10,5 tilavuusprosenttia, Prosecco Spumanten taas vähintään 11,0 tilavuusprosenttia.
Missä lämpötilassa Prosecco juodaan?
Prosecco brutin ihanteellinen juomalämpötila on kuusi astetta ja puolikuivan Proseccon yhdeksän astetta. Jos jäähdyttämätön pullo on saatava nopeasti juomalämpötilaan, suositellaan frappausmenetelmää. Pullo asetetaan jääpaloilla täytettyyn samppanjajäähdyttimeen. Nyt lisätään kylmää vettä ja suolaa. Noin 20 minuutin kuluttua jopa hyllystä otettu Prosecco on valmis kaadettavaksi samppanjalasiin.
Juomasuositukset - milloin Proseccoa pitäisi juoda?
Tähän kysymykseen on yksinkertainen vastaus: aina! Siinä kuohuviini Prosecco on juoma jokaiseen tilaisuuteen, aivan kuten kuohuviini Prosecco. Proseccolla on tietysti päärooli aperitiivina, mutta sitä voi tarjoilla myös alkupalojen ja kevyiden ruokien kanssa. Virkistävän hedelmäisen luonteensa ansiosta se on myös tervetullut lisä mihin tahansa seurustelutilaisuuteen.
Mikä ruoka sopii hyvin Proseccon kanssa?
Valkoinen kala sekä alku- että pääruokana sopii yhteen Proseccon kanssa lähes kaikilla valmistustavoilla. Lisäksi Prosecco-kuohuviini on suosittu Capresen ja lukuisten muiden Bella Italian kesäisten erikoisuuksien seuralainen. Vinkki: Prosecco sopii mainiosti monien pastojen ja risottojen kumppaniksi.
NACH OBEN