• ♥ Tällä hetkellä 23.134 viinejä vain sinulle! ♥
  • Henkilökohtainen neuvo!
  • Turvallinen pakkaus!
  • Luotettava toimitus!

Cava

(50)

Katalonian kellareissa kypsyy espanjalainen erikoisuus: Cava.

 

Lue lisää zu Cava
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Ei saatavilla
Osta 36, säästä 8 %!
9999
Ei saatavilla
Osta 36, säästä 8 %!
4.00
(2)
Kuohuviini Kuohuviini
brut - bruto brut - bruto
Espanja Espanja
Katalonien (ES) Katalonien
17,38 €*
0.75 l (23,17 € * / 1 l)
Ei saatavilla
vegaani vegaani
9999
Ei saatavilla
vegaani vegaani
Kuohuviini Kuohuviini
brut - bruto brut - bruto
Espanja Espanja
Katalonien (ES) Katalonien
18,18 €*
0.75 l (24,24 € * / 1 l)
Ei saatavilla
Osta 36, säästä 8 %!
9999
Ei saatavilla
Osta 36, säästä 8 %!
Kuohuviini Kuohuviini
brut - bruto brut - bruto
Espanja Espanja
Katalonien (ES) Katalonien
14,98 €*
0.75 l (19,97 € * / 1 l)
15 % alennus - Viimeiset pullot!
Säästä nyt täällä!
10 % Kevätmyynti
Kevätsiivouksen hinnat
Tutustu nyt!
Väistämättömät viinit
Nämä viinit sinun pitäisi nauttia!
Kokeilupaketit
Nyt kokeile monimuotoisuutta ja säästä!
1
2
1 - 25 / 50

Cava-kuohuviini Espanjasta - käy pullossa, maistu lasissa

Barcelonaa lähellä, Penedésin viinialueella, löytyy useita bodegoita ja vielä enemmän Cava-pullotuksia, jotka ovat espanjalaisen viinitilan maanalainen versio. Maan alla syntyy lähes 96% kaikista Cava-kuohuviineistä. Laatusinetti Denominació d’Origen Cava takaa tietenkin jatkuvasti korkean laadun tuotteissa, mutta se ei oikeastaan ole paikallinen ilmoitus. Muita tuotantopaikkoja löytyy nimittäin Valenciasta, Riojasta ja Navarrasta. Cavan kotiseutu on kuitenkin ja pysyy Penedésin alueella, ympärillä Sant Sadurní d’Anoian kylää. Alkuperäisen ranskalaisen mallin mukaisesti viinintekijät valmistavat Cavan pullokäymisen avulla. Lopputuloksen ei tarvitse pelätä vertailua samppanjan kanssa, sillä Cava on kevyt, kupliva ja täynnä hienoja aromeita, jotka tekevät espanjalaisesta kuohuviinistä hienon kumppanin moniin tilaisuuksiin.

Cava ja bodega

Nimi Cava juontaa juurensa paikasta, jossa viinistä tulee kuohuviini - kellarista. Aikaisemmin espanjalaista Cavaa kutsuttiin vielä samppanjaksi, koska valmistuksessa ja laadussa ei ollut oikeastaan eroa. Espanjan liittyessä EU:hun tuli kuitenkin voimaan myös eurooppalainen viinilaki. Koska samppanja on paikallinen ilmoitus, espanjalaisten oli löydettävä uusi nimi laadukkaalle tuotteelle. Koska kuohuviini kypsyy paremmin viileänä ja tämä saavutetaan parhaiten maanalaisessa varastointipaikassa, viinintekijät päättivät nimetä sen Cavaksi. Cava on espanjankielinen termi maanalaiselle viinitalolle, jossa on ihanteelliset olosuhteet kuohuviinille. Sivumennen sanoen: maan päällä olevaa espanjalaista viinitilaa kutsutaan bodega.

Cava-kuohuviinien makutyypit

Cavat ovat ilmeikkäitä ja harmonisia kuohuviinejä, joissa on kypsää hedelmää ja elinvoimaista happoa. Maku-tyypistä riippuen Cava voi olla joskus kuivaa, joskus makeaa. Jotta lasissa ei tapahtuisi yllätyksiä, tässä on pieni yleiskatsaus Cava-kuohuviinien makutyypeistä:

  • brut: kuiva enintään 15 grammaa sokeria litrassa
  • extra brut: erityisen kuiva enintään 6 g/l sokeria
  • brut nature: erittäin kuiva enintään 3 g/l
  • extra seco: vähemmän kuivaa kuin brut, sokeripitoisuus 12–20 g/l
  • seco: kuiva sokeripitoisuudella 17-35 g/l
  • semi seco: puolikuivia Cavoja 33-55 g/l sokeria

Cavan valmistus

Siitä lähtien, kun Josep Raventós toi 1872 ranskalaiset viinioppinsa samppanjasta Espanjaan, on Méthode traditionelle, tyypillinen samppanjamenetelmä, se tapa, jota pitkin viinin on kuljettava, jotta se voi myöhemmin tuoda kuplivaa iloa ihmisille Cavana.

