♥ Tällä hetkellä 17 151 viinejä vain sinulle! ♥
Henkilökohtainen neuvo!
Turvallinen pakkaus!
Luotettava toimitus!

Cava

(67)

Katalonian kellareissa kypsyy espanjalainen erikoisuus: Cava.

 

Mehr erfahren zu Cava
Filter schließen
von bis
Vain tarjoukset  
Erittäin palkittu  
Pikakuljetus mahdollista  
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Primer Reserva brut DOP - Pere Ventura
Primer Reserva brut DOP - Pere Ventura
Kuohuviini Cava brut - bruto Espanja Katalonien (ES)
Cava Rosado DO - Palau
Cava Rosado DO - Palau
Kuohuviini Cava brut - bruto Espanja Katalonien (ES) Cava DO (ES)
TIPP!
Reserva Brut DO - Segura Viudas
Reserva Brut DO - Segura Viudas
Kuohuviini Cava brut - bruto Espanja Katalonien (ES) Cava DO (ES)
Heredad Reserva Brut DO in GP - Segura Viudas
Heredad Reserva Brut DO in GP - Segura Viudas
Kuohuviini Cava brut - bruto Espanja Katalonien (ES) Cava DO (ES)
Seleccion Cava Brut DO - Villa Conchi
Seleccion Cava Brut DO - Villa Conchi
Kuohuviini Cava brut - bruto Espanja Katalonien (ES) Cava DO (ES)
Cava Brut Nature 2019 - Vilarnau
Cava Brut Nature 2019 - Vilarnau
Kuohuviini Cava brut - bruto Espanja Katalonien (ES) Cava DO (ES)
Pupitre Rosé - Cellers de l’Arboc
Pupitre Rosé - Cellers de l’Arboc
Kuohuviini Cava brut - bruto Espanja Katalonien (ES) Cava DO (ES)
Art Collection Cava Brut Reserva - Bodegas Faustino
Art Collection Cava Brut Reserva - Bodegas Faustino
Kuohuviini Cava brut - bruto Espanja La Rioja (ES) Cava DO (ES)
Tresor Gran Reserva brut DOP - Pere Ventura
Tresor Gran Reserva brut DOP - Pere Ventura
Kuohuviini Cava brut - bruto Espanja Katalonien (ES)
1551 Brut - Codorníu
1551 Brut - Codorníu
Kuohuviini Cava brut - bruto Espanja Katalonien (ES) Penedès DO (ES)
Bienvenido Cava Brut DO - Pere Ventura
Bienvenido Cava Brut DO - Pere Ventura
Kuohuviini Cava brut - bruto Espanja Katalonien (ES) Penedès DO (ES)
0%
orgaaninen orgaaninen
Vilarnau Cava Brut Rosado 0,0 - Vilarnau
Vilarnau Cava Brut Rosado 0,0 - Vilarnau
Kuohuviini Cava kuiva Espanja Katalonien (ES) Catalunya DO (ES)
vegaani vegaani
Proa Cava Brut - Vallformosa
Proa Cava Brut - Vallformosa
Kuohuviini Cava brut - bruto Espanja Katalonien (ES) Cava DO (ES)
vegaani vegaani
Proa Cava Rosado Brut - Vallformosa
Proa Cava Rosado Brut - Vallformosa
Kuohuviini Cava brut - bruto Espanja Katalonien (ES) Cava DO (ES)
Rosado Brut DO - Segura Viudas
Rosado Brut DO - Segura Viudas
Kuohuviini Cava brut - bruto Espanja Katalonien (ES) Cava DO (ES)
1551 Brut Rosé - Codorníu
1551 Brut Rosé - Codorníu
Kuohuviini Cava brut - bruto Espanja Katalonien (ES) Penedès DO (ES)
Cava Reserva Brut 2016 - Terra de Marca
Cava Reserva Brut 2016 - Terra de Marca
Kuohuviini Cava brut - bruto Espanja Katalonien (ES) Penedès DO (ES)
Pupitre Brut Reserva Imperial - Cellers de l’Arboc
Pupitre Brut Reserva Imperial - Cellers de l’Arboc
Kuohuviini Cava extra brut Espanja Katalonien (ES) Cava DO (ES)
Cava Terra de Marca Brut Nature 2016 - Terra de Marca
Cava Terra de Marca Brut Nature 2016 - Terra de Marca
Kuohuviini Cava brut - bruto Espanja Katalonien (ES) Penedès DO (ES)
Conde De Haro Cava Brut Rosé 2016 - Bodegas Muga
Conde De Haro Cava Brut Rosé 2016 - Bodegas Muga
Kuohuviini Cava brut - bruto Espanja La Rioja (ES) Cava DO (ES)
Cava Brut Reserva DO 1,5 l Magnum - Mont Marcal
Cava Brut Reserva DO 1,5 l Magnum - Mont Marcal
Kuohuviini Cava brut - bruto Espanja Katalonien (ES) Cava DO (ES)
Seleccion Cava Brut DO 1,5 l Magnum - Villa Conchi
Seleccion Cava Brut DO 1,5 l Magnum - Villa Conchi
Kuohuviini Cava brut - bruto Espanja Katalonien (ES) Cava DO (ES)
Cuvee Barcelona 1872 Brut - Codorníu
Cuvee Barcelona 1872 Brut - Codorníu
Kuohuviini Cava brut - bruto Espanja Katalonien (ES) Penedès DO (ES)
Clasico Brut - Codorníu
Clasico Brut - Codorníu
Kuohuviini Cava brut - bruto Espanja Katalonien (ES) Penedès DO (ES)
Proyecto Cu4tro Bubbles Cava Rosé Brut DO - Clos Montblanc
Proyecto Cu4tro Bubbles Cava Rosé Brut DO - Clos Montblanc
Kuohuviini Cava brut - bruto Espanja Katalonien (ES) Cava DO (ES)
-
Heredad Reserva Brut DO 1,5 l Magnum in Holzkiste - Segura Viudas
Kuohuviini Cava brut - bruto Espanja Katalonien (ES) Cava DO (ES)
1 von 3

