konsultointi!
Verpackung!
I Capitelli Bianco Passito Veneto IGT Azienda Agricola Anselmin I Capitelli Bianco Passito Veneto IGT on unenomaisen aromaattinen Passito, joka hohtaa lasissa voimakkaan kultaisella värillä ja meripihkanvärisillä heijastuksilla. tuoksu tarjoaa räjähdysmäisen määrän hunajaa, rusinoituja aprikooseja, kuivattuja ja sokeroituja eksoottisia hedelmiä, yrttejä ja sahramia. Maultaan mausteinen, botrytiksen vaikutus on selvästi havaittavissa, Passito I Capitelli esittelee itsensä viettelevän makeana, täyteläisenä, tiiviinä ja elegantin ja voimakkaan hapokkuuden kantamana. Jälkimaku on silkkinen, aromaattisen raikas ja uskomattoman pitkä.
Anselmi I Capitelli Bianco Passito Veneto IGT:n viininvalmistusmenetelmä
Tätä hienoa jälkiruokaviiniä varten valitaan Garganega-rypäleitä Anselmin viinitarhojen monilta eri lohkoilta. Sen jälkeen rypäleet kuivataan hyvin ilmastoidussa tilassa joulukuuhun asti. Vuodesta riippuen rypäleet kärsivät enemmän tai vähemmän botrytiksestä, mikä vaikuttaa osaltaan tämän viinin hyvin erityiseen aromiin. Puristamisen jälkeen rypäleen puristemehu käydään Allierin barrique-tynnyreissä ja kypsytetään 8 kuukauden ajan .
Soaven alueella on aina tuotettu jälkiruokaviiniä passitona, jossa on botrytis samoista rypäleistä, joista Soave valmistetaan. Anselmi noudattaa perinteitä ja on silti innovatiivinen. Hän hyödyntää Garganega-rypäleen koko aromipotentiaalia, viinittää 100-prosenttisesti tästä rypälelajikkeesta ja kypsyttää viininsä pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä.
Ruokasuositukset Anselmi I Capitelli Bianco Passito Veneto IGT -viinille
Ihana kumppani jälkiruoille, kuiville leivonnaisille, mutta myös ehdoton herkku gorgonzolan ja akaasiahunajan kanssa.
Jälkiruokaviinin I Capitelli Bianco Passito Veneto IGT Anselmi palkinnot
- Gambero Rosso: 2 lasillista vuonna 2015
- Duemilavini: 5 viinirypäleestä vuonna 2015
- Doctor Wine: 94 pistettä vuonna 2015
- Lisää tuotteita osoitteesta Azienda Agricola Anselmi