🍷 Capitel San Rocco Valpolicella Ripasso Superiore DOC kypsyy 1–2 vuotta hienoissa slaavilaisissa tammisammioissa ja paljastaa samalla täyteläiset arominsa
🍽️ Tämä punaviini sopii erinomaisesti herkullisten riistaruoan ja mausteisten juustojen kanssa unohtumattomaksi makuelämykseksi
🌄 Tämä hienostunut viini Tedeschi-viinitilalta yhdistää hienot rypäleet Corvina, Corvinone ja Rondinella, tarjoten osan italialaista viininviljelytaidetta
pakkaus!
Lisätietoja Capitel San Rocco Ripasso Valpolicella Superiore DOC 1,5 l Magnum - Tedeschi
Tedeschin viinitilan Capitel San Rocco Valpolicella Ripasso Superiore DOC on väriltään rubiininpunainen, lasissa kirkas ja läpikuultava. Tuoksussa on monitahoisia ja runsaita kirsikan, vadelman ja punaherukan aromeja, jotka antavat viinille raikkautta. Hedelmäisessä, tasapainoisessa ja hyvin rakenteellisessa Venetosta peräisin olevassa punaviinissä on harmoninen hapokkuuden ja alkoholin vuorovaikutus, ja se on pyöreä, täyteläinen ja lämmin suutuntuma. Tuoksun hedelmäiset aromit vahvistuvat pitkässä ja sitkeässä jälkivaikutelmassa.
Tuotanto Capitel San Rocco Valpolicella Ripasso Superiore Tedeschin viinitilalta
Tämä tyypillinen punaviini Pohjois-Italiasta valmistetaan perinteisellä viininvalmistustekniikalla, joka tunnetaan nimellä Ripasso. Osa edellisenä syksynä viiniytetystä Valpolicellasta kaadetaan maaliskuussa dekantoidun Amarone-truktion päälle. Corvina-, Corvinone- ja Rondinella-rypäleet (kukin 30 %) sekä 10 % muita paikallisia punaisia rypäleitä on peräisin Valpolicellan alueen moreenikukkuloiden viinitarhoilta.
Manuaalisen sadonkorjuun jälkeen rypäleet puristetaan ja puristetaan samanaikaisesti. Alkoholikäyminen tapahtuu 15 päivän ajan valvotussa lämpötilassa, minkä jälkeen seuraa malolaktinen käyminen ja spontaani kirkastuminen maaliskuun loppuun asti. Tällöin osa viinistä käy hitaasti 8-10 päivän ajan kontrolloidussa lämpötilassa Amarone- ja Recioto-treeneissä. Tämän jälkeen viini kypsyy 1 - 2 vuotta slaavilaisissa tammitynnyreissä, ja pullotuksen jälkeen se kypsyy vielä 6 kuukautta pullossa.
Capitel San Rocco Valpolicella Ripasso Superiore on viini, jolla on potentiaalia kypsyä 12 - 15 vuotta.
Ruokasuositukset Capitel San Rocco Valpolicella Ripasso Superiore from Tedeschi -viinille
Hyvästä tämä hedelmäinen Valpolicella Ripasso punaisen lihan, riistaruokien ja kypsien juustojen kanssa. Ihanteellinen tarjoilulämpötila on 16-18 °C, hieman huoneenlämpöä viileämpi.
Palkinnot Capitel San Rocco Valpolicella Ripasso Superiore DOC Weingut Tedeschiltä
- Gambero Rosso: 2 lasillista vuodelle 2015
- Guida Vitae (AIS Italian Sommelier Association): 3 tähteä vuodelle 2015
- I Vini di Veronelli: 89 pistettä, 2 tähteä vuodelta 2015
- Vini d'Italia Cernilli Doctorwine: 92 pistettä vuodelta 2015
- Wine Spectator: Viini Buoni d'Italia Touring Club Italiano: Kultainen tähti 4 tähteä vuodelle 2015
- Lisää tuotteita osoitteesta Agricola Fratelli Tedeschi