🍇 M. Chapoutierin Côtes du Rhône AOC hurmaa samettisen tiheällä rakenteellaan ja ihastuttavilla, monimutkaisilla aromeillaan tummista marjoista ja itämaisista mausteista
🍽 Tämä exquisite punaviini sopii täydellisesti kikhernecurryn, kaalikääryleiden tai mantelilla täytetyn pinaattigratiinin kanssa
🏞 Rypäleet tulevat Rhône-laakson parhaista viininviljelyalueista ja yhdistävät voimakkaat rypälelajikkeet Grenachen ja Syrahin mestarillisessa elämyksessä
pakkaus!
Lisätietoja Côtes du Rhône AOC - M. Chapoutier
Voimakas Côtes du Rhône M. Chapoutier kimaltelee lasissa tiheän purppuranpunaisena. Bordeaux'n lasiin kaadettuna tämä vanhan maailman punaviini paljastaa ihanan monitahoiset mustaherukan, mustikan, karhunvatukan ja mulperin aromit, joita täydentävät itämaiset mausteet, vanilja ja kaneli.
Tämä M. Chapoutierin kuiva punaviini on juuri sopiva viininjuojille, jotka eivät voi juoda viininsä tarpeeksi kuivana. Côtes du Rhône tulee hyvin lähelle tätä, sillä se on puristettu vain 0,7 grammalla jäännössokeria. Maultaan tämän voimakkaan punaviinin rakenne on ihanan silkkinen ja tiivis. Tasapainoisen hedelmähapokkuuden ansiosta Côtes du Rhône imartelee suutuntumaa samettisen tuntuisesti ilman, että siitä puuttuu raikkautta. Jälkivaikutelmassa tämä Rhônen laakson viininviljelyalueelta peräisin oleva nuorekas punaviini ilahduttaa lopulta hyvällä pituudella. Siinä on jälleen mustaherukan ja karhunvatukan vivahteita. Jälkivaikutelmaan liittyy saven ja kalkkikiven hallitseman maaperän mineraalisia sävyjä.
Côtes du Rhônen viininviljely M. Chapoutierin toimesta
Rhônen laakson voimakkaiden Côtes du Rhônen rypäleiden perustana ovat Grenache- ja Syrah-lajikkeiden rypäleet. Rhônen laaksossa viiniköynnökset, joista tämän viinin rypäleet saadaan, kasvavat savi- ja kalkkikivipohjaisilla mailla. Tämän Ranskasta peräisin olevan punaviinin rypäleet korjataan yksinomaan käsin optimaalisen kypsyyden aikaan. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet viedään välittömästi viinitilalle. Siellä ne valitaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä valvotuissa lämpötiloissa. Viiniytymisen jälkeen viiniä kypsytetään muutaman kuukauden ajan hienolla sakan päällä, ennen kuin viini pullotetaan.
Ruokasuositus M. Chapoutier Côtes du Rhône -viinille
kikhernecurryn, kaaliruladien tai pinaattigratiinin ja manteleiden kanssa.
- Lisää tuotteita osoitteesta M. Chapoutier