- Dieser Weißwein aus Chardonnay, Goldmuskateller, Picolit und Sauvignon Blanc Trauben passt hervorragend zu pikanten Curry mit Lamm oder Rucola-Penne
- Der Ausbau im Barrique macht diesen italienischen Weißwein besonders elegant
- Ein vielfach ausgezeichneter Weißwein, ausgezeichnet zu Ostern
Lisätietoja Braide Alte Bianco Delle Venezie IGT - Livon
Livon Braide Alte Bianco delle Venezie IGT loistaa lasissa voimakkaan vaalean oljenkeltaisena, jossa on kultaisia heijastuksia. Tuoksussa tämä Livonin Gran Cru kehittyy tiheä, avara tuoksu, jossa on mausteisia aromeja; maku on lämmin ja houkutteleva, täyteläinen, rakenteeltaan hieno, elegantti ja monitahoinen, joka kirjaimellisesti kehittyy lasissa lämpötilan muuttuessa. Pitkä, sitkeä ja monikerroksinen jälkimaku.
Vinification of the Braide Alte Bianco Delle Venezie IGT from Livon
Tämä moninkertaisesti palkittu valkoviini valmistetaan Gran Cru -tyyppisenä. Tämän cuvéen rypäleet kasvavat Braiden viinitarhalla lähellä Ruttarsia Dolegna del Collion kunnassa itäisessä Friulissa, savimoreenisella, valtameriperäisellä maaperällä. Tätä Gran Cru -viiniä varten rypäleet ovat Chardonnay, Sauvignon Blanc, Picolit ja Moscato Giallo. Rypäleet korjataan yksinomaan käsin, tuodaan pienissä laatikoissa viinikellariin ja maseerataan kahdeksan tuntia vaakapuristimessa, minkä jälkeen rypäleen puristemehu selkeytetään luonnollisella dekantoinnilla. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu kokonaan ranskalaisissa Allier-barrique-tynnyreissä, joiden lämpötilaa valvotaan 14-16 °C. Viini kypsytetään samoissa tynnyreissä kahdeksan kuukauden ajan vakiolämpötilassa. Kun eri viineistä on luotu cuvée, se pullotetaan ja sen annetaan kypsyä ja harmonisoitua pullossa pitkän aikaa ennen kuin se saatetaan myyntiin.
Gran Cru Braide Alte -viiniä voidaan säilyttää 10-15 vuotta.
Suositus Livonin Braide Alte Bianco Delle Venezie IGT:lle
Tämä Friulissa sijaitsevan Livonin viinitilan monitahoinen ja elegantti Gran Cru -valkoviini sopii 12-13 °C:n lämpötilassa tarjoiltuna erinomaisesti pastan ja riisin sekä kalan kanssa, pääruokien kanssa, joissa on voimakkaan makuisia ja täyteläisiä kaloja, kuten miekkakalaa, kalakalaa tomaattikastikkeella, siipikarjaa ja pehmeitä, kypsentämättömiä juustoja. Voit myös kokeilla Braide Alte -viiniä 16-17 °C:n lämpötilassa, joka sopii erinomaisesti lampaanlihan, paahdetun vuohen ja grillatun lihan seuraan.
Palkinnot Gran Cru Braide Alte Bianco delle Venezie IGT Livonista
- Gambero Rosso: 2 lasillista vuonna 2014
- Gambero Rosso: 3 lasia vuosilta 1996, 1997, 1998, 2000, 2007, 2008, 2009, 2011, 20013
- Duemilavini AIS: 5 rypäleestä vuosilta 1998-2008
- Veronelli: 3 tähteä vuosilta 2007 ja 2008
- Lisää tuotteita osoitteesta Aziende Agricole Livon