  • Kaikki alkaa perusviinistä. Hyväksytyt rypälelajikkeet ovat Xarel·lo, Macabeo, Parellada, Chardonnay, Garnatxa, Monastrell, Trepat ja Pinot Noir. Perusviini koostuu perinteisesti Xarel·lostä rungoksi, Parelladasta eleganssiksi ja Macabeosta raikkaudeksi. Cuveéhen lisätään täyttöannos, joka koostuu kovasta hiivasta ja kristallisoidusta sokerista.
  • Seuraavaksi seos pullotetaan ja suljetaan. Käymisprosessi alkaa makuuasennossa kellarissa. Hiiva muuntaa sokerin alkoholiksi ja hiilidioksidiksi. Mitä pidempään tämä toinen käymisprosessi kestää, sitä korkeampi on valmiin Cavan laatu.
  • Hiiva-ekstrakin saaminen pullosta jälkeenpäin alkaa pullottamisesta. Pullot asetetaan pullotuspöydille ylösalaisin kulmassa. Vähitellen pulloja hieman ravistetaan, hieman käännetään ja aina pystymmäksi asetetaan pullot pullotuspöydille. Näin ekstrakti vaeltaa pala palalta pullonsuuhun.
  • Kuukausien varastoinnin jälkeen pullot kastetaan ylösalaisin -20°C kylmään suolaliuokseen, minkä seurauksena pullonsuu, ja siten siellä oleva hiiva, jäätyy. Kun pullo nyt avataan, hiilidioksidi räjähtää jäätyneet hiivamassasta ulos.
  • Ennen kuin Cava on valmis, pullo täytetään lähetysannoksella. Tämä on sekoitus samaa Cuveéa ja ruokosokeria. Annoksen mukaan päätetään tässä Cavan makutyyppi.
  • Lopuksi pullo korkitetaan takaisin ja varmistetaan langalla. Cava on valmis.

Cava Denominació d’Origen

Cava-kuohuviinit ovat tiukkojen sääntöjen alaisia, jotta ne voivat kantaa tätä arvokasta nimeä. Tämän vuoksi Cava D.O.:n on täytettävä seuraavat ominaisuudet:

  • Käymisen on tapahduttava pullossa vähintään yhdeksän kuukautta. Reservat käyvät 15 kuukautta ja Gran Reservat jopa 30 kuukautta pullossa
  • Valmiin Cavan alkoholipitoisuuden on oltava 10,8 % - 12,8 % vol.
  • Hapon on oltava vähintään 5,5 g/l
  • Vain rypälelajikkeet Xarel·lo, Macabeo, Parellada, Chardonnay, Garnatxa, Monastrell, Trepat ja Pinot Noir ovat sallittuja Cavoille

Suosituksemme VINELLO Cava

Reserva Brut DO - Segura Viudas
Perinteisellä valmistustavalla ja tyypillisistä rypälelajikkeista valmistettu Cava. Upean hedelmäinen ja virkistävä Reserva Brut D.O. esittelee oljenkeltaisen värin lasissa. Elegantti kuplinta hienostaa kukkaisia vivahteita ja tuo esiin tasapainoisen jälkimaun. Huolellisesti käsinpoimittu ja kuukausia käyminen on lupaava Cava Segura Viudas -viinitilasta ainutlaatuista ja virkistävää kokemusta juhliin, arkeen ja välimerellisiin juhlaillallisiin. 

Osta Cava-kuohuviiniä edullisesti verkosta

Nauti katalonialaisesta kuplivasta erikoisuudesta ja muutamasta hajanaisesta kulmasta Espanjassa ja hemmottele itseäsi kuplivilla, hedelmäisillä Cavoilla edulliseen hintaan. Kokeile juhlavia hetkiä espanjalaisella kevyellä tunnelmalla. VINELLOsta löydät hienosti valikoitua ensiluokkaista Cavaa. Osta suosikkisi ja hyödynnä nopea ja vakuutettu toimitus. Cavasta voi tilata vaivattomasti verkosta, jäähdyttää ja kokea Cava-kuohuviiniä ystävien, kahdestaan tai ajatuksiinsa vaipuneina. Cava VINELLOssa - maista kuplivaa elämäniloa.

Asiat, jotka on hyvä tietää Cava
Mikä on Cava-kuohuviini?
Cava on Kataloniasta Espanjasta peräisin oleva kuohuviini. Cava (saksaksi Sekt, espanjaksi myös el cava (vi escumós)) valmistetaan pullokäymismenetelmällä. Cava on erittäin korkealaatuinen kuohuviini Cava-kuohuviini tarjoillaan parhaimmillaan 8 °C:n juomalämpötilassa.
Mikä on Cavasin ihanteellinen juomalämpötila?
Cavat myydään juomavalmiina, ja ne voidaan juoda välittömästi. Lyhytaikaista säilytystä varten suositellaan viileää, pimeää ja lämpötilaa kestävää säilytyspaikkaa. Cava-kuohuviinit säilytetään mieluiten seisten Cava sopii erinomaisesti aperitiiviksi, mutta myös kevyiden ruokien kanssa. Merenelävät, salaatit, pasta, kala, vaalea liha ja jälkiruoat sopivat hyvin Cava-kuohuviinin kanssa.
Miten Cava-kuohuviiniä säilytetään?
Avattu Cava-kuohuviinipullo säilyy yleensä 2-3 päivää, jos pullo on suljettu tiiviisti samppanjatulpalla tai pullon happipitoisuus on vähennetty viinipumpulla. Muussa tapauksessa säilytä avattu pullo jääkaapissa ja juo se seuraavana päivänä.
Mihin Cava sopii?
Kuinka kauan avattu Cava-kuohuviinipullo säilyy?
NACH OBEN