🍷 Bricco Rosso Dolcetto d'Alba DOC hurmaa elegantilla tammikypsytyksellään, joka antaa sille hienon puurakenteen ja erityisen monimutkaisuuden
🍽️ Nauttikaa sitä sydämellisten ruokien, kuten grillatun pihvin tai herkullisen pizzan, kanssa, jotta hedelmäiset ja mausteiset nuotit pääsevät täydellisesti esiin
🌱 Tämä erinomainen viini tulee tunnetun Alba-alueen parhaista sijainneista ja yhdistää Dolcetto-rypäleen voiman ainutlaatuiseen terroiriin
pakkaus!
Lisätietoja Spätburgunder S trocken - Meyer-Näkel
Valmistettu tynnyrissä kypsytetty Spätburgunder S Ahrin viinialueelta näkyy lasissa kirkkaan vaaleanpunaisena. Viinilasia pyöräyttäessä voi havaita tästä punaviinistä täydellisen tasapainon, sillä se ei näy lasin seinämissä vetisenä tai siirapin tai liköörin kaltaisena. Lasista tämä Meyer-Näkelin punaviini tuoksuu mustikkalle, mulperille, syreenille, tummille kirsikoille ja mustaklösseille, joita täydentävät lisää hedelmäiset vivahteet. Maku on aluksi ihanan aromikas, hedelmäinen ja tasapainoinen. Jotkut viinit ovat kuivia, toiset todella kuivia. Tämä punaviini kuuluu jälkimmäisiin, sillä se on pullotettu vain 0,2 g jäännäsokerilla. Kielessä tämä tasapainoinen punaviini tarjoaa uskomattoman tiheän tekstuurin. Sen voimakkaasti hedelmäinen hapokkuus tekee Spätburgunder S:stä suussa ihanan raikkaan ja elävän. Jälkimaussa tämä viini viehättää huomattavalla pituudellaan. Siellä kuullaan uudelleen mulperia ja laventelia. Jälkimaussa ovat myös piilevät mineraaliset sävyt keramiikan ja hiekkakiven pinnalta, joita rajoittavat maaperän moreeni ja siltarock.
Meyer-Näkel Spätburgunder S:n vinifikaatio
Tämä tasapainoinen Spätburgunder S Saksasta on yhtä arvovalintaista eli alkuperää oleva viini, joka on valmistettu Spätburgunder-rypäleistä. Viinirypäleet kasvavat Optimaalisissa olosuhteissa Ahrin alueella. Viiniköynnökset ovat syvällä shale- ja hiekkakivimaaperässä. Spätburgunder S on vanhan maailman viini parhaimmillaan, koska tämä saksalainen viini hehkuu poikkeuksellista eurooppalaista charmia, mikä korostaa selvästi Vanhan maailman viinien menestystä. Kypsyminen tästä Spätburgunder-rypäleistä valmistetulla viinillä on suurelta osin sääolosuhteiden vaikutuksen alainen. Ahrin alueella rypäleet kasvavat melko viileässä ilmastossa, mikä näkyy muun muassa erityisen pitkissä ja tasaisissa tertuissa sekä varovaisemmassa sokeripitoisuudessa. Täydesti kypsyneet rypäleet kerätään käsin. Viinivuoden jälkeen rypäleet siirtyvät nopeasti puristamoon, missä ne valikoidaan ja varovasti murskataan. Sen jälkeen käyminen tapahtuu kontrolloiduissa lämpötiloissa pienessä puisten tynnyrissä. Käymisen jälkeen seuraa kypsytys 10 kuukautta tammitynnyreissä.
Suositukset Meyer-Näkel Spätburgunder S -viinin nautiskeluun
Kokeile tätä Saksasta peräisin olevaa punaviiniä mielellään 15 - 18°C lämpötilassa tarjoiltuna ja täydellisenä parina esimerkiksi hanhenrinnan kanssa inkivääri-punasipulisalaatissa ja meiramilla, sitruksisen-chilien kanan tai bulgurin kanssa tai lampaanlihamon ̈käristys kikherneillä ja kuivatuilla taivaankukilla.
- Lisää tuotteita osoitteesta Weingut Meyer-Näkel