• ♥ Tällä hetkellä 24.224 viinejä vain sinulle! ♥
  • Henkilökohtainen neuvo!
  • Turvallinen pakkaus!
  • Luotettava toimitus!

Amarone

(25)

Amarone kuuluu – yhdessä Barolon ja Brunello di Montalcino kanssa – Italian kolmen kuuluisimman ja suurimman DOCG punaviinin joukkoon. Amarone valmistetaan kuivatusta rypäleistä, mikä johtaa korkeisiin viinin ainesosien pitoisuuksiin ja erittäin intensiivisiin aroma-yhdistelmiin. Sen erittäin monimutkainen rakenne tarjoaa Amarone-punaviinille erinomaisen kypsymis- ja säilytyspotentiaalin.

Lue lisää zu Amarone
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Ei saatavilla
9999
2018
Ei saatavilla
Punaviini Punaviini
kuiva kuiva
Italia Italia
Veneto (IT) Veneto
39,98 €*
0.75 l (53,31 € * / 1 l)
Ei saatavilla
Osta 6, säästä 2%!
9999
2019
Ei saatavilla
Osta 6, säästä 2%!
Punaviini Punaviini
kuiva kuiva
Italia Italia
Veneto (IT) Veneto
52,98 €*
0.75 l (70,64 € * / 1 l)
Ei saatavilla
9999
2019
Ei saatavilla
5.00
(2)
Punaviini Punaviini
kuiva kuiva
Italia Italia
Veneto (IT) Veneto
42,98 €*
0.75 l (57,31 € * / 1 l)
15 % alennus - Viimeiset pullot!
Säästä nyt täällä!
10 % Kevätmyynti
Kevätsiivouksen hinnat
Tutustu nyt!
Väistämättömät viinit
Nämä viinit sinun pitäisi nauttia!
Kokeilupaketit
Nyt kokeile monimuotoisuutta ja säästä!
1
1 - 25 / 25

Monet viinituntijat pitävät Amaronea Italian hienoimpana huippuviininä. Se on peräisin Italian viinialueelta Valpolicella Classico Venetosta ja se on kuivan kypsytetty versio makeasta Reciotosta - toisesta alueen DOCG-viinistä, joka valmistetaan myös kuivatusta rypäleestä. Molempien punaviinien valmistuksessa käytetään eri rypälelajikkeita, joita ovat Corvina, Corvinone Veronese, Molinara ja Rondinella.

Mitkä ovat Italian viinien DOCG-statuksen merkitys?

DOCG on lyhenne Denominazione di Origine Controllata e Garantita. DOCG-viinien alkuperää valvoo ja takaa Italian valtio. Laadun suhteen ne ovat korkeammalla kuin DOC-viinit (Denominazione di Origine Controllata - viini valvotusta tuotannosta) ja siten ne edustavat Italian viinitaloudessa premium-segmenttiä. DOCG-viinien pullotus on suoritettava niiden viljelyalueella, ja tankkulähetys ennen pullotusta on eksplisiittisesti kielletty. DOCG-statusa osoittavat asianmukaiset etikettit.
Tällä hetkellä Italiassa on 70 viiniä, jotka kuuluvat DOCG-tuotteisiin. Vinetsin viinialueella Amarone ja kolme Recioto-varianttia saavat lisäksi yhdeksän muuta viiniä tämän statuksen.

Amarone syntyy - virhe Recioto-tuotannossa

Amarone valmistus alkaa rypäleiden kuivaamisella - niin sanottu Appassimento kestää jopa 120 päivää. Alun perin sitä käytettiin vain erityisesti hyvinä vuosina, jotta voitiin tuottaa Recioto - Valpolicellan alueen ultimatiivinen viinidelikates. Alkoholi-älykäs Recioto omaa yhtälailla kuin Portviini hedelmäisiä ja makeita aromeja - toisin kuin Portviiniin, Reciotoon ei kuitenkaan lisätä sokeria makeuden säilyttämiseksi ja käymisprosessin pysäyttämiseksi. Sen makeus syntyy valtavasta sokeripitoisuudesta, joka johtuu rypäleiden kuivumisesta. Amarone syntyi alun perin virheen seurauksena Recioto-tuotannossa. Hänet mainittiin ensimmäisen kerran vuonna 1938 toimitusasiakirjassa, ja vanhin tähän tarkoitukseen merkitty Amarone-tynnyri on peräisin vuodesta 1940. Ensimmäiset Amarone-pullotukset tapahtuivat vuodesta 1953 lähtien.

Amarone-markkinointi - ensin Kanadassa

1930-luvulla Valpolicella Classicon suurimmassa viinintuotantoyhteisössä Recioto-tynnyrissä alkoi jälleen käyminen - viinin sokeripitoisuus väheni näin ollen vain muutamaan grammaan jäännössokeria. Vaikka viinintekijöillä oli jo aiempaa kokemusta tällaisista tapauksista, yleensä toivomaton käyminen haittasi vain pieniä määriä viiniä. Tällä kertaa kuitenkin usean tuhannen litran tynnyri oli asian osapuolena - makean Recioton sijasta syntyi ultra-raskas, lähes kuiva punaviini, jonka alkoholipitoisuus oli 15-16 prosenttia. Huonosti käynyt Recioto oli aikaisemmin saanut nimekseen Recioto amaro - katkera makea viini. Uusi italialainen punaviini sai siksi nimekseen Amarone ja sen myyntiä pyrittiin edistämään. Valpolicellassa viinintekijät löysivät markkinat tuotteelleen Kanadasta, jossa se oli alusta alkaen erityisesti suuren italialaisen siirtolaisyhteisön keskuudessa kovin kysytty.

Pehmeämpi, tasapainoisempi Amarone - muunnellun valmistusmenetelmän ansiosta

Monet viinintuntijat ovat aluksi kokeneet vaikeuksia Amarone-viinien kanssa. Tämä viini on raskas ja voimakas, supistava ja jälkimaultaan sekä makea että katkeran. Käymisen jälkeen Amaronea kypsytetään vähintään kaksi, mutta usein myös jopa kuusi vuotta tammitynnyreissä. Pulloissa ne voivat olla osittain jopa vuosikymmeniä säilyviä. Hyvällä Amaronella on kermaisa rakenne ja monimutkainen aromi, jossa syntyy hedelmä-, mauste-, tupakka- tai suklaasävyjä. Huonolaatuiset versiot ovat sen sijaan voimakkaasti tanniini- ja alkoholipitoisia.

Erityisesti nuori Amarone-tuottajapolvi on päättänyt muokata valmistusmenetelmää: marjat seisovat ennen alkoholi käymisen alkua hetken omassa mehussaan, jolloin niiden aromit uuttuvat hellästi ja varovasti. Käymisprosessin aikana voimakkaita fysikaalisia liikkeitä murskauksessa vältetään ja viini kypsytetään Slovenian tammitynnyreissä, jotka eivät juurikaan vapauta vanilja- aromia ja pitävät jopa 5 000 litraa. Näin tuotetut Amarone näyttävät korkeampaa hedelmärikkautta ja hienompaa tanniinirakennetta. Vaikka ne ovat myös monimutkaisempia ja mausteisia, ne näyttävät kuitenkin pehmeämmiltä, täyteläisemmiltä ja tasapainoisemmilta kuin perinteisesti valmistettu Amarone.

Viinilähetyksessä VINELLO löydät laajan valikoiman Amaronea.

NACH OBEN