Cava-kuohuviini Espanjasta - käy pullossa, maistuu lasissa

Barcelonan lähistöllä, Penedésin viininviljelyalueella, on lukuisia bodegoja ja vielä enemmän cavas-viinitiloja, jotka ovat espanjalaisten viinitilojen maanalainen versio. Lähes 96 prosenttia kaikista Cavan kuohuviineistä tuotetaan maan alla. Denominació d'Origen Cava -laatusinetti takaa tuotteiden tasaisen korkean laadun, mutta se ei ole varsinaisesti paikkasidonnainen merkintä. Muita tuotantolaitoksia on Valenciassa, Riojassa ja Navarrassa. Cavan kotiseutu on kuitenkin edelleen Penedésin alue Sant Sadurní d'Anoian pikkukaupungin ympärillä. Alkuperäisen ranskalaisen mallin mukaan viininviljelijät puristavat cavan pullokäymällä. Tuloksen ei tarvitse kaihtaa vertailua samppanjaan, sillä Cava on kevyttä, kuohuvaa ja täynnä hienoja aromeja, mikä tekee espanjalaisesta kuohuviinistä jalon kumppanin kaikenlaisiin tilaisuuksiin.

Cava ja bodega

Nimi Cava tulee paikasta, jossa viini muutetaan kuohuviiniksi - kellarista. Aiemmin espanjalaista cavaa kutsuttiin edelleen samppanjaksi, koska sen tuotannossa ja laadussa ei ollut periaatteessa mitään eroa. Kun Espanja kuitenkin liittyi EU:hun, myös eurooppalainen viinilaki tuli voimaan. Ja koska samppanja on paikallinen merkintä, espanjalaisten oli keksittävä uusi nimi korkealaatuiselle tuotteelle. Koska kuohuviini kypsyy paremmin jäähdytettynä, ja tämä onnistuu parhaiten maanalaisessa varastossa, viinintekijät päättivät käyttää nimeä Cava. Cava on espanjalainen termi maanalaiselle kellarille, jossa olosuhteet ovat ihanteelliset kuohuviinille. Sivuhuomautuksena mainittakoon, että maanpäällinen espanjalainen kellari on nimeltään bodega.

Cava-kuohuviinin maut

Cavas on ilmeikäs ja harmoninen kuohuviini, jossa on kypsiä hedelmiä ja elinvoimaista hapokkuutta. Cava voi olla mausta riippuen kuivaa tai makeaa. Jotta lasissa ei tulisi yllätyksiä, tässä on lyhyt katsaus Cava-kuohuviinien makuihin:

  • brut: kuiva, jäännössokeri enintään 15 grammaa litrassa
  • extra brut: erittäin kuiva, jossa on enintään 6 grammaa jäännössokeria litrassa
  • raakuus: erittäin kuiva, enintään 3 g/l
  • extra seco: vähemmän kuiva kuin brut, jäännössokeripitoisuus 12-20 g/l
  • seco: kuiva, jäännössokeri 17-35 g/l
  • semi seco: puolikuiva Cavas, jossa on 33-55 g/l jäännössokeria

Cavan tuotanto

Siitä lähtien, kun Josep Raventós toi Ranskassa hankkimansa samppanjatuntemuksen Espanjaan vuonna 1872, Méthode traditionelle, tyypillinen samppanjamenetelmä, on ollut se tapa, jota viinin on käytävä, jotta se voisi myöhemmin tuoda kuohuvaa iloa kansalle cavana.

