🍷 Costamiòle Riserva Nizza DOCG Prunotolta viehättyy täyteläisellä tekstuurillaan ja monimutkaisilla aromikokonaisuuksillaan
🍽️ Ihanteellinen nautittavaksi maukkaan hanhenrinnan tai hienon vasikka-sipulipaistin kanssa
🌿 Valmistettu jalosta Barbera-rypäleestä, tämä exquisite viini kukoistaa auringonpaisteessa Piemontessa
pakkaus!
Lisätietoja Costamiòle Riserva Nizza DOCG - Prunotto
Jos kallistat lasia hieman, voit nähdä värin muuttuvan granaatinpunaiseksi reunoilla. Ensimmäisen pyöräytyksen jälkeen tämä punaviini paljastaa suuren tiheyden ja täyteläisyyden, joka näkyy lasin reunalla olevissa lasimaalauksissa. Tämä yhden lajikkeen italialainen viini esittelee lasissa ihanan tuoksuisia mulperin, mustaherukan, morellokirsikan ja damsonin tuoksuja. Siinä on myös vivahteita itämaisista mausteista, mustasta teestä ja kanelista.
Makuun Prunotton Costamiòle Riserva Nizza avautuu miellyttävän aromaattisena, hedelmäisenä ja tasapainoisena. Maultaan tämä voimakas punaviini on rakenteeltaan ihanan silkkinen, sulava, samettinen ja tiivis. Jälkivaikutelmassa tämä Piemonten viininviljelyalueelta peräisin oleva hyvin varastoituva viini tekee lopulta vaikutuksen huomattavalla pituudellaan. Siinä on jälleen vivahteita luumusta ja morellokirsikasta. Mergeli- ja kalkkikivipitoisen maaperän mineraaliset vivahteet lisäävät jälkivaikutelmaa.
Vinification of the Costamiòle Riserva Nizza from Prunotto
Voimakas Costamiòle Riserva Nizza Italiasta on Barbera-rypäleestä valmistettu yhden lajikkeen viini. Rypäleet kasvavat optimaalisissa olosuhteissa Piemontessa. Täällä viiniköynnökset kaivavat juurensa syvälle kalkkikivi-, savi- ja mergelimaahan. Kun täydellinen fysiologinen kypsyys on varmistettu, Costamiòle Riserva Nizza -viinin rypäleet korjataan yksinomaan käsin ilman karkeaa ja vähemmän valikoivaa konetta. Käsin keruun jälkeen rypäleet viedään välittömästi viinitilalle. Siellä ne valitaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä valvotuissa lämpötiloissa. Lopulta . Vanhentamista puutynnyreissä seuraa laaja pulloviljely, joka tekee tästä punaviinistä entistäkin monimutkaisemman.
Suositus Prunotto Costamiòle Riserva Nizza
Tämä Italiasta peräisin oleva punaviini nautitaan parhaiten 15-18°C:n lämpötilassa. Se sopii täydellisesti vasikanliha-sipulipataruoan, inkiväärillä ja punakaalilla sekä majoraamilla maustetun hanhenrinnan tai spagetin kanssa, jossa on kapriksia ja tomaattikastiketta.