  • Se alkaa perusviinistä. Hyväksytyt rypälelajikkeet ovat Xarel-lo, Macabeo, Parellada, Chardonnay, Garnatxa, Monastrell, Trepat ja Pinot Noir. Perinteisesti perusviini koostuu Xarel-lo-viinistä, joka antaa vartalon, Parellada-viinistä, joka antaa eleganssia, ja Macabeo-viinistä, joka antaa raikkautta. Cuveéen lisätään tirage-likööri, joka koostuu puhtaasta hiivasta ja raakasokerista.
  • Nyt seos pullotetaan ja suljetaan. Käyminen alkaa vaakasuorassa kellarissa. Hiiva muuttaa sokerin alkoholiksi ja hiilihapoksi. Mitä pidempään tämä toinen käyminen kestää, sitä laadukkaampi on valmis cava.
  • Jotta hiivauute saataisiin myöhemmin pullosta pois, aloitetaan riddling. Pullot asetetaan ravisteleville hihnapyörille vinoon, ylösalaisin. Vähitellen pulloja ravistellaan hieman, käännetään hieman ja asetetaan yhä enemmän pystysuoraan ravistuskiekkoihin. Näin uute siirtyy pala palalta pullon kaulaan.
  • Kuukausia kestäneen varastoinnin jälkeen pullot upotetaan ylösalaisin -20 °C:n kylmään suolavedessä, jolloin pullon kaula ja siten myös siellä oleva hiiva pakastetaan. Kun pullo avataan, hiilidioksidi ampuu ulos jäätyneen hiivan.
  • Ennen kuin cava on valmis, pullo täytetään kuljetusannoksella. Tämä on sekoitus samaa Cuveéa ja ruokosokeria. Annostelusta riippuen cavan maku määräytyy tässä vaiheessa.
  • Lopuksi pullo korkataan uudelleen ja suljetaan rautalangalla. Cava on valmis.

Cava Denominació d'Origen

Cava-kuohuviineille on asetettu tiukat vaatimukset, jotta ne saavat kantaa tätä ylpeää nimeä. Cava D.O.:n on siis täytettävä seuraavat ominaisuudet:

  • Käymisen on tapahduttava pullossa vähintään yhdeksän kuukauden ajan. Reservat käyvät 15 kuukautta ja Gran Reservat 30 kuukautta pullossa
  • Valmiin Cavan alkoholipitoisuuden on oltava 10,8-12,8 tilavuusprosenttia
  • Happamuuden on oltava vähintään 5,5 g/l
  • Vain rypälelajikkeet Xarel-lo, Macabeo, Parellada, Chardonnay, Garnatxa, Monastrell, Trepat ja Pinot Noir ovat sallittuja cavas-rypäleitä

VINELLO Cava -suosituksemme

Reserva Brut DO - Segura Viudas
Perinteisin menetelmin ja tyypillisistä rypälelajikkeista valmistettu cava. Reserva Brut D.O. Reserva Brut D.O. on ihanan hedelmäinen ja virkistävä, ja se on lasissa oljenkeltainen. Elegantti perlage hienosäätää kukkaisia vivahteita ja avaa pyöreän lopputuloksen. Segura Viudas -viinitilan huolellisesti käsin korjattu ja kuukausia käynyt Cava lupaa ainutlaatuisen ja stimuloivan kokemuksen lomille, päiville ja Välimeren juhliin. 

Osta Cava-kuohuviiniä verkossa kohtuulliseen hintaan

Nauti Kataloniasta ja muutamasta Espanjan hajanaisesta kolkasta peräisin olevasta kuohuvasta erikoisuudesta ja herkuttele kuohuvillaisilla, hedelmäisillä cavas-juomilla edulliseen hintaan. Maistele juhlallisia hetkiä espanjalaisella keveydellä. VINELLOsta löydät erinomaisen valikoiman ensiluokkaisia cavas-juomia. Osta suosikkisi ja hyödy nopeasta ja vakuutetusta toimituksestamme. Tilaa Cava verkossa, jäähdytä se ja nauti se ystävien kanssa, pariskuntana tai ajatuksiin vaipuneena. Cava VINELLOssa - maista kuohuvaa elämäniloa.

Asiat, jotka on hyvä tietää Cava
Mikä on Cava-kuohuviini?
Cava on Kataloniasta Espanjasta peräisin oleva kuohuviini. Cava (saksaksi Sekt, espanjaksi myös el cava (vi escumós)) valmistetaan pullokäymismenetelmällä. Cava on erittäin korkealaatuinen kuohuviini Cava-kuohuviini tarjoillaan parhaimmillaan 8 °C:n juomalämpötilassa.
Mikä on Cavasin ihanteellinen juomalämpötila?
Cavat myydään juomavalmiina, ja ne voidaan juoda välittömästi. Lyhytaikaista säilytystä varten suositellaan viileää, pimeää ja lämpötilaa kestävää säilytyspaikkaa. Cava-kuohuviinit säilytetään mieluiten seisten Cava sopii erinomaisesti aperitiiviksi, mutta myös kevyiden ruokien kanssa. Merenelävät, salaatit, pasta, kala, vaalea liha ja jälkiruoat sopivat hyvin Cava-kuohuviinin kanssa.
Miten Cava-kuohuviiniä säilytetään?
Avattu Cava-kuohuviinipullo säilyy yleensä 2-3 päivää, jos pullo on suljettu tiiviisti samppanjatulpalla tai pullon happipitoisuus on vähennetty viinipumpulla. Muussa tapauksessa säilytä avattu pullo jääkaapissa ja juo se seuraavana päivänä.
Mihin Cava sopii?
Kuinka kauan avattu Cava-kuohuviinipullo säilyy?
NACH OBEN NACH OBEN
NACH OBEN